Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@07:28:57 GMT

چرا توسعه شهر مشهد بیشتر به سمت غرب بوده است؟

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۷۶۱۵۴

چرا توسعه شهر مشهد بیشتر به سمت غرب بوده است؟

معاون معماری و شهرسازی شهرداری مشهد در مورد اینکه چرا توسعه شهر مشهد بیشتر به سمت غرب بوده توضیحاتی ارائه کرد. ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۹ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

محمدرضا حسین‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: امیدواریم به زودی مغایرت‌هایی که در طرح‌های شهرسازی بولوار شاهنامه وجود دارد، در شورای عالی شهرسازی بررسی و اعلام نظر شود و برای اجرای به مشهد برگردد اما چون هنوز اعلام نظر قطعی نشده است صحبتی در این باره نمی‌کنیم اما خبرهای خوشی در راه است تا مشکلات شهرسازی و ساخت و سازی که مردم در این منطقه دارند حل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به سه عامل جمعیت، سرزمین و تامین آب برای تعیین وسعت، محدوده و حریم شهرها در طرح‌های جامع اشاره و اضافه کرد: در تهیه طرح‌های جامع این سه عامل مهم مدنظر قرار می‌گیرد و نسبت به افزایش خانوار و ضریب رشد جمعیت و توسعه شهر براساس افق طرح هر 15 سال طرح جامع جدید تدوین می شود البته ایجاد کارخانه‌های صنعتی و گسل‌ها نیز در سمت و سوی توسعه و تعیین حریم شهر نیز در تدوین طرح‌های جامع تاثیر دارد.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری مشهد ادامه داد: همچنین در تدوین طرح‌های جامع از مشاوران حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی، محیط زیست و... نیز استفاده و همه این عوامل دست به دست هم داده و در طرح جامع خط محدوده را تعیین می‌کنند.

حسین‌نژاد با بیان اینکه اگر بخواهیم هر 15 سال با توجه به نیازهای شهر طرح جامع جدید تدوین کنیم، باید زمین‌های مورد نیاز برای توسعه شهر در افق طرح جامع در نظر گرفته شود تا در اجرای توسعه تدوین شده در طرح دچار مشکل نشویم، اظهار کرد: لذا از خط محدوده تا انتهای حریم زمین‌هایی که ساخت وساز به جز کاربری‌های گلخانه‌ای یا آرامستان در آن ممنوع است به عنوان بانک زمین باید حفاظت شود تا در توسعه‌های بعدی طبق عوامل یاد شده در راستای اجرای طرح‌های جامع و نیاز شهر استفاده شود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد تصریح کرد: خط محدوده خطی است که در آن شهرداری طبق ماده 55 قانون شهرداری‌ها باید به شهروندان خدمات ارائه کند و میان خط محدوده تا انتهای خط حریم نیز، فضایی است که ساخت و ساز باید در آن کنترل شود.

وی افزود: روستاهایی حاشیه شهر مشهد که ظرفیت آن را داشته‌اند روزی به شهر ملحق شوند اما با توجه به اینکه با قوانین خاص خودشان اداره می‌شدند و ساخت وساز در آن آسان‌تر و بدون نظارت مهندسان و رعایت قوانین مرتبط با ساخت وساز انجام می‌شد با ساخت و سازهای غیرمجاز و بی‌رویه تبدیل به سکونتگاه‌های غیررسمی شده‌اند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد با اشاره به اینکه اگر این مکان‌ها مدیریت نشوند و قوانین و ضوابط مرتبط با ساخت و ساز در آنها اعمال نشود افراد سودجو به این مناطق هجوم برده و ساخت و سازهای بی‌رویه انجام می‌شود، اضافه کرد: در غیر این صورت در اثر ساخت وساز آن قدر این روستاها بزرگ شده و جمعیت زیادی در این محل ها ساکن می‌شوند که مشکلاتی را برای محدوده ایجاد می‌کنند و در این شرایط نمی‌شود گفت چون در محدوده نیستند نباید به این مکان‌ها خدمات ارائه شود زیرا خود به خود جزو محدوده مادر می‌شوند.

اجرای برنامه‌های توسعه شهری در اردبیل مهندسی‌محور می‌شودبرنامه‌ریزی استراتژیک توسعه شهری در سنندج عملی می‌شودمهلت تکمیل برنامه سوم توسعه شهری تا بهمن

معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد در پاسخ به این سوال که چرا توسعه شهر بیشتر به سمت غرب بوده تا شرق گفت: همانطور که در بحث توسعه شهر گفته شد، گسل‌ها نیز در این موضوع تاثیر دارد و با توجه به اینکه خطوط گسل‌ها بیشتر در شرق مشهد وجود دارد لذا مشاوران طرح‌های جامع به سمتی می‌روند که آسیب کمتر باشد لذا در برنامه‌ریزی سمتی را در نظر می‌گیرند که هم کمترین زمین‌های زراعی را داشته باشد و هم روی خط گسل نباشد و زمینه ساخت وساز نیز در آن وجود داشته باشد.

وی افزود: البته فاکتورهای دیگری نیز از قبیل سمت وزش باد، بیماری‌ها و مسائل دیگر نیز تاثیرگذار است؛ همچنین تیم‌های مشاوره سمت و جهت توسعه شهر را انتخاب می‌کنند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد اضافه کرد: به طور مثال در غرب مشهد و الهیه بیشتر زمینها شنی است و قابلیت کشت ندارد و برعکس در شمال شهر بیشترین زمین‌های قابل کشت وجود دارد که باعث توسعه شهر به سمت غرب می‌شود.

انتهای پیام/ش

R41347/P/S6,1188/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۷۶۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در کشور آغاز شده است

دولت سیزدهم ساخت ۴ میلیون واحد نهضت ملی مسکن را در دستور کار خود قرار داده است که طبق آمار وزارت راه و شهرسازی تابه امروز، ۵۰۰ هزار واحد از این واحدها که در قالب‌های مختلف از جمله مسکن روستایی، نوسازی بافت‌های فرسوده و مسکن شهری در حال ساخت است به مرحله اجرایی و بهره برداری رسیده است.

 روح الله اکبری دستیار وزیر راه وشهرسازی در این خصوص گفت: در دولت سیزدهم ساخت ۲ میلیون و ۵۱۸ هزار واحد مسکن در سراسر کشور شروع شده است که حدود ۵۰۰ هزار واحد از این تعداد تحویل متقاضیان شده و بیش از ۲ میلیون واحد نیز با پیشرفت فیزیکی متفاوت در حال ساخت است.

دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی در تشریح اجرای مسکن در سراسر کشور در راستای قانون جهش تولید مسکن توضیح داد: از تعداد واحد‌های آغاز شده  به تعداد ۳۹۶ هزار و ۹۳۱ واحد  به شکل واگذاری زمین به شکل انفرادی، گروهی، جوانی جمعیت و واگذاری زمین برای گروه‌های واجد شرایط حمایتی بوده است.  

تخصیص ۷۹ هزار و ۱۰۴ واحد زمین روستایی به متقاضیان

اکبری افزود: از حدود ۴۰۰ هزار قطعه زمین روستایی شناسایی شده نیز تاکنون زمین ۷۹ هزار و ۱۰۴ واحد به متقاضیان واجد شرایط تخصیص یافته است.

این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: در بخش واحد‌های حمایتی تعریف شده در اراضی ۹۹ ساله تاکنون ساخت ۷۱۳ هزار و ۵۸۶ واحد آغاز شده است. همچنین ۵۰۰ هزار واحد نیز در تفاهم با نیرو‌های مسلح در حال ساخت است که برخی از اراضی مربوط به نیرو‌های مسلح و برخی نیز مربوط به دیگر اراضی است که در این بخش تاکنون ساخت ۲۵۴ هزار و ۱۴۶ واحد آغاز شده است.  

بیش از ۴۹۰ هزار هکتار اراضی وزارت جهاد کشاورزی در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت

همچنین در همین رابطه ارسلان مالکی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه در حوزه ساخت نهضت ملی مسکن یکی از اولویت‌های اصلی، تامین زمین است گفت: در حال حاضر طبق تفاهماتی که با دستگاه‌های مختلف برای تامین زمین صورت گرفته است مقرر شده تمامی دستگاه‌ها اراضی مازاد خود را در اختیار وزارت راه وشهرسازی قرار دهند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه یکی دیگر از اقدامات شاخص این معاونت تحویل اراضی ملی واقع در حریم شهر‌ها در راستای تفاهم‌نامه مشترک با وزارت جهادکشاورزی در اجرای ماده ۹ قانون جهش تولید مسکن است، گفت: تاکنون بیش از ۴۹۰ هزار هکتار زمین ملی از جهاد کشاورزی برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است.

وی همچنین از  اجرای تفاهم‌نامه مشترک وزارت راه و شهرسازی و وزارت نفت در راستای واگذاری اراضی مستعد ساخت مسکن در ۹ استان برای طرح نهضت ملی مسکن به سازمان ملی زمین و مسکن خبر داد و گفت: نمایندگان وزارت نفت اراضی مازاد متعلق به این وزارت‌خانه را در استان‌های خوزستان، قم، قزوین، کردستان، کرمانشاه، سمنان، مرکزی، بوشهر و هرمزگان به سازمان ملی زمین و مسکن معرفی کردند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه موضوع این تفاهم‌نامه تولید و عرضه حداقل ۸۰ هزار واحد مسکونی در سراسر کشور است گفت: سازمان ملی زمین و مسکن در اجرای ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن تاکنون موفق به شناسایی ۲ هزار و ۷۷۶ هکتار اراضی مازاد سایر دستگاه‌ها شده است که بیش از ۳۷۰ هکتار آن متعلق به وزارت نفت بوده است.

آغاز ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی مشارکتی در اراضی شرکت بازآفرینی شهری

براساس این گزارش بخشی از اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن از طریق نوسازی بافت‌های فرسوده است؛  در این خصوص محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در گفت و گو با  باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه حوزه بازآفرینی شهری از مرحله پایش تا نظارت با حضور مردم انجام می شود، گفت: باید امسال عملیات ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکن در حوزه بازآفرینی شهری کلید زده شود و همچنین حداقل ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن مشارکتی بر روی املاک و اراضی شرکت آغاز خواهد شد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در خصوص به پایان رساندن عملیات اجرایی ۲۱۷ پروژه بازآفرینی شهری (خدمات زیربنایی و روبنایی) در سراسر کشور گفت: در برنامه داریم با همت بیشتر همه همکاران به ویژه بخش اجرایی و دبیرخانه ستاد ملی بازآفرینی شهری تمامی این پروژه‌ها تکمیل و تحویل مردم ساکن این محلات  شود.  

وی افزود: امسال طبق برنامه ریزی‌های صورت گرفته ساخت ونوسازی ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده انجام خواهد شد.

همچنین در  خصوص اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن فرشید ایلاتی کارشناس مسکن در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: دولت باید برای تسریع در روند ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن از تمامی ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی استفاده کند چراکه کلید تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن در دست بخش خصوصی و مشارکت‌های مردمی است که باید دولت از این ظرفیت‌ها به خوبی استفاده کند تا شاهد بهبود وضعیت بازار مسکن در کشور باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • تصویب طرح تفصیلی اردبیل/ شهر اردبیل آماده‌ی ساماندهی حوزه ساخت و ساز شد
  • اردبیل آماده‌ی ساماندهی حوزه ساخت‌وساز شد
  • ساخت ۵۰۰ کیلومتر راه درآذربایجان غربی دردولت سیزدهم
  • اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم
  • ساخت بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در کشور آغاز شده است
  • تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف سال ۱۴۰۲ راه و شهرسازی شمال سیستان و بلوچستان در ساخت بزرگراه
  • توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری
  • سرعت ساخت در پروژه‌های خیرساز بیشتر و هزینه‌های آن کمتر است
  • تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف ساخت بزرگراه در سیستان و بلوچستان
  • مدرسه‌سازی یکی از صدقه‌های جاریه است