Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حسین رشیدی پیش از ظهر پنجشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به عملکرد ۴۰ ساله دامپزشکی بعد از انقلاب اسلامی بیان داشت: دامپزشکی از جمله دستگاه‌هایی است که وظایف خیلی خطیری از جمله بهداشت جامعه را بر عهده دارد.

وی افزود: امنیت غذایی جزو برنامه‌های همه دولت‌ها است که در خصوص سلامت و امنیت مواد غذایی مردم باید یک سطح قابل قبولی در کشورها اتفاق بیفتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل سازمان دامپزشکی استان کرمان با بیان این که باید در زمینه تامین غذای مردم از جمله پروتئین حیوانی اقدامات لازم انجام شود، گفت: دامپزشکی یکی از دستگاه‌های ضامن این امر است و بعد از انقلاب اقدامات بسیاری خوبی در زمینه دام و طیور آبزیان و طیور انجام داده است.

رشیدی گفت: در اوایل انقلاب ما با تامین لبنیات مشکل داشتیم خوشبختانه بعد از انقلاب در بحث توسعه بخش کشاورزی اقدامات خوبی انجام شده؛ به مرور دامداری‌های صنعتی دایر شد که تعدادی از آن‌ها برای تامین گوشت و برخی برای تامین مواد لبنی مشغول فعالیت هستند.

وی یادآور شد: بعد از انقلاب تحول بسیار چشمگیری در زمینه تامین گوشت مرغ در کشور داشتیم از لحاظ گوشت مرغ مقام هفتم و تخم مرغ مقام یازدهم در دنیا را داریم که در شرایط خاص این محصولات با کیفیت عالی را صادر می‌کنیم.

رشیدی گفت: با توجه به بستر بهداشتی بالایی که داریم تلفات مرغداری‌ها طی دوران پرورش به زیر ۳ درصد رسیده است.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان تصریح کرد: دام و طیور که پرورش داده می‌شود در معرض بیماری‌های بسیاری قرار دارد که در صورت شیوع امکان دارد دام‌ها از بین برود که در این خصوص بعد از انقلاب ما بیماری طاعون گاوی را در کشور ریشه کن کردیم.

کنترل بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در استان کرمان

رشیدی گفت: در دهه ۷۰ در سطح کشور با اقداماتی که دامپزشکی در زمینه واکسیناسیون سراسری در سطح کشور انجام داد و بعد دام‌ها قرنطینه شدند و خوشبختانه در حال حاضر این بیماری ریشه‌کن شده است زیرا بیماری طاعون گاوی باعث تأسیس دامپزشکی در دنیا شد و جمعیت قابل توجهی از جمعیت گاوها را درگیر کرده و از بین برده بود.

مدیرکل دامپزشکی شمال استان کرمان اظهار کرد: فقط صرفا بیماری‌های منجر به تلف شدن دام مهم نیستند، رشیدی ادامه داد: نکته مهم‌تر در بحث واکسیناسیون پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است.

وی ابراز داشت: بیماری سیاه زخم یکی دیگر از بیماری‌هایی مشترک بین انسان و دام است که در دام‌ها شایع بود؛ گله‌ها درگیر بیماری سیاه زخم و تلف می‌شدند. تلفات از یکطرف و امکان انتقال بیماری هم از طرف دیگر وجود داشت؛ یعنی اگر فردی با ترشحات دام برخورد می‌کرد مبتلا می‌شد و از طریق تنفس و به سرعت منتشر می‌شد ما این بیماری را کنترل کردیم.

 رشیدی بیان داشت: یکی دیگر از بیماری‌هایی که در گذشته شایع بوده بیماری مشمشه بوده که در بین تک سمی‌ها وجود داشت و از بیماری‌های اسب است که قابل انتقال به انسان است و درمانی ندارد.

وی ادامه داد: در این بیماری فرد مبتلا متاسفانه جان خود را از دست می‌دهد و هنوز هم درمان قاطعی برای آن وجود ندارد دامپزشکی با این بیماری‌های خطرناک روبرو بوده که آن‌ها را کنترل کرده است.

وی افزود: کنترل بیماری‌های بین انسان و دام از وظایف دامپزشکی است که در این خصوص موفقیت بسیار خوبی داشتیم.

رشیدی اذعان کرد: تعداد زیادی از دامپزشکان این کشور به خاطر پیشگیری و مبارزه با انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام جان خود را از دست داده‌اند.

نگرانی از تغییر و ادغام برخی ویروس‌ها

وی یادآور شد: یکی از دغدغه‌های دامپزشکی بحث عوامل بازپدید و نوپدید است؛ یعنی بسیاری از بیماری‌هایی که در قدیم کنترل شدند الان دوباره به خاطر شرایط اکوسیستم به وجود آمده‌اند. به عنوان مثال آنفلونزای مرغی که در سال ۱۹۱۸ در اسپانیا شیوع پیدا کرد و ۵۰ میلیون نفر جان خود را از دست دادند و به آنفلوآنزای اسپانیایی مشهور بود از این دست است.

مدیر عامل سازمان دامپزشکی استان کرمان گفت: نگرانی ما تغییر و ادغام برخی از ویروس‌ها است مثل ویروس فوق حاد پرندگان که در اکثر مواقع جان انسان‌ها را می‌گیرد لذا برای کنترل این بیماری دامپزشکی و کارکنان آن بسیار تلاش کردند.

وی افزود: در حال حاضر حدود ۱۵۰ عامل بیماری نوپدید و بازپدید به وجود آمده‌اند و متاسفانه حدود ۷۵ درصد این بیماری‌ها از دام منتقل می‌شود.

رشیدی عنوان داشت: هزار و ۷۰۰ بیماری با عامل عفونی انسانی شناسایی شده‌اند که بیش از هزار مورد آن از طریق دام وارد بدن انسان می‌شود.

زنجیره کامل تولید طیور در استان کرمان ایجاد شده است

وی عنوان کرد: اوایل انقلاب ما واحدهای کوچک دام و طیور داشتیم که در شرایط فعلی واحدهای بزرگ صنعتی به وجود آمده که مجهز به سیستم‌های نوین بهداشتی و صنعتی شده‌اند.

وی افزود: کرمان از جمله استان‌های پیشرو است که بسته‌بندی بهداشتی مرغ را در دستور کار داشتیم ما کار منحصر به فردی که در کرمان انجام دادیم تولید مرغ با کد رهگیری بود. در حال پایش باقی مانده آنتی بیوتیک در استان بودیم و مرغ در کرمان عاری از آنتی‌بیوتیک است ما زنجیره کامل تولید طیور را در استان داریم.

رشیدی یادآور شد: تحول در زمینه تاسیس دامداری‌های صنعتی و کنترل بیماری تب مالت از جمله دیگر اقدامات ما است؛ همچنین در زمینه ارتقای بهداشت دامی تحول عظیمی صورت گرفته علاوه بر اینکه کمیت را بالا بردیم در کیفیت هم موفق بودیم.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: در سطح کشور تعداد معدودی  آزمایشگاه مرجع داریم که کرمان هم جزو همین استان‌هاست که انواع آزمایشات دامپزشکی اعم از کنترل کیفی، مولکولی، دستگاه‌های اتمیک و آلودگی‌های قارچی همه را در کرمان داریم.

وی ادامه داد: همچنین از استان‌های دیگر هم نمونه می‌فرستند که بسیار کمک کرده به تشخیص به موقع بیماری‌ها و ما می‌توانیم در فرصت کوتاهی آلودگی‌ها را تشخیص دهیم.

رشیدی بیان داشت: ساختار دامپزشکی بسیار پیشرفت کرده در دهه اول انقلاب تعداد دامپزشکی انگشت شمار بودند الان خوشبختانه ما در تمام شهرستان‌ها دامپزشک داریم حدود ۱۰۰ نفر دکتر دامپزشک در بخش دولتی و ۳۰۰ دامپزشک در بخش خصوصی حضور دارند همچنین همه کشتارگاه‌ها زیر نظر دامپزشکان هستند.

وی در خصوص شایعات پیرامون آلودگی دام در «خَبر» ابراز داشت: منطقه بافت برای واکسیناسیون در اولویت دامپزشکی استان قرار دارد و دام حساسی در این منطقه پیدا نخواهید کرد.

کد خبر 4529517

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل دامپزشکی کرمان چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی حسین رشیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۷۶۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند/ سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی تدوین می‌شود

سرپرست حوزه معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند؛ زیرا در بسیاری از رشته‌ها به حد اشباع رسیده‌ایم و دانشجویان بعد تحصیل امکان اشتغال ندارد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو قاسم محمدی‌نژاد، سرپرست حوزه معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید باهنر کرمان در آیین تجلیل از سرآمدان آموزشی برتر دانشگاه‌های استان کرمان که در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد گفت: امسال علاوه بر فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی، اخلاق حرفه‌ای، فعالیت‌های فرهنگی و ویژگی‌های شاگردپروری از شاخص‌های انتخاب سرآمدین آموزشی بوده است.


رییس پژوهشگاه افضلی پور افزود: از جمله رموز توفیق و ماندگاری یاد استاد شهید مرتضی مطهری تهجد و تقوا، اخلاص، تعمّق و تدقیق در امور، جامعیت علمی، تواضع و روحیه خدمت به مردم و جامعه بوده است.

*اعلام شاخص‌های سنجش سرآمدان 

رییس سازمان بسیج اساتید استان کرمان تاکید کرد: امسال علاوه بر فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی، اخلاق حرفه‌ای، فعالیت‌های فرهنگی و ویژگی‌های شاگردپروری از شاخص‌های انتخاب اساتید برتر بوده است به پاس قدردانی از تلاش و کوشش جامعۀ دانشگاهی آیین تجلیل از سرآمدان آموزشی در دانشگاه معین استان برگزار می‌شود.

سرپرست حوزه معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید باهنر کرمان اظهار کرد: بر اساس شیوه‌نامه ابلاغی، ما ١٠ کارگروه را انتخاب کردیم و بر اساس شاخص‌هایی از جمله، فعالیت‌های آموزشی، کیفیت و کمیت آموزشی، فناوری‌های آموزشی مکمل، آموزش پژوهش‌محور، فعالیت‌های فرهنگی و اخلاق حرفه‌ای، شئون استادی، بحث شاگردپروری و نقش‌آفرینی در مرجعیت علمی توانسته‌ایم سرآمدان آموزشی را برگزینیم.

محمدی‌نژاد با اشاره به تشکیل کارگروه تحول آموزشی در استان برای اولین‌بار با ریاست استاندار، اعلام نمود: مطابق آئین‌نامه آموزشی ابلاغ شده از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تمامی مصوبات مربوط به آمایش در حوزه آموزش عالی استان در این کارگروه مطرح و مجوز‌های لازم را دریافت می‌نمایند. 

*تدوین سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی 

وی در ادامه گفت:سپس موارد در شورای گسترش مطرح می‌شوند و به‌زودی سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی در این کارگروه تهیه و به تصویب شورای گسترش آموزش عالی خواهد رسید.

دبیر کارگروه تحول آموزشی در استان توضیح داد: باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند؛ زیرا در بسیاری از رشته‌ها به حد اشباع رسیده‌ایم و دانشجویان بعد تحصیل امکان اشتغال ندارد.

وی تصریح کرد: نیاز محوری، مهارت و اشتغال آفرینی به‌عنوان سرفصل‌هایی قرار گرفته‌اند که بایستی در تغییر رویکرد آموزشی استان کرمان مدنظر قرار گیرد. 

او افزود:در دانشگاه شهید باهنر کرمان قرار بر این است ضمن احترام به رویه‌هایی که از قبل وجود داشته در فعالیت‌های آموزشی به سمت برنامه‌محوری و استاد محوری پیش رفته و هر گونه تغییر مبتنی بر فکر و برنامه باشد.

دیگر خبرها

  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند/ سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی تدوین می‌شود
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام
  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی
  • علم و فناوری دانشمندان ایرانی عامل موفقیت عملیات «وعده صادق» بود
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • دستگیری عامل ضرب و شتم یک موتورسوار در رفسنجان