Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@03:47:02 GMT

کمال‌گرايي چيست؟

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۷۹۸۶۸

کمال‌گرايي چيست؟

خبرگزاري آريا -

فردي که کمال گرايي مثبت دارد، حس رضايت و موفقيت را تجربه مي کند‎
کمال‌پرستي در روانشناسي باوريست که در آن بايد تمام کارها را به شيوه‌اي وسواسي کامل انجام داد و غير از آن مورد قبول نيست. از ديدگاه پاتولوژي، کمال‌پرستي اصلي‌ترين وجه تشخيصي در اختلال شخصيتي وسواسي-اجباري است که در آن اگر انجام کاري يا نتيجه کاري کمتر از کمال باشد، مورد قبول فرد قرار نمي‌گيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنين حالاتي باورهاي ياد شده غير سالم هستند و روانشناسان از چنين افرادي به عنوان کمال‌طلبان نابهنجار ياد مي‌کنند.
پارکر محقق دانشگاه جان هاپکينز، تعريف ساده‌اي از کمال‌پرستي دارد. او مي‌گويد: انسان‌هاي کمال‌پرست، فشاري دائمي براي حرکت به سمت هدف هاي غيرقابل دستيابي در درون خود احساس مي‌کنند. آنها ارزش خودشان را با کارايي خودشان و دستاوردهايشان مي‌سنجند.
کمال گرايي مثبت همان طور که از اسمش مشخص است، مشکلي ندارد. مي توان آن را اين طور تعريف کرد که در کامل گرايي مثبت فرد انتظار دارد که به سوي کمال پيش برود و در نهايت کارهاي ارزشمندي را ارائه کند، اما به اين صورت نيست که فرد از همان ابتدا انتظار کامل بودن داشته باشد، درست بر خلاف کمال گرايي منفي (کامل گرايي) که فرد از همان ابتدا مي خواهد کامل باشد.
مي توان افراد بزرگي را در تاريخ نام برد که کمال گرايي مثبت داشتند مثل هنري فورد، استيو جابز و … که اين افراد در نهايت تلاش مي کردند که بهتر و بهتر بشوند و ضعف هاي خودشان را رفع کنند. به خاطر همين، به بهترين بودن در محصولات خودشان معروف بودند. به همين دليل است که از کمال گرايي مثبت نمي شود ايرادي گرفت و فردي که کمال گرايي مثبت دارد، حس رضايت و موفقيت را تجربه مي کند.
از طرفي ديگر بحث کمال گرايي منفي (کامل گرايي) وجود دارد که در آن فرد اصلا به اين موضوع فکر نمي کند که بهتر و بهتر شود و فقط مي خواهد که هميشه بهترين باشد و هيچ ايرادي هم نباشد. به خاطر همين، لحظات خيلي سختي را تجربه مي کند و به موفقيت هاي خاصي هم نمي رسد و اگر به موفقيتي هم برسد، آنقدر حالش بد مي شود که حس خوبي ندارد. به علت اهميت بالاي اين موضوع، در اين مقاله بيشتر به جنبه منفي کمال گرايي يعني کامل گرايي پرداخته مي شود که مشکل اکثريت افراد است.

کمال گرايي مثبت همان طور که از اسمش مشخص است، مشکلي ندارد‎
حال مي خواهيم بدانيم چطور مي توانيم از اين جنبه هاي منفي کمال طلبي به سود خود استفاده کنيم؟ اولين کار اين است که احساساتمان را روي کار بياوريم. کمال طلبي به هيچ اشتباهي اجازه ي دخول نمي دهد.
گرچه بايد به خاطر داشته باشيد که مردم اطراف شما دقيقاً مثل خودتان هستند، يعني هيچکدام کامل نيستند. و اگر شما بتوانيد خودِ واقعيتان را به آنها نشان دهيد آنها نيز ميتوانند با شما کنار بيايند تا اينکه بخواهيد خود را پشت نقاب کمال پنهان کنيد. ارتکاب يک اشتباه کوچک در چشم ديگران به معناي شکست خوردن نيست. برعکس، آنها کاملاً آگاهند که شما نيز انسانيد و انسان جايزالخطاست.
چرا جستجوي کمالطلبانه ي خود را کنار نمي گذاريد و آن را با چيزي که بيشتر به نفعتان است جايگزين نمي کنيد؟ هميشه نمي توانيد سر همه کلاه بگذاريد. اشتباه هميشه اتفاق مي افتد، اما شما بايد به فکر تصحيح آن باشيد. ولي يادتان باشد، شما مي توانيد با درس گرفتن از اشتباهاتتان، پيشرفت کنيد. اين يکي از مهمترين ارکان پيشرفت در زندگي است.
جستجوي کمالطلبانه و اينکه بخواهيد همه چيز به بهترين و کاملترين نحو ممکن باشد، باعث مي شود نتوانيد به حد کافي از زندگي لذت ببريد. چون شما هيچگاه قادر نخواهيد بود به اين کمال رويايي زندگيتان برسيد، از اينرو هميشه مغموم و شکست خورده خواهيد بود. پس سعي کنيد آن چيزي باشيد که واقعاً هستيد، و تا جاييکه ميتوانيد شاد بايد و از اين زندگي زيبا لذت ببريد!
گردآوري: بخش روانشناسي بيتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۷۹۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطر پاسخ حماس به طرح پیشنهادی آتش بس را مثبت ارزیابی کرد

 «ماجد الانصاری» سخنگوی وزارت امور خارجه قطر بامداد سه‌شنبه گفت: حماس پاسخی به پیشنهادات کشور‌های میانجی در رابطه با آتش‌بس ارسال کرده که می‌توان آن را مثبت دانست.

به گزارش شبکه الجزیره قطر، الانصاری این سخنان را پس از موافقت حماس با طرح پیشنهادی مصر و قطر درخصوص آتش بس در غزه بیان کرده است.

وی افزود: دوحه امیدوار است دور جدید مذاکرات در قاهره، به آتش‌بس فوری و دائمی منجر شود. هیأت قطری صبح سه‌شنبه برای از سرگیری مذاکرات غیرمستقیم عازم قاهره می‌شود.

این درحالی است که دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی دوشنبه شب در بیانیه‌ای تأیید کرد که کابینه جنگ اسرائیل به حمله زمینی به رفح رای مثبت داده است.کابینۀ جنگ این رژیم به اتفاق آرا تصمیم به ادامه عملیات در رفح گرفت تا به ادعای خود «فشار نظامی بر حماس را برای آزادی اسرا و دستیابی به دیگر اهداف جنگ» ادامه دهد.

از سوی دیگر «دانیل هاگاری» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که نیرو‌های این رژیم حمله‌ای ناگهانی را علیه اهداف حماس در شرق رفح آغاز کردند و جزئیات بیشتر در این زمینه بعدا منتشر خواهد شد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • قطر پاسخ حماس به طرح پیشنهادی آتش بس را مثبت ارزیابی کرد
  • ربایندگان «یسنا» حرفه‌ای بودند | در کمال نامردی او را در میان کلزاها رها کرده بودند
  • نگاهی به پدیدهٔ جدید اجتماعی: بِلایند دِیت یا ملاقات کور/ میل سوزان به تجمل خواهی بیمارگونه
  • بارش باران در جاده‌های ۱۱ استان
  • بازگشت کمال به آزادی: امیدوار به خاطرات شیرین
  • روایت زندگی تنها شهید فرانسوی دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • محمدرضا گرایی فقط 50 درصد شانس حضور در المپیک 2024 را دارد
  • دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی
  • راهبردهای علمی و علمی امام صادق(ع) در مقابله با سطحی نگری فکری و عمل گرایی افراطی