Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@15:21:30 GMT

کارخانه های برنج منطقه آزادچابهار تعطیل شده اند

تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۸۰۳۶۰

کارخانه های برنج منطقه آزادچابهار تعطیل شده اند

محمدصادق مبرهن روز پنجشنبه در نشست دادستان کل کشور با فعالان اقتصادی منطقه آزاد چابهار و تشریح مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی اظهار داشت: اجرا نشدن قوانین خاص مناطق آزاد در ارتباط با معافیت‌های گمرکی، معافیت‌ های مالیاتی، معافیت از قانون کار سرزمین اصلی و امور مالی، اعتباری و بیمه از جمله بزرگترین مشکلات این منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه بخش خصوصی به سبب قوانین و مقررات ویژه مناطق آزاد این مناطق را برای سرمایه‌ گذاری و فعالیت‌های اقتصادی انتخاب کرده است، اظهار داشت: بخشنامه‌ هایی که از سال 1390 تاکنون در ارتباط با گمرک، مالیات و دیگر امور تجاری و اقتصادی در کشور صادرشده متأسفانه بدون توجه به استثنا قرار دادن مناطق آزاد برای فعالان اقتصادی این مناطق نیز اعمال می ‌شود و عملاً قوانین مناطق آزاد را که در این امور با قوانین سرزمین اصلی متمایز است زیر سؤال برده است.
وی گفت: ثبت سفارش‌ های گمرکی کالاهای وارداتی به منطقه آزاد از خارج کشور نیز یکی دیگر از مشکلاتی است که مغایر با قوانین اداره مناطق آزاد است.
وی افزود: گمرک با استقرار در درب ورودی مناطق آزاد و ثبت سفارش‌ های کالاهای وارداتی از خارج کشور ماده 14 قانون اداره مناطق آزاد را نقض کرده و با این کار اصل وجودی مناطق آزاد را از بین برده است.
وی ادامه داد: هم اینک بسیاری از تولیدی ها و کسب و کارهای منطقه آزاد تعطیل و رو به ورشکستگی است.
دبیر اتاق بازرگانی، صنایع و معادن چابهار خاطرنشان کرد: واحدهای فرآوری برنج نمونه ‌ای از تولیدکنندگان منطقه آزاد چابهار هستند که با تأمین حدود 30درصد از یک ‌میلیون و 500 هزار تن برنج موردنیاز کشور، در هر تن 250 تا 300 دلار ارزش ‌افزوده برای کشور ایجاد می ‌کنند که درمجموع سالانه یک میلیارد دلار صرفه‌ جویی ارزی می‌ شود.
مبرهن اختلافات به وجود آمده میان سازمان‌ های مختلف صنعت، معدن و تجارت، گمرک، توسعه تجارت و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد در مقررات و بخشنامه‌ ها را موجب سرگردانی فعالان اقتصادی مناطق آزاد دانست و اظهار داشت: این موضوعات تجار را تحریک خواهد کرد که به سمت قاچاق کالا بروند.
علی مبارکی عضو اتاق بازرگانی، صنایع و معادن چابهار نیز در این نشست خواستار ضمانت اجرایی قوی ‌تری برای قوانین و بخشنامه ‌های مالیاتی و گمرکی مناطق آزاد شد.
رضا توکلی عضو دیگر اتاق بازرگانی، صنایع و معادن چابهار از ممنوعیت ورود کالاهای گروه چهار به مناطق آزاد به بهانه حمایت از تولید داخلی و مبارزه با قاچاق کالا گلایه کرد و گفت: این موضوع امروز به یکی از بزرگترین مشکلات تجار و اشتغال در مناطق آزاد تبدیل‌ شده است.
توکلی حجم واردات کالاهای گروه چهار به مناطق آزاد قبل از ممنوعیت را در مجموع حدود یک درصد کل واردات این کالاها به کشور عنوان کرد و اظهار داشت: اجرای بخشنامه‌ های جدید که واردات این کالاها در مناطق آزاد را ممنوع کرده، علاوه بر تعطیلی بخش‌های عظیمی از واحدهای تجاری منطقه آزاد چابهار و بیکار شدن هزاران نفر در این منطقه، قاچاق همین کالاها در استان‌ هایی مانند تهران را افزایش داده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار نیز اظهار داشت: موفقیت و توسعه مناطق آزاد مستلزم تاکید بر قانون چگونگی اداره این مناطق است.
عبدالرحیم کردی افزود: مناطق آزاد در کمک به اقتصاد کشور ظرفیت بالایی هستند و باید مشکلات تجار و فعالان اقتصادی منطقه آزاد چابهار پیگیری و مرتفع شود.
وی گفت: قوانین مالیاتی، گمرکی، اشتغال و سیستم های مالی در مناطق آزاد با تمام نقاط اقتصادی و تجاری کشور متفاوت است و همین تفاوت ها این مناطق را به مناطق آزاد تبدیل کرده است.
رئیس هیات مدیره منطقه آزاد چابهار ادامه داد: از ابتدای تاسیس منطقه آزاد چابهار در سال 1372 تا کنون وضعیت موجود تجاری و اقتصادی منطقه رشد قابل توجهی داشته است و پتانسیل ها و ظرفیت ها و همچنین برنامه های پیش روی سازمان منطقه آزاد چابهار بخشی از مشکلات بیکاری را مرتفع کرده و موجب توسعه این منطقه شده است.
وی خواستار حمایت از مناطق آزاد برای تولید و اشتغال بیشتر شد و خاطرنشان کرد: با سخت گیری گمرک و سایر مسئولان و فشار به مناطق آزاد مشکلات مرتفع نمی شود بلکه بیشتر و موجب تعطیلی تولیدی ها و مراکز کسب و کار می شود.
3043 **6081
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها اشتغال برنج صنعت معدن و تجارت قانون مبارزه با قاچاق کالا جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۸۰۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند

ایرج ضاربان اظهارکرد: مبارزه با پشه ناقل بیماری مالاریا بسیار مهم است چوم مالاریا بصورت بومی سال‌ها در منطقه بلوچستان وجود داشته است.

وی افزود: پشه مالاریا در آب تخم ریزی می‌کند و تبدیل به لارو و در نهایت پشه بالغ می‌شود از این رو ماموران مراقب مالاریا و لاروکش در منطقه حضور دارند و سمپاشی‌ها برای مقابله با تکثیر پشه‌های آنوفل بالغ انجام می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: از آنجایی که چابهار و دشتیاری با کشور پاکستان هم مرز هستند، بیمارانی که از پاکستان می‌آیند اگر در معرض گزش این پشه‌ها قرار بگیرند آلوده می‌شوند و می‌توانند بیماری مالاریا را از طریق گزش به انسان سالم منتقل کنند در واقع پشه باعث انتقال بیماری مالاریا می‌شود.

وی اظهار کرد: تیم‌های متعددی در دانشکده علوم پزشکی چابهار داریم و همکاران ما برای کاهش شیوع بیماری مالاریا پای کار هستند.

ضاربان افزود: باید اقداماتی در جهت جلوگیری از افزایش پشه‌ها انجام شود و دانشکده علوم پزشکی چابهار در این راستا اقدامات جدی در دستور کار دارد.

وی افزود: افراد می‌توانند با استفاده از توری، پشه بند، وسایل سرمایشی و استفاده از مواد دورکننده پشه بر روی پوست از گزش پشه جلوگیری کنند.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: پشه مالاریا در مناطق گرم و مرطوب و هوای معتدل وجود دارد و تکثیر پشه‌ها در زمان بارندگی و در آب راکد باقی مانده سرعت تکثیر بالاتری دارند که این موضوع سبب نگرانی برای مناطق سیل زده و ساکنین چادرهای اسکان موقت شده است.

وی بیان کرد: زمانی که پشه زیاد باشد سرعت شیوع بیماری‌ها بویژه بیماری مالاریا افزایش می‌یابد و باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

ضاربان خاطر نشان کرد: بیماری مالاریا هیچ واکسنی ندارد و افراد نباید در معرض گزش پشه قرار بگیرند و زمانی که بیمارانی وارد کشور می‌شوند می‌توانند به راحتی و از طریق گزش پشه بیماری مالاریا را منتقل کنند.

وی افزود: زمانی که گزش صورت می‌گیرد انگل تک یاخته از طریق خون وارد پشه می‌شود و اگر انسانی سالمی در معرض گزش پشه آلوده قرار بگیرد بیمار می‌شود.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار عنوان کرد: سیل زدگانی که در چادرهای اسکان موقت هستند مورد آموزش تیم‌های آموزشِ بهداشت دانشکده علوم پزشکی قرار می‌گیرند. همچنین درخواست کردیم تعدادی پشه بند و توری برایمان ارسال شود تا در مناطق آلوده و مناطق روستایی توزیع و از خطرات احتمالی بیماری مالاریا جلوگیری‌ کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • عمران منطقه آزاد اروند عنوان برتر را به خود اختصاص داد
  • سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند
  • استاندار: برای تحقق طرح جامع مناطق ویژه اقتصادی مازندران؛ هماهنگی های لازم انجام شده است
  • تبدیل مناطق آزاد ویژه اقتصادی مازندران از واردات صرف به دانش فنی و صادرات
  • پنجشنبه را تعطیل کنید که از نظر فرهنگی و تمدنی مهم است | برای فعالیت اقتصادی هم فضای مجازی و دورکاری هست!
  • مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها
  • بازگشت واحدهای تعطیل‌شده به چرخه تولید، ادعاست یا واقعیت؟ / باوجود دستور رئیسی، مسئولان از اعلام آمار، فراری هستند
  • معرفی ۱۲۴ بسته سرمایه‌گذاری منطقه آزادچابهار به فعالان اقتصادی؛ چابهار بهشت سرمایه گذاری
  • لازم است دغدغه مسکن برای کارگران رفع شود/ هیچ کارخانه‌ای نباید تعطیل شود
  • کسب رتبه برتر در حوزه عمران و زیربنایی توسط منطقه آزاد چابهار