Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نویسنده «ایوار» گفت: اتحاد مردم برای پایین کشیدن مجسمه شاه نکته جالب کتاب «ایوار» است.

محمداسماعیل حاجی‌علیان از نویسندگان فعال است. وی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان به تشریح برخی ویژگی‌های کتاب «ایوار» پرداخته است.

کتاب «ایوار» چطور نوشته شد؟

محوریت «ایوار» درباره پایین کشیدن مجسمه محمدرضا پهلوی در میدان اصلی شهر سمنان است، آن هم در زمانی که هنوز محمدرضا پهلوی از ایران نرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آنچه در ذهن، شوخی‌ها و ضرب‌المثل‌های مردم بود، پایین کشیدن مجسمه محمدرضا شاه دو سال پس از انقلاب اسلامی، یک موضوع رایج شد. برخی‌ها گفتند سمنانی‌ها نشستند، ببینند که چه اتفاقی می‌افتد. آیا انقلاب پیروز می‌شود یا نه و اینکه شاه برمی‌گردد یا نه، بعد مجسمه را پایین بکشند، تا اینکه این موضوع به یک بحث جامعه‌شناختی تبدیل شد. در این میان ما تلاش کردیم ببینیم چرا مردم صبر کردند تا ببینند چه تصویب می‌شود و بعد مجسمه محمدرضا پهلوی را پایین کشند.

بر همین اساس یکسری مطالعات اسنادی و کتابخانه‌ای انجام دادیم که ثمره چندانی نداشت، بنابراین با ۵۰ نفر از فعالان انقلاب که گفته بودند در جریان این ماجرا بودند، گفتگو کردم که نهایت این مصاحبه چکیده‌ای شد که با یک خط داستانی آنچه در «ایوار» روایت می‌شود، شد.

آیا واقعا مجسمه دو سال بعد پیروزی پایین کشیده شد؟

نه، با تحقیقات متوجه شدم نه تنها دو سال بعد انقلاب اسلامی نبود بلکه در زمانی این اتفاق افتاد که ساواک فعالیت سنگینی انجام می‌داده است. این اتفاق را نمی‌توان به یک گروه، فرد و جبهه و حزب خاصی نسبت داد بلکه این رویداد با یک نگاه جمعی اتفاق افتاده است.

این موضوع چه جذابیتی برای کتاب شدن داشت؟

گویا در یک زمان تمام احزاب، آدم‌ها و گروه‌ها به این وحدت نظر رسیده بودند که نماد طاغوت باید پایین کشیده شود. این نماد اتحاد، چیزی بود که جامعه امروز هم به آن نیاز داریم و یک کشور برای اینکه فرآیند آبادانی و بهره‌وری را پیش ببرد به این نگاه و اتحاد جمعی احتیاج دارد.

از آنجا که دستمایه این اتحاد بسیار خوب بود، من در کتاب «ایوار» به این اتفاق پرو بال و رنگ و بوی داستانی دادم.

در پس نگارش این کتاب چه هدفی بوده است؟

ما نویسندگان مثل کشاورز هستیم و بذر اندیشه را می‌کاریم و پس از رسیدگی به آن به شکلی آن را ارائه می‌کنیم. ما می‌دانیم این محصول تعدادی مخاطب دارد و به گونه‌ای خاص مورد استفاده و مطالعه قرار می‌گیرد. این کتاب هم مثل سایر داستان‌ها یکسری مخاطب دارد که اگر بتواند روی آن‌ها تاثیر بگذارد من را به هدفم رسانده است.

هدفتان از نگارش چه بود؟

من معتقدم اگر این کتاب حداقل یک نفر را به این سمت بکشد که راه برون‌رفت ما از مشکلات وحدت است، من کاری که می‌خواستم را به درستی انجام داده‌ام.

آیا بازخوردی از مخاطب داشته‌اید؟

بله، این کار قبل از چاپ هم از نگاه متخصصان جایزه جشنواره انقلاب را کسب کرده است. علاوه بر اینکه موضوع، مضمونی مورد نیاز است من سعی کردم هر آنچه از تکنیک می‌دانستم را نیز در کار پیاده کنم. بر همین اساس این کار برآیند‌های تکنیکی‌اش بسیار زیاد است. من هم در قشر متخصص داستان و هم عموم مردم بازخورد‌های خوبی داشته‌ام.

آیا همبستگی مردم و اتحادشان توانسته خاطرات لذت‌بخش را تداعی کند؟

بله، هدف ادبیات این است که گذشته‌ها را کنکاش کنیم و با لذتی که از یادآوری سال‌ها پیش داریم حرفهایمان را مطرح می‌کنیم.

این کتاب چند بار تجدید چاپ شد؟

دوبار.

برای اجتناب از نگاه کلیشه‌ای چه کار کردید؟

از شروع قصه می‌توانستم دنبال چیزی باشم که همه در پی آن بودند در حالی که من می‌خواستم روی موضوعی کار کنم که متفاوت از نگاه سایر افراد بود. ما خواستیم ببینیم چرا این اتفاق بعد از پیروزی انقلاب افتاده است، اما در ادامه تحقیقات متوجه شدیم که موضوع و اصل اتفاق شکل دیگری داشته است.

من در کارهایم سعی کرده‌ام از نگاه‌های رایج اجتناب کنم و از منظری متفاوت به یه موضوع بپردازم و در «ایوار» هم سعی من بر همین بود.

قصه کتاب «ایوار» روایت یک خطی ساده‌ای است که اگر می‌خواستم به همان شکل آن را روایت کنم قصه‌ای بی‌مزه می‌شد که بار‌ها درباره آن صحبت شده است بنابراین سعی کردم با زیباکردن روایت این قصه را که شاید همه ما شنیده باشیم را متفاوت‌تر بازگو کنم.

حوزه ادبیات انقلاب اسلامی چقدر جای کار دارد؟

دو اتفاق مهم و کلیدی در تاریخ معاصر می‌افتد که یکی انقلاب است که از دوره مشروطه آغاز می‌شود و تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه پیدا می‌کند و دیگری جنگ تحمیلی. این دو موضوع همیشه ذهن من را درگیر کرده و چون یک تغییر رفتار و عملکرد انسان‌ها است، همیشه برایم جذاب بوده است و به نظرم باید همچنان در این حوزه کتاب نوشت.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کتاب مطالعه انقلاب اسلامی داستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۸۰۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله به امین منوچهری و زورگیری: بارها در اتوبان چمران این اتفاق رخ داده؛ پیگیری نمی‌کنم چون فایده ندارد! + عکس

طرفداری | بازیکن سابق استقلال در تهران مورد حمله سارقین موتورسوار قرار گرفته است.

امین منوچهری در گفتگو با ورزش 3 ماجرای سرقت و خفتگیری از سوی چند موتورسوار را شرح داده است:

در ترافیک اتوبان شهید چمران بودم و یک موتوری به آینه خودرو من برخورد کرد و پس از آن شروع کرد به فریاد زدن و با دست به شیشه خودرو من می‌کوبید، زمانی که شیشه ماشین را پایین دادم تا ببینم چرا این کار را انجام می‌دهد یک نفر دیگر از پشت سر آمد و گردنبند من را از گردنم کشید و همین اتفاق باعث شد تا گردنم آسیب جزئی ببیند.

صحنه شوکه کننده بود و حتی نتوانستم واکنش نشان دهم، زمانی که شیشه ماشین را پایین کشیدم شخص موتور سوار با مشت به سمت من حمله کرد و از این اتفاق شوکه شده بودم و ناگهان یک نفر دیگر اقدام به سرقت کرد، نمی‌دانم چرا رسیدگی نمی‌شود. این چندمین بار است که در اتوبان چمران این اتفاق تکرار می‌شود و فکر می‌کنم آنها یک باند هستند که این کار را انجام می‌دهند!

پیگیری نکردم چون به نظرم به جایی نمی‌رسد. بارها همین اتفاق افتاده، نه جلوگیری انجام شده و نه پیگیری اتفاق می‌افتد. باز خدا را شکر که به خودم آسیبی وارد نشد!

از دست ندهید ????????????????????????

محمد مورایس؛ نام جدید سرمربی سپاهان؟ هالند، خیلی پیشرفت کردی و در سطح چمپیونشیپ شدی! واکنش هوادار تاتنهام بعد از کری‌خوانی نافرجام برای رایس (فیلم) بنر توهین‌آمیز بازیکن اینتر علیه ستاره میلان 

دیگر خبرها

  • نتایج جالب یک پژوهش علمی؛ زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند؟
  • کنایه حسن روحانی به جنجال ساختن مسجد در پارک قیطریه/ مگر در انقلاب کسی را به زور باحجاب کردیم؟
  • ۴ ویژگی منحصربه‌فرد در کتاب‌های تاریخ شفاهی
  • (عکس) حمله خفت‌گیر‌های خشن به مهاجم استقلالی در اتوبان!
  • حمله خفت‌گیرهای خشن به مهاجم استقلالی +عکس
  • حمله خفت‌گیرهای خشن به مهاجم استقلالی | عکس
  • حمله به امین منوچهری و زورگیری: بارها در اتوبان چمران این اتفاق رخ داده؛ پیگیری نمی‌کنم چون فایده ندارد! + عکس
  • اتفاق جالب در لیگ دسته 3 اسپانیا؛ تاثیر مستقیم مربی دروازه بان ها روی گل تساوی! / فیلم
  • شوراها در خدمت‌رسانی به مردم روستاها در تراز انقلاب عمل کنند
  • حج تجلی وحدت و اقتدار امت اسلامی است