Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-26@03:50:05 GMT

مبارزه با بلایای طبیعی با کمک آیفون

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۸۱۴۵۹

مبارزه با بلایای طبیعی با کمک آیفون

ایتنا- در حالی که این روزها خلاقیت در ساخت تلفن های همراه هوشمند وارد رکورد سختی شده است اما کمپانی اپل به دنبال راهی است تا بتواند این رکورد را بشکند. البته این راه به حسگرهای ادغام شده در صفحه نمایش و دیگر راهکارهای نه‌چندان جذاب محدود نمی‌شود بلکه اپل تصمیم دارد تا با ثبت اختراع جدید خود به مبارزه با بلایای طبیعی برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که این روزها خلاقیت در ساخت تلفن های همراه هوشمند وارد رکورد سختی شده است اما کمپانی اپل به دنبال راهی است تا بتواند این رکورد را بشکند.
البته این راه به حسگرهای ادغام شده در صفحه نمایش و دیگر راهکارهای نه‌چندان جذاب محدود نمی‌شود بلکه اپل تصمیم دارد تا با ثبت اختراع جدید خود به مبارزه با بلایای طبیعی برود.
 
به گزارش ایتنا به نقل از وب‌سایت خبری تحلیلی theinquirer، در گزارشی که به واسطه موسسه CDP به عنوان سازمان غیرانتفاعی فعال در زمینه بررسی تاثیرات زیست محیطی کمپانی‌ها منتشر شده است، اپل خلاقیت‌های زیادی را برای جلوگیری از روند تغییرات آب و هوایی کره زمین به کار گرفته است که نگاهی به آن‌ها خالی از لطف نیست.
 
این کمپانی در این رابطه اظهار کرد که: «از آنجایی که مردم این روزها رویدادهای شدید آب و هوایی را با فراوانی بیشتر تجربه می‌کنند، نیاز به اطمینان و آمادگی در عرصه امنیت شخصی و سلامت کسانی که دوستشان دارند کاملا پیش‌بینی شده است. اما نگران نباشید زیرا محصولات اپل می‌توانند به عنوان یک آژیر خطر یا چراغ قوه کار کنند، آنها می‌توانند دستورالعمل های کمک‌های اولیه را برای افراد آماده کنند، می‌توانند به عنوان رادیو خدمت کنند، می‌تواند با استفاده از باتری اتوموبیل‌ها یا اهرم‌های دستی شارژ شوند.»
 


مسلم است که تمامی تلفن‌های همراه هوشمند موجود در جهان می‌توانند در مواقع نیاز این کارها را انجام بدهند، اما نکته اینجا است که ثبت اختراع جدیدی که به تازگی توسط اپل انجام شده است به نوعی چشم‌ها را روی حقیقت باز می کند.
این ثبت اختراع نشان می‌دهد که چگونه ساعت‌ها و تلفن‌های همراه هوشمند آینده می‌توانند گازهای کشنده نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید نیتروژن و مونوکسید نیتروژن را شناسایی کنند. این گجت‌ها هم‌چنین می‌توانند وجود گاز متان را نیز شناسایی کنند.
 
اگر چه توسعه آینده این ثبت اختراع به هیچ عنوان تضمین شده نیست، اما به نوعی نشان دهنده جهت گیری‌های آینده اپل در صنعت ساخت تلفن‌های همراه هوشمند است.

افزودن این ثبت اختراع به نمونه‌های قبلی از سنسورهای تشخیص فشار، رطوبت و گاز می‌تواند تا حدی خیال ما را از بابت نجات یافتن از بلایای طبیعی ناشی از تغییرات آب و هوایی کره زمین راحت کند.
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: اپل آیفون بلایای طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۸۱۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موفقیت مخترعان شیرازی در اختراع کیسه مدرج جمع آوری خون از ناحیه جراحی

علی بینا علی محمدی و سید علی حسین زهرایی در جدید‌ترین اختراع خود موفق به ثبت اختراع کیسه مدرج جمع آوری خون از ناحیه جراحی و محاسبه دقیق خونریزی شدند که به تشریح این اختراع پرداخته اند.

علی بینا مخترع شیرازی در تشریح جزئیات این اختراع گفت: یکی از وظائف تیم بیهوشی در اتاق عمل حفظ و نگهداری حیات بیمار می‌باشد، زیرا بیماری که بیهوش می‌شود کاملا وابسته به دستگاه تهویه تنفسی و مانیتور‌های موجود در اتاق عمل برای بررسی علائم حیاتی است و تیم بیهوشی شامل متخصص بیهوشی به صورت لحظه‌ای علائم حیاتی بیمار شامل ضربان قلب و ریتم نمودار نوار قلب، فشار خون و تغییرات لحظه‌ای فشار خون، درصد اشباء اکسیژن خون و ... را تحت نظر دارند و بر اساس این علائم تصمیم گیری‌های مختلفی انجام می‌دهند.

او افزود: یکی از مواردی که بسیار حائز اهمیت است مقدار خونریزی بیمار و درصد کاهش هموگلوبین حین جراحی است به همین دلیل در اختراع موجود که شامل یک کیسه پلاستیکی استریل و مدرج و دارای قدرت چسبندگی است با چسباندن این کیسه به اطراف ناحیه جراحی و پوشش کامل منطقه جراحی کوچکترین مقدار خونریزی از نظر متخصص بیهوشی و پرستار بیهوشی دور نمانده و می‌توانند به صورت لحظه‌ای حجم عروقی و کاهش هموگلوبین بیمار را اصلاح کنند.

بینا ادامه داد: در زمان جراحی بیمار بیهوش شده و برای عمل جراحی آماده می‌شود تیم بیهوشی بر اساس وزن، سن و هموگلوبین اولیه خود بیمار و همچنین بیماری‌های زمینه‌ای بیمار و اینکه بیمار بر اساس شرایط فعلی تا چه اندازه می‌تواند کاهش هموگلوبین را تحمل کند.

به گفته او مشکلاتی، چون ریختن خون بر روی البسه و حتی نفوذ خون از پارچه به بدن تیم جراحی شده و انتقال بیماری‌های مختلف، ریختن خون کف اتاق عمل و پخش شدن آلودگی و انتقال میکرو ارگانیسم‌های مختلف در اتاق عمل، ریختن خون و نفوذ ان به پارچه‌های استریل و در نتیجه عدم تخمین میزان خونریزی برای تیم بیهوشی، مشکل در تصمیم گیری صحیح در میزان و حجم تزریق میزان خون یا مواد جبران کننده خونریزی و آنالیز دقیق میزان حجم خون ریزی و برآورد دقیق وضعیت بیمار از جمله مسائلی بوده است که این تیم را به این اختراع هدایت کرده است.

تخمین دقیق میزان خونریزی بیمار 

در ادامه علی محمدی به اهداف اختراع فوق اشاره کرد و گفت: جهت مرتع ساختن مشکلات ذکر شده در بالا اهدافی در طراحی این اختراع مورد توجه است از جمله تخمین دقیق میزان خونریزی بیمار که در هر لحظه قابل محاسبه دقیق توسط تیم بیهوشی است.

او افزود: اصلاح دقیق‌تر جایگزینی مایعات تزریقی برای بیمار از دیگر اهداف اختراع بوده و بدین منظور که وقتی تیم بیهوشی تخمین کاملا دقیقی از میزان خونریزی بیمار داشته باشد متخصص بیهوشی و پرستار بیهوشی بهتر می‌توانند تصمیم بگیرند که بیمار چه میزان سرم کریستالوئید و کلوئید نیاز دارد تا بتوان قبل از زمان رسیدن به خونریزی قابل قبول، حجم عروقی بیمار را توسط این محلول‌ها در حد طبیعی نگهداشت و در صورت رسیدن به میزان خونریزی قابل قبول تزریق خون صورت گیرد.

محمدی هدف دیگر این اختراع را تزریق خون صحیح و به موقع به بیمار عنوان کرد و گفت: به صورتی که اگر تخمین خونریزی به صورت حدس و گمان بیشتر از مقدار واقعی باشد و تزریق خون صورت گیرد بیمار را در معرض بیماری‌های قابل انتقال از طریق خون قرار می‌دهیم و اگر به اشتباه تخمین کمتر از میزان واقعی باشد بیمار در معرض خطرات ناشی از کمبود حجم و هموگلوبین قرار می‌گیرد.

او، به هدف دیگر این اختراع یعنی ممانعت از ریختن خون بر روی پا‌ها و لباس‌های تیم جراحی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: به دلیل اینکه خون مستقیم وارد کیسه می‌شود و یک محافظتی در برابر تماس تیم جراحی با خون ایجاد می‌شود.

محمدی ممانعت از آلودگی محیط اتاق عمل با میکروارگانیسم‌های قابل انتقال از طریق خون مانند HIV,HBS,HCV، را دیگر هدف اختراع عنوان کرد و گفت: به دلیل اینکه خون بر روی زمین نمی‌ریزد، از بسیاری آلودگی‌ها جلوگیری می‌شود؛ لذا هدف اصلی از طراحی و ساخت کیسه ذخیره خون، تخمین دقیق میزان خونریزی و جلوگیری از آلودگی تیم جراحی و محیط اتاق عمل با خون بیمار است در نتیجه جنس کیسه را از نوع پلاستیک یکبار مصرف انتخاب شده است تا قابلیت انتقال آلودگی از بین برود. به گفته محمدی با طراحی مناسب یک وسیله برای اندازه گیری میزان خون ریزی بیمار در حین جراحی در مراکز درمانی می‌توان مشکلات ذکر شده در بالا را به صورت کامل رفع کرد.

 برآورد لحظه‌ای میزان خونریزی توسط تیم بیهوشی 

در ادامه سید علی حسین زهرایی دیگر مخترع شیرازی نیز اظهار داشت: راهکار و ایده ارائه شده جهت رفع این مشکل این است که به وسیله کیسه مخروطی شکل شفاف یا نیمه شفاف و مدرج، با دهانه‌ای وسیع که دور تا دور محل جراحی را کاملا پوشش بدهد میزان خونریزی ناحیه عمل را صحیح تخمین بزنیم بدین منظور که تمامی خون ریخته شده از ناحیه عمل کاملا درون کیسه بریزد و به درون پارچه‌های استریل نفوذ نکند.

او افزود: با توجه به اینکه هدف از طراحی و ساخت کیسه ذخیره خون ریخته شده از محیط جراحی، تخمین دقیق میزان خونریزی و جلوگیری از آلودگی تیم جراحی و محیط اتاق عمل با خون بیمار است در نتیجه جنس کیسه از نوع یکبار مصرف می‌باشد تا قابلیت انتقال آلودگی از بین برود.

زهرایی بیان داشت: جنس این کیسه می‌تواند از متریال‌های مختلفی مانند پلاستیک، نایلون و نایلکس، سلفون، فیلم غشائی یا متریال‌هایی که جزئی از ان‌ها ترکیبات پلی اتلین باشد که در صنعتی تجهیزات پزشکی میتواند استفاده شود و مرسوم‌ترین آن نایلون یا پلاستیک است؛ بر روی این کیسه علائم و درجه بندی تعبیه شده است این علائم جهت تشخیص میزان حجم می‌باشد که بنا به نوع طراحی میتواند شامل اعداد یا حروف با علائم باشد که به وسیله آن تیم بیهوشی کاملا متوجه مقدار خون ریزی در هر لحظه می‌شود.

او تصریح کرد: در نتیجه به جای اینکه در زمان عمل خون بر روی پارچه‌های استریل دور سر بیمار و ناحیه جراحی بریزد، درون کیسه ریخته شده، مدرج بودن کیسه این امکان را به تیم بیهوشی می‌دهد تا بتوانند به راحتی میزان خونریزی را در هر لحظه برآورد کند.

زهرایی در پایان گفت: وسیله‌ای برای تخمین صحیح و دقیق خونریزی ناحیه جراحی و همچنین جلوگیری از تماس مستقیم خون و ریختن خون در محیط اتاق عمل است این وسیله به صورت عمده در اتاق عمل و در حین جراحی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کاربرد دارد؛ و با به کار گیری ان میتوان مراقبت حین جراحی را بهینه‌تر انجام داد و میزان خون از دست رفته بیمار را دقیق‌تر اندازه گیری کند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ثبت اختراع کاربردی دانشجوی دانشگاه لرستان
  • دستگاه تلقیح مصنوعی ملکه ثبت اختراع شد
  • روزی به نام تلفن!/الو... صدا میاد؟
  • نقش توجه به پژوهش‌های علمی در مدیریت بلایای طبیعی بی‌بدیل است
  • موفقیت ساخت بلوک بتنی جدید به همت دانشجوی تفتی
  • روزی به نام تلفن!
  • بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟ | اینفوگرافیک
  • روز جهانی لوازم التحریر ۱۴۰۳ + تاریخچه و پوستر World Stationery Day
  • نگاهی به بدترین گوشی های هوشمند جهان؛ از آیفون ۶ تا گلکسی نوت ۷ انفجاری (+عکس)
  • موفقیت مخترعان شیرازی در اختراع کیسه مدرج جمع آوری خون از ناحیه جراحی