Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@13:39:27 GMT

افزایش سقف معافیت مالیاتی حقوق کارمندان

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۸۶۲۶۹

با افزایش سقف معافیت مالیاتی حقوق کارکنان در سال آینده، حدود ۴۵۰ هزار تومان در مقایسه با امسال بر معافیت حقوق کارکنان افزوده شده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، گرچه دولت سقف معافیت مالیاتی حقوق کارکنان را تا دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان یعنی برابر با رقم سال جاری در لایحه بودجه پیش‌بینی کرده بود، اما مجلس رقم پیشنهادی دولت را نپذیرفت و ۴۵۰ هزار تومان آن را بالا برده و به دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان افزایش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که اگر سقف معافیت حقوق کارکنان نسبت به سال جاری افزایش پیدا نمی‌کرد، می‌توانست تعداد بیشتری از حقوق بگیران را درگیر پرداخت مالیات کند؛ چرا که در هر صورت با توجه به افزایش متوسط ۲۰ درصدی که برای حقوق در سال آینده پیش‌بینی شده، مبلغی که به حقوق کارکنان اضافه می‌شود می‌توانست در مواردی از سقف دو میلیون و ۳۰۰ تومان بگذرد؛ از این رو با افزایش معافیت به دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان، تا حدی امنیت کارکنان برای پرداخت مالیات را افزایش می‌دهد.

افزایش تورم در ماه‌های اخیر و به دنبال آن سخت شدن شرایط اقتصادی و معیشتی موجب شد که حتی در سال جاری نیز بحث افزایش مجدد حقوق کارکنان مطرح باشد که در نهایت عملیاتی نشده و به توزیع بسته حمایتی ختم شد.

بر این اساس، افزایش حقوق در سال آینده مورد توجه نمایندگان بود و حتی بعد از پیشنهاد ۲۰ درصدی در لایحه، در مواردی انتقاداتی مطرح و خواستار افزایش بیشتری شدند، اما سرانجام ۲۰ درصد مصوب شد.

در این شرایط جنبه دیگر حقوق مورد توجه قرار گرفت و سقف معافیت مالیاتی آن افزایش پیدا کرد. این در حالی است که اگر سقف معافیت افزایش پیدا نمی‌کرد، با توجه به رشد ۲۰ درصدی حقوق می‌توانست بخشی از کارکنان فعلی که مشمول مالیات نبودند را نیز در بر گیرد که خود موجب آسیب به دریافتی کارکنان می‌شد.

این در حالی است که کارکنان از جمله گروه‌هایی به شمار می‌روند که سهم قابل توجهی در درآمد مالیاتی سالانه دولت دارند؛ به طوری که برای امسال کل درآمد مالیاتی حدود ۱۴۸ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود که از این رقم ۱۹ هزار و ۴۰۰ میلیون تومان مربوط به مالیات بر درآمد است؛ از این رقم نیز حدود ۱۱ هزار و ۸۰۰ میلیون تومان را کارکنان پرداخت می‌کنند که ۶,۱۰۰ میلیارد تومان به حقوق کارکنان بخش عمومی و ۵,۷۰۰ میلیون تومان به حقوق کارکنان بخش خصوصی اختصاص دارد.

تغییرات معافیت مالیاتی حقوق کارکنان در دولت روحانی

اما مروری بر روند تصویب سقف معافیت حقوق کارکنان در دولت یازدهم و دوازدهم از این حکایت دارد که تقریباً هر ساله تغییر کرده است که عمدتاً نیز بعد از ارائه لایحه بودجه به مجلس ثبت شده است؛ بر این اساس در سال ۱۳۹۳ که اولین بودجه پیشنهادی دولت روحانی بود سقف معافیت مالیاتی درآمد سالانه ۱۲ میلیون تومان و هر ماه یک میلیون تومان بود.

در سال ۱۳۹۴ سقف معافیت مالیاتی کارکنان به درآمد ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در سال افزایش یافت که در این حالت حقوق دریافتی یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان در ماه معاف بود.

در سال ۱۳۹۵ نیز ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان درآمد سالانه‌ای بود که کارکنان را از پرداخت مالیات معاف می‌کرد و در هر ماه حقوق یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی از معافیت مالیاتی برخوردار بود، اما در سال گذشته معافیت مالیاتی حقوق کارکنان به دو میلیون تومان افزایش یافت که رشد حدود ۷۰۰ هزار تومانی داشت و در مجموع در سال تا حقوق ۲۴ میلیون تومان از پرداخت مالیات معاف شد.

برای سال جاری دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دریافتی هر ماه برای کارکنان از مالیات معاف شد که در طول سال مجموع درآمد ۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان را در بر می‌گرفت.

در سال آینده دولت برای سقف معافیت مالیاتی کارکنان همان دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان سال جاری را در لایحه بودجه پیشنهاد کرد ولی کمسیون تلفیق در جریان بررسی لایحه بودجه این رقم را تا دو میلیون و ۷۵۰ هزار تومان افزایش داد تا کلیه کارکنانی که دریافتی حقوق آنها در طول سال به ۳۳ میلیون تومان می‌رسد، از پرداخت مالیات معاف باشند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: معافیت مالیاتی مالیات حقوق کارمندان سقف معافیت مالیاتی مالیات بر درآمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۸۶۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی

همایون سامه یح، با بیان اینکه بی‌توجهی به مشکلات پرستاران سلامت کشور را به مخاطره می‌اندازد، گفت: طی چهار سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندین مرتبه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت معیشت پرستاران و مهاجرت آن ها برگزار کرد تا بتواند این مسئله را ریشه‌ای پیگیری کند.

نماینده مردم کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از تورم حاکم در جامعه، ادامه داد: امروز تنها پرستاران و کادر درمانی گلایه مند وضعیت نامناسب حقوقی خود نیستند، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کارمندان، کارگران و سایر گروه‌های شغلی دیگر از کوچک شدن سفره‌های خود ناراضی هستند، امیدواریم تیم اقتصادی دولت اقدامی عاجلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند تا حقوق دریافتی عموم جامعه کفاف مخارج زندگی آن ها را بدهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: زمانی که حقوق کارمند یا کارگری ۱۰ میلیون تومان است و از این مبلغ حدود ۹ میلیون آن برای اجاره بهای منزل استیجاری پرداخت می‌کند، چاره‌ای جز انتخاب شغل دوم و سوم و حتی تخلف را ندارد، همه این گزینه‌ها منجر به ایجاد مشکلات متعدد در طولانی مدت خواهد شد.

نجف آبادی با ابزار امیدواری برای برداشته شدن تحریم‌ها خارجی بر علیه ملت ایران که معیشت آنان را تحت تأثیر قرار داده، گفت: بهترین راهکار کاهش مشکلات معیشتی گروه‌های مختلف شغلی افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی است که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات عنوان شده را هم پوشانی کند.

نماینده مجلس یازدهم تاکید کرد: بر اساس نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص پرستاری، منجر به مهاجرت و یا پذیرش پرستاران ما می‌شود که آنان با مهاجرت می‌توانند امکانات و درآمد بسیار بهتری برای خود رقم بزنند.

وی در خصوص تحلیل کمبود پرستار با توجه به روند فعلی در کشور، گفت: در واقع ما چندین مرتبه به سازمان نظام پرستاری مراجعه کرده و در مورد کمبود پرستار نسبت نیاز کشور و سوءاستفاده از پرستاران در بخش خصوصی به دلیل پایین بودن حقوق آن ها تذکر داده‌ایم؛ امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش پرستاران بیکار در جامعه، یادآور شد: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با تاکید بر نبود بودجه برای افزایش حقوق پرستاران، اظهار داشت: دولت، مجلس و نظام پرستاری بر این عقیده هستند که باید حقوق پرستاران افزایش یابد اما زمانی که توان دولت در این حد است چه انتظاری می‌توان داشت.

نجف آبادی در پایان با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • معافیت ویژه مازندران در پذیره اجاره موقوفات
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • یک شورش بزرگ در جشنواره کن
  • جزئیات سقف ۱۸ میلیارد تومانی معافیت‌های مالیاتی برای صاحبان مشاغل
  • کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • بوی شورش از درون جشنواره کن ۲۰۲۴ می‌آید/کارکنان در طلب حقوق بیشتر
  • تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها منجر به کاهش حقوق می شود؟+ جزئیات