Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، ​جواد شکرخواه معاون برنامه ریزی و توسعه اقتصادی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما گفت :  یکی از مولفه های مهم ما اشتغالزایی است. ​برای ایجاد اشتغالزایی،​شش الگو را با اولویت مناطق محروم دنبال می کنیم .
او ادامه داد : یکی از الگوهای ما​ ، الگوی اجتماع محور است که در قالب 4 مدل اجرا می گردد این مدلها شامل ، مدل صحاب با هدف توانمند سازی فرد در جوامع روستایی ،​ مدل آسمان با هدف توانمندسازی گروه در روستاها ، آفتاب با هدف شبکه سازی از طرح های آسمان در قالب تعاونی ها و یک مدل هم حمایت های تسهیلات محوری هستند که در چارچوب تفاهمنامه های ما با بانک های زیر مجموعه در سراسر کشور و صندوقهای سرمایه گذاری ایجاد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شکرخواه گفت : حدود 10 هزار شغل را با استفاده از این مدلها ، ​تا پایان سال هدف گذاری کرده ایم که در حال حاضر حدود 4 هزار شغل به مرحله عملیاتی رسیده است .

علیرضا تابش رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در سوی دیگر استودیو گفت : ​طبق تحقیقات انجام شده اگر سالانه 200 هزار واحد مسکونی احداث کنیم،​ به نیاز مسکن در جامعه پاسخ مثبت داده ایم علاوه برآن به واحدهای فرسوده هم رسیدگی کرده ایم. البته این تحقیقات در سال 84 صورت گرفته که تاکنون حدود یک میلیون و هشتصد هزار واحد مسکن در روستاها احداث شده و در بخش مسکن سوانح هم حدود چهارصدهزار واحد ساخته شده است . البته با این سرعت ،​ حدود 600 هزار واحد از برنامه عقب هستیم.
او ادامه داد: در سالهای اخیر ، بانکها چندان رغبتی برای ارائه وام های ارزان نداشتند ولی ما با ارائه چهارده میلیارد تومان وام کم بهره به مردم کار بزرگی کرده ایم. ما وام را با سفته زنجیره ای و بهره ارزان قیمت می دهیم .
تابش گفت:​امسال حدود 67 هزار وام در بخش احداث مسکن عرضه شده و حدود 25 هزار وام و صدور 11 هزار وام در شهرها به منظور بازسازی مسکن و عمدتاً​ در کرمانشاه ارائه کرده ایم.
او ادامه داد : در بخش کپر زدایی یا ساماندهی کپرنشینان جنوب کرمان هم احداث حدود 10 هزار واحد مسکونی را در برنامه قرار داده ایم که امیدواریم در سالهای آینده این بخش هم تکمیل گردد.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت : خوشبختانه حداکثر پروژه مسکن مهر در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت،​ با اکثریت تعهدات، تکمیل شده است یعنی از حدود 340 هزار واحد چیز حدود 320 هزار واحد تحویل شده است.
علیرضا تابش افزود به نظر ما پروژه مسکن مهر در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت ، پروژه موفقی بوده زیرا در مقیاس های کوچک و نزدیک به هسته اصلی شهر احداث شده است.

جواد شکرخواه معاون برنامه ریزی و توسعه اقتصادی ستاد اجرای فرمان امام (ره) در سوی دیگر برنامه گفت: ​به منظور حمایت و پیاده سازی طرح های اشتغالزا در راستای توسعه روستایی،​ عمده توجه و تمرکز ما بر روی پتانسیل های بومی هر منطقه با توجه موقعیت جغرافیایی و زیست بومی هر شهر و استان شکل گرفته است حتی برای طرح های بنگاه محور هم به توانایی و پناسیل های عمده هر استان و به تبلیغ آن بنگاه های خُرد و پایین دست نگاه کرده ایم.
تابش در ارتباط با طرح هادی، با ارائه یک جمع بندی و عملکرد چندین ساله گفت:​ این طرح پس از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز و تاکنون در همه روستاهای زیر 20 خانوار که جمعاً​ حدود 38 هزار روستا را شامل می شود تهیه طرح و به تصویب مراجع تصمیم گیری رسیده است. گرچه این طرح در بخش تدوین بسیار موفق بوده اما در مرحله اجرا حدود 18 هزار روستا از مجموع 38 هزار روستا از طرح هادی بهره مند شده اند. تاکنون بیش 70% مردم را تحت پوشش اجرای طرح هادی قرار داده ایم.
شکرخواه در سوی دیگر استودیو از ایجاد پلت فرم های اینترنتی خبر داد و گفت: پلت فرم " با سلام " سعی دارد تا محصولات تولید روستائیان را بدون واسطه به مشتریان عرضه کند. البته پلت فرم دیگری هم در خصوص محصولات کشاورزی در دست تهیه است با نام " هفت میوه " امیدواریم این پلت فرم هم مانند با سلام رشد کند . پلت فرم سلام از تعداد هفتگی 1700 غرفه به 2200 غرفه در هر هفته رسیده است.
البته بازرسانی هستند که در روستاها به بسته بندی و ارائه محصولات نظارت داشته و حتی آموزش می دهند.
تابش در سوی دیگر استودیو در خصوص بازسازی اماکن گفت: ما از اکثر کشورهای پیشرفته هم جلوتر هستیم کشورهای توسعه یافته و پیشرفته معمولا بازسازی ها و امداگری ها توسط بیمه ها انجام می شود اما ما مردمانی عاطفی هستیم و دولت هم مداخله خوبی دارد به این خاطر در کوتاه مدت مشکل را حل کرده ایم . البته برای بازسازی هم رقم های بسیار زیادی با سوبسیدهای زیادی به مردم می دهیم و در روند بازسازی قرار می گیریم تا مردم در کوتاه ترین زمان اقدام به ساخت کنند . برای مثال در روستاهای کرمانشاه فعالیت بازسازی به اتمام رسیده و در سرپل ذهاب حدود 8 هزار واحد پی کنی شده 7 هزار واحد اسکلت بندی شده ، 5 هزار واحد سقف زده شده 4 هزار واحد درب و پنجره نصب شده و 2 هزار واحد هم ساکن شده اند .

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۸۹۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکن مهر چاله‌ های بزرگ دارد

تین نیوز

مدیرعامل صندوق ملی مسکن با اشاره به وجود چاله های بزرگ در برخی پروژه های مسکن مهر، گفت: از محل منابع صندوق ملی مسکن تاکنون ۹۷۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل این طرح تخصیص یافته است.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، محمدرضا مهدیار اسماعیلی در خصوص روند ایجاد صندوق ملی مسکن، اظهار کرد: صندوق ملی مسکن بر اساس تصویب قانون جهش تولید مسکن شکل گرفت و ماده 3 این قانون تصریح می کند برای تجمیع و تخصیص بهینه منابع بخش صندوق صندوق تاسیس می شود.

وی با بیان این که به این ترتیب صندوق مذکور در نظام اداری کشور پا به عرضه وجود گذاشت، ادامه داد: از ابتدای آبان ماه 1401 پس از تاسیس اساسنامه، صندوق را در نهضت ملی مسکن تاثیرگذار دیدیدم. قبل از آن هم در قالب حساب ملی مسکن عملیات شکل گرفت و پشتیبانی ها و حمایت صندوق ملی مسکن با هدف کمک و تسریع فرآیندهای نهضت ملی مسکن به ثمر نشست.

وی با یادآوری این که ابتدا اعدادی که به صندوق وارد می شد با دستور وزیر راه و شهرسازی و ذی حساب مسئول مالی صندوق برای پروژه ها تخصیص می یافت، افزود: پس از شکل گرفتن ارکان صندوق، وظایف از حالت بالقوه در اساسنامه ظهور کرده و بالفعل شد. امروز وظیفه صندوق به عنوان نهاد تامین مالی عملیات نهضت ملی مسکن در چند بخش مختلف از جمله دهک های کم درآمد یک تا 4، خدمات عمومی و احداث ابنیه و سرانه های عمومی، انتقال زیرساخت به شهرهای جدید و  رفع موانع که از سازوکارهای قبلی تامین مالی بخش مسکن مقرر نبود، شکل گرفته و در حال انجام است.

مدیرعامل صندوق ملی مسکن با بیان این که بزرگ ترین مشکل مسکن مهر یعنی عدم توجه به سرانه های آموزشی، درمانی، رفاهی و... را در نهضت ملی مسکن برطرف کرده ایم، اضافه کرد: در این راستا ارقام قابل توجهی را برای ساخت مسجد، مدرسه، درمانگاه، فضای سبز و .. تخصیص می دهیم. در طرح مسکن مهر،  ساختمان ها ساخته شده اما هیچ سرانه ای ندارد، اما این مسئله مهم در نهضت ملی مسکن انجام می شود. حتی برای موارد ضروری مانند نانوایی و خواروبار فروشی ضرورت ها و الزامات را در پروژه های نهضت ملی مسکن در نظر گرفته ام.

اسماعیلی با یادآوری این که  تمام عملیات تامین مالی نهضت ملی مسکن بر عهده صندوق ملی مسکن است، گفت: پروژه هایی که در اطراف بافت فرسوده سخت می شود، مشکل برق، آب، زیرساخت و ... را ندارند. زمانیکه مکان جدیدی را شناسایی می کنیم انتقال آب، برق و زیرساخت ها هزینه های سنگینی را در بر دارد. وزارت نیرو با اجرا ماموریت ها با مشکلاتی در مسکن مهر مواجه بود. این مسئله الان تا حد زیادی برطرف و برای ان چاره جویی شده است. بر این اساس یک سوم هزینه های مربوط به زیرساخت پروژه های نهضت ملی مسکن را بر عهده گرفته و این الگو را پیش می بریم.

وی با اشاره به تکمیل واحدهای مسکن مهر، گفت: آورده متقاضی در این پروژه ها تکمیل شده و اقساط را پرداخت می کند. وام این پروژه ها به طور کامل پرداخت و در پروژه صرف شده است. اما با این پروژه به اتمام نرسیده است. برای رفع این مشکل، عملیات تامین مالی از مسیر صندوق ملی مسکن این امکان را برای شهرهای جدید و سازمان ملی زمین و مسکن فراهم کرد تا بتوانیم این مسائل را برطرف کنیم. در یک نمونه مسئله آسانسور پروژه های مسکن مهر بود.

وی توضیح داد: 3700 پروژه مسکن مهر داریم که آسانسور آنها به اختلال خورده و عملاً از محل آورده متقاضیان تامین منابع مالی امکان پذیر نبود.

وی در پاسخ به این پرسش که 3700 پروژه شامل چه تعداد واحد مسکن مهر است، گفت: پروژه ها از 8 واحدی تا 60 واحد هستند، به طور متوسط حدود 60 هزار واحد می شود. به عنوان مثال پروژه های مسکن مهر فاز 11 پردیس مشکل آسانسور دارند، در برخی شهرهای پروژه های بلوک های بالای 4 طبقه مشکل آسانسور دارند.

اسماعیلی در پاسخ به این پرسش که کل اعتبار هزینه شده برای مساکن مهر نیمه تمام چه میزانی بوده است، اظهار کرد: برای مسکن مهر استان ها 3700 میلیارد تومان تزریق منابع مالی صورت گرفته است. 4000 میلیارد تومان نیز برای شهرهای جدید تخصیص یافته است. اگر تکمیل آسانسورها که حدود 2000 میلیارد تومان پیش بینی می کنیم، در مجموع تاکنون حدود 9700 میلیارد تومان از محل منابع صندوق برای تکمیل مسکن مهر هزینه شده است.

وی یادآور شد: در مجموع 127 هزار واحد مسکن مهر رفع مشکل و با اندک هزینه تکمیل شده اند. برخی پروژه ها روی پیشرفت 70 درصد و برخی واحدها روی پیشرفت 50 درصد باقیمانده اند که طبیعتاً منابع مالی بیشتری می خواهد.

وی بیان کرد: بخش آخر مسکن مهر که آنرا هسته سخت می بینیم آن دسته از پروژه هایی است که مشکل حقوقـی دارند و خارج از وزارت راه و شهرسازی است. مثلاً هیئت مدیره تشکیل، اما پروژه رها شده است. نه هیئت مدیره قبلی عزل شده و نه کسی آمده پروژه را تکمیل کند و پیشرفت فیزیکی واحدها خیلی پایین است.

مدیرعامل صندوق ملی مسکن اضافه کرد: این پروژه ها خیلی از ما هزینه و انرژی خواهد برد. برای رفع این مشکل راهکار پیدا کنیم. وقتی ساخت هر متر مسکن 300 هزار تومان بوده، متقاضی 300 هزار تومان یعنی به اندازه 10 متر پرداخت کرده است. الان که ارزش هر متر 12 میلیون تومان است باید اندازه 100 میلیون تومان کار جلو رفته باشد، اما کاری پیش نرفته است. برای این پروژه ها باید عدد قابل توجهی را به صورت بلاعوض هزینه کنیم.

مشکلات بزرگ برخی پروژه های مسکن مهر

اسماعیلی تاکید کرد: کسی نیست این پروژه ها را بسازد. یا باید زمین برگردد یا این که در قالب نهضت ملی مسکن پروژه جدید تعریف شود. منابع این پروژه یا اتلاف شده یا خرج کار دیگری شده است که باید دستگاه قضایی آنرا احقاق حق کند و به موازات صندوق ملی مسکن کمک کند.

وی با بیان این که 240 هزار واحد مسکن مهر نیمه تمام داشتیم که حدود 120 هزار واحد آن تحویل شده است، تصریح کرد: حدود 120 هزار واحد دیگر باقیمانده است، فکرمی کنم بتوانیم نیمی از واحدها را بدون افتادن در چاله های بزرگ رفع کنیم و به حدود 50 هزار واحد برسانیم. احتمالاً مشکل واحدهای باقیمانده بسیار بزرگ باشد و باید راهکارهای مورد به مورد داشته باشیم و نمی توانیم یک نسخه واحد برای آنها داشته باشیم.

وی بیان کرد: به نظرم اگر واحدهای دارای مشکلات بسیار بزرگ را فاکتور بگیریم، در سال جاری بتوانیم مسکن مهر را تمام کنیم.

رئیس هیئت عامل صندوق ملی مسکن در ادامه با اشاره به این که بخشی از منابع مورد نیاز تکمیل پروژه های مسکن مهر از محل فروش برخی منابع سازمان ملی زمین و مسکن انجام شده است، اظهار کرد: صندوق ملی مسکن برای تسریع در عملیات اجرایی منابع مالی را زودتر به پروژه ها تزریق می کند تا در ادامه سازمان و دستگاه های دولتی از جمله ملی زمین و مسکن به تعهدات خود عمل کند.

اسماعیلی درباره شهرهای جدید گفت: در شهرهای جدید، به دلیل نوع توپولوژی و توسعه که هنوز بسیاری از زمین های آن به قیمت نرسیده در شورای عالی مسکن مطرح و جمع بندی شد اگر این زمین ها برای گردش منابع به فروش  برسد، احتمالاً با اتلاف منابع دولت مواجه می شویم و به ثمن بخس به فروش می رسد. جمع بندی این شده که بخشی از زمین ها با استعداد که می توانیم آنها را در آینده با قیمت بالاتر و با حفظ منافع دولت، به فروش برسانیم به صندوق ملی مسکن واگذار شود. صندوق نیز به ازای این زمین تامین منابع کرده و بعدا زمین ها را به فروش خواهد رساند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تأمین زمین ۲۶هزارواحدی مسکن ملی در کردستان
  • تعدادی از واحد نهضت ملی مسکن در شهر جدید سهند تحویل می‌شود
  • احداث ۲۷ شهر جدید در نقاط ساحلی
  • ۱۷۰ هزار طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید کشور فعال است
  • مسکن اقتصادی قابل مصادره نیست
  • مسکن مهر چاله‌ های بزرگ دارد
  • تامین زمین برای ۹۰ هزار واحد مسکن ملی در سیستان و بلوچستان
  • استفاده از خاک جزیره هرمز برای ساخت نهضت ملی مسکن
  • قیمت مسکن ملی پرند؛ متری ۱۰ میلیون تومان
  • هزینه مسکن ملی پرند متری ۱۰ میلیون تومان