Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن ترخوانه از نقاشان و هنرمندان پیشکسوت زنجانی است که چهره همه شهدای زنجان را نقاشی کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا، نام حسن ترخوانه به عنوان یکی از اساتید شناخته شده و پیشکسوت نقاشی استان زنجان، برای همگان همواره نامی آشناست. 

از وی همواره با عنوان «هنرمند شهدا و دفاع مقدس» یاد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لقبی که با کارنامه فعالیتی او مطابقت دارد. او سالها مشغول ترسیم چهره شهدا و تولید آثار نقاشی با مضامین دفاع مقدس و شهدا بوده است و به گفته خودش افتخارش ترسیم چهره همه شهدای استان زنجان است. 

همچنین وی براساس سفارش حوزه هنری استان زنجان در تولید نقاشی با تکنیک آبرنگ و با موضوع افکار و اندیشه های شهید آوینی، پنج  اثر جدید با نام‌های شهید اهل قلم، نوید اضمحلال تمدن غرب، رستاخیز انقلاب اسلامی، کبوتران آسمانی و تولید کرده است. 

به وی لقب «هنرمند شهدا و دفاع مقدس» داده اند،اگر چه خودش معتقد است: "این الفاظ در وجود من نمی گنجد این الفاظ و القاب نتیجه لطف دیگران به بنده است؛ اما افتخارم بر این است که قلم هنر من همیشه در راه شهدا کار کرده و هنوز بین من و قلم هنرم از شهدا فاصله‌ای نیفتاده است."

 ترخوانه شهدا را خانه و زندگی خود می داند و می گوید: "من هنوز هم در این خانه هستم و از زندگی در خانه شهدا لذت می برم. اکثر شهدای انقلاب و دفاع مقدس را نقاشی کرده‌ام. اگر به خانواده شهدا سر بزنید حتما تابلوهایی از تصاویر شهدا بر دیوار خانه نصب شده است و این برای بنده افتخار بزرگی است اگر خداوند بزرگ از ما قبول کند". 

این هنرمند زنجانی سفری هم به لبنان داشته و کارهای نمایشگاهی و نقاشی‌های دیواری اردوگاه‌های فلسطین را در کارنامه خود ثبت کرده است.

این هنرمند نقاش زنجانی در زمینه هنر معتقد است، هر کشوری، برای بقای خود به فرهنگ و هنر نیازمند است و کشوری که از نظر فرهنگ و هنر غنی باشد، می تواند در سایر زمینه ها نیز توسعه یابد.

ترخوانه می گوید:انقلاب اسلامی با هنر شروع شد و دیوار نویسی ها،نقاشی ها، وشعارهای روی دیوار های آن دوران نشان خوبی برای این مدعا است، برای پیروزی انقلاب شاعران شعر می سرودند،نقاشان عکس می کشیدند و انقلابیون شعار می نوشتند، اگر این فرهنگ و هنر نبود، انقلابی نیز در کار نبود.

وی زیربنای انقلاب اسلامی را فرهنگ می داند و می افزاید: هنرمندان جایگاه خود را ثبیت کرده و به انقلاب برای پیروزی کمک کردند اگر چه فراز و نشیب هایی در حوزه فرهنگ و هنر داشتیم اما در این چهل سال خوش درخشیدیم.

ترخوانه ادامه می دهد: در هشت سال دفاع مقدس فرهنگ و هنر رونق گرفت و سرودهای حماسی شاعران از جمله حاج صادق آهنگران انرژی و روحیه برای رزمندگان بود، منم هم همانند سایر هنرمندان در دیوار شهر راهپیمایی ها را نقاشی  وعکس شهدا را چهره پردازی می کردم، در آن دوران همه هنر در خدمت انقلاب بود امروز هم همینطور است.

وی با اشاره به دغدغه های مقام معظم رهبری در حوزه هنر، می گوید:هنگامی که با سایر هنرمندان خدمت حضرت آقا رفتیم، این جمله را زیاد گفتند" من دغدغه ای به آن صورت ندارم دغدغه اصلی من فرهنگ و هنر است و در این مسیر هر چقدر کار کنید، کم است".

وی ادامه می دهد:امروز دشمن در دروازه های ما آماده باش بوده و به دنبال ضربه زدن به نظام اسلامی است اگر چه طی چهل سال گذشته هر چه تلاش کرد، موفقیتی کسب نکرد.

وی با بیان اینکه در دوران پیروزی انقلاب اسلامی 19 ساله بودم و امروز هم در این فضا قلم می زنم،می افزاید: مسئولان باید نگاه خاصی به هنر داشته باشند. در دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با هنرمندان زنجان دغدغه های هنرمندان را گفتم،معتقدم اگر نگاه خوبی به هنرمندان شود، هنرمندان چیزی نمی خواهند اگر تشویق شوند و ابزار کار در اختیار آنها باشد، کار خود را انجام می دهند.

این هنرمند زنجانی برضرورت حمایت از هنرمندان تاکید می کند و می گوید: مثلا در دهه فجر هنرمند می خواهد فیلم بسازد، نیازمند حمایت است و اگر کمک کنند این انقلاب پا برجا خواهد ماند و به برکت وجود مقام معظم رهبری انقلاب ادامه خواهد یافت.

ترخوانه می گوید: من از دوران کودکی به هنرعلاقه داشتم،بعد از انقلاب وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شدم و بدون اینکه استاد داشته باشم خودجوش فعالیت کردم و هنوز هم کار می کنم،عکس همه شهدای استان را کشیده ام و افتخار می کنم که در مسیر شهدا قلم می زنم.

این هنرمند زنجانی به خاطره ای از دوران هنریش اشاره می کند و می گوید: در دوران جنگ در لشکر عاشورا فعالیت می کردم، یکی از روزها که نزدیک ظهر بود در چادر نشسته و تابلویی را نقاشی می کشیدم، یک بسیجی 14 ساله پیشم آمد و بعد از سلام علیک گفت:" می خواهم برایم کاری کنی،"گفتم چه کاری،گفت:" می خواهم پشت لباسم طرح فرات را بکشی، لباسشو را در آورد و گذاشت روی میز،گفت: تا یادم نرفته مشک هم بکش گفتم: چشم و آنچه در ذهنم بود طرح را پیاده کردم.

وی ادامه می دهد: "موقعی که کار می کردم نگاهش کردم دیدم لبهایش خشک خشک است، گفتم: چرا دکتر نمیری پماد بزنی خوب بشی، گفت دوست دارم اینطوری بمونه، گفتم اینطوری که نمیشه مرخصی میری و برمی گردی اومد نزدیکتر و گفت من نیومدم که برگردم، گفتم اسمت چیه گفت عباس".

این هنرمند انقلاب می گوید:"بعد از یک ماه به یادش افتادم رفتم پیدایش کنم یکی از آشناها گفت اینجا چیکار میکنی، گفتم دنبال این مشخصات هستم خندید گفت بیا تو، رفتم داخل چادر گفت این لباساش ،گفت اسمش اون نبود، تو گردان بهش سقا می گفتند".

ترخوانه با بیان اینکه مدیون چنین شهدایی هستیم، افزود: به همین دلیل است که حضرت آقا در خصوص فیلم های ساخته شده از دوران دفاع مقدس گفتند هر چه قدر هم فیلم بسازیم یک سوم اتفاقات را بیان نکرده ایم.

وی می افزاید: از سال 62 در اداره ارشاد هنرجو تربیت کردم که امروز گالری دارند و شاگرد شادگرهایشان هم امروز مدیر گالری هستند،در حال حاضر زمانه جوری شده است که جوانان بیشتر به سمت هنر می آیند و درخواست ها در این زمینه زیاد است.

این هنرمند زنجانی معتقد است،هنر لطفی دارد که کسانی که وارد حوزه هنر می شوند لطف خداوند شامل حال آنها می شود، هنرمند هیچ گاه دچار دارای استرس و افسردگی نمی شود و همیشه شاد و به یاد خداوند متعال است،فضای هنر لذت بخش است و شکرگزار خداوند هستم که چنین تفکری به من داده است.

وی با بیان اینکه هنرمند با اندیشه ها و فکرش زنده است،می گوید: افرادی که در مسیر هنر گام برمی دارند باید یادشان باشد که تکلیف برای خداست و ریسمان انقلاب باید به ریسمان خدا متصل شود چرا که هنری که خدای خودش را نجوا نکند و نتواند درگیر شود، هنر نیست،هنر رسیدن به تعالی است و در مسیر خداوند به بندگان کمک کنیم دست و زبانمان خیر باشد.

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۹۰۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین رونمایی از فصلنامه تاریخی_سیاسی «ماجرا» با حضور علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت امورخارجه، منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری و جواد موگویی سردبیر فصلنامه روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در خانه اندیشه‌ورزان جوان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، جواد موگویی پژوهشگر تاریخ که سردبیری فصلنامه «ماجرا» را نیز برعهده دارد با بیان اینکه تصمیم چاپ فصلنامه «ماجرا» مربوط به سال ۱۴۰۰ بود، اظهار داشت: حوادث ۱۴۰۱ انتشار فصلنامه را تعویق انداخت. از طرفی اولین شماره را درباره دکترین نظام درحالی قبل از عملیات طوفان‌الاقصی شروع کردیم که واقعا نمی‌دانستیم قرار است چه اتفاقاتی رقم بخورد که نکته قابل توجه اینجاست انتشار ماجرا به اتفاقات طوفان الاقصی برخورد. در محافل و فضای مجازی شنیده‌ایم که گفته شده ما این فصلنامه را بعد از حمله به اسرائیل شروع کرده‌ایم که باید بگویم چنین چیزی نیست.

وی در ادامه به تشریح رویکرد فصلنامه ماجرا پرداخت و گفت: رویکرد فصلنامه حوادث بعد از انقلاب خواهد بود و علت آن این است که ما در تاریخ‌نگاری بعد از انقلاب غفلت عظیمی کرده‌ایم و تاریخ‌نگاری دهه ۶۰ را در افکار عمومی باخته‌ایم هرچند یک دهه بعد و در موضوع تاریخ‌نگاری دهه ۷۰ مسئله بکر است.

سردبیر فصلنامه ماجرا عدم دسترسی به اسناد را نقطه ضعف برای پرداختن به تاریخ دانست و خاطرنشان کرد: وزارت خارجه هنوز اسناد مشروطه، مسئله ملی شدن صنعت نفت و حکومت پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است و دستگاه‌های سندی ما مثل مرکز اسناد خیلی سلیقه‌ای عمل می‌کنند. عدم بازگویی خاطرات از طرف رجال سیاسی نیز یک مسئله مهم است که متاسفانه در کشورمان پابندی به جلسات خاطره‌گویی نیستند و افراد براساس سلیقه خاطرات را می‌گویند و همین باعث می‌شود ما افکار عمومی را از دست بدهیم.

وی با تاکید براینکه دنبال دیده شدن فصلنامه «ماجرا» نیستیم، عنوان کرد: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب برداشته‌ایم و امیدوارم ابعاد این مسئله به بحث و گفتگو گذاشته شود.

فصلنامه ماجرا ابتکار و شجاعت به خرج داده است

در ادامه، علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت خارجه ابتکار و شجاعت را ویژگی مهم فصلنامه «ماجرا» دانست و با تاکید براینکه ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت و شهامت و فکر می‌خواهد، گفت: مجموعه مصاحبه‌ها و تصاویر جمع‌آوری شده در این فصلنامه ارزشمند است که نشان می‌دهد در آینده با سلسله مطالبی روبرو خواهیم بود که می‌تواند نیاز‌های نسل کنونی و آینده کشورمان و دیگر کشور‌ها را که دغدغه فرایند انقلاب دارند را از دل پژوهش بشناسند.

وی پژوهش تاریخ را یک میدان خطیر دانست و عنوان کرد: پرداختن به پژوهش تاریخ یک میدان بسیار خطیر است که فعالیت در آن آسان نیست، چون چندگانگی نگاه و ایده و تفکر در آن جولان پیدا می‌کند و طبیعی است که تلاقی نگاه‌ها در این میدان وجود دارد.

معاون سیاسی وزارت خارجه در ادامه گفت: جای چنین پدیده‌ای در میان منشورات انقلاب اسلامی خالی بود که امیدواریم با ارتقا کیفی مجموعه به محصولات و تولیدات معتبرتر و مستحکم‌تر و قابل اعتنا بیشتری دست پیدا کنیم. آن چیزی که به‌نظرم مهم می‌آید، این است که آن کاری که نتیجه این زحمت و تلاش خودش را نشان دهد، این است که ما به یک الگو و الگو‌هایی در عرصه حکمرانی جمهوری اسلامی با نگاه رهبر مقام معظم رهبری برسیم تا زمینه ارتقا حکمرانی دینی در کشور صورت گیرد. باقری هدف از پرداختن به تاریخ پژوهشی انقلاب را الگوسازی دانست و گفت: علوم انسانی مثل ریاضی نیست که رابطه علی و معلولی قطعی مشخص را نشان دهد لذا علوم انسانی پیچیدگی و شیرینی خاص خودش را دارد پس ما باید با این نگاه این کار را روشمند ببینیم.

او به تشریح خطرات جدی انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت: کارکرد و نتیجه این مجله باید روشن شدن فرایند و ساز و کاری باشد که کشورمان را به این نتیجه رساند که در بیش از سه دهه گذشته از خطرات جدی که می‌توانست کشور را در عرصه دیگری وارد کند، چیست و چه ویژگی‌هایی وجود داشت که ما توانسته این این موفقیت را کسب کنیم.

معاون سیاسی وزارت خارجه با بیان اینکه روایت‌ها معمولا از تنگناهاست، گفت: فهم من این است که رمز اصلی این موفقیت و کلید واژه اصلی آن حکمت است حکمتی که رهبری و شالوده حکمرانی جمهوری اسلامی در دوره امام (ره) و رهبر انقلاب از آن بهره داشته است.

حکمت علاوه‌ بر اینکه دانش و اطلاعات دارد، نور دارد که ناشی از ایمان شخصی و تقوای حاکمیتی (سیاسی) است. این تقوا یعنی اینکه به الزامات یک حکومت دینی پایبند باشید.

در ادامه مراسم، منوچهر متکی وزیر اسبق خارجه کشورمان به ذکر خاطراتی از دوران مسوولیت در وزارت خارجه پرداخت و نگاه مردم نسبت به مجلس شورای اسلامی و دشواری‌های فعالیت در آن را تشریح کرد. در بخش پایانی این مراسم، فصلنامه تاریخی_ سیاسی «ماجرا» با حضور میهانان ویژه رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۲۰۰ وصیت نامه شهدای استان سمنان چاپ شده است
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»
  • گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است
  • گلستان شهدای جروکان ساماندهی شد
  • هنرمند انقلابی در راستای توحید الهی گام برمی دارد
  • ایستادگی امروز مردم غزه برآمده از ایثارگری‌های شهدای انقلاب اسلامی است
  • برگزاری مراسم پایانی هفته هنر انقلاب اسلامی خوزستان
  • ایستادگی مردم غزه برآمده از ایثارگری‌های شهدای انقلاب اسلامی است
  • ایستادگی مردم غزه برگرفته از ایثارگری‌های شهدای انقلاب اسلامی است