Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در مورد نظریه‌پردازی هم افراط و هم تفریط وجود دارد، گفت: آثار هنری موجود در تمدن اسلامی همه گویای این موضوع هستند که یک نظریه علمی در ورای این آثار هنری وجود دارد.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: یکصد و پنجمین جلسه شورای علمی راهبردی هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره شورای عالی انقلاب فرهنگی دوشنبه، هشتم بهمن به ریاست آیت‌الله علی‌اکبر رشاد در محل پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این جلسه که به ارائه گزارش طرح پژوهشی «نحوه نظریه‌پردازی در عرصه هنر» اختصاص داشت، «بهمن نامور مطلق» طی سخنانی گفت: این موضوع که آیا در عرصه هنر نظریه‌پردازی مقدور است یا خیر؟ یک موضوع اساسی در این زمینه است.

 

رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان افزود: حوزه نظریه‌پردازی، حوزه تقلید و ترجمه نیست و باید نظریه‌پردازی معطوف به مسائل جامعه باشد.

 

دبیر فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: به عنوان مثال در جریان تشکیکات صورت گرفته در مورد نگارش خط کوفی توسط برخی مستشرقین، یکی از هنرمندان عرصه خط کوفی توانسته است با نظریه‌پردازی در این زمینه به این شبهات پاسخ گوید.

 

پس از سخنان نامور مطلق، آیت‌الله رشاد هم طی سخنانی گفت: در مورد نظریه‌پردازی هم افراط هم تفریط وجود دارد.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: نگاه بینابین آموزش مبانی و مبادی و سپس ایجاد زمینه برای نظریه‌پردازی علمی و آزاد است.

 

وی خاطرنشان کرد: آثار هنری موجود در تمدن اسلامی همه گویای این موضوع هستند که یک نظریه علمی در ورای این آثار هنری وجود دارد.

 

گفتنی است، در ادامه جلسه اعضا به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند که اهم آن به شرح ذیل است: ادبیات عرفانی به‌مثابه اصلی‌ترین نظریه‌پردازی، توجه به روند شکل‌گیری نظریات هنری، پیوستگی موجود بین هنر و علم و فلسفه.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه فجر چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی انقلاب اسلامی خبرگزاری شبستان گروه سرود 12 بهمن سرود استان بوشهر کانون های فرهنگی هنری مساجد سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر نظریه علم اسلامی تمدن اسلامی آثار هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۹۳۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر

ایسنا/خراسان شمالی دبیر استانی نخستین المپیاد ملی آموزش هنر خراسان شمالی بر ضرورت حضور قوی و پررنگ هنرجویان استان در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر تاکید کرد و از حضور پنج تیم استان در این المپیاد ملی خبر داد.

مسعود مرواری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آموزشگاه‌های آزاد هنری تا پایان اردیبهشت ماه فرصت دارند تا در حدود ۱۰ رشته این دوره از المپیاد شرکت کنند.

وی ادامه داد: تیم‌های هنرستان هنرهای زیبا نیز تا پایان خرداد ماه فرصت دارند تا در چهار رشته تئاتر، سینما، ساز ایرانی و گرافیک شرکت کنند.

وی در ادامه به تشریح و تبیین اهمیت نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر پرداخت و با توجه به ظرفیت‌های خوب هنری در این استان، از دبیران رشته‌های مربوطه خواست تا نسبت به تولید آثار فاخر و قوی برای شرکت در این رویداد با تمام توان اقدام کنند.

مرواری با اشاره به این که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر برنامه ریزی و آموزش‌های هنری وزارت ارشاد اسلامی به دنبال رصد هنرستان‌های پویاست، افزود: فعالیت و حضور قوی در این رویداد چشم انداز روشنی را پیش روی استان در راستای حمایت‌های بیشتر وزارتخانه خواهد گذاشت.

 وی همچنین بر تنوع آثار ارائه شده در کنار کیفیت تولیدات تاکید کرد و خواستار همراهی هنرجویان با استادان راهنما و بهره گیری از تمام توان و ظرفیت هنری شرکت کنندگان در آیین رویداد ملی شد و گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای تهیه و تامین مواد اولیه، فضا و امکانات برای خلق آثار در رشته های مختلف از هیچ گونه حمایت و همراهی دریغ نمی کند و از این روی هنرجویان باید تمام دغدغه خود را صرف تولید آثار فاخر کنند.

دبیر استانی نخستین المپیاد ملی آموزش هنر، در بخش دیگری از سخنانش بر اهمیت و نقش کار تیمی و گروهی در رشته های مرتبط تاکید کرد و از هنرجویان منتخب برای شرکت در این رویداد خواست تا از فرصتی که نصیب آن‌ها شده به درستی استفاده کنند، زیرا این اتفاق تحولی را در آینده هنری‌شان رقم خواهد زد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • نظریهٔ تکامل سوء تفاهمی بیش نیست
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد
  • نمایشگاه آثار هنری کنگره جهانی محمد(ص) در شورای شهر شیراز برپا شد
  • نشست «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» برگزار شد/ نگاه فلسفی به زیبایی
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • برگزاری اردوی آموزشی تابستانه اندیشه جامع تمدن نوین اسلامی
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  • حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر