Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@23:17:44 GMT

آمریکا نفت اشتباه تولید می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۹۳۳۸۰

 رونق شیل باعث عرضه اضافی نفت به بازار شده ، قیمت ها را پایین آورده و وابستگی آمریکا را به انرژی وارداتی کم کرده است. ولی یک مشکل رو به رشد وجود دارد: آمریکا در حال تولید نفت اشتباهی است . 

تگزاس و سایر ایالت‌های غنی از نفت شیل درحال تولید مقادیر بالای نفت خام با کیفیت سبک و شیرین هستند و تولیدشان آنقدر بالاست که صنعت نفت جهان را تغییر می دهد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پالایشگاه هایی که میلیاردها دلار برای پالایش نفت خام سبک کم کیفیت سرمایه گذاری کرده اند، به دنبال درجات سنگین و ترش نفت خام مورد نیازشان هستند. این تناقض برای تولیدکنندگان اوپک مثل عراق و عربستان که نفت سنگین تری تولید می کنند خبر خوبی است . 

بحران ونزوئلا به همراه کاهش تولید اوپک، این شرایط را تشدید می‌کند‌. ونزوئلا بخشی از سنگین‌ترین نفت خام دنیا را صادر میکند و اعلام تحریم های دولت ترامپ علیه این کشور، پالایش و صادرات نفت خام را سخت‌تر کرده است . پالایشگاه‌های آمریکا به دنبال منابع جایگزین در کوتاه مدت هستند . 

شرکت انرژی والرو ، بزرگترین پالایشگاه آمریکا اعلام کرد که هیچ نفتی از ونزوئلا نمی گیرد .

کیفیت نفت خام در همه مناطق یکسان نیست. نفت خامی که از چاههای شیل استخراج می شود مانند روغن پخت و پز است، رقیق و راحت برای پالایش . در منطقه اورنینکوی ونزوئلا نفت خام بیشتر شبیه مارمالاد است، غلیظ و سخت برای پالایش. غلظت تنها تفاوت نیست. محتوای سولفور هم اهمیت دارد که نفت را به دو نوع شیرین و ترش تقسیم میکند. نفت سنگین سولفور بیشتری نسبت به نفت سبک دارد . 

با کاهش تولید عربستان، روسیه و کانادا و تحریم‌های آمریکا علیه صادرات نفت ونزوئلا و ایران، بازار نفت‌خام تحت تأثیر قرار گرفته است و کمبود نفت خام ترش ادامه دارد . 

این شرایط برای مشتریانی که قیمت نفت برنت و وست تگزاس را در خبرها دنبال می کنند، اهمیت چندانی ندارد. رانندگان حتی سود هم می برند چون مقدار زیاد نفت خام سبک و شیرین باعث تولید بنزین زیادی میشود و قیمت آن را پایین می‌آورد. برعکس، کامیونداران چندان رضایت ندارند چون پالایشگاه‌ها ترجیح می دهند از نفت خام سنگین و ترش، دیزل بسازند. 

تاجران نفت می‌توانند از تغییر قیمت بین انواع نفت خام سود ببرند . 

تعداد کمی از مقامات نفتی انتظار تغییر شرایط بازار را در آینده نزدیک دارند . تعادل عرضه و تقاضا می تواند با کاهش بیشتر تولید اوپک، بدتر هم شود. عربستان هشدار داده که در فوریه تولیدش را پایین تر می آورد. کاهش تولید اوپک کمبود نفت خام سنگین و ترش را بیشتر میکند . 

در همین حین، تولید شیل آمریکا افزایش می یابد و باعث اشباع بازار نفت خام سبک و شیرین می‌شود. نسبت نفت خام سبک در کل تولید نفت آمریکا به حدود 57 درصد از 51 درصد کل 2017 رسیده است . 

در بازار ، تفاوت قیمت نفت بین انواع مختلف آن به بیشترین حد طی 5 سال رسیده است . 

نفت خام سنگین و ترش در بازار بسیار گران می شود و سود پالایشگاهی بسیار پایین می‌آید. بسیاری پالایشگاه های آمریکا برای ذخیره پول با سرعت پایین تری فعالیت می کنند . 

پالایشگاه های جهان گزینه دیگری جز سازگاری با این شرایط ندارند. والرو در حال تغییر منابع خود به صورت هفتگی و روزانه است . 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: نفت انرژی رشد صنعت نفت دلار پالایش سرمایه گذاری اوپک عراق عربستان ونزوئلا دولت صادرات نفت روسیه کانادا قیمت نفت بنزین پول جهان نفت آمریکا بازار نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۹۳۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی

به طور متعارف عرضه و تقاضا باید بهای نفت در بازار انرژی را تعیین کند، اما تنش‌های سیاسی و بازی‌های امنیتی فعلی در جهان معاصر به اصلی‌ترین عامل بر روی نوسانات انرژی تبدیل شده است. جنگ اوکراین، تحریم روسیه، ایران و ونزوئلا به عنوان صادر کنندگان بزرگ نفت، و نیز جنگی فعلی غزه که می‌تواند دامنه آن به کل خاورمیانه کشیده شود جملگی بر بهای طلای سیاه تاثیر می‌گذارند. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، بهای نفت در معاملات امروز بازار انرژی شاهد کاهش یک درصدی بود. 

بر این اساس، نفت برنت دریای شمال برای تحویل در ماه ژوئیه با ۸۷ سنت کاهش، ۸۶ دلار و ۳۳ سنت در هر بشکه داد و ستد شد. بهای نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز با ۷۰ سنت کاهش، به ۸۱ دلار و ۹۳ سنت رسید. 

یکی از دلایل اصلی کاهش بهای نفت در معاملات امروز، انتشار گزارش‌های جدید درباره افزایش تولید نفت خام آمریکا بود. این گزارش‌ها حاکی از آن است که تولید نفت خام آمریکا در ماه فوریه به ۱۳ میلیون و ۱۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است. این آمار در ماه ژانویه ۱۲ میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه بود که نشان دهنده افزایش قابل توجه در تولید است. 

امیدواری‌ها برای توافق میان حماس و رژیم صهیونیستی و استقرار آتش بس پایدار در نوار غزه از دلایل سیاسی بود که باعث کاهش بهای نفت در بازار انرژی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • قیمت سیب زمینی در تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان رسید
  • صادرات تخم مرغ به ۳۰ هزارتن رسید
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • افزایش نرخ سود به ۳۰ درصد کاملاً اشتباه است
  • کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • خودکفایی در تولید برخی از ملزومات خودرو‌های سنگین در جنوبشرق کشور
  • قیمت نفت چند دلار شد؟