Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: برنامه داریم توسعه نوغانداری و دانه‌های روغنی را در شالیزارهای گیلان شاهد باشیم.

علی درجانی در گفت و گو با ایسنا، گفت: گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و تاکنون شخم زمستانه بالغ بر ۳۵ هزار هکتار از شالیزارهای استان انجام شده است.

وی افزود: امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴ هزار هکتار بیشتر شخم زمستانه انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درجانی، ادامه داد: شخم زمستانه در شهرستان‌های لاهیجان، شفت و رشت بیش از دیگر شهرستان‌ها تاکنون انجام شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه شخم زمستانه موجب آماده‌سازی به موقع زمین برای کشت برنج می‌شود، تصریح کرد: کشت و برداشت به موقع برنج موجب خواهد شد که کشت ثانویه دیگر محصولات از جمله دانه‌های روغنی در شالیزارها محقق شود.

وی خاطرنشان کرد: توسعه کشت ثانویه در شالیزارها موجب ارتقای درآمد کشاورزان می‌شود، ضمن اینکه تولیدات دانه‌های روغنی کشور را بالا می‌برد.

درجانی اضافه‌کرد: برنامه‌های گسترده‌ای برای توسعه کشت دانه‌های روغنی در سازمان جهاد کشاورزی گیلان برنامه ریزی شده است.

وی گفت: به طور معمول در برخی از شالیزارها ۶ ماه از سال زمین‌ها بدون کشت است و کشت دوم موجب می‌شود، علاوه بر افزایش تولید محصولات کشاورزی، درآمد استان نیز در این بخش افزایش یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه یکی دیگر از راهکارهای افزایش درآمد برنجکاران نوغانداری است، ادامه داد: امسال استقبال از نوغانداری نسبت به سالهای اخیر بهتر شده است و توزیع نهال توت بین نوغانداران از اواخر ماه جاری آغاز خواهد شد.

وی تصریح کرد: با قراردادی که با بخش خصوصی منعقد شده است، برنامه‌ریزی خواهد شد تا سال آینده ۴۰۰ هزار اصله نهال در گیلان تولید شود.

درجانی ادامه داد: در راستای سیاست احیا و توسعه نوغانداری در استان گیلان و تأمین نهال‌های مناسب رقم سازگار در مناطق مختلف کشور با استفاده از یارانه نهال در عرصه‌ای که از سوی شرکت ابریشم ایران به این منظور اختصاص یافته، سالانه نهال سالم و استاندارد تولید می‌شود و به استان‌های متعدد برای توسعه و احیا باغات موجود ارسال می‌شود.

وی گفت: امسال هم باتوجه به سیاست‌های ابلاغی وزارت جهادکشاورزی قریب به ۲۵۰ هزار اصله نهال سالم و استاندارد تولید شده که به زودی برای انتقال آن به استان‌های مختلف کشور اقدام خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی تصریح کرد: این میزان تولید نهال توت با اعتباری بالغ بر دو هزار و ۵۰۰ میلیون ریال به منظور تولید نهال سالم توت و استاندارد تحت نظارت کمیته نهال استان از سوی سازمان جهادکشاورزی گیلان انجام می‌شود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نوغانداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۹۴۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی خوشاب، خام فروشی محصولات را یکی از عوامل اصلی پایین بودن درآمد کشاورزان در این شهرستان عنوان کرد.

ابراهیم رودسرابی در گفت و گو با ایسنا، حمایت از سرمایه‌گذاری در صنایع جانبی محصولات کشاورزی در خوشاب را ضروری دانست و افزود: ایجاد ارزش افزوده برای محصولات کشاورزی و دامی نقش مؤثری بر اقتصادی کردن تولید محصولات در این بخش دارد.

وی خام فروشی محصولات را یکی از عوامل اصلی پایین بودن درآمد کشاورزان دانست و افزود: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی در مقیاس‌های مختلف تأثیر بسزایی در ارزش افزوده محصولات خواهند داشت و به این منظور حمایت‌های همه جانبه از سرمایه‌گذاران در این حوزه صورت می‌پذیرد.

رودسرابی با اشاره به تولید هزاران تن انواع محصول کشاورزی و دامی ازجمله پسته، تخمه هندوانه آجیلی، انگور، زیره، زعفران و سایر محصولات کشاورزی در شهرستان افزود: ایجاد، توسعه و تکمیل واحدهای فرآوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی باعث رونق اقتصادی در بخش کشاورزی شهرستان خواهد شد.

وی در همین خصوص به اهمیت ویژه کارگاه‌های کوچک روستایی در فرآوری محصولات تولیدی اشاره کرد و بر حمایت جهاد کشاورزی از ایجاد کارگاه‌های مذکور در قالب مشاغل خرد و خانگی تأکید کرد.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب خام فروشی را آفت محصولات کشاورزی دانست و گفت: بدون شک از طریق پایدارسازی درآمدهای کشاورزی می‌توان شاهد توسعه کشاورزی پایدار در شهرستان خوشاب بود.

وی در ادامه به اهمیت گسترش کشت گلخانه‌ای اشاره کرد و افزود: با پیگیری‌های انجام شده توسط جهاد کشاورزی شهرستان تاکنون ۴ مورد پروانه تأسیس واحد گلخانه‌ای به مساحت ۱۲ هزار متر مربع صادر شده است.

رودسرابی با بیان اینکه در سال جدید ۶۰۰۰ متر مربع گلخانه به بهره‌برداری رسیده و به کشت سبزی و صیفی‌جات اختصاص یافته است، عنوان کرد: توسعه کشت گلخانه‌ای بستری برای افزایش تولید محصولات کشاورزی است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب با اشاره به اینکه با بهره‌برداری از واحدهای جدید گلخانه در شهرستان زمینه اشتغال برای ۱۵ نفر فراهم شده است، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای را بستری برای افزایش تولید محصولات و رونق کشاورزی در منطقه و همچنین افزایش بهره‌وری آب دانست و افزود: یکی از اولویت‌های مدیریت جهاد کشاورزی خوشاب در زیر بخش باغبانی توسعه گلخانه‌ها و کشت در محیط‌های کنترل شده است.

رودسرابی ادامه داد: راه‌اندازی واحدهای گلخانه‌ای در راستای استفاده بهینه از آب، تولید محصولات کشاورزی با کیفیت و استفاده مناسب از انرژی و کاهش هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت محصولات است.

وی با بیان اینکه برنامه توسعه گلخانه‌ها در سال‌های آتی، همچنان از اولویت کاری واحد باغبانی شهرستان است، اذعان کرد: با توجه به محدودیت‌های منابع آبی، احداث و توسعه گلخانه‌ها باید با سرعت بیشتری گسترش یافته و توسعه کشت محصولاتی چون سبزی و صیفی به دلیل صرفه اقتصادی و بازار فروش در اولویت قرار گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب ترویج و توسعه گلخانه‌ها را در راستای کاهش مصرف آب در بین کشاورزان بسیار مثمر ثمر دانست و گفت: با توجه به اینکه پرورش محصولات در فضای بسته و گلخانه‌ای علاوه بر آب‌بری کم باعث ایجاد اشتغال و درآمد پایدار می‌شود از تمامی سرمایه‌گذارانی که در این بخش سرمایه‌گذاری می‌کنند حمایت می‌کنیم.

وی همچنین به وضعیت نوغانداری در شهرستان اشاره کرد و افزود: برای رونق این صنعت تاکنون جلسات بسیاری در شهرستان برگزار شده و به نتایج خوبی نیز رسیده‌ایم.

رودسرابی خاطرنشان کرد: پیرو انعقاد تفاهم‌نامه مدیریت جهاد کشاورزی و کمیته امداد شهرستان، در راستای اجرای هرچه بهتر تفاهم‌نامه، با هدف شناسایی متقاضیان پرورش کرم ابریشم، جذب حداکثری تخم نوغان و برنامه‌ریزی ارائه آموزش‌های لازم در راستای مدیریت پرورش کرم ابریشم در شهرستان جلساتی برگزار شده است.

وی ادامه داد: سال گذشته تعداد ۹۵ نوغاندار، آموزش‌های لازم را در قالب کلاس‌های آموزشی دریافت کردند و تعداد ۲۴۲ جعبه تخم نوغان در شهرستان توزیع شد که منتج به تولید بالغ‌بر ۸ تن پیله تر در شهرستان شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب با بیان اینکه می‌توان متوسط تولید پیله تر از هر جعبه در سال گذشته را معادل ۳۵ کیلو در نظر گرفت، افزود: در سال جدید تعهد شهرستان در جذب تخم نوغان، تعداد ۲۷۰ جعبه است که برنامه‌ریزی‌های لازم برای جذب حداکثری انجام شده است.

شهرستان خوشاب با ۳۶ هزار هکتار کشتزار و باغ، ۲۲۵ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، ۲۶۵ رشته قنات و ۲ رودخانه دائمی، یکی از قطب‌های کشاورزی غرب خراسان رضوی است.

سلطان‌آباد، مرکز شهرستان ۳۸ هزار نفری خوشاب در ۱۷۵ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولید کلزا در ایلام رکورد زد
  • آغاز واردات میوه های گرمسیری از مرز باشماق مریوان
  • (عکس) کار عجیب و هنرمندانه برنجکار تایلندی برای جذب گردشگر
  • یک هزار تن کلزا با نرخ تضمینی در فارس خریداری شد
  • تصاویر | نشاء برنج در گیلان
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • هدف گذاری شیلات گیلان بر روی توسعه آبزی پروری با تکنولوژی‌های برتر
  • تولید ۲۹ درصد از پیله ابریشم کشور در گیلان