Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@15:03:52 GMT

فوت و فن پرورش گل پنتا

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۹۶۸۶۳

فوت و فن پرورش گل پنتا


دلیل محبوبیت پنتا آن است که گل‌های آن برای مدت طولانی روی گیاه می‌مانند و پروانه‌ها و مرغ مگس خوار را به خود جذب می‌کنند. اگر در منطقه‌ای با هوای سرد زندگی می‌کنید گیاه را به صورت یکساله پرورش دهید و یا آن را در گلدان بکارید و تا با سرد شدن هوا آن را به درون خانه بیاورید تا زمستان گذرانی کند. همانطور که گفتیم این گیاه را می‌توان در درون خانه و به عنوا

 

این گیاه به خاطر خوشه گل‌های ستاره شکل خود بسیار محبوب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گیاه مناسب پرورش در بیرون از خانه است، اما می‌توان با ایجاد شرایط مناسب آن را در داخل خانه هم پرورش داد.


این بوته سرسخت است، اما بهترین رشد را زمانی دارد که به طور مناسب از آن نگهداری شود.

شرایط نگهداری پنتا در بیرون از خانه
– نور

پنتا باید در مکانی با آفتاب مستقیم کاشته شود پس اگر در باغچه‌تان گیاهی روی پنتا سایه انداخته است در صورت امکان آن را از ریشه درآورید. البته پنتا در سایه هم رشد می‌کند و گل می‌دهد، اما بهترین رشد و گلدهی را در آفتاب کامل و مستقیم دارد.

– آبیاری

زمانی که سطح خاک گیاه خشک شد آن را مجددا آبیاری کنید. این گیاه خاک تقریبا مرطوب را ترجیح می‌دهد، اما خیس ماندن طولانی مدت را تحمل نمی‌کند و در صورتی که خاک برای مدت طولانی خیس بماند ریشه آن گندیده می‌شود.

– خاک

پنتا را در خاکی غنی که رطوبت را در خود نگه می‌دارد و در عین حال زهکشی خوبی هم دارد بکارید. کاشت گیاه در خاک‌های سنگین و رسی و یا در مناطقی از باغچه که آب جمع می‌شود فکر خوبی نیست. اگر پنتاتان را در گلدان کاشته اید مطمئن شوید سوراخ‌های زهکش گلدان باز و به اندازه کافی هستند تا آب اضافه از آن خارج شود و در اطراف ریشه گیاه نماند.

– کود دهی

در فصول رشد پنتا را با کود‌هایی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز آن هستند تغذیه کنید. تغذیه با کود‌های مخصوص گلدهی هم برای گیاه مفید است. بهتر است گیاه را با کود‌های مایع یا کود‌هایی که در آب حل می‌شوند تغذیه کنید. با تغذیه درست، گیاه گل‌های زیادی تولید خواهد کرد. غلظت و دفعات استفاده از کود بسته به کودهی که استفاده می‌کنید متفاوت خواهد بود و بهتر است برای تغذیه گیاه از دستور روی بسته کود پیروی کنید.

– گل‌ها

گل‌ها را به حال خود بگذارید. تحقیقات نشان داده در صورتی که گل‌های خشک پنتا را نچینید گلدهی گیاه بهتر خواهد بود. به علاوه خود گیاه با خشک شدن گل‌ها آن‌ها را می‌ریزاند.

– زمستان گذرانی

اگر در منطقه‌ای با زمستان‌های سرد زندگی می‌کنید در انتهای فصل پاییز و بعد از تمام شدن گلدهی پنتاتان را از نزدیکی سطح زمین هرس کنید. برای این کار ابتدا ابزار هرس‌تان را ضد عفونی کنید. محلولی حاوی ۱ قسمت مایع سفید کننده و ۳ قسمت آب درست کنید و ابزار هرس را برای ۵ دقیقه در آن قرار دهید تا هر گونه باکتری و قارچ بمیرد.

بعد از هرس گیاه روی آن را با لایه‌ای ضخیم از مالچ بپوشانید. با این کار گیاه از سرمای زمستان در امان می‌ماند. اگر گیاه را در گلدان کاشته اید باز هم آن را از نزدیکی سطح خاک هرس کنید و قبل از شروع اولین موج سرمای زمستان به داخل خانه بیاورید. گلدان پنتا را در مکانی روشن و خنک نگه دارید.

– آفات

به دنبال آفاتی مانند شته و کنه عنکبوتی باشید. کم پیش می‌آید که پنتا دچار حمله شدید آفات شود، اما اگر روی آن آفت دیدید با آن مبارزه کنید.

شرایط نگهداری گیاه در درون خانه

– نور

گیاه را در مکانی با آفتاب مستقیم قرار دهید. لبه یک پنجره رو به جنوب بهترین مکان است. البته پنتا در نور کمتر هم رشد می‌کند، اما شاید قوای مورد انتظار را نداشته باشد.

– آبیاری

زمانی که سطح خاک گیاه خشک شد آن را مجددا آبیاری کنید. بعد از آبیاری حتما آب جمع شده در زیر گلدانی گیاه را خالی کنید. در زمستان که گیاه به استراحت می‌رود آبیاری را کمتر کنید و بین دفعات آن فاصله بیاندازید.

– رطوبت

پنتا باید در هوایی مرطوب رشد کند پس گیاه را غبار پاشی کنید. غبار پاشی را با آب بدون املاح و هم دمای محیط انجام دهید. از آب مقطر هم می‌توانید استفاده کنید. برای راحت شدن کار می‌توانید از زیر گلدانی حاوی سنگریزه هم استفاده کنید. به این صورت که، زیر گلدانی را پر از سنگریزه کنید و نصف ارتفاع سنگ ریزه‌ها آب درون زیر گلدانی بریزید و گلدان گیاه را روی آن قرار دهید. توجه کنید که کف گلدان با آب درون زیر گلدانی تماس نداشته باشد در غیر این صورت ریشه‌ها پوسیده می‌شوند و گیاه دچار خفگی می‌شود. با این روش بدون اینکه هر روز نیاز به غبار پاشی باشد رطوبت مورد نیاز گیاه‌تان تامین می‌شود.

همچنین می‌توانید یک دستگاه مرطوب کننده هوا را روزی چند ساعت در نزدیکی گیاه قرار دهید تا رطوبت مورد نیاز تامین شود.

– دما

پنتاتان را از معرض باد‌های سرد و خشک و یا باد‌های گرم حفظ کنید.

– خاک

از گلدانی دارای سوراخ زهکش مناسب برای کاشت گیاه استفاده کنید.

– کود دهی

از فصل بهار تا پاییز ماهی ۱ بار گیاه را با کود‌های مایعی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند کود دهی کنید.

– آفات

آفتی که به گیاه پنتاتان در درون خانه حمله می‌کند سفید بالک است. سفید بالک معمولا در سطح زیرین برگ‌ها مخفی می‌شود. برای مبارزه با این آفت صبح زود یا عصر هنگام آفات را با استفاده از مکش جارو برقی از روی گیاه بردارید؛ در این هنگام آفت تنبل و ساکن است و به راحتی به درون جارو کشیده می‌شود. مکش جارو را روی درجه کم بگذارید تا به گیاه آسیب نرسد.   منبع: فوت و فن 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گل و گیاه پرورش گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۹۶۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید

به گزارش خبرنگار مهر، مگس سفید یا سفیدبالک حشراتی در خانواده سفیدبالکان هستند که بیش از ۱۵۵۰ گونه از این خانواده توصیف شده‌است. سفیدبالک‌ها حشرات ریزی هستند که در چند سال اخیر طی فصول گرم در تهران دیده می‌شوند.

مگس ها سفید یا همان سفید بالک‌ها حشره‌های کوچکی هستند که با حضور انبوه و ناخوانده خود علاوه بر خسارتی که می‌تواند به عنوان یک حشره گیاه‌خوار به فضای سبز شهر وارد کند، نوعی مزاحمت فیزیکی را در معابر، بوستان‌ها و سایر مکان‌های عمومی و خصوصی برای شهروندان به همراه داشته است.

به گفته کارشناسان خسارتی که این حشرات به گیاه وارد می‌کنند، به دو روش است؛ در روش اول که خسارت مستقیم است، آن‌ها با تغذیه از شیره گیاه باعث ضعف گیاه میزبان می‌شوند. در روش دوم سفیدبالک‌ها به طور غیرمستقیم نیز به گیاه میزبان صدمه وارد می‌کنند. این حشرات عسلک چسبنده‌ای ترشح می‌کنند که محیط مناسبی برای رشد قارچ‌های دوده یا فوماژین(Capnodium spp) فراهم می‌کند که به نوبه خود سبب اختلال در پدیده فتوسنتز می‌شود علاوه براین، سفیدبالک‌ها با انتقال بیماری‌های ویروسی به گیاه میزبان خسارت وارد می‌کنند.

بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط محققان هیچکدام از سفیدبالک‌های شناسایی و گزارش شده در دنیا ناقل بیماری به انسان نیستند و یا بیماری را از انسانی به انسان دیگر منتقل نمی‌کنند. لذا از این نظر صدمه ای متوجه انسان نیست. تنها در صورت افزایش بیش از حد جمعیت حشرات کامل و پرواز آن‌ها در هوا، مزاحمت‌هایی را برای شهروندان ایجاد خواهد کرد و در صورت ورود آن‌ها به دستگاه تنفسی، ممکن است برخی تحریکات تنفسی ایجاد شود.

این نوع حشره در سال‌های گذشته درختان تهران به ویژه درختان توت را مورد هدف قرار دادند و گلایه شهروندان را به همراه داشته اند.

حالا با گرم‌شدن هوا به تهران و نزدیک شدن به میانه بهار علی محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران، می گوید شهرداری تمهیدات لازم را در نظر گرفته است. وی در این زمینه بیان داشت: افزایش شهرنشینی و رشد جمعیت در کلان شهرهایی نظیر تهران و وجود آلودگی‌های زیست محیطی در این کلان شهرها، نیاز به فضای سبز و گسترش آن را به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در کاهش آلاینده ها مطرح می کند.

از چالش های حائز اهمیت برای دست اندرکاران فضای سبز تا خسارات جبران ناپذیر آفات

وی افزود: آفات و بیماری‌ها یکی از عوامل خسارت برای فضای سبز شهری هستند که در صورت عدم کنترل می توانند سالانه خسارت جبران ناپذیری را وارد سازند. از این رو یکی از مسائل پر اهمیت در حوزه نگهداری و حفظ فضای سبز شهری حفاظت از گیاهان در برابر خسارت آفات و بیماریها است که یکی از چالش های حائز اهمیت برای دست اندرکاران فضای سبز شهری است. سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران در راستای حفاظت از محیط زیست و درختان در برابر آفات و بیماریهای موجود ، اقدام به انجام مدیریت تلفیقی با آفات و بیماریها (IPM) کرده که مقابله با آفات و بیماری‌ها تنها از طریق مبارزه تلفیقی و مکانیکی و بیولوژیکی انجام می پذیرد و در موارد حساس از سموم گیاهی استفاده می‌شود که برای عموم شهروندان و محیط زیست مضر نباشد.

۳ دلیل ایجاد بیماری در درختان

وی با تاکید بر اینکه سال های اخیر به دلیل افزایش بیماریهای ناشی از آلودگی‌ها، گرم شدن کره زمین، نبود زمستان های سرد تا حد زیادی بیماری های موجود در فضای سبز را افزایش داده است، ادامه داد: بیماری‌های مهمی همچون سفیدک ها، شانکرها و آفاتی همانند سفید بالک، سوسک برگ خوار نارون پسیل، زیتون سوسک چوبخوار و پوستخوار، شته و.... در این کلان شهر شیوع یافته اند که با انجام اقدامات تلفیقی مهار و تحت کنترل قرار می‌گیرند.

مختاری در ادامه برخی از آفات و بیماریهای شایع در فضای سبز شهر تهران را معرفی کرد و گفت: سفید بالک ها علائمی در زیر برگها و اطراف رگبرگها گیاه میزبان (توت زیتون) هستند و از شیره گیاه مکیده و از خود ماده چسبناک عسلک بجا می گذارند.

اقداماتی که برای مبارزه با سفیدبالک‌ها در فصل بهار لازم است

وی درخصوص روش‌های مبارزه با سفید بالک‌ها هم تصریح کرد: این کار دو روش دارد؛ مکانیکی و زراعی و از طریق پایش مستمر با نصب کارت و نوارهای زرد، آبشویی مستمر و منظم، روغن پاشی بهاره، حذف و امحاء پاجوش‌ها و تنه جوش ها و سرشاخه های آلوده، تغذیه و کوددهی و مواردی از این دست انجام می‌شود.

از سال ۹۳ جمعیت سفید بالک یا مگس‌های سفید در سطح شهر تهران افزایش و طغیان پیدا کرد و شهرداری در دوره‌های مختلف تمهیدات گوناگونی با اثر بخشی کم یا زیاد را در نظر گرفت و اکنون باید دید وضعیت تهران از میانه بهار و کل تابستان برای مقابله با این بیماری فضای سبز چگونه خواهد بود.

کد خبر 6093790 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • اقدام پالایشگاه گاز هاشمی‌نژاد برای مقابله با ریزگردها
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • این سبزی سه برابر پرتقال ویتامین ث دارد
  • عکس/ نمایشگاه گل و گیاه اصفهان
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • گیاه جوانی در طب سنتی هند