Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@13:53:37 GMT

قبول INSTEX یعنی ابطال برجام؛ وزارت خارجه حواسش هست؟!

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۹۹۵۲۲

قبول INSTEX یعنی ابطال برجام؛ وزارت خارجه حواسش هست؟!

قبول INSTEX یعنی پذیرش ابطال رسمی برجام و صفر انگاشتن همه هزینه‌ها و خسارت‌های ایران در آن.

به گزارش مشرق، محمد ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی و فعال رسانه‌ای در کانال تلگرامی خود نوشت:

رونمایی سه کشور اروپایی از ساز و کار موسوم INSTEX، پیش از هر چیز به مفهوم اعلام ابطال و انقضای برجام است. اروپا بدین ترتیب تصریح می‌کند که تعهدات برجامی خود را پایان یافته می‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمان وقتی وزارت خارجه ما نیز از این ابزار مالی نمادین اما فاقد حداقل ارزش اقتصادی استقبال می‌کند و آن را به جای بدهکاری اروپا و بدعهدی‌های آن می‌پذیرد، عملاً پذیرفته است که به اجرای یکطرفه تعهدات برجامی ادامه دهد اما می‌پذیرد که اروپایی‌ها دیگر چیزی به عنوان تعهدات برجامی بر گردنشان نباشد.

قبول INSTEX یعنی پذیرش ابطال رسمی برجام و صفر انگاشتن همه هزینه‌ها و خسارت‌های ایران در آن. آیا وزارت خارجه و احزاب و رسانه‌های برجامی ، این معنا را می‌دانند و با توجه، از INSTEX استقبال می‌کنند یا بی خبرند اما رندی اروپا را در عمل امضا می‌کنند!؟

برداشتن تحریم‌های مالی و بانکی و نفتی و بیمه‌ای طبق برجام و بر اساس اظهارات صریح آقایان روحانی و ظریف و عراقچی، جزو تعهداتی اروپاست اما اکنون در حالی که اروپا عملاً حتی INSYEX را تأیید نمی‌کند، سه کشور آلمان و فرانسه و انگلیس می‌گویند قرار است بدون اینکه با تحریم‌های آمریکا تعارض داشته باشند، امکان فروش غذا و دارو به ایران در ازای پول دریافتی از دیگر کشورهای خریدار نفت ایران را فراهم کنند.

یادداشت دیگری از محمد ایمانی را بخوانید:

ما از اروپا INSTEX خواسته بودیم؟! کانال SPV اسم رمز کدام عملیات است؟ ماجرا فراتر از FATF و برجام است

اساساً روش مبادله نفت در برابر غذا و دارو، نیازی به اینستکس ندارد. اما اروپایی‌ها با این بازی جدید، تعهد خرید نفت را نیز که در SPV محتمل بود، منتفی کرده‌اند. البته آنها همین وعده تقریباً هیچ و بی ارزش را هم مشروط به اجرای کامل مطالبات اکشن پلی FATF از ایران (CFT و پالرمو) کرده‌اند و البته گویا قرار است بیانیه اروپا درباره اظهار نگرانی جدی نسبت به برنامه موشکی و نفوذ منطقه‌ای ایران هم منتشر شود که متضمن گروکشی و شرط گذاری‌های شدید است.

برجام، فارغ از سود و خسارت طرفین، یک معامله بود و تعهدات اروپا و آمریکا باید در ازای امتیاز دریافت شده، تمام و کمال انجام می‌شد. اما ترامپ با خروج از برجام، مسئولیت آمریکا را منتفی کرد؛ با این اطمینان و تضمین صریح آقایان روحانی و ظریف، که با وجود عهد شکنی آمریکا، ایران از برجام خارج نمی‌شود!

این اقدام از نگاه آمریکا، موجب چانه زنی دوباره اروپا برای مطالبه امتیازات مد نظر آمریکا از ایران می‌شود. اروپا نیز همین نقش را ایفا می‌کند. بدون اعلام ابطال برجام، نمی‌توان بسته INSTEX را پذیرفت.

روشن است که روحانی و ظریف و هر مدیر دیگری، اگر به جای زدن به دهان سه دولت عهد شکن اروپایی می‌خواهند به قمار صد در صد باخت ادامه دهند، باید با صراحت ابطال و مرگ کامل برجام را اعلام کنند و بگویند که در بازی مار و پله غرب، بعد از دادن همه امتیازها، به خانه صفر برگشته‌اند و می‌خواهند پس از شش سال فرصت سوزی، این مسیر خسارتبار را دوباره از صفر آغاز کنند.

به هر صورت، اکنون باید حتماً انجام تعهدات برجامی از سوی کشورمان مطلقاً متوقف شود. اروپا با ۹ ماه فرصت سوزی عمدی و سپس تنزل چند باره تعهدات برجامی به SPV و سرانجام بسته حقارت آمیز INSTEX اصرار دارد از وزارت خارجه ما برای گواهی فوت برجام امضا بگیرد و ضمناً ما را به تعهدات یکطرفه، ملتزم نگاه دارد.

قبول INSTEX یعنی قبول ابطال برجام از سوی طرف‌های بدعهد غربی بدون دریافت خسارت و حقوق خود. آیا وزارت خارجه حواسش به خدعه جدید اروپا هست یا نه؟ شاید هم بعضی‌ها بدشان نیاید تاریخ مصرف برجام را بدون عایدی آن منقضی اعلام کنند و حرف آمریکا و اروپا را تکرار نمایند که بیایید از نو هزینه بدهید و دوباره برجام جدیدی را برای همان توقع لغو تحریم‌ها امضا کنید!

هر چه هست، وزارت خارجه می‌خواهد مرگ برجام را بدون اعلام آن بپذیرد، حال آنکه هنوز مردم منتظر سیب و گلابی باغ برجام هستند!

منبع: مشرق

کلیدواژه: بودجه 98 جام ملت های آسیا تحولات ونزوئلا جشنواره فجر برجام محمد ایمانی وزارت خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۹۹۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ نکته در مورد پذیرش دانشجویان اخراجی در آمریکا

به گزارش «تابناک»، مصطفی داننده در عصرایران نوشت: بعد از رفتار غیر انسانی پلیس آمریکا با دانشجویان معترض به جنگ غزه و حمایت مالی از اسرائیل، رئیس دانشگاه شیراز از مصوبه مدیریت این دانشگاه برای بورسیه کردن دانشجویان اخراجی دانشگاه‌های اروپا و آمریکا خبر داد و گفت: «دانشجویان و حتی اساتیدی که اخراج یا تهدید به اخراج شده‌اند، می‌توانند در دانشگاه شیراز به ادامه تحصیل بپردازند و گمان می‌کنم سایر دانشگاه‌های شیراز و استان فارس هم این آمادگی را داشته باشند.»

اظهار نظری که بیشتر به نظر می‌رسد یک شوی تبلیغاتی است تا یک واقعیت که دانشگاه شیراز بتواند آن را محقق کند. برای راستی آزمایی بهتر است رئیس دانشگاه شیراز را با واقعیت‌های پذیرش دانشجوی خارجی به ویژه آنهایی که سابقه تحصیل در اروپا و آمریکا را دارند روبرو کنیم.

اول: دانشجویان مقطع دکترا در آمریکا حدود دو هزار دلار و در اروپا نزدیک به دو هزار پانصد یا 3 هزار یورو حقوق می‌گیرند و با این پول می‌توانند در بسیاری از شهرهای آمریکا یک خانه اجاره کنند و حتی یک ماشین بخرند. آیا امکان دارد با حقوقی که به آنها می‌دهید، این شرایط را برای‌شان فراهم کنید؟ آنها می‌توانند با حقوقی که به آنها می‌دهید برای خودشان یک زندگی معمولی داشته باشند؟

دوم: دانشجویان لیسانس که احتیاج به حمایت مالی خانواده دارند، احتیاج به یک سیستم بانکی برای انتقال پول از کشور خود به ایران هستند. آیا امکان این انتقال وجود دارد؟ به طور مثال یک دانشجویی که خانواده او در لندن یا پاریس زندگی می‌کنند، چگونه می‌توانند ماهیانه، هزینه تحصیل را پرداخت کنند؟ به این نکته توجه کنید که هیچ کارت بانکی یا کردیت کارت خارجی در ایران، کار نمی‌کند و بانک‌های خارجی در ایران شعبه ندارد.

سوم: همین دانشجویان در آمریکا از اینترنت پرسرعت بدون فیلتر استفاده می‌کنند. اصلا برای آنها تعریف نشده است که شبکه‌های اجتماعی فیلتر باشد یا رسیدن به سایت‌های علمی احتیاج به فیلتر شکن داشته باشد. آنها اگر بخواهند با خانواده خود صحبت کنند، باید «بله» را نصب کنند؟

چهارم: در مورد حجاب به دانشجویان چه می‌گویید؟ بسیاری از دانشجویان مسلمان ساکن آمریکا از کشورهایی مثل پاکستان، مصر و یا دیگر کشورهای غیر مسلمان، حجاب ندارند. آیا آنها وقتی به دانشگاه ایران می‌آیند، باید حجاب و پوشش اسلامی داشته باشند؟

پنجم: این دانشجویان یاد گرفته‌اند که به مسائل مختلف صنفی، سیاسی و اجتماعی اعتراض کنند؟ شما می‌توانید به آنها اجازه بدهید به مسائل مختلف در دانشگاه اعتراض کنند؟

ششم: برخی از دانشجویان معترض، گرایش‌های جنسی مختلف دارند. بعضی از آنها با پرچم‌های هم جنس گرایانه در کنار پرچم فلسطین، به اسرائیل اعتراض می‌کنند؟ با آنها چه رفتاری خواهید داشت؟

حالا از شب زنده‌داری‌ها و خوردن نوشیدنی‌های مختلف توسط همین دانشجویان در آخر هفته بگذریم.

اگر رئیس دانشگاه شیراز این سوال‌ها را پاسخ داد، می‌توانیم ببینیم که می‌توانیم دانشجویان ساکن آمریکا و اروپا را پذیرش کنیم یا نه؟

دیگر خبرها

  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!
  • برگزاری ششمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی ایران و تاجیکستان
  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند
  • سوریه:آمریکا صلاحیت اظهار نظر درباره حقوق بشر را ندارد
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • ۶ نکته در مورد پذیرش دانشجویان اخراجی در آمریکا
  • گزارش جدید وزارت خارجه روسیه از وضعیت دردناک حقوق بشر آمریکایی