Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-07@09:09:49 GMT

جایگاه نخست ایران در رشد تولید علم در جهان

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۰۲۷۸۲

جایگاه نخست ایران در رشد تولید علم در جهان

معاون آموزشی وزارت علوم: ایران از نظر رشد تولید علم، جایگاه نخست جهان را به خود اختصاص داده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،  مجتبی شریعتی نیاسر در تیتر امشب با مقایسه توفیقات بعد از پیروزی انقلاب و شرایط اوایل انقلاب گفت: تعداد دانشجویان در ایران در 40 سال گذشته از 175 هزار به 4 میلیون، هیئت علمی از 2500 به 83 هزار و تعداد مراکز آموزشی در این مدت از 35 به 2800 مرکز رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

    او گفت: معیارهای توسعه انسانی 5 دسته هستند که یکی از آنها آموزش است و یکی از دلایلی که ایران در رتبه بالای توسعه انسانی در گزارش های بین الملی قرار گرفته است توجه به آموزش است.   جامعه علمی و نخبگان ما بعد از انقلاب نمود خاصی پیدا کرده اند و به تبع آن زمینه مطرح شدن آموزش عالی جمهوری اسلامی ایران در جهان را مطرح کرده اند.
 در اصفهان که یکی از استان های برخوردار در حوزه آموزش عالی بعد از انقلاب است در اوایل انقلاب دوره های مهندسی در مقطع تحصیلات تکمیلی هم نداشتیم و مجبور بودیم دانشجویان را به خارج کشور بفرسیتم.
 او افزود: پیشرفت ها همه ناشی از توجه ویژه کشور ایران به آموزش عالی بوده است حتی با بهترین مراکز آموزش عالی رقابت هم داریم.

او افزود: اگر گزارشی در سازمان ملل درباره کشور ما منتشر می شود نشان دهنده اعتبار کشور ما در عرصه بین المللی است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد.

گذشته از جمعیت دانشجویی که 23 برابر و هیئت علمی که 28 برابر شده است، بورسیه کردن دانشجویان از روی نیاز تقریبا به صفر رسیده است که این ها همه به نوعی نشان از کیفیت بالا در آموزش عالی در کشور دارد.

 بانوان و دختران ما از بعد از انقلاب حضور بالایی در دانشگاه ها داشته اند . از نظر مهارت افزایی در دهه 60 گام های جدی برداشته شد و توسعه جدی در آموزش های مهارتی در کشور داشته ایم.

او درباره مهمترین ویژگی های پیشرفت در نظام آموزشی گفت: گام های جدی در آموزش عالی برداشته شده است اما بازهم بیشتر از رشد کمی باید به رشد کیفی توجه شود. در تحقق مصوبه شورای عالی آموزش و تعاملات خارجی و دوره های مشترک با کشورهای خارجی قدم های جدی برداشته شده است. در اعتبار سنجی نیز به کیفیت گرایی توجه شده است.  معاون اموزشی وزارت علوم با بیان اینکه از نظر رشد مقاله در سطح بین المللی رشد قابل توجهی داشته ایم گفت: امروز روز کیفیت است و توجه به کیفیت یکی از ضرورت هایی است که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیگر مهمان برنامه گفت: شاخص توسعه انسانی سه عنصر سلامت، آموزش و شاخص کیفیت زندگی را شامل می شود.   در سال 1990 کشور ما رتبه میانه را داشته است و اکنون در گزارش (2018)، 50 رتبه رشد را داشته ایم. در این گزارش 27 ساله از نظر امید به زندگی از 63.8 مرد و زن به 76.2 رسیده و میزان سالهای تحصیل از 4.2 به 9.6 رسیده یعنی بیش از 2 برابر رشد داشته است. سرانه درامد بر اساس دلار بین المللی از 11 هزار و 420 دلار به 19 هزار و 130 دلار رسیده است.

 حریرچی افزود: کشورهای دنیا به4 تقسیم شده است که کشورما در جایگاه دوم از بالا با شاخص رشد توسعه انسانی قرار گرفته است که رشد خیلی بالایی را نشان می دهد.
  گزارش اخیر که از طرف مجامع بین المللی منتشر شده است کشور ما از نظر شاخص سلامت (H &Q) در 27 سال گذشته از متوسطه 56 صدم به 71 ممیز 8 صدم رشد داشته ایم که هم از متوسط جهان و هم از کشورهای خاورمیانه بالاتر هستیم و این شاخص میزان دسترسی به خدمات و کیفیت سلامت را نشان می دهد.
در شاخص افزایش امید به زندگی که با کاهش مرگ و میر حاصل می شود از ابتدای انقلاب تاکنون مرگ و میر کاهش چشمگیری داشته است. در 40 سال انقلاب متوسط امید به زندگی از 50 به به 76 تا 77 رسیده است.

 حریرچی در ادامه افزود: ما از وضعیت متوسط و متوسط به پایین در سالهای قبل به متوسط به بالا رسیده ایم. او افزود: ما علاوه بر اینکه اکنون پزشک خارجی نداریم اعزام بیمار به خارج کشور را به کمتر از 10 مورد رسانده ایم. کشور ما نیز به توریسم درمانی تبدیل شده است و قسمت عمده گردشگری در کشور در حوزه سلامت است.
رئیس مرکز آمار در ارتباط تلفنی درباره افزایش امید به زندگی گفت: امید به زندگی در 40 سال بعد از انقلاب رشد داشته است.  امید علی پارسا  گفت: وقتی سطح زندگی و اموزش و سلامت را مقایسه می کنیم مشخص می شود که رتبه شاخص توسعه انسانی افزایش قابل توجهی داشته است و  از 26 به 18 ارتقا یافته است.
 امید علی پارسا در ادامه گفت: توزیع درامد نسبت به قبل انقلاب وضعیت بهتری دارد و سهم دهک دهم، 20 برابر دهک اول بوده که به 14 برابر کاهش پیدا کرده بنابراین شاخص های توزیع درامد نشان می دهد توزیع درامد نسبت به سال های قبل انقلاب متعادل تر است.

پارسا درباره اعتبار این گزارش گفت: آمار و ارقام این گزارش براساس آمارهای کلیه کشورها در سازمان ملل جمع آوری شده است و کشور ما نیز آمار را به صورت دقیق جمع آوری و ارسال کرده است.  او درباره رشد اشتغال گفت: رشد اشتغال از سال های بعد از جنگ تا سال 92 به 2.5 درصد و از سال 92 تا 96 به 3.5 درصد رسیده است که نسبت به گذشته خیلی بهتر عمل کرده ایم اما نسبت به نیاز کشور در شاخص اشتغال نیاز به رشد بیشتر داریم.

نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در ارتباط تلفنی گفت: بسیاری از موفقیت هایی که در بزرگسالی حاصل می شود نتیجه تلاش ها در دوران دبستان و مدرسه است.

  تعداد دانش آموزان با رشد 76 درصدی نسبت به قبل از انقلاب از 8 میلیون و 300 هزار نفر به بیش از 14 میلیون و 700 هزار نفر رسیده است. تعداد مدارس نیز 184 درصد رشد دارد که نشان می دهد نظام آموزشی تا جایی که مقدور بوده گسترش داده ایم. اوایل انقلاب 10 درصد معلمان و کارکنان مدرک لیسانس و بالاتر داشتند اکنون 99.9 درصد مدرک لیسانس و بالاتر دارند.

نوید ادهم گفت: از بعد از انقلاب به رشد بالای 10 درصدی در آموزش دختران رسیده ایم که رشد بالایی را نشان می دهد.

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: توسعه انسانی رشد شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۰۲۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صعود کیانی به رده دوم رنکینگ المپیکی تکواندو

به گزارش "ورزش سه" و به نقل از مهر، سایت رسمی فدراسیون جهانی تکواندو همانند ماه‌های گذشته رنکینگ المپیکی تکواندوکاران در ماه «مه» را منتشر کرد که ثبت امتیازات مسابقات بین‌المللی موجب صعود تکواندوکاران کشورمان شد و در میان المپین‌ها، ناهید کیانی با یک پله صعود جای «جید جونز» قهرمان پرآوازه جهان را در رده دوم گرفت.

در وزن ۵۸- کیلوگرم گروه آقایان، مهدی حاجی موسائی با جمع امتیازات ۳۲۵.۵۲ امتیاز و بدون تغییر در رده ششم رده‌بندی ایستاد. در همین وزن ابوالفضل زندی با کسب ۲۱۵.۳۷ امتیاز و یک پله صعود در جایگاه سیزدهم جهان قرار گرفت. متین رضایی در وزن ۶۸- کیلوگرم، با ۲۰۰.۴۰ امتیاز و یک پله صعود در رده شانزدهم ایستاده است. رضا کلهر با وجود دوری از میادین در جایگاه ۴۸ جهان قرار دارد.

در وزن ۸۰- کیلوگرم، مهران برخورداری مرد المپیکی ایران با ۲۴۸.۷۵ امتیاز و بدون تغییر در رده نهم ایستاد؛ میرهاشم حسینی با کسب ۱۳۱.۲۵ امتیاز و یک پله صعود در رده بیست و یکم جای دارد. آرین سلیمی دیگر المپین ایران با ۱۷۵.۵۶ امتیاز و بدون تغییر در رده بیست و یکم وزن ۸۰+ کیلوگرم، جای دارد.

در گروه بانوان و در وزن ۴۹- کیلوگرم، مبینا نعمت‌زاده دختر المپین ایران با ۲۳۱.۷۵ امتیازدر رده نهم ایستاده است. سوگند شیری قهرمان جهان با کسب ۱۳۱.۱۰ امتیاز در رده سی و دوم قرار دارد؛ غزل سلطانی با کسب ۱۰۱.۴۷ امتیازدر جایگاه ۴۷ قرار گرفت. سعیده نصیری هم با ۵ پله صعود و کسب ۸۴.۶۲ امتیاز در رده ۶۲ قرار دارد.

در وزن ۵۷- کیلوگرم، ناهید کیانی دختر المپیکی ایران با کسب طلای تورنمنت آزاد صربستان و ارتقای امتیازاتش به ۴۲۶.۴۳ امتیاز، با یک پله صعود در جایگاه دوم جای گرفت. در وزن ۶۷- کیلوگرم ساغر مرادی با کسب ۹۶.۱۶ امتیاز در رتبه ۴۶ ایستاد؛ سیده نرگس میرنوراللهی با ۹۳.۸۴ امتیاز در رده ۴۷ و ملیکا میرحسینی با کسب ۹۳.۰۹ یک رده بالاتر از میرنوراللهی در این وزن قرار گرفته است. در وزن ۶۷+ کیلوگرم، زهرا پوراسماعیل نیز با ۶۳.۱۴ امتیاز در رتبه ۵۱ رنکینگ المپیکی قرار دارد.

دیگر خبرها

  • رکورد شاخص‌های آب و هوایی جهان در سال ۲۰۲۳ شکسته شد
  • رکورد شاخص‌های آب و هوایی جهان ۲۰۲۳ شکسته شد
  • جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش
  • توجه به آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها کشور را سروسامان می‌دهد
  • تاریخ‌سازی خشن‌ترین دختر ایران در آستانه المپیک
  • رزمی ایرانی جایگاه قهرمان پرآوازه جهان را تصاحب کرد
  • بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹
  • صعود کیانی به رده دوم رنکینگ المپیکی تکواندو
  • رنکینگ المپیکی تکواندو اعلام شد
  • چند دامنه فارسی به ثبت رسیده است؟