Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشیار مدیریت ورزشی دانشگاه خوارزمی ضمن انتقاد از قطع بودن ارتباط دانشگاه‌ها با مراکز اجرایی و دست‌اندرکاران حوزه ورزش، به مواردی از این موضوع از جمله حاضر نشدن مسئولان اجرایی در جلسات دفاع مقطع دکتری رشته تربیت بدنی اشاره کرد و گفت: هم‌پوشانی بین وظایف نهادهای این حوزه از جمله پژوهشگاه تربیت بدنی با نهادهای مربوط به ورزش همگانی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..، نشان می‌دهد یک جای کار می‌لنگد.

دکتر نجف آقایی در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر آنکه مبنای تصمیم‌گیری‌ها در بخش‌هایی همچون "ورزش قهرمانی"، "ورزش حرفه‌ای" و "ورزش در اوقات فراغت" باید بر مبنای تحقیقات باشد، اظهار کرد: فقط مراکز پژوهشی هستند که می‌توانند اطلاعات تفصیلی را، به ویژه در بخش پژوهش‌های کاربردی، در اختیار مدیران اجرایی قرار دهند؛ بنابراین نوع برنامه‌ها و اولویت‌های هزینه‌ای باید بر اساس اطلاعات موجود در پژوهش‌ها باشد.

وی خاطرنشان کرد: طبعاً هر چه این اطلاعات جزئی‌تر باشد، راهکارهای دقیق‌تر و مورد اعتمادی را بر اساس زیرساخت‌ها، بودجه یا امکانات موجود ارائه داده و مسیری را پیش روی مسئولان اجرایی می‌گذارد که دارای بیش‌ترین کارایی است.

دانشیار مدیریت ورزشی دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه همه در حال حاضر در صدد جلب مشارکت حداکثری مردم در ورزش هستند، گفت: اقناع کردن همه افراد به اینکه ورزش را به عنوان یک تفریح سالم انتخاب کنند، می‌تواند در مسیر استعدادیابی برای ورزش حرفه‌ای هم قرار گیرد؛ هر چه افراد بیشتری ورزش کنند، دامنه انتخاب افراد برای ورزش حرفه‌ای وسیع‌تر خواهد بود.

آقایی افزود: پژوهش به ما می‌گوید چه گامی در ورزش تفریحی برداریم که ورزش، نیاز افراد و جزو هزینه خانوار باشد. در این خصوص اولین چیزی که نیاز داریم، آمار مربوط به این موضوع است. این درحالی است که در کشورمان اعتقاد چندانی به تحقیقات دانشگاهی وجود ندارد. همچنین شاهد هستیم مدیران و مسئولان اجرایی آماری می‌دهند که مبنای تحقیقاتی و علمی ندارد.

وی سپس به ذکر یک مثال در همین زمینه پرداخت و توضیح داد: در کانادا وقتی آمار می‌گوید ۲۰ درصد مردم ورزش می‌کنند، شما به طور عینی و ملموس شاهد این موضوع در اماکن عمومی هستید. افراد در پارک‌ها، مراکز اداری، مراکز تجاری، ساختمان‌ها و… مشغول ورزش هستند و امکانات زیرساختی و نرم‌افزاری نیز برای ورزش همگانی فراهم است.

دانشیار مدیریت ورزشی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: در دانشگاه "مک گیل" کانادا شاهد آن بودم که فدراسیونی از یکی از اساتید خواست یک طرح پژوهشی جامع را در قبال دریافت ۲۰۰ هزار دلار انجام دهد. حال در جامعه خودمان ما به صورت رایگان برای جامعه ورزش تحقیق انجام می‌دهیم و از مسئولان اجرایی التماس می‌کنیم اطلاعات مورد نیاز تحقیق را در اختیار ما قرار دهند؛ در حالی که آن‌ها به ما می‌گویند اجازه دسترسی به اطلاعات را ندارید!

آقایی تصریح کرد: از فدراسیون‌ها، دست‌اندرکاران ورزش همگانی، کمیته ملی المپیک یا وزارت ورزش دعوت کرده‌ایم در جلسه دفاع مقطع دکتری که پیشنهادات کاربردی ارائه می‌دهد، حاضر شوند، در حالی که حتی یک نفر هم نمی‌آید. بنابراین می‌توان گفت ارتباط دانشگاه‌ها با مراکز اجرایی و دست‌اندرکاران حوزه ورزش به کل قطع شده است.

وی اضافه کرد: در چنین شرایطی بهترین کار ما با بالاترین میزان تأثیرگذاری (high impact research) هم دردی از نیازهای جامعه دوا نمی‌کند. در این میان دانشگاهی‌ها هم باید سراغ مسئولان بروند اما به نظر می‌رسد که در این میان نوعی بی‌اعتمادی به دانشگاه یا احساس خطر وجود داشته باشد که اساتید جای مسئولان را بگیرند.

دانشیار مدیریت ورزشی دانشگاه خوارزمی با اشاره به اینکه به لحاظ تاریخی ورزشی همچون بسکتبال، یک ورزش دانشگاهی بوده است، تشریح کرد: امروزه در اکثر رشته‌های ورزشی ارتباطی بین مدارس، دانشگاه و مراکز قهرمانی وجود دارد. ما نیز در برهه‌هایی مراکز استعدادیابی را شکل دادیم و شاخص‌هایی را برای آن‌ها تدوین کردیم، که البته جواب آن را هم گرفته‌ایم. اما چنین کارهایی در کشور ما مقطعی است و زمانی که مسئول اجرایی عوض می‌شود، حتی برنامه‌های بلندمدت مسئول قبلی را هم می‌کوباند و کل سیستم به هم می‌ریزد. تا زمانی که چنین نگرش‌هایی وجود داشته باشد، هزینه‌ها بارها تکرار شده و نمی‌توان آینده خوبی را ترسیم کرد.

آقایی در این خصوص مثال رشته "والیبال" را عنوان کرد و توضیح داد: در مقطعی به دنبال شکل‌دهی مراکز استعدادیابی، رشته والیبال در کشورمان رشد کرد و همچنین خانواده‌ها تحت تأثیر این موضوع قرار گرفته و به جای آنکه فرزندان خود را به کلاس فوتبال بفرستند، به سمت رشته والیبال گرایش پیدا کردند.

وی ذیل ارتباط ورزش قهرمانی با دانشگاه خاطرنشان کرد: قهرمانان حرف‌هایی دارند که در هیچیک از کتاب‌های دانشگاهیان نوشته نشده است. در عین حال آن‌ها باید به دانشگاه اعتماد کنند و مبانی نطری و کاربردی رشته‌های دانشگاهی را اصول کار خود قرار دهند. این موضوعات از طریق دستورالعمل‌ها، قانون و مقررات و به ویژه تغییر نگرش‌های فرهنگی قابل تحقق است.

دانشیار مدیریت ورزشی دانشگاه خوارزمی با تأکید بر آنکه قضاوت در مورد عملکرد نهادهای پژوهشی از جمله پژوهشگاه تربیت بدنی باید بر اساس داده‌های کمی باشد، گفت: در این مورد قضاوت از بیرون و کلی‌گویی ضرر رسان است؛ با این حال می‌توان گفت هم‌پوشانی زیادی بین نهادها چه در بخش ورزش همگانی و چه در حوزه پژوهش وجود دارد.

آقایی در پایان یادآور شد: خیلی از دوره‌هایی که پژوهشگاه تربیت بدنی برگزار می‌کند، ماهیت پژوهشی ندارد. زمانی که هر نهاد کار نهاد دیگر را انجام می‌دهد، واضح است که یک جای کار می‌لنگد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه خوارزمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۰۳۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۱۳ ایستگاه ورزش همگانی در اردبیل

اباسط ابراهیمی اظهار کرد: ایستگاه‌های ورزشی صبحگاهی بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده از امروز در ۱۳ نقطه اردبیل کار خود را آغاز کردند که بر اساس انتظار‌ها با استقبال خوبی هم از سوی شهروندان روبه‌رو شد.

او بیان کرد: استادیوم کارگران، پنج آذر، پارک ولایت، پارک شفا، پارک وحدت، پارک بانوان، فرهنگ‌سرای اصلانیان، باغ جیرال، پارک فرهنگیان، پارک بعثت، پارک سینا، پارک شهید سلیمانی و سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری از فردا ساعت هفت و ۳۰ دقیقه تا هشت و ۳۰ دقیقه آماده میزبانی همشهریان اردبیلی هستند.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اردبیل افزود: ایستگاه‌های ورزشی روزانه ویژه بانوان در پارک‌های ولایت، شفا، فرهنگیان، سینا، بعثت، شهدای میراشرف، بانوان، قمر بنی‌هاشم، پنج آذر، باغ جیرال، استادیوم کارگران، سالن یادگار امام (ره) و پارک شهید سلیمانی واقع در روبه‌روی دادگستری خانوادگی خواهد بود.

ابراهیمی عنوان کرد: گسترش سلامتی، نشاط و شادابی با ایجاد بستر‌های مناسب ورزشی در محله‌ها و بوستان‌های اردبیل از جمله در قالب تقویت ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی و عصرگاهی پیگیری می‌شود که بسترسازی آن با شهرداری و تامین مربی ایستگاه‌ها برعهده هیات ورزش‌های همگانی است.

او با قدردانی از همراهی اداره ورزش و جوانان، هیات ورزش‌های همگانی و عزم شهرداری برای ترویج و توسعه فرهنگ ورزش، از همه شهروندان به ویژه بانوان اردبیلی خواست تا برای حفظ سلامتی خود و افزایش نشاط اجتماعی، مشارکت لازم را در این طرح ورزش همگانی با حضور در ایستگاه‌های ورزش صبحگاهی داشته باشند.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اردبیل در ادامه گفت: طرح خیابان ورزش نیز در راستای ارتقای سلامت شهروندان و ترویج ورزش همگانی در حاشیه دریاچه شورابیل به اجرا درمی‌آید.
ابراهیمی با اشاره به استقبال پرشور خانواده‌ها از نخستین برنامه افزود: امکانات و تجهیزات ورزشی شامل شطرنج، مینی گلف، شمشیربازی، بدمینتون، فوتبال تنیسی، چوب‌کشی، هولاهوپ، ترامپولین و دارات برای استفاده علاقه‌مندان تدارک دیده شده است.

او با قدردانی از همکاری هیات‌های ورزشی از جمله شمشیربازی، ورزش‌های همگانی و بازی‌های بومی-محلی از شهروندان اردبیلی دعوت کرد تا در این طرح پرشور و نشاط‌آفرین که عصر پنجشنبه‌ها برگزار می‌شود نیز حضور یابند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • تکمیل ۳۳ طرح نیمه تمام ورزشی در ایلام
  • سالن ورزشی آلاشت بازسازی می شود
  • پلمپ ۱۷ باشگاه ورزشی ورامین در دستور کار
  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • ایجاد ۱۳ ایستگاه ورزش همگانی در اردبیل
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟
  • همایش پیاده‌روی میمند
  • این سردردها نشانه چیست؟
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • در هوای بهاری چطور ورزش کنیم؟