Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا،  به نقل از روابط عمومی المصطفی، محمدحسین فرج‌نژاد در تحلیل خود از وضعیت و شرایط سینمای ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: در حال حاضر به اذعان برخی، سینمای ایران در جهان جایگاه ششم تا هشتم را دارد و حتی جالب است که برخی سینماگران روشن‌فکر نیز معتقدند که سینمای ایران، ششمین سینمای مطرح در سطح دنیاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: البته باید توجه داشت که این رتبه‌بندی بیشتر ناظر به مقوله کیفی و میزان تأثیرگذاری فیلم‌هاست، و گرنه برخی کشورهای نه چندان مطرح هستند که از لحاظ کمی، فیلم های بیشتری در طول یک سال نسبت به ما تولید می کنند اما چندان جایگاه کیفی و مناسبی در ارزیابی‌های بین‌المللی ندارند.
پایه‌گذاران سینمای قبل از انقلاب، جریان سالمی نبودند
عضو هیئت مدیره انجمن سواد رسانه ای طلاب گفت: اگر ما به تاریخچه سینمای ایران به خصوص در رژیم طاغوت توجه کنیم، درمی یابیم که پایه گذاران سینما در آن زمان در کشور ما، بازمانده ها و دست اندرکاران کمپانی هند شرقی بودند که در هند هم همین ها با اهداف خاص خود سینما را رقم زدند؛ در واقع با تاسیس اولین سینماها در تهران از سوی این کمپانی ها و حمایت آنها در ایران، روند سینما شکل جدی‌تر به خود گرفت. به همین خاطر اولین فیلم های سینما در ایران، عموماً دارای گرایش های ضداخلاقی و حتی ضد اسلامی بودند.
عضو گروه علمی ارتباطات جامعه المصطفی همچنین بیان کرد: سعید مستغاثی از کارشناسان و منتقدان مطرح سینمای کشور در کتاب حکایت سینماتوگراف خویش در این باره حرف های جالبی مطرح می‌کنند که اسناد سخنان ایشان از مدارک ساواک و غیر ساواک نیز موجود است و اشاره ایشان به این حقیقت تلخ است که شروع سینما در ایران جریان سالمی نبوده ، چه آن که کمپانی‌های وابسته به سرویس های خارجی و نیز دفتر فرح و سرمایه گذاران خارجی باعث رواج فیلم فارسی در سینمای ایران شدند و همین جریانات نیز سینما را بر اساس اهداف و امیال و خواسته های خود هدایت می‌کردند.
کم رونقی سینمای روشن‌فکری در دوران طاغوت
وی گفت: البته در همان دوران طاغوت نیز جریان سینمای روشنفکری که سینمای پاکیزه‌تری بود به فعالیت می پرداخت که نمونه بارزش فیلم گاو ساخته داریوش مهرجویی است اما این سینما در قیاس با سینمای فیلم فارسی، بسیار کم رونق بود.
دبیر گروه فقه رسانه موسسه فتوح اندیشه همچنین ابراز داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، رشد سینما به دلیل عوض شدن پاردایم حاکم بر ذهنیت مردم خیلی جدی تر دنبال شد و به طور خاص باید بگویم که ژانر درخشان دفاع مقدس، زاییده انقلاب اسلامی است که به تعبیر برخی کارشناسان از جمله مسعود فراستی، خودش ژانر جدیدی مختص کشور ما به شمار می رود.
وی تصریح کرد: حقیقتاً سینمای دفاع مقدس از بزرگترین و مهم ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه فرهنگی و هنری است که تفکر و اندیشه مقاومت و اساساً ژانر سینمای مقاومت را در جهان پایه گذاری کرد.
تأثیر ژانر دفاع مقدس بر سینمای کشورهای منطقه و حتی صاحب نام دنیا
فرج نژاد افزود: شاید برای شما جالب باشد که بدانید امروز بخش مهمی از سینمای سوریه، مصر، لبنان و حتی برخی فیلم های هندی، به طور مستقیم و یا غیرمستقیم ، متاثر از سینمای دفاع مقدس ما هستند
وی گفت: فراتر از این سینمای آمریکا و ژاپن که طبعاً به لحاظ امکانات و ابزار تکنولوژی قوی تر از ماست نیز تا حدی البته به شکل التقاطی متاثر از سینمای دفاع مقدس ما بوده، ضمن آن که حتی سینمای چین نیز در عرصه هایی بی تاثیر از سینمای ایران نبوده است.
عضو هیئت مدیره انجمن سواد رسانه ای طلاب یادآور شد: حتی برخی سینماگران مطرح آمریکایی صراحتاً از تاثیرپذیری از سینمای دفاع مقدس ایران سخن گفته اند که همه این مسائل نشان می دهد سینمای ایران به خصوص در ژانر درخشان دفاع مقدس در چه جایگاه و مرتبت والایی از حیث تاثیرگذاری بر دیگران قرار دارد.
وی اظهار کرد: دستاورد مهم دیگر ناظر به سینمای تاریخ مقدس است که با فیلم ها و سریال هایی چون مردان آنجلس، مریم مقدس(س)، یوسف پیامبر(ع) و همچنین محمد رسول الله(ص) جلوه گری کرد و حقیقتاً و به دور از هر گونه شعار و غلوگویی، تراز سینمای ایران را چند پله بالاتر آورد.
عضو گروه علمی ارتباطات جامعه المصطفی(ص) همچنین گفت: از این منظر، به جرئت می گویم که در زمینه سینمای تاریخ مقدس، ما واقعاً از حیث استراتژیک و روایت تاریخی حتی از سینمای امریکا هم جلوتر هستیم، هر چند که در بخش جلوه های ویژه و نیز قصه پردازی و فیلمنامه باید بیشتر کار کرده، ضعف های خود را به تدریج مرتفع نماییم.
کیفیت بالای انیمیشن ایرانی در مقیاس جهانی
وی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: موضوع مهم بعدی ناظر به مسئله انیمیشن و پویانمایی است که در این خصوص نیز به خصوص در سال های اخیر، تراز انیمیشن ما حتی از کلیت سینمایی ما نیز در قیاس با دیگر آثار در دنیا، جلوتر افتاده به شکلی که در این سال ها می توان بابت تولید و نمایش آثاری چون فهرست مقدس، فیلشاه ، شاهزاده روم با کیفیت بالا و قابل قبولی که داشته‌اند، بر خود بالید، کما این که برخی منتقدین خارجی نیز به این مساله اذعان داشته اند.
فرج نژاد تأکید کرد: در همین رابطه فعالیت خوب شبکه نهال و امید و پویا در کنار موسسات خصوصی و دولتی باعث شده که فیلم ها و سریال های انیمیشنی ساخته شود که دارای وضوح کیفیت و شفافیت و کیفیت بالایی باشند ، ضمن آن که بی شک مشارکت نهادهای انقلابی مثل اوج ، صدا و سیما و آستان قدس و حمایت آن ها از جوانان مومن و انقلابی در این موفقیت بسیار تاثیرگذار بوده است.
به گزارش روابط عمومی المصطفی، این کارشناس و منتقد سینما همچنین بیان داشت: در حال حاضر انیمیشن های باکیفیت ایرانی در کشورهای سوریه و لبنان و عراق که اکران شده با استقبال بسیار خوب مردم و نظر مساعد منتقدین آن ها ، همراه بوده است.
وی در خاتمه گفت: واقعیت آن است که هنر ایران اسلامی پس از انقلاب با وجود همه محدودیت ها و سختی ها، رشد بسیار خوبی داشته و باید این دستاوردها برای مردم و حتی مردم دنیا بیان شود تا مبادا عده ای جاهل و یا مغرض ، دستاوردهای فرهنگی و هنری انقلاب اسلامی را منکر نشوند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری قرآن المصطفی جامعه المصطفی العالمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۰۷۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد. مهلت ارسال آثار این جایزه تا ۳۱ شهریور است.

سی‌ودومین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با هدف شناسایی و معرفی کتاب‌های ارزشمند در دو حوزه مطالعات اسلامی و مطالعات ایرانی، در سه بخش تألیف، ترجمه و تصحیح که برای نخستین‌بار طی سال گذشته میلادی (۲٠۲۳) به زبان‌های گوناگون در کشورهای مختلف (غیر از ایران) چاپ شده است، در بهمن‌ماه ۱۴٠۳ برگزار می‌شود.

دبیرخانه جایزه جهانی کتاب سال از تمام ناشران، پدیدآورندگان و صاحب‌نظران دعوت می‌کند یک نسخه مکتوب از کتاب موردنظر خود را برای شرکت در این دوره از جایزه به نشانی دبیرخانه و نسخه الکترونیک کتاب را نیز به پایگاه الکترونیکی جشنواره به نشانی www.bookaward.ir ارسال کنند.

بر اساس این فراخوان موضوع آثار ارسالی در بخش مطالعات اسلامی شامل کلیات، معارف اسلامی، تاریخ اسلام، رجال، اخلاق، علوم قرآنی، حدیث، ترجمه متون اسلامی، قرآن‌پژوهی و تفسیر، فقه و حقوق اسلامی، علم کلام، فلسفه، تصوف و عرفان، تاریخ علم در اسلام، فرهنگ و تمدن اسلامی، اقتصاد اسلامی، هنر و معماری اسلامی، مطالعات اسلامی معاصر و … و در بخش مطالعات ایرانی شامل کلیات، زبان و زبان‌شناسی ایرانی، مردم‌شناسی، تاریخ علم در ایران، شعر و ادب فارسی، تاریخ ایران، هنر و معماری ایرانی، تاریخ و تمدن ایران باستان، ترجمه آثار اندیشمندان ایرانی و… است.

آثار ارسالی باید از ابتکار و خلاقیت در ارائه بینش اسلامی و تحقیقات و مطالعات ایرانی و بهره‌مندی از ارزش فرهنگی درخور توجه و منطبق با معیارهای تحقیقی و پژوهشی و استناد به منابع معتبر و علمی، برخوردار باشند.

تناسب حجم کتاب با محتوا، فصل‌بندی موضوعات، رعایت هماهنگی فصل‌ها و یک‌دستی مطالب، ذکر فهارس فنی، اهتمام به ویراستاری، آرایه مناسب کتاب و نداشتن اغلاط چاپی، رعایت معیارهای اساسی ترجمه در کتاب‌های ترجمه‌شده، رعایت آداب و قواعد تصحیح انتقادی متون به همراه توضیحات و حواشی لازم و ارائه نسخ بدل به حد کافی در کتاب‌های تصحیح‌شده از ویژگی‌های آثار ارسالی است.

کد خبر 6093284 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • سینما به روایت «آپاراتچی»
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران؛ صدیقه سامی نژاد که بود؟ (+عکس)
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • کانون «نگاره و سینمای» دانشگاه آزاد بروجرد گشایش یافت
  • سینما بدون چهره کارگر ایرانی
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران
  • اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش : کشتی‌ های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • (ویدئو) ماجرای خدمتی که عباس کیارستمی در دهه ۷۰ به سینمای ایران کرد چه بود؟