Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@20:10:19 GMT

جنگلها و تاثیرات زیست محیطی آنها

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۰۸۸۴۱

جنگلها و تاثیرات زیست محیطی آنها

هر روز به گونه ای نگران کننده از وسعت جنگل ها و درختان، آن هم در اثر ندانم کاری و دستکاری بشر کاسته می شود. بنابراین هر روز بیشتر از روز پیش گاز کربنیک تولید می شود. همه اینها یک معنی بیشتر ندارد و آن هم پایان تدریجی حیات است. ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۱ بازار نظرات - اخبار بازار -

پیدایش موجودات و گیاهان زنده

اگر ما نتوانیم نفس بکشیم و اکسیژن مورد نیاز خود را از هوا نگیریم ما و همه  حیوانات اهلی و وحشی  و موجودات زنده دیگر ظرف چند دقیقه از بین خواهیم رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی شک بیشتر مردم نمی دانند که منبع اکسیژن جنگل ها و درختان هستند اگر درختان نباشند اکسیژن ای نیز ساخته نخواهد شد و زندگی و حیاتی نیز بر روی کره زمین باقی نخواهد ماند جنگل ها و درختان را شُش های زمین نامیده اند و البته جنگل ها چنین نقشی را برای کل حیات دارند گمان نکنید که اکسیژن پیش از آغاز حیات در جَو زمین موجود بوده است حدود 4 میلیارد سال پیش باکتری ها در درون دریا ها پا به عرصه حیات گذاشتند. این باکتری ها که در آن زمان تنها شکل حیات بر روی زمین بودند در اثر کنش و واکنش های شیمیایی خود گازهایی تولید کردند که کم کم منجر به تشکیل تدریجی اتمسفر زمین شد.

وجود جَو با ضخامت کافی که دارای 20 درصد اکسیژن بود باعث گشت تا به تدریج موجودات چند سلولی و سپس موجودات تکامل یافته دیگری پا به عرصه حیات بگذارند و آرام آرام گونه‌هایی از موجودات دریا ها را ترک و وارد خشکی شدند اگر اینجا با این ضخامت و دارای این ترکیب ویژه نبود هرگز موجودات چند سلولی و سپس موجودات تکامل یافته امروز پا نمی‌گرفتند و هرگز موجوداتی که دریاها را ترک کردند نمی توانستند شرایط خشکی را تحمل کنند و به وجود نمی آمدند. بارندگی به این شکل نبود و کلاً شرایط لازم برای تکامل حیات به وجود نمی‌آمد پس می‌بینید که یک باکتری کوچک و تک سلولی چه نقشی در تکامل حیات داشته است حذف هر یک از اجزای حیات می تواند به همین آسانی منجر به نابودی کل مجموعه حیات شود.

اهمیت جنگل ها

پس می‌توان گفت که درختان و جنگل ها از تکامل باکتری ها به وجود آمده اند جنگل ها را امروز از آن جهت شُش های زمین می نامند چون علاوه بر تولید اکسیژن وظیفه جذب گاز کربنیک و تصفیه هوا را نیز بر عهده دارند. پدیده گازهای گلخانه ای هم حتما بارها و بارها به گوشتان خورده است گازهای گلخانه ای گاز هایی هستند که در اثر  سوخت های فسیلی خودروها  ، صنایع و سوخت های خانگی وارد هوا شده اند و به صورت یک پوشش شفاف مانع بازتابش نور خورشید به بیرون از جَو می شوند جلوگیری از باز تابش آفتاب، آرام آرام باعث گرمایش زمین می شود نتیجه این گرمایش، فضایی است که امروزه در سطح جهان به وجود آمده است مثل خشکسالی ها، مرگ جنگل ها، باران های سیل آسا، طغیان رودخانه ها و...

هر روز که می گذرد بر میزان تولید گاز کربنیک افزوده می شود چون تعداد و مصرف خودروها، تعداد و مصرف کارخانجات و میزان مصرف سوخت های خانگی به دلیل افزایش جمعیت و افزایش خانه‌سازی هر روز بیشتر می شود اما از آن سو هر روز هم به گونه ای نگران کننده از وسعت جنگل ها و درختان آن هم در اثر ندانم کاری و دستکاری بشر کاسته می شود. بنابراین هر روز بیشتر از روز پیش گاز کربنیک تولید می شود هر روز کمتر از روز پیش گاز کربنیک از هوا گرفته می شود و هر روز کمتر از روز پیش اکسیژن به هوا پس داده می شود و همه اینها یک معنی بیشتر ندارد و آن هم پایان تدریجی حیات است.

از دست ما چه کار بر می آید؟

ما دو راه بیشتر در پیش نداریم هم باید از جنگل‌های کنونی مثل جانم محافظت کنیم و به گسترش روز افزون آنها کمک کنیم مثل  کاشت درخت و نهال  و هم از تولید گاز کربنیک به میزان بسیار زیادی کم کنیم.

جنگل ها بیشتر از آن برای ما ارزش دارند که آنها را ببرند و جای آنها چند من گندم بکارند.جنگل ها بیشتر از آن برای ما ارزش دارند که آنها را ببرند و جای شان خانه و برج و شهرک بسازند.جنگل ها بیشتر از آن برای ما ارزش دارند که وسط آنها جاده، خیابان و شاهراه کشیده شود.

انتهای پیام/

این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط تسنیم تایید و یا رد نمی شود.

R1234/P/S1407/CT12 واژه های کاربردی مرتبط رپورتاژ آگهی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رپورتاژ آگهی رپورتاژ آگهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۰۸۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان

پارلمان اروپا با توجه به اعتراضات گسترده کشاورزان اروپایی در برابر برخی خواسته‌های این قشر سر خم کرده و به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع آن‌ها رای داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "تاگس شاو"، پس از هفته ها اعتراض کشاورزان، پارلمان اروپا برخی از مقررات زیست محیطی در کشاورزی را پس گرفت. این تغییرات در یک رویه تسریع شده تصویب شد و برخی حتی به ماسبق نیز اعمال می شوند.

به این ترتیب پارلمان اتحادیه اروپا راه را برای مقررات زیست محیطی ضعیف تر در کشاورزی باز کرده است. نمایندگان پارلمان اروپا در استراسبورگ رای دادند تا به کشاورزان اجازه داده شود تا در رعایت مقررات زیست محیطی انعطاف بیشتری داشته باشند. تغییرات در سیاست مشترک کشاورزی (CAP) شامل استانداردهایی است که برای اطمینان از شرایط کشاورزی و اکولوژیکی خوب خاک در نظر گرفته شده است.

در اصل، کشاورزان باید به این موارد پایبند باشند تا از یارانه های کشاورزی اتحادیه اروپا به ارزش میلیاردها بهره ببرند. اینها شامل مشخصات زمین های آیش، نوارهای حائل در امتداد توده های آب و تناوب زراعی است که برای اطمینان از اینکه خاک تحت تأثیر استفاده کشاورزی بی رویه قرار نمی گیرد، در نظر گرفته شده است.

به عنوان مثال، تا کنون کشاورزان موظف شده بودند بخشی از زمین های زراعی خود را به صورت آیش رها کنند یا از آن استفاده غیرمولد کنند. آنها اکنون می توانند این کار را به طور داوطلبانه حداقل تا سال 2027 انجام دهند. آنها باید برای این کار توسط کشورهای اتحادیه اروپا پاداش بگیرند. در مورد الزامات کشت محصولات صید هم باید به کشورهای اتحادیه اروپا آزادی عمل بیشتری داده شود.

همچنین باید به مشاغل کشاورزی اجازه داده شود که مناطق مرتع بیشتری را به زمین های قابل کشت تبدیل کنند. این امر به ویژه برای دامدارانی که به دلیل کسب و کار ضعیف به کشت غلات روی آورده اند، سودمند خواهد بود.

بر این اساس همچنین اگر کشاورزان از خشکسالی یا سیل رنج ببرند الزامات تناوب زراعی نیز باید برای آن ها تضعیف شود. بر اساس این الزامات شرکت ها فقط باید انواع مختلفی از گیاهان را پرورش دهند، اما دیگر مجبور نیستند هر سال گونه ها را تغییر دهند.

همچنین در این طرح ها مقرر شده است که مزارع کوچک با مساحت کمتر از ده هکتار از کنترل ها و تحریم های مربوط به الزامات زیست محیطی مستثنی شوند.

بسیاری از تغییرات برنامه ریزی شده در CAP قرار است در سال 2025 به اجرا درآیند، اما برخی نیز به صورت عطف به ماسبق تا 1 ژانویه 2024 لازم الاجرا خواهند شد. بنابراین، اگر شرکت ها هنوز الزامات را رعایت نکرده باشند، از تحریم ها اجتناب خواهند کرد.

کشاورزان در سراسر اروپا برای مدت طولانی بر سیاستمداران فشار آورده اند و به سیاست های آن ها انتقاد و اعتراض کرده‌اند از جمله، آنها از بوروکراسی بیش از حد شکایت دارند. در آغاز سال، آنها در بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا به خیابان ها ریختند و تظاهرات کردند که گاهی اوقات خشونت آمیز بود. کمیسیون اتحادیه اروپا به وضوح با پیشنهادات خود به کشاورزان نزدیک شد.

نوربرت لینز، رئیس کمیته کشاورزی در پارلمان اروپا، این رای را "موفقیت بزرگی برای کشاورزی اروپا دانسته و آن را ستود. وی تاکید کرد: اعتراض کشاورزان شنیده شد و تحویل داده شد. او از وزیر کشاورزی فدرال آلمان هم خواست تا این تصمیمات را در آلمان یک به یک اجرا کند.

کشورهای اتحادیه اروپا هنوز باید در این باره به توافق برسند، اما این بسیار محتمل تلقی می شود. الزامات جدید ممکن است از سال جاری اجرایی شود. پروژه پیشنهادی کمیسیون با یک رویه تسریع شده به تصویب مجلس رسید.

اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می‌کنداختلاف در اتحادیه اروپا برای سیاست مالی مشترک اروپایی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهروند خبرنگار،آلاینده های زیست محیطی کامیونها درپلدشت
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • برگزاری کلاسهای آموزش محیط زیست در ارومیه
  • رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • مشاهده گله گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود (فیلم)
  • مشاهده ۴ راس مرال در جنگل های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • ترویج فرهنگ حفاظت از زمین پاک در بین دانش آموزان