Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، مراسم رونمایی از گور پیش از تاریخی چگاسفلی و افتتاح فاز نخست موزه شوش برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، این مراسم با حضور جمعی از مسئولان شهری از جمله مدیر پایگاه میراث جهانی شوش، رئیس اداره میراث فرهنگی شوش، مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل، شهردار شوش، مدیر موزه شوش و نیز استقبال شرکت‎کنندگانی از شهرستان‎های شوش شوشتر، دزفول، اهواز و اندیمشک در محل پایگاه میراث جهانی شوش برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم مدیر پایگاه میراث جهانی شوش بر جایگاه ویژه موزه شوش به منزله گنجینه‎ای پربهاء و ارزشمند در قلب استان زرخیز خوزستان تأکید کرد و انجام بهسازی این موزه را یک ضرورت ویژه دانست.

بیژن حیدری‎زاده ادامه داد: با در نظر گرفتن اصول تخصصی و مشخصه‎های اصلی یک موزه تاریخی و باستان‎شناسی، نورپردازی ویترین اشیاء، نورپردازی سالن‎های دوره‎های تاریخی اشیاء، سیستم سرمایش و گرمایش، ویترین اشیاء و ... در فاز اول ساماندهی موزه شوش ظرف دو ماه بهسازی شد و برای اولین بار از گور شش‎هزار ساله چگاسفلی در موزه شوش رونمایی شد.

در ادامه عباس مقدم، کاوشگر محوطه شش‎هزار ساله چگاسفلی، در مورد این اسکلت و گور شش‎هزار ساله، گفت: اسکلتی که از کاوش‎های چگاسفلی در دشت زهره بهبهان در جنوب شرقی استان خوزستان به دست آمده، متعلق به اواخر هزاره پنجم پیش از میلاد است.

وی افزود: این تدفین در زمره گورهای منفرد است که متعلق به بانویی حدوداً  25 تا 30 ساله است؛ ضمن این‎که اشیایی که در این تدفین به دست آمده‎اند، از جمله ظروف مسی و مرمرین، شمشیر و ... گویای ارتباطات فرامنطقه‎ای و نشان از طبقه و شأن بالای اجتماعی و اقتصادی این بانوی ملقب به خاتون است.

گفتنی است در پایان این مراسم از ناصر جلوی، اولین مدیر موزه شهرستان شوش با حضور مسئولان تجلیل شد و سپس بازدید از موزه و رونمایی از گور پیش از تاریخی چگاسفلی و افتتاح فاز نخست بهسازی و ساماندهی موزه شوش صورت گرفت.

شایان ذکر است، موزه شوش در سال 1345 با چهار سالن جهت نمایش اشیاء به دست آمده از 160 سال کاوش در شوش افتتاح شد و ناصر جلوی مدیر آموزش و پرورش وقت به عنوان اولین مدیر موزه شوش منصوب شد. بعدها نیز دو سالن جانبی به موزه شوش افزوده شد.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها اجتماعی و اقتصادی استان خوزستان جنوب شرقی قلب مدیر آموزش و پرورش جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۱۱۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه ها گنحینه فاخر علم و هویت ایرانیان هستند

به گزارش خبرنگار مهر، صمد ابراهیمی نژاد ظهر چهارشنبه در در اولین کنفرانس بین المللی موزه‌ها در سالن بصیرت دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: موزه ها مکانی برای تحقیق، ترویج و آموزش هویت پیشینیان ما به شمار می‌روند که باید در حراست از این گنجینه ها همه بکوشیم.

وی اهمیت برگزاری این کنفرانس بین المللی را یادآور شد و خاطرنشان کرد: سه وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت کشور در برگزاری این کنفرانس ایفای نقش می‌کنند و این اهمیت موضوع را نشان می‌دهد.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی را در برگزاری کنفرانس های علمی پیشرو اعلام کرد و گفت: توجه به هویت بومی و منطقه ای در هر استان مهم و حیاتی است و موزه ها یکی از مهمترین محمل ها برای معرفی و شناسایی این هویت هاست.

ابراهیمی نژاد با تاکید بر غیرقابل تغییر بودن تاریخ و جغرافیا گفت: وزارت علوم موظف است در کنار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای حفظ و انتقال میراث فرهنگی به آیندگان تلاش کند.

وی ادامه داد: موزه‌ها تنها محل بازدید اشیای تاریخی نیستند بلکه مکانی برای تحقیق، ترویج و آموزش هویت پیشینیان ما به شمار می‌روند.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در دانشگاه‌ها نیز گنجینه‌هایی به شکل موزه داریم و باید حفظ و معرفی شوند، افزود: اگر به دنبال اشاعه تمدن ایرانی اسلامی هستیم باید ابتدا آگاهی کاملی نسبت به هویت و پیشینه خودمان داشته باشیم و آنها را به نسل‌های جدید منتقل کنیم.

ابراهیمی نژاد تصریح کرد: با روی کار آمدن انقلاب تکنولوژی باید نگران ناآگاهی فرزندان از گذشته خود باشیم و لازم است در راستای حفظ و اشاعه موزه‌ها از هیچ کوششی دریغ نکنیم.

کد خبر 6087750

دیگر خبرها

  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • موزه ها گنحینه فاخر علم و هویت ایرانیان هستند
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ضرغامی: موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد