Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود حجتی، وزیر جهادکشاورزی در جلسه علنی امروز (یکشنبه، 14 بهمن) پارلمان، در جریان بررسی سؤال فاطمه ذوالقدر، نماینده مردم تهران درباره علت ایجاد اختلال در فعالیت و زندگی صیادان ایرانی در آب‌های دریای عمان به واسطه قرارداد رسمی سازمان شیلات با کشتی‌های چینی برای صید در عمق 200 متری دریای عمان چیست؟، گفت: "فانوس ماهی‌ها" ظرفیت‌های الهی هستند که در دریای عمان برای مردم منطقه به ودیعه گذاشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه این ماهی‌ها عمدتا برای تولید پودر ماهی صید می‌شوند، اظهار داشت: برای تأمین پودر ماهی مورد نیاز و همچنین تغذیه آبزی‌پروری، نیازمند واردات هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: این ماهی‌ها نورگریز بوده و در عمق 200 تا 400 متری زیر آب زندگی می‌کنند و ذخایر این ماهی‌ها در دریای عمان بسیار زیاد است.

حجتی با تأکید بر اینکه حداقل ظرفیت توصیه شده برای صید ماهی‌های مذکور، حدود 300 هزار تن است، گفت: این در حالی است که میزان صید در آب‌های ساحلی حدود 700 هزار تن است.

وی با بیان اینکه در سال 96 کل صید فانوس‌ماهی‌ها رقم ناچیزی حدود 17 هزار تن بوده است، تأکید کرد: صید این نوع ماهی‌ها نیازمند ابزار خاص و بهره‌مندی از روش‌های پیشرفته‌ای است که متأسفانه در سال‌های گذشته وجود نداشت اما از سال 87 تاکنون توجهات خاصی صورت گرفته که بر این اساس شاهد صید 17 هزار تُنی هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: اگر دستورالعمل‌ها و نظارت‌ها در این حوزه خوب رعایت شوند، قطعا هیچ تعارضی به‌وجود نمی‌آید؛ پس از اعزام گروهی از وزارت جهادکشاورزی برای بررسی مسائل پیش آمده، در نتایج مشخص شد که برخی از بهره‌برداران چارچوب‌های مورد نیاز را رعایت نمی‌کنند؛ لذا تعلیق 2 ماهه ایجاد کردیم و دستورالعمل‌ها را مورد اصلاح قرار دادیم تا از تخلفات در این عرصه جلوگیری شود.

حجتی اضافه کرد: اگر صیادان محلی علاقمند این نوع صید ماهی باشند، مشکلی وجود ندارد و برای آن‌ها مجوز صادر می‌شود. همچنین نکاتی در خصوص محدودیت ناظران شیلات مطرح بود که با بازنگری در دستورالعمل‌ها از بین رفت تا اِشراف اطلاعاتی بیشتر شود.

وی با تأکید بر اینکه پس از اقدامات کارشناسی از سال 87، صید فانوس‌ماهی‌ها با ظرفیت 3500 تُن آغاز شده است، گفت: تعیین محدوده یکی از نگرانی‌ها بود که بر این اساس محدوده مشخص شده 10 مایل را به 14 مایل افزایش دادیم تا تعارض منطقه‌ای ایجاد نشود.

8 تخلف در زمینه صید غیرمجاز فانوس‌ماهی‌ها به دادگاه ارجاع شده است

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت تولید فانونس‌ماهی در دریای عمان به 17 هزار تُن رسیده است و این در شرایطی است که قیمت پودر ماهی در بازار جهانی، حدود 1.3 دلار است که اگر اقدام به تولید پودر ماهی از این روش انجام نشود، نیازمند واردات خواهیم بود.

حجتی با بیان اینکه رهگیری صید، ایجاد شعبه ویژه، واگذاری رسیدگی به تخلفات توسط مسئولان محلی، کاهش مشکلات اداری و غیره از جمله اقداماتی است که برای کاهش تخلفات انجام شده است، اظهار داشت: اگر تخلفی صورت گرفته است، نباید از ظرفیت کنونی برای صید فانوس‌ماهی‌ها غافل شویم.

وزیر جهاد کشاورزی در پایان با بیان اینکه طی امسال 8 مورد تخلف در زمینه صید غیرمجاز فانوس‌ماهی‌ها صورت گرفته که پرونده آنها به دادگاه معرفی شده است، خاطرنشان کرد:  برای رسیدگی به تخلفات صیادی در شهرستان جاسک، اقداماتی انجام شد. اختیارات استان هرمزگان در این حوزه افزایش یافته و با هماهنگی دادستانی استان، مقرر شد که شعبه ویژه‌ای برای رسیدگی به تخلفات در این حوزه تشکیل شود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: جهاد کشاورزی عمان کشتی نماینده مردم تهران واردات حجتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۱۲۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید

براساس تصمیمات کلان دولت در زمینه زنجیره فولاد در سال 1368، هفت طرح ملی فولاد در 7 منطقه کشور راه‌اندازی شد که شرکت فولاد بافت، یکی از پروژه‌های این طرح بزرگ ملی است.

فاز اول شرکت احیا استیل بافت

طرح فولاد بافت شامل دو فاز 1 و 2 می‌شود. تاکنون در فاز یک، موفق به احداث واحد تولید آهن اسفنجی با ظرفیتی معادل 800 هزار تن در سال و با کمک فناوری احیای مستقیم PERED به روش ایرانی (افتتاح‌شده در آبان 1398) شده است.

ارزش فاز یک شرکت احیا استیل بافت، بالغ بر 120 میلیون یورو است. با تولید ویژه خود نه‌تنها موفق شده اقتصاد و تولید کشور را متحول کند، بلکه صدها نیروی جوان را به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم به سرکار آورده است.

همان‌طور که اشاره شد، محصول شرکت احیا استیل بافت، آهن اسفنجی است. گندله سنگ آهن ماده اولیه کارخانه فولاد بافت است و توسط مجموعه‌های داخلی تامین می‌شود. این محصول واسطه‌ای بوده که پس از تولید، به‌عنوان ماده اولیه توسط کارخانجات تولیدکننده شمش آهن به مصرف می‌رسند.

شرکت احیا استیل بافت، تنها در 4 سال فعالیت خود نه‌تنها به ظرفیت اسمی خود دست پیدا کرده، بلکه موفق به تولیدی تا 4% بیش از ظرفیت پیشین شده است. فولاد بافت هم‌اکنون نیز، در پی راه‌اندازی فاز دوم تولیدات خود است.

فاز دوم شرکت استیل بافت

فاز دوم این شرکت، مطابق با روند فاز یک متمرکز بر تولید آهن اسفنج با 800 هزار تن ظرفیت خواهد بود. سرمایه‌گذاری این فاز، چیزی در حدود 4 هزار میلیارد تومان برآورده شده و همان‌طور که در گذشته وعده داده شده بود، فاز دوم تولید آهن اسفنجی این شرکت در اردیبهشت ماه سال 1403 آغاز به کار خواهد کرد.

همان‌طور که در فاز یک، تولید خیره‌کننده و درخشانی از این شرکت فولادی در اقتصاد و تولید کشور دیدیم، پیش‌بینی می‌شود در فاز 2 نیز نتایج مثبت و شایان‌توجهی را شاهد بوده و جوانان مستعد و تحصیل‌کرده بیشتری را در سراسر کشور، مشغول به کار ببینیم.

سخن پایانی

شرکت احیا استیل فولاد بافت، یکی از 7 شرکت فولادی برتر کشور است که تنها در فاز اول تولیدات خود توانسته به ظرفیت 800 هزار تن در سال دست پیدا کرده و چیزی در حدود 4% بیشتر از ظرفیت ازپیش‌تعیین‌شده نیز تولید کند.

فاز دوم تولید آهن فولاد نیز، به‌زودی در زمینه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت اسمی 800 هزار تن در سال، با پشتوانه 4 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری، راه‌اندازی خواهد شد. تولیدات این شرکت فولادی را می‌توان نقطه عطفی در رشد اقتصاد، تولید و اشتغال‌زایی در کشور دانست. با افتتاح فاز دوم فولاد بافت اشتغال‌زایی این پروژه به 5500 فرصت مستقیم و غیرمستقیم افزایش خواهد یافت.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

دیگر خبرها

  • رزرو هتل در مسقط برای سه روز
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • ببینید | تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی بدون بو و با طعم مطبوع
  • بندر گوگسر آخرین بندرگاه هرمزگان در دریای عمان
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد