Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس: «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای که مشروح آن امشب پخش می‌شود، بار دیگر به خروج از توافق هسته‌ای با ایران افتخار کرده و گفته با جمع‌بندی جامعه اطلاعاتی آمریکا که تأکید کرده ایران به تعهدات خود ذیل این توافق پایبند بوده، مخالف است.

وی در بخشی از این مصاحبه با بیان اینکه قصد ندارد نیروهای نظامی آمریکا را از عراق خارج کند، گفت: «ما برای ساخت این پایگاه [در عراق] هزینه هنگفتی کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

می‌خواهیم آن را حفظ کنیم. یکی از دلایلی که می‌خواهم نگهش دارم، این است که می‌خواهم کمی حواسمان به ایران هم باشد، چون ایران یک مشکل واقعی است.»

او در پاسخ به این سوال که آیا این به آن معنی است که آمریکا قصد حمله به ایران را دارد، گفت: «نه. دلیلش این است که می‌خواهم بتوانیم ایران را تحت نظر داشته باشیم. تنها چیزی که می‌خواهم، این است که بتوانیم [ایران را] تحت نظر داشته باشیم. ما در عراق یک پایگاه نظامی باورنکردنی و گران ساخته‌ایم. این پایگاه کاملا برای اینکه بخش‌های مختلف آن خاورمیانه پر از دردسر را زیر نظر داشته باشیم، مناسب است. این چیزی است که خیلی‌ها درک نمی‌کنند. می‌خواهیم تحت نظر داشته باشیم و کاملا رصد کنیم که اگر دردسری درست شد، اگر کسی خواست سلاح اتمی یا چیزهای دیگر تولید کند، ما قبل از اینکه این کار را کنند، متوجه شویم.»

در ادامه این مصاحبه، «مارگارت برنان» مجری برنامه با ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا اشاره کرد و از ترامپ که هفته گذشته سران سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا را به دلیل تایید پایبندی ایران به برجام مورد تمسخر قرار داده بود، پرسید که آیا به اطلاعاتی که از این سرویس‌ها دریافت می‌کند، اعتماد دارد؟

ترامپ هرچند گفت به اطلاعاتی که به دستش می‌رسد اطمینان دارد، اما گفت: «اما این را می‌گویم: اگر آدم‌های اطلاعاتی من بگویند که در واقع ایران یک مهدکودک فوق‌العاده است، من با ۱۰۰ درصد با آن‌ها مخالفت می‌کنم. [ایران] یک کشور شرور است که آدم‌های زیادی را می‌کشد. بحث شکنجه و چیزهای دیگر است. و شاید هم آن‌ها بازگردند... آن توافق، توافق وحشتناکی بود که رئیس‌جمهور [باراک] اوباما و "جان کری" [وزیر خارجه اسبق آمریکا] انجام دادند و اصلا هم نمی‌دانستند دارند چه کار می‌کنند. زمانی که من آن توافق را تمام کردم، ناگهان ایران کشور متفاوتی شد. خیلی سریع تبدیل به کشوری شد که با مشکلات اقتصادی بزرگی روبرو است. بگذارد ببینم چه می‌شود.»

او در پاسخ به صحبت‌های مجری که گفت سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا معتقدند ایران به برجام پایبند بوده، گفت: «من با آن‌ها مخالفم... درست است که من آدم‌های اطلاعاتی دارم، اما معنیش این نیست که باید با آن‌ها موافق باشم. رئیس‌جمهور [جورج دابلیو] بوش هم آدم‌های اطلاعاتی داشت که می‌گفتند "صدام حسین" در عراق تسلیحات اتمی و انواع و اقسام سلاح‌های کشتار جمعی دارد. بعد چه شد؟ آن آدم‌ها اطلاعاتی اصلا نمی‌دانستند چه خبر است. همان‌ها ما را درگیر جنگی کردند که هرگز نباید وارد آن می‌شدیم. از آن زمان ۷ تریلیون دلار در خاورمیانه خرج کرده‌ایم و کلی کشته داده‌ایم.»

در واکنش به این اظهارات ترامپ، مجری به نقش «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کنونی دولت آمریکا در شکل‌گیری جنگ عراق اشاره کرد، اما رئیس‌جمهور آمریکا گفت برای ترامپ احترام قائل است و بولتون جزء افرادی نبوده که پیش از جنگ عراق در مورد تسلیحات کشتار جمعی شهادت دهند.

وی با بیان اینکه سران سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا اکنون هم می‌توانند ارزیابی‌های خود را آنطور که می‌خواهند منتشر کنند، گفت: «می‌خواهم آن‌ها نظر خود را داشته باشند و نظرشان را به من بگویند. اما زمانی که به ایران نگاه می‌کنم، ایران را کشوری می‌بینم که کلی دردسر درست کرده.»

ترامپ در ادامه گفت اندکی پس از حضورش در کاخ سفید به پنتاگون رفته و وضعیت ایران را جویا شده است: «در خیلی از مناطق در خاورمیانه دشواری‌های بزرگی داشتیم. باعث و بانی تک تک آن‌ها، کشور تروریست شماره یک جهان، یعنی ایران بود. بنابراین، وقتی آدم‌های اطلاعاتی من به من می‌گویند که ایران چقدر فوق‌العاده است... باید بگویم که من همانی را باور می‌کنم که خودم می‌دانم.»

هفته گذشته جامعه اطلاعاتی آمریکا گزارش سالانه موسوم به «ارزیابی تهدیدات جهانی پیش روی ایالات متحده» را منتشر کرد و در آن بر خلاف ادعاهای ترامپ و حلقه اطراف او تأکید کرد که ایران به توافق هسته‌ای پایبند بوده است. این گزارش مواضع ترامپ در مورد برنامه اتمی کره شمالی و وضعیت داعش در سوریه و عراق را نیز زیر سوال برده است.

ترامپ پس از انتشار آن گزارش و اظهارات «دن کوتس» رئیس اطلاعات ملی و «جینا هاسپل» رئیس آژانس ملی اطلاعات آمریکا (سیا) در نشست کنگره، به شدت به سران جامعه اطلاعاتی آمریکا تاخت و گفت این افراد باید یک بار دیگر درس‌هایشان را دوره کنند. وی البته بعدا از این موضع عقب‌نشینی کرد و مدعی شد که رسانه‌ها محتوای اظهارات کوتس و هاسپل را تغییر داده‌اند.

منبع: فردا

کلیدواژه: ترامپ عراق ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۱۳۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی

مذاکره کننده ارشد واشنگتن گفت مقامات ایالات متحده و کره جنوبی دیدگاه‌های مربوط به یک توافق جدید در مورد تقسیم هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی را مورد بحث قرار دادند و در صورت لزوم به مشورت ادامه خواهند داد.

به گزارش ایسنا، آمریکا و کره جنوبی ماه گذشته میلادی نمایندگانی را برای آغاز مذاکرات زودهنگام با هدف اجرای یک توافق جدید در سال ۲۰۲۶ معرفی کردند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، رسانه‌های کره جنوبی گزارش کردند که هدف از این گفت‌وگو دستیابی به توافق پیش از هر گونه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید است که در دوران ریاست جمهوری خود سئول را به «سواری گرفتن از قدرت نظامی آمریکا» متهم کرده بود.

«لیندا اسپچت»، مذاکره کننده ارشد آمریکایی پیش از نخستین دور مذاکرات در هاوایی که سه شنبه تا پنجشنبه برگزار می‌شود، گفت واشنگتن به دنبال یک نتیجه عادلانه و برابر است.

وی افزود: «آمریکا و کره جنوبی دورنماهای خود را برای این نشست مطرح کرده‌اند. ما تا هر زمان که لازم باشد به رایزنی‌ها ادامه می‌دهیم.»

یک مقام ارشد دولت بایدن ماه گذشته میلادی اعلام کرد مذاکرات در مسیر و زودتر از موعد مقرر انجام شده، اما ایالات متحده انتخابات ریاست جمهوری نوامبر را به عنوان«مهلت جدی» نمی‌بیند.

بیش از ۲۸ هزار نیروی آمریکایی در کره جنوبی به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای بازدارندگی در مقابل کره شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای مستقر هستند.

در دوران ریاست جمهوری ترامپ، آمریکا و کره جنوبی پیش از دستیابی به توافقی برای افزایش مشارکت سئول در افزایش ۱۳.۹ درصدی هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی چندین ماه دچار تنش بودند. بر اساس قرارداد ۲۰۱۹، کره جنوبی حدود ۹۲۰ میلیون دلار برای این مساله در سال پرداخت می‌کرد اما ترامپ از سئول خواست تا این مبلغ را در سال به پنج میلیارد دلار برساند.

قرارداد کنونی در سال ۲۰۲۵ منقضی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • آمریکا: پوتین دستور مرگ الکسی ناوالنی را صادر نکرده
  • اعتراف آمریکا به دست نداشتن پوتین در مرگ ناوالنی
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی