Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-27@15:11:27 GMT

معرفی و نحوه کاشت گیاهان دارویی گران قیمت

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۱۴۷۷۱

به گزارش پارس نیوز،   امروزه میل به مصرف گیاهان دارویی به ویژه گیاهانی بر پایه رژیمهای لاغری و چاقی، کاهش و افزایش در امیال مختلف انسانی مانند امیال جنسی، رفع افسردگی، افزایش انرژی و گیاهان دارویی موثر بر سلامت و زیبایی پوست و مو در جوامع مختلف در حال افزایش است و روز به روز بر قیمت آنها افزوده میشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین عوارض جانبی ناشی از مصرف داروهای شیمیایی تمایل مردم را به استفاده از گیاهان دارویی افزایش داده است. بنابراین آینده شغلی کاشت و پرورش گیاهان دارویی چشم انداز روشنی خواهد داشت. در این بخش از ستاره قصد داریم تعدادی از مهمترین و گران قیمت‌ترین گیاهان دارویی و نحوه کاشت و نگهداری آنها را به شما معرفی کنیم.

گیاه دارویی بابونه

بابونه گیاهی یکساله است و اغلب در کشور به صورت وحشی رشد و نمو میکند. علت اینکه کشاورزان به کشت و کار این گیاه دارویی تمایل نداشته‌اند، برداشت پر مشقت، سخت و هزینه بردار آن می باشد. اما طی سه سال گذشته وضعیت بازار این گیاه رشد خوبی داشته چرا که کشت و کار آن متوقف شده و اغلب بار موجود در بازار به صورت پودر می باشد که به درد فروش در سطح عطاری‌ها نمی خورد. از این رو قیمت آن به حدود ۲۰ هزار تومن در کیفیت خوب افزایش یافته است و توصیه میشود کشاورزان برای کشت و کار آبی آن برنامه‌ریزی کنند.

جالب است بدانید تقاضا برای بابونه شیرین در بازار بالا رفته و مطمئنا در صورت تولید و کاشت این گیاه دارویی با کیفیت و خلوص گل بالا، با قیمت خوبی بفروش میرسد.

تکثیر بابونه از طریق کاشت بذر صورت میگیرد. در حال حاضر بهترین بابونه برای کاشت بابونه المانی که شبیه بابونه شیرازی است، میباشد و مورد استفاده کارخانجات داروسازی و عرق و اسانس قرار میگیرد.

 

 گیاه دارویی به لیمو

به لیمو، گیاهی چند ساله غیر بومی ایران و بسیار خوش عطر و خوش رشد می باشد. هوای گرم را دوست داشته و در صورتی که آب کافی در اختیار داشته باشد به سرعت رشد کرده و مزرعه را می پوشاند. قسمت مورد استفاده آن برگ خالص و خشک شده آن می باشد و در اغلب نقاط ایران قدرت رشد و نمو داشته به غیر از مناطقی که از نظر آبی و دما محدودیت های جدی دارند.

تکثیر و کاشت به لیمو اغلب از طریق قلمه صورت میگیرد و استفاده از بذر برای تولید نهال کاری توصیه نمیشود.

برگه به لیمو هم اینک در بازار گیاهان دارویی قیمتی بین 30 تا 65 هزار تومان دارد. البته در سالهای اخیر تمایل برای کاشت این گیاه دارویی گران قیمت افزایش داشته و همین باعث نوسانات زیاد در قیمت آن شده است.

آشنایی با خواص به لیمو و عوارض آن  

گیاه دارویی مریم گلی

یکی دیگر از گیاهان دارویی که با  افزایش قیمت در سالهای اخیر روبه رو بوده است مریم گلی میباشد.

مریم گلی، گیاهی چند ساله از خانواده نعناعیان می‌باشد و در فصل گلدهی تا ۵۰ سانتیمتر ارتفاع میگیرد. مانند بسیاری از گیاهان دارویی دیگر تحت تاثیر تولید انبوه قرار گرفته و تا دو سال پیش یعنی سالهای ۹۴ و ۹۳ بازار خیلی خوبی نداشته است و در حدود قیمت زیر ۱۰ هزار تومن آن هم به مقدار کم خرید و فروش میشد. ولی از آنجایی که عطاران به اشتباه خود در یکی نبودن این گیاه با مریم نخودی پی پرده اند به تازگی مشتری این گیاه زیاد شده است.

سال زراعی امسال با توجه به اینکه کاشت مریم گلی در کشور بسیار کم بود رشد قیمت در آن به وجود آمد و در حال حاضر با حدود قیمت ۱۲ تا ۱۵ هزار تومن در بازار وجود دارد که احتمال افزایش قیمت به بالاتر از آن نیز میرود.

گیاه دارویی بادرنجبویه

بادرنجبویه گیاهی علفی اما چند ساله می باشد که رشد خوبی از نظر قیمت در سال های اخیر داشته است و تقاضا برای آن مخصوصا برگ خالص آن به شدت افزایش یافته است. توصیه ما به کشاورزان این است که میتوانند برای کشت و کار این گیاه ارزشمند برنامه ریزی کنند چرا که گیاهی پر بازده با کشت و کار راحت می باشد و میتوان آن را در اغلب نقاط ایران کشت کرد . گیاه بادرنجبویه به صورت انبوه رشد می کند و از طریق دانه گسترش می یابد.  قیمت برگ خالص آن در حدود ۲۲ هزار تومن می باشد. این قیمت برای یک گیاه دارویی با عملکرد نسبتا بالا قابل توجه و وسوسه انگیر می باشد.

گیاه دارویی آویشن

آویشن باغی یکی دیگر از گیاهان دارویی گران قیمت با توجیه اقتصادی مناسب است که بازار تغییرات آن رو به رشد است. قیمت برگ خالص آویشن باغی در حدود ۲۵ هزار تومن در فصل سرما می باشد. بذر این گیاه دارویی بسیار ریز می باشد و بیش از ۴ میلیون بذر در یک کیلو بذر خالص آن شمارش می شود.

برای تولید نشای یک هکتار آویشن، در حدود ۷۰۰ گرم بذر خالص مورد نیاز می باشد. آویشن را می توان با استفاده از نشاء آن و هم از طریق بذر کاشت.  جوانه زنی بذر این گیاه آهسته بوده و باید در این مورد کمی صبور باشید.

 

برخی گیاهان دارویی از قبیل گل گاوزبان ، نعناع فلفلی، زیره سبز، ملیس، سرخارگل و کاسنی نیز جزو گیاهان دارویی با قیمت بالا هستند. امیدواریم کشاورزان عزیز در کاشت گیاهان دارویی گران قیمت معرفی شده، افراط نکرده و باعث از بین رفتن فرصت های شغلی برای جوانانی که به تازگی وارد این حوزه شده اند نشوند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: لاغری انرژی سلامت پوست رشد ایران افزایش قیمت خانواده خرید و فروش سرما افزایش قیمت افسردگی خرید و فروش رشد مو پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۱۴۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض

ایسنا/ایلام مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام گفت: برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی بومی توسط افراد بومی و غیر بومی در استان ایلام، وجود برخی از این گیاهان را در انقراض قرار داده است.

«علی فرضی‌نژاد» در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب، اظهار کرد: از حدود ۱۰۰۰ گونه گیاه دارویی شناخته شده کشور ۳۵۰ گونه در استان ایلام وجود دارد که در هر منطقه از طبیعت استان بسته به شرایط آب و هوایی و خاک رشد می‌کنند و مردم برای مصارف درمانی و همچنین برخی صرفه اقتصادی و فروش، به برداشت آن‌ها مبادرت می‌کنند.

وی با بیان اینکه گیاهان دارویی، داروخانه کوچک طبیعت محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برداشت بی‌رویه و بهره‌برداری غیراصولی به‌واسطه عدم شناخت از نحوه برداشت این گیاهان، آن‌ها را در خطر انقراض قرار داده است.

 مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام افزود: کنگر، پاقازه، ترگ، پیچگ و ونگی و ازبوه، تشنه‌داری بلاورو گیاهانی هستند که بیشترین استفاده را دارند و بیشترین خطر متوجه این گیاهان است.

فرضی‌نژاد گفت: برای پیشگیری از انقراض این گیاهان باید سیاست‌های ابلاغی سازمان منابع طبیعی کشور و استان در خصوص ممنوعیت‌ها و میزان برداشت گیاهان دارویی را اجرایی کرد.

وی با بیان اینکه حفاظت، احیا و توسعه گیاهان دارویی کار منابع طبیعی استان است عنوان کرد: سازمان منابع طبیعی به تنهایی از عهده این مهم برنمی‌آید و باید همه مردم و بهره‌برداران برای این کار آموزش ببینند تا این این گیاهان برای نسل‌های بعدی حفظ شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • یک سفر خبری خوشمزه!
  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی