Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در شرایطی هستیم که جمهوری اسلامی ایران می تواند به جای مهندسی معکوس، سانتریفیوژها را طراحی علمی کند.

علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص دستاوردهای صنعت هسته ای در طول ۴ دهه عمر انقلاب، اظهارداشت: درحال حاضر به ذخایر بسیار ارزشمند آهن رسیده ایم، بحث ورود به صنعت هسته ای قبل از انقلاب آغاز اما با آغاز جنگ تحمیلی این مسئله تا پایان جنگ متوقف می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: با تأکید رهبر انقلاب که آن زمان رئیس جمهور وقت بودند، صنعت هسته‌ای مجدداً احیا و اینبار حرکت ها در همه ابعاد آغاز می شود.

صالحی تأکید کرد: ما توانستیم به همه ابعاد از جمله اکتشاف، استخراج، چرخه سوخت هسته‌ای به مفهوم غنی سازی، تولید آب سنگین، طراحی راکتور تحقیقاتی ورود پیدا کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: در ابتدای سال ۶۸ امکانات ما بسیار کم بود اما از سال ۶۸ امکانات خاصی برای سازمان انرژی اتمی فراهم شد و رهبر انقلاب اجازه دادند سازمان با تسهیلات لازم کار خود را به پیش ببرد.

صالحی با بیان اینکه​ درحال حاضر در بحث اکتشاف و استخراج بسیار جلو هستیم اظهار داشت:​ اکتشافات هوایی،​ پی جویی های زمینی و استخراج کاملاً بومی شده است و ما توانسته ایم ۷۸ درصد ایران را پوشش دهیم و با سرعت خوبی درحال پیشروی هستیم.

توان طراحی علمی سانتریفیوژها را داریم

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در شرایطی قرار داریم که می توانیم سانتریفیوژها را به جای مهندسی معکوس، طراحی علمی کنیم.

صالحی افزود: در تولید آب سنگین نیز ما اقدامات خود را از صفر شروع کرده و توانسته ایم به تولید آب سنگین برسیم، حتی توانسته ایم راکتور آب سنگین تحقیقاتی را هم طراحی کنیم، البته راکتوری که طراحی شده، مدل قدیمی روسی بوده که ما توانسته ایم آن را بهینه سازی کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه مقدمات و بخشی از راکتور تحقیقاتی اراک انجام شده بود ما با برجام و ضمن همکاری با کشورهای پیشرفته در این حوزه توانستیم این راکتور آب سنگین را ارتقا بخشیم و این فرصت بسیار خوبی است که برجام ایجاد کرد و ارتقا بخشیدن راکتور، کارآمدی آن را چندین برابر می کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: آب سنگین نیز به اندازه کافی تولید می کنیم و ما جزء استثنایی ترین کشورهای درحال توسعه هستیم که می توانیم آب سنگین را با بهترین کیفیت تولید کنیم که بهترین بودن آن نیز براساس آزمایش های یکی از آزمایشگاه های معتبر امریکا به نام ساواناریو است که اعلام کرده آب سنگین تولیدی ایران از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است.

صالحی با بیان اینکه بهنگام سازی راکتور اراک و تولید آب سنگین در حال پیشروی است اظهار داشت: ما محصولات دیگری را با استفاده از آب سنگین تولید می کنیم که قبلاً این کار انجام نمی شد مانند تولید دوترهای مختلف و اکسیژن ۱۸ با خلوص ۹۵ درصد که ما را از مواد اولیه اف دی جی مربوط به ماشین های پت بی نیاز می کند.

وی با اشاره به اینکه ما به مرحله طراحی انواع سانتریفیوژها رسیده ایم اظهار داشت: قبلاً سانتریفیوژها را از خارج آورده بودیم و ۷ تا ۸ سال طول کشید تا آنها را راه اندازی کنیم و با مهندسی معکوس نیز توانستیم مشابه سانتریفیوژهای نسل اول را بسازیم اما درحال حاضر ما می توانیم سانتریفیوژهای نسل ۲، ۳، ۴ و IR۸ را تولید کنیم، پس در شرایطی هستیم که جمهوری اسلامی ایران می تواند به جای مهندسی معکوس، سانتریفیوژها را طراحی علمی کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: برای هر سانتریفیوژ حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار سند علمی تولید می کنیم و درحال تدوین کتاب های فنی در این زمینه برای تربیت نسل آینده هستیم که قبلاً وجود نداشت و درحال حاضر توانسته ایم تمامی داشته هایی را که در این زمینه داریم در قالب کتاب های مورد نظر تدوین کنیم، لذا در تحقیق و توسعه سانتریفیوژ قدم بسیار بلندی برداشته ایم و با سرعت خوبی درحال پیشروی هستیم.

صالحی افزود: در بحث استفاده از سرریز صنعت هسته ای نیز ما خدمات بسیار ارزشمندی به وزارت بهداشت می دهیم و توانسته ایم انواع سانتریفیوژهای لازم برای تولید داروهای جدید و واکسن را تأمین کنیم، سانتریفیوژهای این بخش بسیار قدیمی و سال ها پیش از خارج وارد شده بود و در اقلام تحریمی قرار داشت اما ما توانستیم مدرن ترین سانتریفیوژهای مورد نظر آنها را تأمین کنیم.

وی ادامه داد: ما توانستیم سانتریفیوژهای مورد نیاز صنعت نفت را نیز تأمین کنیم و دستگاهی به مراتب بهتر و مدرن تر برای آنها ساخته ایم که درحال استفاده است.

صالحی با اشاره به استفاده از صنعت هسته ای در حوزه کشاورزی گفت: در حوزه کشاورزی و بخش مبارزه با آفات و ایجاد تأسیسات سامانه های پرتودهی، قدم های بسیار بلندی برداشته ایم به گونه ای که یک سامانه پرتودهی ما در بناب است و یک سامانه دیگر نیز توسط بخش خصوصی در کهکیلویه و بویراحمد در شرف تجهیز است، یک سامانه پرتودهی دیگر نیز در قزوین است که درحال طی کردن مراحل آزمایشی است و ظرف ماه های آینده به صورت کامل عملیاتی می شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: این سامانه های پرتودهی برای کشاورزی و استریلیزه کردن تجهیزات پزشکی استفاده و باعث طول عمر محصولات کشاورزی می شود به گونه ای که اگر خرما به طور متوسط بین دو تا سه هفته خراب می شود با استفاده از سامانه پرتودهی می توان بین ۵ تا ۶ ماه به طول عمر آن اضافه کرد.

صالحی افزود:​ قدم بسیار بزرگ دیگر ایجاد اولین مرکز یون درمانی در غرب آسیا و در استان البرز است که این مرکز با کمک وزارت بهداشت در شرف احداث است.

وی افزود: همچنین اقدام دیگر ایجاد یک مرکز بسیار پیشرفته تترا برای تولید رادیودارو به شیوه بسیار مدرن است که این مرکز درحال احداث است، کارش آغاز شده و پیشرفت خوبی دارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه این پروژه، ۶۰ میلیون یورویی است اظهار داشت: اینها قدم های بزرگی بوده که برداشته شده ضمن اینکه ایجاد بیمارستان و مرکز تترا بعد از برجام انجام شده و باید گفت بعد از برجام همکاری های وسیعی را با اروپا در زمینه گداخت و ایمنی هسته ای و نظام امنیتی، ایمنی و پادمانی هسته ای آغاز کرده ایم.

صادرات رادیو دارو به بیش از ده کشور جهان

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: محصولات تولیدی رادیوداروی ما به بیش از ده کشور جهان صادر می‌شود. ایران یکی از پیشتازترین کشورها در زمینه تولید رادیودارو در غرب آسیا است.

وی با اشاره به اینکه در زمینه رادیوداروهای جدید، پا به پای کشورهای توسعه یافته جلو می‌رویم، گفت: رادیوداروهایی که در حال طی مراحل آزمایشی در اروپا هستند، همان رادیوداروها در ایران نیز مراحل آزمایشی را طی می کنند.

صالحی با بیان اینکه سال به سال بر تعداد رادیوداروهای تولیدی در ایران افزوده می‌شود افزود: استفاده رادیوداروها متنوع است برخی برای کبد، برخی برای کلیه و سایر نقاط بدن استفاده می‌شوند به گونه‌ای که بعنوان مثال برای بهبود بیماری‌های کلیوی باید ماده اولیه با چیزی ترکیب شود که کلیه قادر به جذب آن باشد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد، متخصصان ما قدم‌های بلندی را در زمینه این فناوری برداشته‌اند و مهمترین قدم ما ساخت سیستم مدرن در متراژ چندهزار متر مربعی است که باعث چند برابر شدن تولید رادیودارو در کشور می شود.

وی در پایان با بیان اینکه در زمینه رادیودارو خوداتکا هستیم، خاطرنشان کرد: همه کشورها بخشی از مواد اولیه خود را وارد می کنند و با کار بر مواد اولیه، ترکیبات لازم را ایجاد و ژنراتورها را تولید می کنند.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها رهبر معظم انقلاب سازمان انرژی اتمی علی اکبر صالحی آب سنگین سانتریفیوژهای ایران سانتریفیوژها رادیو دارو جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۱۵۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد

دولت انتظار دارد، برند‌های ایرانی لوازم خانگی با شاخص‌ترین برند‌های خارجی رقابت کنند و بازار کشور‌های همسایه را در اختیار بگیرند.

به گزارش اکونگار، در عین حال به فعالان فشار می‌آورد که ارز صادراتی را با نرخ نیمایی به دولت بفروشند و تولید با قیمت پایین‌تر به بازار عرضه کنند. به نظر می‌رسد دولت از فعالان لوازم خانگی انتظار معجزه دارد.

در حاشیه ششمین نمایشگاه فرصت‌های صادراتی ایران پنلی با عنوان دلایل عدم استقبال بازار‌های جهانی از محصولات لوازم خانگی ایرانی برگزار شد. در این پنل احسان فدایی کارشناس لوازم خانگی و دبیر پنل، محمدرضا شهیدی دبیر انجمن صنفی صوتی و تصویری، عادل دهدشتی مدیر ارشد برند سازمانی گروه انتخاب، عباس ابهری عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی، محمدحسین اسلامیان نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی، پرویز کلباسی مدیرعامل سیماران، فرشید گلزاده مدیرعامل صنایع لوازم خانگی مادیران و ابوالقاسم شانه ساز دبیر انجمن لوازم خانگی کوچک حضور داشتند و به مشکلات تولید و فروش لوازم خانگی اشاره کردند.

البته عنوان این پنل مورد نقد شرکت کنندگان قرار گرفت چرا که اعضا بر این باور بودند این عنوان انداختن توپ مشکلات و نارسایی‌ها به زمین فعالان صنعتی ست. در حالی که پیش از اینکه به تولید برسیم باید ریشه‌های مشکلات کلان اقتصاد را بررسی کنیم سپس به رقابتی نبودن تولیدات بپردازیم.

احسان فدایی دبیر پنل و کارشناس لوازم خانگی در گفتگویی به خلاصه‌ای از گفته‌های شرکت کنندگان در پنل اشاره کرد که در ادامه می‌خوانید:

محمدرضا شهیدی دبیر انجمن صنفی صوتی و تصویری، گفت: در سال‌های اخیر همواره درون ساختار تصمیم گیری ناهماهنگی‌های زیادی وجود داشته و مشکلات و موانعی که بر سر راه قرار گرفته به صورت خواسته یا ناخواسته توسط دولت زمینه ساز این شده که شرکت‌های تولیدی در داخل کشور دستشان برای هر نوع فعالیت اقتصادی بسته باشد.

آئین نامه‌های خلق الساعه‌ای که مدام در حال زایش و تغییر هستند تبدیل به بزرگترین مانع برای تولید شده اند. صاحبان صنایع نیاز به برنامه ریزی میان مدت و بلندمدت دارند. تولید با مقوله تجارت و بازرگانی که پروسه آن سرعت بیشتری دارد، متفاوت است. متاسفانه آئین نامه‌های متعددی که صادر می‌شود تغییر و تحولات بسیار گسترده و عمده‌ای را از سوی وزارت صمت برای تولید به بار آورده و منجر به نارکارآمدی برنامه ریزی‌ها شده است. تولیدکننده نمی‌داند در چند ماه آینده شرایط تولید و تجارت چقدر قرار است تغییر کند تا نسبت به آن برنامه ریزی داشته باشد.

مشکل دوم به تخصیص ارز مربوط می‌شود. پروسه تخصیص ارز بسیار طولانی شده و ناهماهنگی بین وزارت صمت و بانک مرکزی بسیار بالا رفته است. بانک مرکزی از سیستم پاسخگویی رودر رو به سیستم ثبت تیکت تغییر داده و اصلا پاسخگوی مشکلات فعالان حوزه نیست.

کمیت گرایی دولت

ابوالقاسم شانه ساز دبیر انجمن لوازم خانگی کوچک، گفت: تامین مواد اولیه و قطعات در گذشته از کشور‌های مختلف انجام می‌شد و لوازم خانگی کوچک بازار خوبی داشت. با تولیداتی که انجام می‌شد روی بازار‌های صادراتی بهتر می‌توانستند کار کنند. اما یکی از مشکلات بزرگی که در چند سال اخیر به شدت رواج پیدا کرده و در اثر یک سیاستگذاری غلط و تداوم آن سیاست ایجاد شده این است که طی سال‌های گذشته گرفتار آماردرمانی و کمیت گرایی شده ایم. در مجموعه وزارت صمت در چند سال گذشته برای افزایش آمار کمی تولیدات، برای هر کسی که تقاضا داشته مجوز صادر شده است.

افراد برای استفاده از تسهیلات تولید که در سال‌های گذشته تخصیص پیدا می‌کرد متقاضی تاسیس بنگاه‌های تولیدی کوچک می‌شدند. بدون آنکه صلاحیت آن‌ها بررسی شود و تخصص لازم برای فعالیت در این حوزه را داشته باشند. تعدد مجوز‌ها مشکل بزرگی ایجاد کرده است. در مقوله تخصیص ارز، وزارت صمت باید چیزی حدود یک هزار فعال صنعتی را برای دریافت ارز به بانک مرکزی معرفی کند. ۹۰ درصد این افراد Economy of scale نیستند یعنی تولید رقابت پذیر ندارند. این بنگاه‌ها ارز را دریافت می‌کنند، مواد اولیه گرید ۲ چینی وارد می‌کنند و وارد چرخه تولید برند‌های ناشناخته و بی کیفیت می‌شوند. این برند‌ها حتی در بازار داخلی هم متقاضی ندارند چه رسد به صدور به کشور‌های همسایه. این اتفاق تبدیل به لوپ بزرگ و معیوب در کشور شده است.

کشور‌های همسایه هم تولیدات ایرانی را نمی‌خواهند

محمدحسین اسلامیان نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، گفت: وقتی محصولات تولید شده، برای تهیه مواد اولیه از ارز بازار آزاد استفاده می‌کند، قیمت تمام شده آن افزایش می‌یابد. به طور مثال یک ماشین لباس شویی یا ظرف شویی ایرانی بالغ بر ۳۰۰ دلار هزینه تمام شده، دارد. چگونه این تولیدات با برند‌های معتبر دنیا که با قیمت پایین‌تر یا هم اندازه قیمت تولیدات ایرانی در کشور‌های همسایه عرضه می‌شود، می‌تواند رقابت کند.

وقتی ما خودمان واردکننده تکنولوژی هستیم نمی‌توانیم با مشکلاتی که در حوزه ارز داریم قطعا نمی‌توانیم با برند‌های خارجی رقابت کنیم. چگونه می‌توانیم تولیدات ایرانی را ۴۰ درصد گران‌تر از تولیدات مشابه برند‌های خارجی بفروشیم. پس عملا بستر صادرات را حتی در کشور‌های هم مرز خودمان هم نداریم. چون کشور‌های آن‌ها دارای تجارت آزاد هستند و ممنوعیتی برای واردات برند‌های باکیفیت‌تر و با قیمت مناسب‌تر ندارند.

دخالت دولت هر روز بیشتر می‌شود

پرویز کلباسی مدیرعامل سیماران، گفت: در گذشته صادرات به راحتی انجام می‌شد، چون محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها کمتر از امروز بود و دخالت دولت را در بازار کمتر می‌دیدیم. هر مرحله که پیش می‌رویم دخالت و ورود دولت به بازار چه از سوی وزارت صمت و چه بانک مرکزی افزایش پیدا کرده لذا مسیر بسیار دشوار شده است؛ بنابراین ما که در گذشته می‌توانستیم به کشور‌های اطراف صادرات انجام دهیم امروز صادراتمان به صفر رسیده است و بخشی از سود شرکت که از محل صادرات بود از دست رفته است.

مجموعه‌های خدمات پس از فروش در کشور‌های هدف ایجاد شود

فرشید گلزاده مدیرعامل صنایع لوازم خانگی مادیران، گفت: اگر قرار است صادرات داشته باشیم باید مجموعه‌هایی در کشور‌های هدف ایجاد شوند تا به برند‌های ایرانی خدمات پس از فروش ارائه دهند. با ایجاد شدن این مزیت شاید بتوان روی صادرات به برخی کشور‌ها کار کرد.

وجود برند‌های بی کیفیت و متعدد

عادل دهدشتی مدیرارشد برند سازمانی گروه انتخاب، گفت: ما در کشور خودمان یک برند سرشناس شاخص نداریم. در کشور‌های صنعتی مهم دنیا چند برند خاص به عنوان صنایع مادر برای صادرات در نظر گرفته می‌شوند. این برند‌ها مورد حمایت قرار می‌گیرند و باقی تولیدات، برای آن‌ها زنجیره ارزش ایجاد می‌کنند. مثل ال جی و سامسونگ به عنوان تولیدات شاخص کره جنوبی. اما در کشور ما برند‌های به شدت زیادی وجود دارد که عمده آن‌ها نیز تولیدات اقتصادی ندارند. اغلب این صنایع در حال گذراندن روزمرگی خود هستند. تبلیغاتی که در صدا و سیما می‌شود تبلیغ روی فروش است و ارتباطی با برندسازی ندارد.

دولت کاری نکند بهترین خدمت به تولید است

احسان فدایی کارشناس لوازم خانگی و دبیر پنل، گفت: به خیر تو امید نیست شر مرسان. همه فعالان لوازم خانگی در ایران بر این باورند که بهترین خدمت به مجموعه لوازم خانگی این است که دولت کاری نکند. چون حضور و تصدی گری دولت منجر به سردرگمی فعالان صنعت لوازم خانگی شده است. یک مثال عینی آن بیانیه‌های وزارت نیرو برای ممنوعیت تبلیغات اسپیلت هاست. در کشوری که مشکل آب داریم و در زمستان مشکل گاز داریم و هر چه پیشتر می‌رویم مشکلات وخیم‌تر می‌شود، بهترین روش به سمت انرژی‌های نوین و جایگزین کردن کولر‌های آبی ست. مشکل اصلی ما در خانه است و هنوز مشکل داخلی ما حل نشده که به مسائل بیرون از کشور بپردازیم.

یکی از مشکلات اصلی ما این است که سیاست‌های تشویقی به سیاست‌های تنبیهی تبدیل شده است. در بحث صادرات به سه موضوع باید توجه داشته باشیم. اول عرضه، بعد تقاضا و سپس هزینه مبادله. ما باید تولید محصول رقابت پذیر باشیم چه در بخش قیمت، چه کیفیت و چه طراحی. در بحث قیمت تمام شده می‌بینیم که دولت به عنوان تامین کننده عمده مواد اولیه، قیمت‌ها را بالا برده است. هزینه‌های حمل و نقل نیز از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۲ حدود ۵.۵ برابر شده است.

نرخ بهره نیز از سوی بانک‌ها به بیش از ۴۲ درصد رسیده و قیمت ارز هم که مشخص است. در حوزه طراحی و کیفیت زمانی می‌توانید سرمایه گذاری کنید که حاشیه سود بالایی داشته باشید. یعنی تولید در مقیاس اقتصادی باشد. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد از تولیدکنندگان لوازم خانگی تولید اقتصادی ندارند؛ بنابراین اصلا نمی‌توان در حوزه طراحی و کیفیت ورود پیدا کنند. ما در بخش تقاضا باید تعرفه‌های ترجیحی داشته باشیم.

یا باید دولت دامپینگ کند یا اینکه تعرفه‌های ترجیحی داشته باشیم. اما وزارت خارجه انقدر درگیر مسائل سیاسی شده که برای رایزنی اقتصادی با کشور‌های همسایه هم فرصت ندارد. در کنار همه این‌ها به دلیل تحریم هزینه‌های مبادله به شدت بالا رفته است و بانک مرکزی هم با پیمان سپاری ارزی کار را برای صادرکننده تمام کرده و با گرفتن ارز با قیمت‌های دولتی، همه انگیزه‌های صادرات را از بین برده است.

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • «رخنه» سریالی درباره امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • اسلامی: ایران در المپیاد مخترعین مقام اول را کسب کرد
  • دهقانی از طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رئیس‌جمهور خبر داد
  • دهقانی از طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رئیس جمهور خبر داد
  • طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رئیس جمهور
  • وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند
  • رشد ۱۰۴ درصدی تولیدات پتروشیمی شیراز
  • زورآزمایی JAC با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن ۲۰۲۴