Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: نایب رئیس مجلس با بیان اینکه متن برجام را کامل خواندم اما برخی قسمت های آن را نفهمیدم گفت: به همین خاطر به حرف‌های صالحی و ظریف اعتماد کردم.

مطهری در برنامه ویدیویی رودرو با تاکید بر اینکه امروز «استقلال ایران» در جهان بی نظیر است، گفت: قبل از انقلاب اساسا به ایران در معادلات بین المللی توجهی نمی شد اما امروز جمهوری اسلامی تبدیل به یک بخش از معادلات جهانی و منطقه ای شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نایب رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که بخشی از مردم معتقدند نباید به اسم اسلام انقلاب می کردیم، چون اشکالات مسئولین به نام اسلام تمام می شود، گفت: این سخن منطق درستی ندارد زیرا اجرای احکام اسلام، مقدمه ای به نام حکومت دینی نیاز دارد و در این ۴۰ سال نیز جمهوری اسلامی دستاوردهای زیادی داشته که در برابر اشکالات مسئولان بسیار بیشتر است.


وی در ادامه در پاسخ به پرسش مجری برنامه پیرامون مساله حجاب نیز گفت: علت اینکه با حجاب اختیاری مخالف هستم این است که این موضوع نقطه پایانی ندارد و در نهایت به برهنگی خواهد رسید. البته امروز اجبار حجاب به معنای واقعی کلمه نیز در جامعه وجود ندارد و در کل کشور وضعیت حجاب قابل قبول است اما برای اصلاح وضعیت فعلی باید ادارات دولتی و دانشگاه ها پیشقدم شوند و خانم ها لباس مشخصی بپوشند کما اینکه در امریکا نیز دانشجویان هرطور بخواهند نمی توانند لباس بپوشند.


مطهری تاکید کرد: درباره موضوع حجاب و عفاف بنده در جلسات خصوصی نیز تذکراتی به مسئولین داده ام و پیگیری کرده ام که برخی از آنها تاکنون رسانه ای نشده است.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با دفاع از حضور و حمایت های جمهوری اسلامی ایران از فلسطین، لبنان، سوریه و یمن افزود: این کار ایران هم مبنای ایدئولوژیک و دینی دارد و هم بر اساس منافع ملی ماست.


نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: کشورهای مسلمان برای دفاع از یکدیگر جلوی بیگانگان باید «ناتوی اسلامی» تشکیل دهند.


در ادامه مطهری در سخنانی متناقض با سخنان قبلی خود گفت: در بحث عربستان ما مقصر بودیم و نباید کاری می کردیم که عربستان به سمت اسراییل حرکت کند! در این قسمت از گفتگو، مجری از مطهری پرسید دقیقا کدام کار ایران باعث تحریک عربستان شد؟ که مطهری پاسخ داد مثلا حضور نظامی ما در سوریه باعث تحریک عربستان شد، اما وقتی مجددا مجری برنامه از مطهری پرسید مگر قبل از حضور ایران در سوریه، این عربستان نبود که با حضور نظامی در بحرین و کشتار شیعیان این کشور ایران را تحریک کرد؟ مطهری پاسخی به سوال مطرح شده نداد.


در ادامه مطهری تاکید کرد دوست دارم در مبارزه با اسراییل شهید شوم اما درباره علت عدم حضورش در جبهه در زمان دفاع مقدس گفت: به علت تدوین آثار پدرم توفیق حضور در جنگ را نداشتم که از این موضوع نیز احساس خسران می کنم.


در بخش دیگری از این گفتگو، مجری برنامه با انتقاد از چرخش ۱۸۰ درجه ای مواضع مطهری درباره هاشمی و جریان اصلاحات بخش هایی از انتقادات صریح مطهری در دهه ۷۰ علیه این هاشمی و فرزندانش را قرائت کرد که مطهری در پاسخ گفت: حرفهای من فقط درباره هاشمی نبوده بلکه هر رییس جمهوری نباید اطرافیانش وارد کار اقتصادی شوند.


مطهری تاکید کرد: وقتی برای حضور در مجلس هشتم تصمیم گرفتم به آقای مصلحی نماینده آقای احمدی نژاد گفتم تا اسم مرا در لیست اصولگرایان بگذارد.


وی افزود: من بدون توجه به اصولگرایان و اصلاح طلبان حرفهای خودم را می زنم اما بعضی وقتها از حرفهای من دو طرف خوشحال یا ناراحت می شوند اما در شرایط فعلی اشتراکاتم با اصلاح طلبان بیشتر است.


نایب رییس مجلس تاکید کرد: از اول آقای هاشمی را خیلی دوست داشتم و ایشان خیلی مظلوم بود!


مطهری گفت: در شرایط فعلی فشارهای خارجی به کشور بی سابقه است و باید با وحدت از این شرایط عبور کنیم به همین خاطر نیز موافق استیضاح رییس جمهور نیستم، ما باید آقای ترامپ را استیضاح کنیم که در این قسمت از برنامه مجری خطاب به مطهری گفت: البته ممکن است اگر برای استیضاح ترامپ به امریکا بروید، نظرتان درباره ترامپ هم عوض شود.


در ادامه مطهری گفت: اگر امروز جلیلی، قالیباف یا روحانی نیز رییس جمهور بودند موافق استیضاح رییس جمهور نبودم چون علت اصلی مشکلات فشارهای خارجی است.


وی افزود: در ماجرای برجام نیز علاوه بر دشمن، مثل موضوع عربستان خود ما نیز مقصر بودیم و نباید بهانه دست دشمن می دادیم. در این قسمت از برنامه مجری گفت: این حرف شما را ترامپ هم نمی زند!


نایب رییس مجلس با بیان اینکه متن برجام را کامل خواندم اما برخی قسمت های آن را نفهمیدم گفت: به همین خاطر به حرفهای صالحی و ظریف اعتماد کردم اما در برجام ما چیزی از دست ندادیم و اتفاقا باعث پیشرفت هسته ای ما نیز شده است! البته طرف مقابل کار غیر اخلاقی کرد و به برخی تعهداتش در برجام عمل نکرد.


وی گفت: البته قبل از ترامپ، اوباما با تحریم های مختلف علیه ایران برجام را نقض کرد.


در ادامه مجری برنامه خطاب به مطهری گفت: شما از برجام دفاع می کنید در حالی که این توافق متوازن نبود و ایران ابتدا تمام تعهداتش را انجام داد اما طرف مقابل از اجرای تعهداتش طفره رفت. آیا شما حاضرید به همین مدل با بنده معامله کنید؟ مثلا ۲ میلیارد پول الان بدهید اما بعدا قول می دهم یک منزل به شما بدهم؟ که مطهری در پاسخ به این سوال سکوت کرد.


در بخش دیگری از این گفتگو مطهری با اشاره به برخی از رفتارهای برخی نمایندگان مثل درازهی و خدادادی نیز توضیحاتی را ارائه کرد و گفت بهتر است خود این افراد توضیح دهند.


مطهری در پاسخ به سوال مجری درباره شفافیت رای نمایندگان نیز گفت: با این موضوع مخالفم چون دوستان شما امنیت نمایندگان را برهم می زنند و این موجب می شود حریت نمایندگان از بین برود!


فرزند شهید مطهری در ادامه نیز به بیان خاطره ای درباره انحرافات فکری موسوی خوئینی ها پرداخت و گفت پدرم نسبت به تفسیرهای مارکسیستی او از قرآن نگران بود.


وی در ادامه نیز سعید جلیلی را فردی خوش ذات توصیف کرد و گفت سال ۹۲ وقتی گفتم بهتر است هاشمی و جلیلی مسابقه دو بگذارند تا مشخص شوند نیروی جسمی کدام بیشتر است، قصد توهین به او را نداشته است.


مطهری، تاج زاده را نیز فردی مستقل و فائزه هاشمی را نیز هیجانی ولی متدین و خوشفکر توصیف کرد!


وی در اظهاراتی عجیب اصالت نامه امام درباره غیرقانونی بودن نهضت آزادی و عزل منتظری را نیز زیر سوال برد و گفت بعید می داند این نامه ها از امام (ره) باشد!


مطهری در پایان در واکنش به فیلم گریه های علی اصغر زارعی در مجلس نهم پس از تصویب برجام در ۲۰ دقیقه نیز تاکید کرد: برخی بی اعتمادی های منتقدان برجام درست بود و این افراد نیت خوبی داشتند.

 

منبع: فارس

برچسب ها: نایب رئیس مجلس ، برجام ، صالحی

منبع: خرداد

کلیدواژه: نایب رئیس مجلس برجام صالحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۱۵۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی نگران کننده: امسال رشد اقتصادی نداریم؛ منتظر کاهش قیمت ارز و نرخ تورم هم نباشید

با توجه به آمار تشکیل سرمایه ثابت و روند نگران‌کننده خروج سرمایه و همچنین افزایش قابل‌توجه مالیات در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، به نظر می‌رسد اقتصاد ایران در سال‌جاری نمی‌تواند رشد مطلوبی را تجربه کند.

به گزارش دنیای اقتصاد، با نگاهی به نوسانات متغیر‌های پولی در سال گذشته و مسیر کاهشی تورم نقطه‌به‌نقطه و همچنین هدف‌گذاری متغیر‌های پولی در سال‌جاری توسط بانک‌مرکزی، برداشت اولیه این است که تورم در سال‌جاری روند نزولی را طی خواهد کرد.

اگر چه کاهش رشد نقدینگی می‌تواند یک نشانه مثبت باشد و کم و بیش این اتفاق نظر میان مکاتب اقتصادی وجود دارد که تورم در بلندمدت با نرخ رشد نقدینگی قابل توضیح است، اما به دلایل متعدد در کوتاه‌مدت نمی‌توان انتظار همبستگی قوی میان این دو متغیر را داشت.

بنابراین حتی با فرض پایدار بودن روند کاهش نرخ رشد نقدینگی، در بازه زمانی یک‌ساله عوامل مهم‌تری وجود دارد که در ارائه چشم‌انداز واقع‌بینانه از تورم باید در نظر گرفت.

با این حال لازم است به این نکته توجه کنیم که نیرو‌های شتاب‌دهنده رشد نقدینگی همچنان در اقتصاد ایران فعال‌اند و تجربه دهه‌های گذشته نشان داده است که سیاستگذار پولی در مهار این نیرو‌ها توانایی بسیار محدودی دارد؛ بنابراین تا اطلاع ثانوی نه‌تن‌ها کاهش پایدار نرخ رشد نقدینگی دور از ذهن به نظر می‌رسد، بلکه شواهد متعدد روند معکوس را نشان می‌دهد.

یکی از عواملی که تقریبا در همه جهش‌های تورمی کوتاه‌مدت در اقتصاد ایران حضور پررنگی داشته، جهش نرخ ارز بوده است. به‌ویژه با توجه به ریسک‌های سیاسی که در سال‌جاری اقتصاد ایران در پیش‌رو دارد، نشانه‌ای از توقف روند رشد نرخ ارز دیده نمی‌شود.

نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که در آبان‌ماه برگزار می‌شود و سطح تنش‌های منطقه‌ای، دو متغیر سیاسی بسیار مهم در تعیین روند رشد نرخ ارز و متغیر‌های دیگر اثرگذار بر تورم در سال‌جاری است.

پیروزی کاندیدای حزب دموکرات می‌تواند فشار بر نرخ ارز را کاهش و درنتیجه پیامد‌های تورمی جهش ارزی را تخفیف دهد. اما در صورت پیروزی دونالد ترامپ، تشدید تحریم‌ها و افزایش سطح درگیری‌ها دو خطر جدی برای اقتصاد ایران در سال‌های پیش‌رو خواهد بود که به جهش ارزی و به تبع آن تورم دامن می‌زند.

رشد اقتصادی یک متغیر مهم اثرگذار بر تورم به شمار می‌آید. در سال گذشته اقتصاد ایران رشد نسبتا قابل قبولی را تجربه کرد که عمدتا متاثر از رشد درآمد‌های نفتی بوده است. در سال‌جاری رشد اقتصادی متاثر از رشد درآمد‌های نفتی را نمی‌توان انتظار داشت؛ بنابراین با توجه به آمار تشکیل سرمایه ثابت و روند نگران‌کننده خروج سرمایه و همچنین افزایش قابل‌توجه مالیات در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، به نظر می‌رسد اقتصاد ایران در سال‌جاری نمی‌تواند رشد مطلوبی را تجربه کند.

با توجه به نقش درآمد‌های مالیاتی در کاهش کسری بودجه و درنتیجه کاهش فشار بر رشد پایه پولی و نقدینگی، ممکن است افزایش درآمد‌های مالیاتی به‌عنوان یک نیروی کاهنده تورم قلمداد شود، اما اثر افزایش شتابان مالیات ورای ظرفیت اقتصاد قطعا بر رشد اقتصادی و به تبع آن تورم اثر منفی خواهد داشت. به‌علاوه، سخت‌گیری‌های مالیاتی به خروج موقت و دائمی سرمایه از چرخه اقتصاد منجر می‌شود که از این طریق نیز بر تورم اثر منفی خواهد داشت.

هدر دادن منابع ارزی با توزیع ارز به نرخ‌های دستوری همواره یکی از عوامل ایجاد تورم در بلندمدت بوده است. بنا به گفته رئیس بانک‌مرکزی، دولت در سال گذشته ۷۰ میلیارد دلار ارز به قیمت ۲۸‌هزار تومان و ۴۰‌هزار تومان توزیع کرده است. در سال گذشته بالغ بر ۳۵۰۰‌هزار میلیارد تومان رانت ارزی فقط از جانب اختلاف نرخ آزاد و سامانه نیما «تخصیص» یافته است.

در حال حاضر اختلاف نرخ ارز بازار آزاد و سامانه نیما حدود ۶۰‌درصد است که به معنای سود بادآورده ۶۰درصدی برای دریافت‌کنندگان ارز با نرخ نیمایی است. این فقط یک نمونه از رانت‌های عظیم موجود در اقتصاد ایران است که مسیر نهایی آن‌ها به تورم ختم می‌شود.

معمولا به موازات جهش‌های ارزی، این‌گونه «تدابیر» خسارت‌بار با فضاسازی رسانه‌ای رانت‌جویان شدت می‌گیرد؛ بنابراین با وجود اینکه درآمد نفتی سال گذشته افزایش قابل‌توجهی داشته و در سال‌جاری نیز حداقل فروش بالای یک‌میلیون بشکه در روز قابل انتظار است، احتمال تشدید تحریم‌ها و جلوگیری از ورود درآمد‌های نفتی به چرخه اقتصاد و هدر دادن منابع ارزی اثر کاهشی درآمد‌های ارزی بر نرخ تورم را با ابهام مواجه می‌سازد.

آنچه در سال‌های پیش‌رو بیش از گذشته موجب نگرانی بوده، این است که پیامد‌های تورمی تصمیمات سیاستگذاران، آن‌ها را به اتخاذ تصمیمات دیگری از قبیل کنترل قیمت، دخالت‌های مخرب در بازار، هدر دادن منابع و تعمیق رانت سوق می‌دهد که بیش از پیش به تورم و خروج سرمایه دامن می‌زند. اقتصاد ایران در یک مارپیچ تورمی بسیار خطرناک قرار دارد و شوک‌های بیرونی ازقبیل جهش ارزی یا درگیری منطقه‌ای می‌تواند کابوس ابرتورم را به واقعیت تبدیل کند. باید توجه داشت که تورم مزمن در دهه‌های گذشته، زیرساخت‌های ذهنی و عینی خروج بخش قابل‌توجهی از اقتصاد کشور از چرخه ریال را ایجاد کرده است که تحقق آن به معنای از دست رفتن امکان ابتکار عمل سیاستگذار و هموار شدن مسیر ابرتورم است.

دیگر خبرها

  • شهید مطهری زمان شناس و با بصیرت بود
  • مسئولان نسبت به ایمنی راه‌ها توجه بیشتری داشته باشند
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • پیش‌بینی نگران کننده: امسال رشد اقتصادی نداریم؛ منتظر کاهش قیمت ارز و نرخ تورم هم نباشید
  • (ویدئو) مسعود ده‌نمکی: پدرم می‌گفت بین من و خمینی یکی رو انتخاب کن
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم