Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@09:34:44 GMT

چگونگی تعویض گلدان ارکیده

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۱۶۰۴۴

چگونگی تعویض گلدان ارکیده

این گیاهان بسته به گونه مدت زیادی از سال را گل دارند. فرقی نمی‌کند که یک گیاه را در گلدان کاشته اید یا چند عدد از آن‌ها را به صورت دسته‌ای در یک گلدان پرورش می‌دهد، دیر یا زود باید گلدان گیاه را نعویض کنید تا گیاهان‌تان سالم و شاداب بمانند و رشد کنند. بهترین زمان برای عوض کزدن گلدان ارکیده‌تان زمانی است که گلدهی گیاه تمام شده و دیگر نیازی نیست نگران صدمه زدن به گل‌ها باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پایین روش تعویض گلدان ارکیده را به شما آموزش خواهید داد. اگر چه، اگر مطمئن نیستید که آیا زمان تعویض گلدان گیاه فر رسیده یا نه، خاک گلدان را بررسی کنید. اگر تکه‌های پوسته درخت و دیگر اجزای خاک ارکیده تغییر رنگ داده اند و از رنگ قهوه‌ای روشن به رنگ قهوه‌ای تیره درآمده اند و ذرات‌شان شکسته و تجزیه شده است، لازم است که خاک ارکیده‌تان را عوض کنید؛ و هر زمانی که متوجه شدید ریشه‌های ارکیده‌تان از انتهای گلدانش بیرون زده اند، زمان آن رسیده که گیاه را به گلدانی بزرگ‌تر انتقال دهید.

تعویض گلدان هر ساله: گونه‌های ارکیده دندروبیوم، گونه‌های ارکیده میلتونیا، گونه‌های ارکیده پافیلوپدیلوم و گونه‌های ارکیده فالانوپسیس
تعویض گلدان یک سال درمیان: گونه‌های ارکیده کاتلیا، گونه‌های ارکیده دندروبیوم، گونه‌های ارکیده انسیدیوم و گونه‌های ارکیده ادنتیگلاسوم
تعویض گلدان هر ۳ سال یک بار: گونه‌های ارکیده واندا و گونه‌های ارکیده سیمبیدیوم
انواع مختلفی از ارکیده وجود دارد، اما اصلی‌ترین سوالی که در هنگام تعویض گلدان و قرار دادن ارکیده در گلدان به وجود می‌آید این است که گیاه خاکزی است یا هوازی. ارکیده‌های خاکزی گیاهانی زمینی هستند و باید در خاک کاشته شوند. ارکیده‌های هوازی، مانند ارکیده محبوب فالانوپسیس، آب و مواد مغذی مورد نیازشان را از هوای اطراف‌شان جذب می‌کنند، نه از خاک. در طبیعت ریشه این ارکیده‌های به درختان دیگر و یا پوسته آن‌ها می‌چسبد.

ارکیده‌هایی که در خانه پرورش می‌دهیم اکثرا هوازی هستند و در مخلوطی نرم و پر از اکسیژن کاشته می‌شوند. مخلوطی که برای کاشت این ارکیده‌ها از آن استفاده می‌شود شامل پوسته خرد شده درختان، مو‌های نارگیل، خزه اسفگنوم، خزه درختی و پرلیت است.

به چه وسایلی نیاز دارید
– قیچی هرس

– گلدانی که از گلدان کنونی ارکیده‌تان یک سایز بزرگ‌تر باشد (۳ سانتی متر)

– مخلوط خاکی مخصوص کاشت ارکیده

قبل از هر کاری وسایل هرس‌تان را ضدعفونی کنید. بعد از اینکه از قیچی هرس برای هرس یک گیاه استفاده کردید و قبل از اینکه آن را به گیاه دیگری بزنید، آن را ضدعفونی کنید تا بیماری در بین گیاهان‌تان گسترش نیابد.

مرحله اول: ارکیده را از گلدانش درآورید
۱- اگر گلدان ارکیده‌تان پلاستیکی است، دیواره‌های گلدان را کمی با دست فشار دهید تا خاک از آن جدا شود و ریشه‌ها و خاک اطراف‌شان به صورت قالبی در بیاید. اگر گلدان‌تان سرامیکی یا جنس دیگری است که نمی‌توانید آن را فشار دهید، صبر کنید تا خاک گلدان اندکی خشک شود، سپس با دست به کف و دیواره‌های آن ضربه بزنید تا خاک گلدان از دیواره‌ها جدا شود.

۲- زیر دست‌تان روزنامه پهن کنید. با استفاده از یک دست طوقه گیاه را بگیرید و با استفاده از دست دیگرتان گلدان را بیرون بکشید. اگر گلدان‌تان سرامیکی است آن را بر عکس کنید و با یک دست طوقه گیاه را گرفته و با دست دیگر به کف گلدان ضربه بزنید، به این ترتیب گیاه از گلدان خارج خواهد شد.

۳- به آرامی با دست‌تان خاک قدیمی اطراف ریشه‌های گیاه را جدا کنید.

۴- با استفاده از قیچی هرس، برگ‌های مرده و هر ریشه مرده یا گندیده‌ای را از گیاه جدا کنید. این ریشه‌های خراب و مرده حالتی لزج خواهند داشت.

۵- تمام سیستم ریشه گیاه را با آب تمیز بشویید تا هر گونه خاک قدیمی که به آن‌ها چسبیده جدا شود.

مرحله دوم: ارکیده را در گلدان جدیدش قرار دهید
۱- گیاه ارکیده‌تان را از طوقه نگه دارید و مواظب باشید به ریشه‌های سالم گیاه آسیبی نرسانید و آن‌ها را نشکنید. لایه‌ای خاک در گلدان بریزید و گلدان ارکیده‌تان را در مرکز گلدان روی این لایه قرار دهید و سپس در حالی که با یک دست طوقه گیاه را نگه داشته اید با دست دیگر درون گلدان خاک بریزید.

۲- به اطراف گلدان به آرامی با دست ضربه بزنید تا خاک در درون گلدان جاگیر شود. سپس خاک را با دست و به آرامی در گلدان به پایین فشار دهید تا گیاه در گلدان ثابت بماند. ممکن است لازم باشد از سیم ریزوم برای ثابت نگه داشتن ارکیده در گلدان استفاده کنید.

مرحله سوم: گیاه را به طور مرتب آبیاری کنید
ارکیده تازه کاشته شده‌تان را بلافاصله به خوبی آبیاری کنید به طوری که آب از سوراخ‌های زهکش انتهای گلدان خارج شود. مخلوط خاکی جدید به اندازه مخلوط خاکی قدیمی آب نگه نمی‌دارد پس تا ۲ ماه بعد از تعویض گلدان ارکیده، گیاه را به دفعات بیشتری آبیاری کنید.

آرایش کردن ارکیده‌ها
ارکیده‌های هوازی را بیشتر در گلدان می‌کارند، هر چند می‌توان آن‌ها را بر روی چوب پنبه یا بر روی پوسته درخت هم پرورش داد. این را بدانید که ارکیده‌ای که بر روی چوب پنبه یا پوست درخت پرورش پیدا می‌کند رطوبتی به اندازه رطوبت هوای تراریوم یا گلخانه لازم دارد. البته ارکیده Brassavola nodosa در این میان استثنا است و روزانه یک بار اسپری آب برایش کافی است. بهترین زمان برای شروع آراستن یک ارکیده و قرار دادن آن بر روی چوب پنبه یا پوست درخت، زمانی است که گلدهی گیاه تمام شده است.

به چه وسایلی نیاز دارید
– چوب پنبه یا پوست درخت

– نخ ماهیگیری

– خزه اسفگنوم (اختیاری)

۱- برای آنکه ارکیده‌تان را دیزاین کنید، ابتدا نخ ماهیگیری را به دور چوب پنبه یا پوست درخت ببندید و گره‌ای محکم بزنید تا بر سطح‌تان محکم شود.

۲- ارکیده را بر روی پوست درخت قرار دهید و ریشه‌های آن را به وسیله نخ ماهیگیری به سطح محکم کنید. نخ را ۴ تا ۵ بار به دور ریشه‌های گیاه بپیچید و سپس گره بزنید تا به پوست درخت بچسبد. مواظب باشید در این هنگام به ریشه‌ها آسیب نزنید و آن‌ها را نشکنید. گیاه باید به خوبی به چوب پنبه یا پوست درخت محکم شود تا رشد ریشه‌ها تشویق گردد. انتهای نخ ماهیگیری را ۳ یا ۴ گره بزنید (گره را در زیر چوب قرار دهید).

۳- مقداری خزه اسفگنوم را دور ریشه‌ها بپیچید تا اگر رطوبت خانه‌تان کم بود، که معمولا رطوبت خانه‌ها به خصوص در فصل زمستان کم است، خزه‌ها رطوبت را اطراف ریشه‌های گیاه نگه دارند.

۴- هوای اطراف ارکیده‌تان را هر روز با استفاده از اسپری آب پاش مرطوب کنید.

فرقی ندارد ارکیده را در گلدان بکارید و یا روی پوست درخت و چوب پنبه قرارش دهید، این گیاه خانه‌تان را غرق زیبایی می‌کند!   منبع: فوت و فن 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ارکیده گل و گیاه پرورش ارکیده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۱۶۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند

به گزارش خبرنگار مهر، سعید جاوید بخت پیش از ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: کهگیلویه و بویراحمد سرانه نخست جنگل در کشور را دارد و ۸۷ درصد مساحت استان در عرصه‌های ملی است.

وی با بیان اینکه دوهزار و ۱۰۰ گونه گیاهی و ۴۵۰ گونه گیاه دارویی در استان رشد می‌کنند، گفت: ریشه کنی و برداشت بی رویه سبب شده که گیاهانی همچون، «بن سرخ»، «بیلهر»، «تره»، «جاشیر» خوراکی، «کرفس» کوهی، «آنغوزه» و «باریجه» در خطر انقراض قرار بگیرند.

جاوید بخت تصریح کرد: جریمه ریشه کنی هر بوته بر اساس قانون یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال است اما همچنان ریشه کنی گیاهان در استان ادامه دارد.

وی افزود: مسدود کردن جاده‌های فرعی منتهی به مراتع، فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌های جمعی و سازماندهی نیروها به سمت مناطق بحرانی که خطر تخریب گیاهان مرتعی دارند از مهمترین اقدامات انجام شده برای جلوگیری از ریشه کنی گیاهان کوهی و در حال انقراض استان است.

مدیرکل منابع طبیعی استان با بیان اینکه در سال گذشته ۶۵ هزار بوته کرفس در منطقه دیمشوک با مشارکت شهروندان طبیعت دوست در عرصه‌های منابع طبیعی کشت شد، گفت: استفاده از ظرفیت مرتع‌داران دارای پروانه به صورت بهینه از منطقه «گُرگو»، «دلی گردو» و «میان تنگان» و همچنین برخورد قانونی لازم برای عبرت آموزی دیگران از اقدامات انجام شده در راستای کاهش بوته کنی هستند.

جاوید بخت تصریح کرد: فرهنگ سازی اساسی و اصولی مرتبط با بقای منابع طبیعی برای آیندگان، آموزش مردم و جوامع محلی درباره زمان و میزان بهره‌برداری از گیاهان مرتعی و اطلاع رسانی عواقب قانونی و میزان جرایم ریشه‌کنی گیاهان مراتع، می‌تواند به کاهش بوته کنی در استان و جلوگیری از انقراض گونه‌های گیاهی کمک کند.

کد خبر 6094110

دیگر خبرها

  • تغییر نام‌هایی که به دل هواداران نمی‌نشیند/ «ریشه» تغییر نمی‌کند
  • هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • چگونگی درگذشت نیکاشاکرمی و گاف های گزارش شبکه بی‌بی‌سی | از«مهر بسیار محرمانه» که نیست تا ناجا به جای فراجا و ...
  • عکس/ نمایشگاه گل و گیاه اصفهان
  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳
  • ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • چرا ۲ ستاره پرسپولیس تعویض شدند؟