Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشور مالزی در قبال ارزش‌ها و چهارچوب اخلاقی و هویتی خود عقب نشینی نکرد و حتی در ازای لغو میزبانی از رقابتهای جهانی شنا، حاضر به مذاکره با رژیم اشغالگر نشد که دارای نکات قابل توجهی بود.

سرویس ورزش مشرق - مالزی یکی از تاثیرگذارترین و مهمترین کشورهای دنیای اسلام است و همیشه نقش تعیین کننده‌ای در معادلات اقتصادی و سیاسی منطقه آسیای شرقی و جهانی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واکنش و موضع این کشور در قبال موارد جهانی و صد البته همراهی یا عدم همراهی کشورهای مختلف با این پدیده‌ها، همیشه تأثیرگذار و قابل تحلیل بوده است.

واکنش اخیر این کشور در مقابله با شناگران رژیم غاصب صهیونیستی، به تیتر اول بسیاری از روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های ورزشی و حتی سیاسی جهان تبدیل شده است. چند هفته پیش بود که رسانه‌های شرق دور نوشتند: "دولت مالزی تصمیم خود مبنی بر عدم صدور روادید برای ورزشکاران اسرائیل برای شرکت در مسابقات جهانی پارا شنا ۲۰۱۹ را به کمیته بین‌المللی پارا لمپیک اعلام خواهد کرد. "

وزیر ورزش و جوانان مالزی نیز در همان روز خاطر نشان کرد: "این مساله در کابینه دولت مالزی بررسی شده ولی نخست وزیر ماهاتیر محمد، با ورود ورزشکاران اسرائیلی به کشورمان مخالفت می‌کند. دولت این تصمیم را رسماً به مقامات مربوطه از جمله مسئولین ایالت ساراواک، به‌عنوان محل برگزاری و کمیته بین‌المللی پارالمپیک اعلام خواهد کرد. " پیش از این قرار بود شهر کوچین در ایالات ساراواک مالزی در تاریخ ۲۹ جولای ۲۰۱۹ میزبان رقابت‌های قهرمانی پارا شنای جهان باشد.

ماهاتیر محمد در سخنانی که به زعم رسانه‌های غربی، جنجالی و عجیب بود، گفت: "اگر ترامپ می‌تواند از ورود شهروندان ۵ کشور مسلمان به خاک خود جلوگیری کند و سازمان‌های جهانی هم سکوت پیشه کنند، پس ما هم می‌توانیم از ورود نمایندگان اسرائیلی به خاک مالزی جلوگیری کنیم. "

واکنش فدراسیون جهانی شنا اما عجیب بود. شاید در بدبینانه ترین حالت می‌توانستیم منتظر یک جلسه فوق العاده باشیم یا اینکه یک تذکر جدی یا سوال حقوقی منتشر شود اما مقامات این رقابت‌ها اعلام کردند که مسابقات به دلیل ممانعت مقالات کوالالامپور از حضور ورزشکاران اسرائیل، در این کشور برگزار نخواهد شد.

هیئت اجرایی کمیته بین المللی پارالمپیک نیز طی نشستی در لندن، میزبانی این مسابقات را که قرار بود در تاریخ ۲۹ جولای تا ۴ آگوست ۲۰۱۹ برگزار شود، از این کشور گرفت. پس از آن نیز نخست‌وزیر مالزی در واکنش به محرومیت کشورش از میزبانی، بار دیگر بر موضع ثابت کشورش در رابطه با ممانعت از ورود صهیونیست‌ها به این کشور تأکید و اعلام کرد که رژیم صهیونیستی یک دولت جنایتکار است.

وب سایت تحلیل خبری هاآرتص رژیم اشغالگر قدس نیز در گزارشی اقدام سازمانهای جهانی را تحسین کرد و نوشت: "به هر حال باید جلوی این اقدام‌ها گرفته شود. موضع این کشور اسلامی از ابتدا روشن بود و نباید به آن امتیاز میزبانی اعطا می‌شد. "

در این میان واکنش برخی از قهرمانان شنا در جهان نیز جالب توجه بوده است. البته بسیاری از ورزشکاران بر این باورند که سیاست نباید وارد دنیای ورزش شود و این حرف کاملاً درستی است اما نگاه باز و واقع بینانه این ورزشکاران نیز قابل تأمل است. آنها از خود می‌پرسند در چند سال گذشته کدام تورنمنت بین المللی بوده که سیاست در آن وارد نشده است؟ کدام فدراسیون در جهان است که می‌تواند ادعا کند هیچ اصطکاکی با دنیای سیاست ندارد و چرا آمریکا در یک اقدام خاص محق است و مالزی در اقدامی به زعم دیگران شبیه به آن حق انجام آن کار را ندارد؟

در چنین روزهایی که برخی جریان‌های عربی در حال همزیستی و همراهی با رژیم اشغالگر هستند، این رفتار انقلابی و ایستادگی در اصول از سوی مالایی‌ها، نکته‌ای قابل تأمل است. مالزی را که برای ایستادن برای اصولش قید میزبانی و پرستیژ بین المللی را زد با امارات متحده عربی مقایسه کنید که چندی قبل، سرود ملی این رژیم اشغالگر و کودک کش را نیز در ابوظبی به صدا درآورد؛ مقایسه‌ای گویا و بدون نیاز به شرح و تفصیل!

منبع: مشرق

کلیدواژه: بودجه 98 جام ملت های آسیا تحولات ونزوئلا جشنواره فجر اسرائیل پارا شنا فدراسیون جهانی شنا مالزی ماهاتیرمحمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۱۷۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسیر فلسطینی صهیونیست‌ها برنده بوکر عربی ۲۰۲۴ شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت جایزه بوکر عربی، «نقاب، رنگ آسمان» نوشته باسم خندقجی در اعلامیه‌ای از سوی نبیل سلیمان رییس داوران جایزه بین‌المللی داستان عربی ۲۰۲۴ به عنوان برنده معرفی شد.

در مراسم اهدای جوایز سالانه که در ابوظبی برگزار و به صورت آنلاین پخش شد، جایزه‌ای که به نام بوکر عربی نیز شناخته می‌شود، برنده خود را شناخت.

داوران کتاب برنده را از بین ۱۳۳ عنوان ارایه شده، به عنوان بهترین رمان منتشر شده به زبان عربی که در فاصله جولای ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۳ منتشر شده، انتخاب کردند. رعنا ادریس، صاحب انتشارات دارالادب مستقر در لبنان، این جایزه را در ابوظبی به نمایندگی از خندقجی که در زندان صهیونیست‌هاست، دریافت کرد.

بعید است که خندقجی بتواند جایزه ۵۰ هزار دلاری را دریافت کند زیرا مقامات زندان اسراییل پیشتر به رسانه‌ها گفته‌اند اگر قرار باشد یک تروریست جایزه بگیرد، دریافت آن برایش غیرممکن خواهد بود.

«نقاب» که در عنوان کتاب آمده، کارت هویت آبی متعلق به یک اسراییلی را تداعی می‌کند که توسط قهرمان داستان «نور» - باستان‌شناسی که در اردوگاه پناهندگان در رام‌الله زندگی می‌کند - در جیب یک کت قدیمی پیدا شده است. آنچه در پی می‌آید، روایتی تجربی و چند لایه است که با شخصیت‌پردازی‌های زنده و به یاد ماندنی سعی در بازیابی عناصر تاریخ و مکان دارد.

نبیل سلیمان، رییس هیات داوران گفت: «نقاب، رنگ آسمان»، امر شخصی را با امر سیاسی به روش‌های نوآورانه ترکیب می‌کند. برای کشف سه نوع آگاهی: خود، دیگری و جهان، اشکال روایی جدیدی را به کار می‌گیرد و واقعیت پیچیده و تلخ از هم پاشیدگی خانواده، آوارگی، نسل کشی و نژادپرستی را تشریح می‌کند. رشته‌های تاریخ، اسطوره و امروز با ظرافت در روایتی به هم تنیده شده‌اند که در مواجهه با انسان‌زدایی، با شفقت از میل رهایی از ظلم، هم در سطح فردی و هم در سطح اجتماعی، برانگیخته می‌شود. «ماسک، رنگ آسمان» عشق و دوستی را به عنوان محوری برای هویت انسانی بیش از همه وابستگی‌های دیگر به رسمیت می‌شناسد.

پروفسور یاسر سلیمان، رییس هیات امنا هم گفت: قهرمان کتاب سفری را آغاز می‌کند که در آن خود، در پوشش دیگری، به آسیب‌های روانی فلسطین مدرن می‌پردازد. یک زن فلسطینی اهل حیفا در اسراییل، که سرسختانه به روایت ملی خود پایبند است، به قهرمان داستان کمک می‌کند تا به خود بی‌نقاب خود بازگردد و رمان خواننده را در تله داستان‌های تند با طنزی ظریف و غیرمنتظره گرفتار می‌کند.

خندقجی که از سال ۲۰۰۴ در زندان به سر می‌برد، مجموعه شعرهای «آیین‌های اولین بار» (۲۰۱۰) و «نَفَس شعر شبانه» (۲۰۱۳) و همچنین سه رمان «نرگس انزوا» (۲۰۱۷)، «کسوف بدرالدین» (۲۰۱۹) و «نفس یک زن ناامید» (۲۰۲۰) را در کارنامه دارد.

جایزه بین‌المللی ادبیات داستانی عربی که به عنوان «بوکر عربی» شناخته می‌شود، در سال ۲۰۰۷ به منظور قدردانی از ادبیات عربی معاصر و ترویج خوانندگان جهانی آثار ادبی عربی تأسیس شد و اکنون به‌عنوان معتبرترین جایزه ادبی در جهان عرب شناخته می‌شود.

در کنار خندقجی، در فهرست نهایی سال ۲۰۲۴، رمان‌هایی از راجا عالم (عربستان سعودی)، ریما بالی (سوریه)، اسامه العیسا (فلسطین)، احمد المرسی (مصر) و عیسی نصیری (مراکش) جای داشتند.

هر یک از ۶ نامزد نهایی ۱۰ هزار دلار دریافت خواهد کرد و به برنده جایزه ۵۰ هزار دلار دیگر به عنوان جایزه اهدا می‌شود. این جایزه همچنین هزینه ترجمه کتاب برنده به زبان انگلیسی را پوشش می‌دهد.

ریاست هیات پنج داور امسال را نبیل سلیمان نویسنده سوری بر عهده داشت. سونیا نمر، نویسنده، محقق و چهره دانشگاهی فلسطینی، فرانتیشک اوندراش چهره دانشگاهی از چک، محمد شعیر منتقد و روزنامه‌نگار مصری، و حمور زیاده نویسنده و روزنامه‌نگار سودانی، در این پنل با او به عنوان داوران همکاری کردند.

هدف از اهدای این جایزه تجلیل از نوشتار خلاق عربی معاصر و تشویق خوانندگان ادبیات عربی با کیفیت بالا در سطح بین‌المللی از طریق ترجمه و انتشار به دیگر زبان‌های اصلی است. رمان‌هایی است که به فهرست اولیه یا نهایی این جایزه راه می‌یابند، به زبان انگلیسی ترجمه و منتشر می‌شوند.

هدی برکات (۲۰۱۹، برای «پست شبانه»)، احمد سعداوی (۲۰۱۴، برای «فرانکنشتاین در بغداد»)، و محمد آخاری (۲۰۱۱، برای «طاق و پروانه») از برندگان پیشین این‌جایزه هستند.

کد خبر 6092079

دیگر خبرها

  • کی اف سی ۱۰۸ شعبه خود را در مالزی تعطیل کرد
  • اسیر فلسطینی صهیونیست‌ها برنده بوکر عربی ۲۰۲۴ شد
  • تمرد ده‌ها نظامی صهیونیست از رفتن به غزه
  • گزارش رسانه صهیونیست از فریبی به نام اسکله غزه + فیلم
  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • توجه اصلی به جنایات صهیونیست‌ها معطوف باشد
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • تاج: میزبانی تایلند عالی بود
  • انتقال شرکت‌های مهم چینی به مالزی