Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام مهدی مسائلی کارشناس و پژوهشگر دینی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، پیرامون اهمیت و چرایی وحدت و تقریب گفت: بحث وحدت در همه زمینه‌های سیاسی، علمی، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی زندگی، اهمیت خاص خود را دارد، در شرع و  دین و  آیات قرآن کریم و سیره اهل بیت عصمت و طهارت سفارش اکیدی بر این موضوع شده است؛ خود این بزرگواران هم وحدت را رعایت و هم در مورد آن سفارش کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: اگر واقعا دستوراتی را که اهل بیت داشتند، عمل کنیم؛ در مسئله تقریب بیشتر باید اندیشه ها و رفتارهایمان را تغییر دهیم که این امر نیاز به فرهنگ‌سازی دارد و تا فرهنگ سازی ها صورت نگیرد و فقط در حد شعار بر آن تأکید کنیم، تاثیرگذاری لازم را  در جامعه نخواهد داشت.

مسائلی اظهار داشت: فرهنگ شنیدن سخن مخالف و تأمل در آن و  دوری از حاشیه های دینی، اهمیت زیادی دارد، پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت(علیهم السلام) بسیار بر روحیه تعامل و مدارا، تأکید کرده‌اند.

مسائلی ادامه داد: فرهنگ تعامل خیرخواهانه، می تواند اساس تقریب را پایه ریزی کند و این فرهنگ را باید علما که اساس تقریب و  جامعه هدف تقریب هستند، بین خودشان بیشتر ترویج بدهند و سپس آن را به عنوان الگو به مردم ارائه بدهند  تا مردم از آنها تبعیت کنند، اگر علما این موارد را بین خود رعایت نکنند، نباید انتظار داشت، مردم عادی که در سطوح بعدی قضیه تقریب هستند، بتوانند پیشرو باشند.

وی خاطرنشان کرد:متأسفانه به پیروان مذاهب در عین حال که پایبند به اعتقادات خودشان هستند، باید در بیان احساسات مذهبی خویش نیز جبهه نگیرند و خودشان را کنترل کنند، چرا که بیان احساسات نا متعارف باعث ایجاد نفاق و جریحه دار کردن احساسات طرف مقابل می‌شود دلیل تعاملات سیاسی که جهان اسلام با ایران داشته و به ایران و انقلاب اسلامی به چشم  تهدید  نگاه می‌کرده  است، موانعی بر سر راه تقریب ایجاد شده و تبلیغات سویی که علیه وحدت انجام شده، در کنترل ما نبوده است.

این پژوهشگر مسائل دینی خاطر نشان کرد: شخصیت‌های برجسته علمی،  قبل از انقلاب اسلامی بودند  که فراتر از سیاست کلی جمهوری اسلامی ایران پیگیر وحدت و تقریب مذاهب اسلامی بودند و هزینه زیادی را بابت جهاد در این راه پرداختند، اما امروز علی رغم گستردگی فعالیتهای تقریبی از جانب برخی نهادها، شاهد هستیم که برخی افراد و شخصیتهای علمی کمتر وارد مسئله تقریب بین مذاهب اسلامی شده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: علمای ما باید جهاد در راه تقریب را ادامه و در این راه هزینه بدهند، تا مسئله مهم تقریب بین مذاهب به نحو احسن انجام شود و این مسئله از حالت شعار و گفتمان خارج شود و دستاوردهای عملی آن دنبال شود.

حجت الاسلم مسائلی در بخشی از این گفتگو در مورد انگیزه خود از تألیف کتاب «لحن های نامقدس» اظهار داشت: وقتی صحبت از وحدت میان مذاهب اسلامی می‌شود، برخی مواقع موانع پیش روی آن از جمله جریان وهابیت و تکفیری  و خشونت رفتاری به ذهن می آید، وهابیت خشنوت رفتاری را در امت اسلامی ترویج می ‌کند، همچنین می توان گفت، خشونت رفتاری که در بین برخی از افراطی ها وجود دارد، باعث افزایش سوء تفاهم و تفرقه بین شیعه و سنی می شود؛ در این کتاب سعی ما بر این بوده است که  این موضوع را متذکر شویم و گفتمان شیعیان و اهل سنت را تغییر جهت دهیم.

وی تصریح کرد: پیروان مذاهب در عین حال که پایبند به اعتقادات خودشان هستند، باید در بیان احساسات مذهبی خویش نیز جبهه نگیرند و خودشان را کنترل کنند، چرا که بیان احساسات نا متعارف باعث ایجاد نفاق و جریحه‌دار کردن احساسات طرف مقابل می‌شود؛ در این کتاب بحث لعن و دشنام و توهین پیروان مذاهب که ممکن است منجر به رفتارهای غیر قابل کنترل شود، مطرح شده و این اندیشه‌ای نبوده است که مربوط به زمان حال باشد، در سیره اهل بیت توصیه های فراوانی برای جلوگیری از این رفتارها بیان شده است که معمولا مورد غفلت قرار می‌گیرد.

حجت الاسلام مسائلی همچنین افزود: روایاتی در این زمینه وجود دارد که رفتار‌های خلاف اسلامی و خلاف تقریب را نهی می‌کند؛ در این کتاب  در واقع ما هم برای شیعیان و هم برای اهل سنت  جهان اسلام به صورت دقیق و مو شکافانه وارد این مسائل و مبحث ها شده‌ایم.
 
انتهای پیام/
 
 
 
 
 
 
 
 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۲۱۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حب به اهل بیت(ع) موجب تقریب مذاهب است

به گزارش خبرنگار مهر، ماموستا اقبال بهمنی بعدازظهر جمعه در جلسه تقریب دانشگاه آزاد اسلامی، با اشاره به شهدای تقریب در کردستان اظهار کرد: شهید دکتر رمضان البیوتی بهار امسال در سنگر محراب و منبر به شهادت رسیدند و از علمای تقریبی کشور سوریه بودند که کتاب‌ها و تألیفات زیادی در راستای وحدت جامعه اسلامی و مبارزه با افراطی‌گری داشتند.

وی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری و تبریک روز معلم گفت: همیشه ارائه علم و دانش اگر با عشق و محبت توأم باشد بیشتر در دل‌ها جا می‌گیرد به طوری که اکثر علمای ما تلاش کردند علم و دانش را در قالب شعر و ذوق و عشق و محبت و عرفان ارائه دهند.

ماموستا بهمنی گفت: در مورد ابعاد تقریب از دیدگاه حضرت امام جعفر صادق علیه السلام، روایتی است که شخصی از حضرت فرمودند آیا نماز خواندن پشت سر عالم اهل سنت درست است یا نه؟ ایشان پاسخ دادند: اگر کسی پشت سر عالم اهل سنت نماز بخواند انگار پشت سر پیامبر (ص) نماز خوانده است.

وی در ادامه به ابعاد تقریبی امام شافعی اشاره کرد و بیان داشت: حضرت امام شافعی هم دوره خلافت عباسیان بوده که تبلیغات زیاد و گسترده‌ای بر ضد اهل بیت علیه السلام می‌شد و هر کسی که به اهل بیت محبت نشان می‌داد به او می‌گفتند این فرد رافضی است و از دین خارج شده است.

ماموستا بهمنی عنوان کرد: در آن زمان حضرت امام شافعی خیلی محبت به اهل بیت علیه السلام داشتند و ایشان در مقابل کسانی که به او توهین می‌کردند می‌گفتند اگر حب به اهل بیت پیامبر اکرم رافضی گری است پس به همه انسان‌ها و جن‌ها اعلام کنید که امام شافعی رافضی است و این دیدگاه تقریبی است یعنی حب به اهل بیت نباید باعث اختلاف باشد بلکه باید باعث تقریب باشد.

منتخب مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه به دیدگاه تقریبی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: سالهای پیش سوالی از معظم له مطرح شد که آیا توهین کردن به امهات المومنین جایز است یا نه؟ در اینجا فتوایی از سوی مقام معظم رهبری صادر شد که توهین به زوجات پیامبر بزرگوار اسلام حرام شرعی است که این یک دیدگاه تقریبی است.

کد خبر 6095803

دیگر خبرها

  • شیوه رفتاری امام صادق (ع) بهترین الگو برای تقریب مذاهب است
  • نشست تخصصی «نگاهی به مفهوم امت در کلام و سیره امام صادق(ع)» برگزار می‌شود
  • امام صادق (ع) محور وحدت بین مذاهب اسلامی است
  • حب به اهل بیت(ع) موجب تقریب مذاهب است
  • ایران اسلامی الگوی وحدت و برادری در جهان است
  • دانشگاه آزاد اسلامی نخبگان منطقه را در مسئله تقریب مذاهب جمع کند
  • ایران اسلامی؛ الگوی تقریب مذاهب در جهان/علما وحدت را در بین مردم اشاعه دادند
  • فعالیت ۳۵ دفتر تقریب مذاهب در دفاتر تلفیقی دانشگاه آزاد
  • رسانه‌های جبهه انقلاب اسلامی باید آرایش تهاجمی بگیرند
  • اولویت امروز جهان اسلام غزه است/ بقاء انقلاب و استحکام آن مرهون وحدت و تقریب است