Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@16:12:26 GMT

مصلحت آیندگان در گرو انرژی هسته ای است ؟

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۲۲۳۳۹

مصلحت آیندگان در گرو انرژی هسته ای است ؟

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز؛ در سال های اخیر با آشکار شدن واقعیت های ملموس در مورد محدودیت منابع موجود سوخت‌های فسیلی و روند تزایدی مصرف نفت و گاز و تهی شدن ذخایر فسیلی از یک سو، و برجسته شدن مسائل زیست محیطی و افزایش خطرهای پدیده گلخانه ای ناشی از سوختهای فسیلی و گسترش حفره لایه اوزون از سوی دیگر، ضرورت ایجاد تنوع در سیستم عرضه انرژی و بهره گیری از گزینه های دیگر انرژی در جهان مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان انرژی هسته ای به عنوان یکی از دستاوردهای علمی و تکنولوژیکی قرن بیستم که یک سوخت پاک و ارزشمند است و نه تنها پایان نمی یابد بلکه برخلاف سوخت‌های فسیلی از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه است مورد توجه کشور های صنعتی و پیشرفته قرار گرفته است که در این گزارش به بررسی و تحلیل این موضوع پرداخته ایم.

چشم انداز آتی بازار جهانی انرژی

چشم انداز آتی بازار جهانی انرژی با توجه به ارزیابی های صورت گرفته توسط نهادهای بین المللی نشان می دهد طی سال های آتی مصرف جهانی انرژی بیش از ۵۸ درصد افزایش خواهد یافت و با توجه به این موضوع سوخت‌های فسیلی که منبع غالب تأمین انرژی مورد نیاز جهان هستند تا ‪۷۰سال دیگر به پایان می‌رسند.

همچنین تحقیقات نشان داده است استفاده از سایر منابع انرژی که از آنها به عنوان انرژی پاک یاد می کنیم نیز از نظر اقتصادی برای کشورها به صرفه نیست و این منابع به سرمایه‌گذاری زیادی نیاز دارند و نمی‌توان به پایداری آنان اطمینان داشت؛ پس می‌توان نتیجه گرفت جهان در آینده با افزایش تقاضا برای استفاده از انرژی هسته ای رو به رو خواهد شد.



انرژی هسته ای، ارزانترین،سالم ترین منبع انرژی


انرژی هسته‌ای از میان منابع گوناگون انرژی تجدیدناپذیر که آلایندگی را به همراه دارند و منابع انرژی تجدیدپذیر که هنوز سهم چندانی در تولید انرژی نیافته‌اند ارزانترین، سالم ترین و بهترین منبع انرژی محسوب می‌شود و در واقع انرژی هسته ای از فرآیند تولید تا مصرف، هیچ گاز گلخانه ای تولید نمی کند و در زنجیره کامل انرژی هسته ای از برداشت اورانیوم تا تولید زباله های هسته ای، در هر کیلو وات ساعت فقط ۲ تا ۶ گرم کربن تولید می شود.

نجات کشورهای صنعتی از بحران محیط زیست

در بسیاری از مناطق جهان تحقق برنامه های انرژی هسته ای برای دستیابی به یک آینده بدون کربن، حیاتی است در واقع با گرم شدن هوای زمین و افزایش بهای سوخت‌های فسیلی، انرژی هسته‌ای در برنامه توسعه بسیاری کشورهای صنعتی قرار گرفته است و در حال حاضر نیز این کشورها در پرتو وجود نیروهای متخصص،برنامه ریزی درست و کاهش دوره ساخت نیروگاه های هسته ای، خود را از بحران کمبود منابع فسیلی و افزایش سطح آلودگی محیط زیست نجات داده‌اند.

روی آوردن سیاست‌گذاران به انرژی هسته‌ای

انرژی هسته ای به عنوان یکی از انرژیهای پاک از چهار دهه قبل مورد توجه کشورهای پیشرفته صنعتی قرار گرفته است و درحال حاضر ۴۴۲ نیروگاه هسته ای در ۳۰ کشور فعال هستند و آمریکا با ۱۰۴ نیروگاه هسته ای بیشترین نیروگاه هسته ای فعال را در جهان دارد. بسیاری از کشورها نیز با توجه به تحقیقاتی که انجام داده اند درخصوص اینکه چه ترکیب انرژی نیازهای آنها را با حداکثر ایمنی تامین می‌کند و کمترین آسیب را به مردم و محیط وارد می‌کند به دانش و تکنولوژی هسته ای و ساخت نیروگاه هسته ای بیشتر آن هم به خاطر مصلحت آیندگان و توسعه و رشد اقتصادی خود روی آورده اند.

ساخت نیروگاه های هسته ای

با اینکه تفاوت های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در جامعه انرژی هسته ای بسیاری از کشورها وجود دارد؛ ولی اصول پایه ای ارزیابی ایمنی برنامه های راکتور هسته ای به نسبت یکسان بوده و باید در مقررات قانونی راه اندازی تجهیزات در نظر گرفته شود. الزامات قانونی راکتورهای پیشرفته باید به صورت بین المللی هماهنگ و اعمال شود تا به توسعه جهانی طرح های استانداردسازی و تضمین سطوح بالایی ایمنی در سرتاسر جهان کمک کند.

توصیه هایی برای ساخت نیروگاه های هسته ای :

۱. افزایش تمرکز بر استفاده از شیوه های اثبات شده مدیریت پروژه، موفقیت در اجرا و تحویل نیروگاه های جدید هسته ای.

۲. حرکت به سمت ساخت پی در پی نیروگاه های استانداردشده و کاهش هزینه های سرمایه ای برای نیروگاه های جدید هسته ای.

٣. گنجاندن پروژه های آینده طرحهای راکتوری با ویژگی های ایمن.

۴. اقدامات کلیدی سیاست گذاران برای جذب منافع انرژی هسته ای و سیاست های کربن زدایی.

۵. حمایت دولت از ایجاد سایت های راکتور برای آزمایش و تست عملیات به منظور صدور مجوز قانونی.

۶. حمایت دولت از توسعه فناوری های جدید هسته ای از طریق استفاده از چهار اهرم.

انتهای پیام/

306 / 279 انرژی هسته ای آلودگی هوا سوخت پاک ارزان سوخت فسیلی مرضیه زمانی توسعه پایدار کشور های توسعه یافته امنیت نیروگاه هسته ای جهانی بهتر آیندگان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: انرژی هسته ای آلودگی هوا سوخت پاک ارزان سوخت فسیلی توسعه پایدار کشور های توسعه یافته امنیت نیروگاه هسته ای جهانی بهتر آیندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۲۲۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای

راهکارهای تقویت همکاری‌ها و حمایت‌های سازمان ثبت در تثبیت مالکیت‌های مادی و معنوی سازمان انرژی اتمی در دیدار رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در دیدار با محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه صنعت هسته‌ای پیشانی اقتدار کشور است اظهار کرد: این حوزه در راه رسیدن به اهداف بزرگ خود شهدای زیادی را تقدیم کشور کرده است و باید با همه توان برای تسریع و تسهیل امور این سازمان و تلاشگران آن تلاش کنیم.

وی با اعلام آمادگی کامل سازمان ثبت برای تثبیت کامل مالکیت اراضی و املاک این سازمان و صدور اسناد آن‌ها گفت: آمادگی داریم با انعقاد تفاهم نامه جامع همکاری، خدمات مهمی را در حوزه املاک و کاداستر، ثبت شرکت‌ها و مؤسسات، ثبت مالکیت‌های معنوی و شناسه ملی اشخاص حقوقی با تسهیل و تسریع و ایجاد مسیر ویژه برای این سازمان و شرکت‌های زیرمجموعه و همکار آن ارائه دهیم.

محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت صیانت از اموال و دارایی‌های فکری این سازمان جهت توسعه و گسترش فعالیت‌ها بویژه در بخش نیاز شرکت‌های دانش بنیان و نوآور به خدمات حوزه طرح‌های صنعتی، علائم تجاری و اختراعات و تثبیت مالکیت آن‌ها افزود: مرتفع کردن این نیازها مرهون مساعدت‌های سازمان ثبت است و با امضاء تفاهم نامه مشترک می‌توان گام‌های بزرگ و عملی برای حفظ و صیانت از این دارایی‌ها برداشت.

وی با اشاره به توطئه‌های مداوم دشمنان برای ضربه زدن به دستاوردهای بزرگ هسته‌ای اظهار کرد: ۱۳ موسسه پژوهشی قدرتمند با منابع بسیار زیاد و برخورداری از ظرفیت رسانه‌ای و شبکه‌ای گسترده در غرب با رصد مستمر فعالیت‌های ما سعی در مخدوش کردن جریان اطلاع رسانی و اخبار پیرامون صنعت هسته‌ای کشور را دارند تا به جای خدمات گسترده این عرصه برای مردم و کشور، تصویری سیاسی و امنیتی از آن ارائه کنند.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: نیروگاه اتمی ۶۳ میلیارد کیلو وات ساعت برق به شبکه تزریق کرده است و طی ۱۰ سال موجب صرفه جویی ۱۰۳ میلیون متر مکعب سوخت فسیلی شده است.

در این دیدار رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و هیئت همراه از آزمایشگاه‌های تولید رادیو داروهای درمانی و مجموعه تولیدی کیت‌های رادیو دارویی این سازمان بازدید کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • پتروشیمی‌ها برای کمک به رفع مشکل ناترازی انرژی آماده اند
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • حملات سنگین روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین
  • حملات سنگین روسیه به 4 نیروگاه حرارتی اوکراین
  • روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین حمله کرد
  • ارسال بیش از ۳۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه سبلان اردبیل