Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-07@07:41:29 GMT

آشنایی با مهم‌ترین آثار تربیتی نماز

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۲۲۳۶۳

آشنایی با مهم‌ترین آثار تربیتی نماز

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ جلسه تفسیر قرآن کریم و آشنایی با معارف نماز صبح امروز، 15 بهمن‌ماه در مسجد مقدس جمکران قم با حضور جمعی از نوجوانان و جوانان برگزار شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمود لطفیان سرگزی، مدیرعامل پژوهشکده صحیفه سجادیه و رساله حقوقيه در این جلسه، گفت: از مهمترین موانعی که ما را از رفتار صحیح باز می‌دارد، شیطان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شيطان برای عملی کردن اهداف خود از درست و زیبا جلوه دادن رفتارهای اشتباه و از جالب نمایاندن تمایلات و خواسته‌های نفسانی استفاده می‌کند که در این میان نماز، محافظ و سپری در برابر تازیانه‌ها و وسوسه‌های شیطانی است.
وی با بیان اینکه انسان با نماز به مخالفت شیطان برمی‌خیزد و موجب خواری و ذلت شیطان می‌شود، افزود: شیطان به نمازگزاران حسادت می‌ورزد، زیرا نماز سبب آرامش و از بین رفتن اضطراب و يا مقاومت انسان در برابر حوادث اضطراب‌آور و ناملایمات می‌شود.
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: نماز علاوه بر پالایش انگیزه‌ها، انس با خدا و پیشگیری از گناهان جدید، گناهان پیشین را نیز می‌زداید. نماز در ایجاد، رشد و تثبیت روحیه همکاری و همیاری و نیز در رفع حرص و طمع و علاقه به دنیا، نقش دارد. نماز یادآور حقوق الهی بر ما است، اگر او خالق هستی و رب‌العالمین است، پس باید او را سپاسگزار باشیم.
کارشناس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان اینکه از مهم‌ترین آثار تربیتی نماز، رام کردن نفس سرکش و از میان بردن روح غرور، خود‌بینی و تکبر انسان است، گفت: اسلام برای رسیدن انسان‌ها به رشد و تعالی و برخوردار شدن آنان از پیشرفت مادی و معنوی، اهمیت زیادی برای مسئله وقت در عبادات قائل شده است. نظم در عبادت می‌تواند مشوق افراد در رعایت نظم و کسب مهارت وقت‌شناسی و برنامه‌ریزی باشد.
وی ادامه داد: در خانواده نمازگزار، والدین و فرزندان تا دیروقت بیدار نمی‌مانند و صبح تا ظهر نمی‌خوابند و برنامه تغذیه، خواب و بیداری و سایر امور، هرکدام به برکت اوقات نماز به موقع انجام می‌شود.
مدیرعامل پژوهشکده صحیفه سجادیه و رساله حقوقيه اظهار کرد: دامنه زمانی نمازهای یومیه، این امکان را به برنامه‌ریزان اجتماعی می‌دهد که در صورت هم‌سوسازی برنامه‌ها با نماز، نه تنها اختلالی در بازدهی فرایند کاری ایجاد نشود، بلکه در کنار برکات فراوان آن به علت هماهنگی با طبیعت انسان، بهره‌وری نیز افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به نماز و خانواده و بهبود روابط خویشاوندی، گفت: نمازگزار در صدد است که زحماتش در نزد خداوند قبول شود، زحماتی که هر روز پنج مرتبه صورت می‌گیرد. بنابراین، انسان مؤمن آگاه که در اندیشه قبولی نماز خود است، روابط اجتماعی خود را نیز اصلاح می‌کند و بهبود می‌بخشد.
محمود لطفیان
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: معارف نماز تفسیر قرآن مسجد جمکران ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۲۲۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود

حجت‌الاسلام پورثانی با اشاره به اینکه طی سال‌های قبل مربی پرورشی مدرسه به عنوان یک کارمند درجه ۲ نگاه می‌شد گفت: لزوماً هم مربی پرورشی کلاسی نداشته بود. همان طور که می‌بینیم امروز هم نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: ما فقط در پایه هفتم و هشتم یک درس تفکر و سبک زندگی داریم، در پایه‌های دیگر درس خاصی در امور تربیتی نداریم؛ مربی‌های پرورشی هم ابزار مناسب برای اهداف خود را ندارند.

در فضا، محتوا و نیروی انسانی کمبود داریم

وی با بیان اینکه فضا، محتوا و نیروی انسانی سه ضلع کار تربیتی است گفت: در هر سه ضلع ما دچار کمبود و مشکل هستیم. کار تربیتی تنها به وسیله آموزش و پرورش قابل جمع نیست؛ وظایف آموزش و پرورش هم با دیگر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست. رهبری هم برای مسئله تاکید کردند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: ما باید عرصه را برای همه دغدغه‌مندان عرصه تربیتی فراهم کنیم. یکی از موانعی که نمی‌توانستیم بعد از ظهر مدارس و پنج شنبه‌ها را در اختیار امور تربیتی قرار دهیم خوشبختانه با برنامه هفتم توسعه عملیاتی کردیم.

وی با اشاره به اینکه درب آموزش و پرورش به روی همه دغدغه‌مندان عرصه فرهنگی و تربیتی باز است؛ گفت: ۵۰ هزار گروه جهاد تبیین در سراسر کشور بزرگترین عملیات جهاد تبیین را راه اندازی کردند. اعتقاد ما و شعار دولت هم همین است که اگر می‌خواهیم در آموزش و پرورش اتفاقی بیفتد چاره‌ای جز ورود با ضابطه گروه‌های جهادی ندارد.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: شاخص اصلی ما رسیدن به حیات طیبه منطبق با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. البته برخی معتقد بودند وزارت آموزش و پرورش باید به نام وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر یابد؛ سند تحول هم بر مبنای تربیت است و حتی پیوست برنامه درسی آن را هم دیده است. طرح اتقان را هم با هدف تقویت روحانیت در مدارس راه اندازی کردیم.

معلوم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند

وی در خصوص باز بودن درب مدارس به روی دانش آموزان در روزهای پایانی هفته گفت: ما سند جامع اوقات فراغت دانش آموزان را نوشته‌ایم. تمام اوقاتی که دانش آموز در اختیار مدرسه نیست و معلوم هم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند. آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی تربیت، باید برای تمامی اوقات دانش آموز برنامه داشته باشد.

لزوم فعال شدن ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد

حجت‌الاسلام پورثانی با بیان اینکه ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد باید فعال شوند گفت: ما آماده میزبانی همه گروه‌های مردمی را که در چهارچوب انقلاب فعالیت کنند؛ در تابستان داریم. در ۷۲۵ منطقه آموزش و پرورش یک دبیرخانه اوقات فراغت داریم؛ هر فردی که دغدغه‌مند امور تربیتی است و برای این موضوع برنامه دارد می‌تواند به دبیرخانه مراجعه کند. ما این آمادگی این مسئله را داریم و معتقدیم که درِ مدارس را هم به روی گروه‌های مردمی باز می‌کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • اختتامیه نخستین جشنواره قلب شهر برگزار می‌شود
  • از ارتقای اخلاق امدادگری تا توجه به فرهنگ دینی در هلال احمر
  • ۳۰ عنوان ویژه برنامه هفته هلال احمر در استان سمنان برگزار می‌شود
  • بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از بی‌توجهی به امر نماز است
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود
  • معلمین نقش و رسالت سترگ تربیتی را عهده‌دار هستند
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • تکرار گناه فرصت‌ تعالی را از انسان می‌گیرد
  • عریانی مقدمه بی‌حیایی است