Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سند تحول آموزش و پرورش که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه و در مدارس دانشگاه آزاد پیاده‌سازی و اجرا خواهد شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، علی اکبر ولایتی، رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی در همایش «تبیین دستاورد‌های انقلاب اسلامی و تشریح نقش جامعه دانشگاهی در تحقق اهداف و آرمان ها» که به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در تالار شهید مطهری سازمان مرکزی برگزار شد، با تسلیت ایام فاطمیه و گرامیداشت دهه فجر گفت: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان انقلاب می‌گفتند که این انقلاب ۶ ماه بیشتر دوام نخواهد آورد، اما انقلاب اسلامی اکنون وارد چهل سالگی خود شد، برای آنکه این انقلاب یک ریشه ۱۴۰۰ ساله اسلامی و تمدن چند هزار ساله دارد که بر پایه مکتب انبیاء شکل گرفته است و پایه آن در قلوب مردم قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به شکل گیری وضعیت بین المللی از قرن نوزدهم میلادی اظهار داشت: انقلاب ۱۷۸۹ فرانسه، انقلاب اکتبر ۱۹۱۷ روسیه و انقلاب اسلامی ایران، سه انقلاب در تاریخ معاصر است که سایر تحولات تقلید از لیبرالیسم یا کمونیسم بوده و اصالت نداشتند. اما در بین همه این انقلابها، انقلاب اسلامی ایران دارای اصالت است که این اصالت علت ماندگاری آن است.

ولایتی با اشاره به دوره صلح مسلح و آغاز جنگ‌های جهانی یادآور شد: دوره صلح مسلح منجر به جنگ جهانی اول شد که پس از آن جامعه ملل شکل گرفت، با توجه به نواقص منفی آن جنگ جهانی دوم به وقوع پیوست و پس از این جنگ جهانی سازمان ملل متحد بر پایه منافع قدرت‌های بزرگ جهانی تأسیس شد که اکنون شورای امنیت سازمان ملل براساس منافع قدرت‌ها تصمیم گیری می‌کند و هر جا که قدرت‌های بزرگ نتوانستند کارشان را پیش ببرند، مجموعه‌ای با جنبه بین المللی ایجاد کردند.

رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در مقابل دو قطبی بودن جهان و جنگ سرد و کنفرانس یالتا به دلیل آن که آرمانی پشت آن نبود، منتج به نتیجه نشد و در دوره‌ای که عدم تعهد شکل گرفت، نفوذ شرق و غرب موجب گردید که این مجموعه نتواند آن چنان که شایسته است به اهداف و آرمان‌های خود دست یابد.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل با اشاره به شکل گیری بیداری اسلامی متأثر از انقلاب اسلامی ایران در منطقه گفت: اکنون برای اولین بار است که ایران متحدین واقعی منطقه‌ای پیدا کرده است و بعد از یک دوره طولانی چند قرن کشور‌های منطقه از جمله سوریه، عراق، لبنان، تا حدودی افغانستان و اخیراً یمن حول مقاومت اسلامی ایستاده اند و در چنین شرایطی چه آمریکا بخواهد یا نخواهد، باید از سوریه و افغانستان خارج شود.

وی با تأکید بر اینکه ایران دارای ظرفیت و ویژگی‌های خاص منطقه‌ای است، به مقاله حسنین هیکل سردبیر روزنامه الاهرام مصر اشاره کرد و افزود: هیکل در مقاله‌ای عنوان کرده بود که از قدیم الایام ایرانی‌ها می‌خواستند حضور و همکاری شان را با کشور‌های منطقه تا دریای مدیترانه گسترش دهند که امروز این موضوع محقق شده است.

ولایتی با اشاره به ریزش‌ها و رویش‌های انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: انقلاب اگر ریزش داشت، رویش‌هایی هم دارد که نمونه آن جوانان مدافع حرم و امثال شهید حججی و هزاران جوانی است که آماده اند از آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب اسلامی دفاع کنند و در مقابل آن‌ها دشمن خشت بر آب می‌زند.

رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: مشاور امنیتی رئیس جمهور آمریکا گفته بود که امسال کریسمس را با شکست جمهوری اسلامی ایران جشن می‌گیرد، اما سرافکنده شد و به ترکیه رفت تا در پله اول بتواند با کشور‌های منطقه علیه ایران هماهنگی ایجاد کند که رئیس جمهور ترکیه حتی وقت ملاقات هم نداد و در همان مرحله نخست شکست خوردند و بالاخره پیروزی از آن ملت ایران است.

وی تأکید کرد: انقلاب اسلامی ایران پایدار است، چرا که مردمان آن پای انقلاب ایستاده اند و پایه‌های انقلاب بر قلوب مردم و پایه‌های اعتقادی آن‌ها استوار شده است و فرق این انقلاب در مقایسه با انقلاب کمونیستی و لیبرالیستی این است که بر اعتقادات دیرینه مردم مسلمان تکیه دارد.

ولایتی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تحولات و برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: با تحولات ایجاد شده و با وجود افراد ارزشمند و کارآمدی که در مدیریت دانشگاه هستند و این دانشگاه را هدایت می‌کنند، بسیار امید داریم که دانشگاه آزاد اسلامی برای کشور و منطقه نمونه و الگو بشود. در هفته جاری وزیر علوم عراق به دانشگاه آزاد اسلامی آمده بود و خواستار اجرای الگوی این دانشگاه در عراق شد.

رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: نام دانشگاه آزاد اسلامی باید با مسما باشد، بنابراین برای اولین بار در تاریخ آموزش عالی معاونت علوم انسانی با حضور شخصیت برجسته‌ای همچون دکتر خسروپناه که از شخصیت‌های حوزوی و دانشگاهی هستند، در دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل شد.

وی با تأکید بر تحقق وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: علوم انسانی مورد نظر اسلام و ایران جز با هماهنگی تنگاتنگ و وحدت حوزه و دانشگاه محقق نخواهد شد.

ولایتی ادامه داد: ما در علوم انسانی حرف‌های زیادی داریم و خوشبختانه حوزه‌های علمیه ما از ویژگی‌های بالایی برخوردار است که می‌تواند در حوزه علوم اسلامی انسانی به ما کمک کند و ما امید داریم که با وجود معاونت علوم انسانی بتوانیم در این حوزه تحول ایجاد کنیم.

رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سند تحول آموزش و پرورش که به تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است، گفت: این سند مورد تأیید مقام معظم رهبری است و ما در حوزه مدارس دانشگاه آزاد اسلامی تلاش داریم تا آن را پیاده سازی کنیم تا دانشگاه آزاد اسلامی بتواند تمدن ساز باشد و با تلاش افراد کاردان و زحمت کش مانند دکتر طهرانچی و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی در واحد‌ها کاری کنیم که این دانشگاه مورد نظر مقام معظم رهبری و دانشگاهی انسان ساز و تحول ساز باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه آزاد ولایتی وحدت حوزه و دانشگاه پیروزی انقلاب اسلامی علوم انسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۲۵۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به هوش مصنوعی در نقشه راه سند تحول آموزش

وزیر آموزش و پرورش گفت: ترمیم سند تحول بنیادین لازم است و ضمیمه‌ای برای این کار پس از اجرا در دوره‌های یک‌ساله پیش‌بینی شده و توجه به فناوری‌های نوین از جمله هوش مصنوعی در نقشه راه در نظر گرفته شده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هم‌زمان با سالروز شهادت شهید مطهری و روز معلّم، جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور صبح چهارشنبه 12 اردیبهشت 1403 با حضور در حسینیه امام خمینی(ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

یکی از موضوعاتی که در این دیدار مورد اشاره رهبر انقلاب قرار گرفت، اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پروش بود: "ما در گذشته، چند سال این سند تحوّل را گذاشتیم در کشو، درش را هم بستیم! هیچ تحرّکی انجام نگرفت، [لذا] ضرر کردیم. آن چند سالی که سند تحوّل جدّی گرفته نشد، پیشرفتی پیدا نکرد، ضرر کردیم. خب حالا بحمدالله شنیدم که سند، هم مورد بازنگری قرار گرفته، که رو به اتمام است و در حال نهایی شدن است، هم «نقشه‌ی راه» برای اجرای آن آماده شده، که اینها همه مهم است. بخصوص این نقشه‌ی راه برای اجرای سند خیلی مهم است؛ بدانیم این سند را چه جوری بایستی عمل کنیم که در تمام سطوح آموزش‌وپرورش اثر خودش را ببخشد؛ این خبر خوبی است. نگذارید وقفه ایجاد بشود و کار را به طور جدّی پیش ببرید."

کارنامه تحولی آغازی برای اجرای سند تحول بنیادین است

رسانه KHAMENEI.IR به همین مناسبت گفت‌وگویی با رضامراد صحرایی؛ وزیر آموزش و پرورش داشته است که بخشی از آن را مشاهده می‌کنید:

رضامراد صحرایی؛ وزیر آموزش و پرورش گفت: این سند، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است، نه تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش. یکی از بازیگران این عرصه خود وزارت آموزش و پرورش است. فصل هشتم سند که نگاشت نهادی سند است، در بخشی تأکید دارد که همه‌ دستگاه‌ها و نهادها بویژه رسانه ملّی در اجرای این سند تکلیف دارند.

وی افزود: وزیر آموزش و پرورش مکلف بوده‌ است که سالی یکبار در شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره اقدامات سایر دستگاه‌ها درباره سند گزارش بدهد. سال گذشته وقتی به شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش دادم به من گفته شد این نخستین گزارش وزرای آموزش و پرورش از اجرای سند است.

صحرایی بیان کرد: در آن‌جا از نداشتن چهار نگاشت سند به عنوان مشکلات اجرایی گفتم. نگاشت نهادی، چراکه در سند گفته است که باید نگاشت نهادی داشته باشد؛ نگاشت مدرسه‌ای، یعنی سند وقتی به مدرسه میرود آنجا قرار است چه اتفاقی بیفتد؛ نگاشت حقوقی و قانونی، اجرای این سند به حدود 20قانون و آیین‌نامه نیاز دارد و یک نگاشت رسانه‌ای هم لازم داشته است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: در این سالیان هیچکدام از اینها متأسفانه تهیه نشده بود یا اگر هم تهیه شده بود جنبه قانونی پیدا نکرده بود.

وی عنوان کرد: کاری که ما انجام دادیم و تأکید شورای عالی انقلاب فرهنگی هم بود تهیه نقشه بود. نقشه مبتنی بر همه تجربه‌های پیشین است. برای تهیه آن سندی نبوده است که موجود باشد و از آن بهره نبرده باشیم. از همه وزرای پس از تدوین سند تحول بنیادین هم مستقیم و غیر مستقیم در نشست‌ها مشورت گرفته‌ام و همه آنها دغدغمند تحول بودند.

 وزیر آموزش و پرورش گفت: نقشه راه اجرای سند تحول در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است. امروز اجرای این نقشه یک تکلیف ملّی است. یعنی سازمان اداری و استخدامی هر سال بر مبنای این نقشه، دستگاه‌های همکار نظام تعلیم و تربیت را ارزشیابی خواهد کرد.

وی افزود: سازمان برنامه و بودجه برمبنای این نقشه راه، اعتبار تخصیص خواهد داد و این نقشه، راه را برای ما روشن کرده و اولویت‌های هر سال مشخص شده است.

صحرایی گفت: ترمیم سند هم لازم است و ضمیمه‌ای برای این کار پس از اجرا در دوره‌های یک‌ساله پیش‌بینی شده و توجه به فناوری‌های نوین از جمله هوش مصنوعی در نقشه راه در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور فعال دانشگاه آزاد در نمایشگاه بین‌المللی آموزش و پرورش
  • حضور فعال دانشگاه آزاد نجف‌آباد در نمایشگاه بین‌المللی آموزش و پرورش
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • اساس و توسعه هر کشور، توجه به آموزش و پرورش و تربیت نسل جوان است
  • رقابت داوطلبان استخدامی آموزش و پرورش و EPT در دانشگاه آزاد اسلامی
  • تحقق سند تحول آموزش و پرورش جدی گرفته شود
  • اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پرورش یک تکلیف ملی است
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • توجه به هوش مصنوعی در نقشه راه سند تحول آموزش
  • ایجاد تحول در آموزش و پرورش، پایه ایجاد تحول در کشور است/ نظرات مختلف کارشناسی باید منجر به گشایش شود