Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@03:43:01 GMT

50 کشاورز نمونه مهابادی تجلیل شدند

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۲۸۲۰۸

50 کشاورز نمونه مهابادی تجلیل شدند

به گزارش ایرنا، کشاورزان و تولید کنندگان برتر مهاباد شامل محمدامین اوطمیشی بهره بردار نمونه کشوری در بخش شبکه آبیاری و زهکشی، 10 نفر کشاورز نمونه استانی و 39 نفر کشاورز نمونه شهرستان بودند.
این کشاورزان در بخش های زراعت، باغات، دام و طیور، آبیاری تحت فشار، تولید نهال، مرتع داری و آبخیزداری جزو تولیدکنندگان برتر استانی و شهرستانی بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فرماندار مهاباد در این آیین گفت: دولت تدبیر و امید عزم خود را برای حمایت بیشتر از بخش کشاورزی و کمک به بهبود معیشت کشاورزان جزم کرده است.
ایرج شجاعی افزود: حمایت های دولت در قالب طرح های بیمه ای، پرداخت تسهیلات بانکی با بهره کم و افزایش قیمت محصولات کشاورزی صورت می گیرد و این امر می تواند آینده روشنی برای بخش کشاورزی کشور باشد.
وی اضافه کرد: کشاورزان با تحقق امنیت غذایی در ایران نقش مهمی در ایجاد امنیت و آرامش ایفا کردند و ایران در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی دارای رتبه های پنجم و ششم جهانی قرار دارد.
وی اظهار داشت: کشاورزان مهابادی نیز هر سال جزو تولید کنندگان برتر کشوری و استانی هستند و این امر نشان می دهد که کشاورزان ما در استفاده از تکنولوژی و علم پیشتاز هستند.
فرماندار مهاباد با اشاره به وجود بیش از پنج هزار و 800 چاه مجاز و غیرمجاز در این شهرستان افزود: با استفاده از این چاه ها سالانه بیش از 100 میلیون مترمکعب آب از ذخایر زیرزمینی برداشت می شود و 95 میلیون مترمکعب آب نیز از سد مهاباد برای آبیاری دشت شهرویران رهاسازی می شود.
شجاعی گفت: هم اکنون هفت هزار هکتار از اراضی آبی مهاباد به سامانه های نوین آبیاری تجهیز شده و سهم بکارگیری سامانه های نوین آبیاری در این شهرستان 25 درصد و در حدود 2 برابر میانگین استان است.
امام جمعه مهاباد نیز در این آیین گفت: یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی استفاده از تکنولوژی پیشرفته در بخش کشاورزی و خودکفایی در تولید محصولات است.
ماموستا عبدالسلام امامی افزود: در رژیم طاغوت، کشاوران ما هیچ گونه ابزار و تکنولوژی پیشرفته ای در اختیار نداشتند و نمی توانستند به خوبی از منابع خدادادی کشور برای افزایش تولید استفاده کنند.
وی یادآور شد: در حالی که جمعیت ایران تنها یک درصد جمعیت جهان است اما هشت درصد منابع طبیعی جهان در این کشور قرار داد و این امر فرصت مناسبی برای بهره وری بیشتر از منابع طبیعی است.
ماموستا امامی از کشاورزان خواست از مصرف بی رویه کودهای شیمیایی و سموم خودداری کنند تا غذایی سالم و مفید را به مردم عرضه کنند.
وی از تشکُل های کشاورزی و مسوولان دولتی نیز خواست برای کمک به معیشت کشاورزان سازوکاری ایجاد کنند که دست واسطه ها از دسترنج کشاورزان کوتاه شود.
مدیر جهادکشاورزی مهاباد نیز در این مراسم گفت: امسال کشاورزان این شهرستان با همکاری مسوولان 25 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی کردند.
رسول سعیدیان افزود: کشاورزان این شهرستان با تجهیز 7.5 هکتار از مزارع و باغات خود به سامانه های نوین آبیاری قطره ای و بارانی و کاشت محصولات کشاورزی با نیاز آبی کم به جای محصولات آب بر نقش مهمی در صرفه جویی در مصرف آب ایفا کردند.
وی اضافه کرد: در این شهرستان 81 هزار هکتار زمین مستعد کشاورزی وجود دارد که 56 هزار هکتار ان به صورت دیم و 25 هزار نیز به صورت آبی کشت می شود.
وی با اشاره به دیگر صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی مهاباد نیز گفت: در این شهرستان 144 واحد گاوداری شیری صنعتی و روستایی، 82 واحد مرغداری، سه کارخانه فعال بخش لبنیات و فراوری شیر، هفت واحد گلخانه ای با مساحت 23 هزار مترمربع و چهار سیلوی ذخیره گندم به ظرفیت 202 هزار تُن وجود دارد.
در این مراسم همچنین از خانواده مرحومه «خیال عبدالله زاده» از تولیدکنندگان برتر استانی در زمینه تهیه و فرآوری گیاهان دارویی قدردانی شد.
سال گذشته نیز از بین کشاورزان مهابادی از «ابوبکر نورافشان» و «حسن آزرده» به عنوان کشاور برتر ملی در زمینه تولید جو دیم و بهسازی آبیاری تجلیل شده بود.
شهرستان مهاباد بیش از 81 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی در جنوب آذربایجان غربی است.
3020/6185/2093
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امنیت و آرامش تسهیلات بانکی شیر صرفه جویی صرفه جویی در مصرف جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۲۸۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود

حسین زند گفت: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با ارائه یارانه کود و سبد کودی کامل، نقش مهمی در حمایت از کشاورزان استان و تولید پایدار گندم ایفا می‌کند که در همین رابطه در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۸ هزار تُن انواع کود‌های شیمیایی یارانه‌ای بین کشاورزان قمی توزیع شد.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم افزود: تلاش ما این است که با تامین و توزیع به‌موقع کود‌های پایه کشاورزی و ترویج دانش فنی مصرف این نهاده‌ها در میان بهره‌برداران، به‌منظور تولید پایدار محصولات راهبردی همچون گندم و دیگر غلات، نقش موثری ایفا کنیم.

او  ادامه داد: در همین راستا در سالی که گذشت، به مدد همت و تلاش بی‌وقفه کشاورزان و حمایت‌های دولت، با تامین به‌موقع و توزیع گسترده و مصرف قابل توجه کود‌های پایه کشاورزی، شاهد رشد در تولید گندم بودیم که این دستاورد بزرگ، مرهون زحمات و تلاش‌های بی‌وقفه همه دست‌اندرکاران این زنجیره است.

زند گفت: یکی از مهمترین عواملی که می‌تواند منجر به افزایش کمی و کیفی انواع محصولات کشاورزی شود، بهبود تغذیه گیاهی است. هر چقدر تغذیه گیاهی بهتر و هدفمندتر انجام شود، نتیجه حاصل از آن در بهبود کمی و کیفی محصول آن بهتر خواهد بود. در همین رابطه مصرف کافی و متعادل انواع کود‌های شیمیایی به‌خصوص کود‌های فسفاته و پتاسه نقش بسیار موثری دارد.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم بیان کرد: با توجه به شرایط خاصی که استان قم به لحاظ تنش‌های آب و هوایی دارد، تغذیه گیاهی در آن اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و باید به آن توجه ویژه‌ای شود، ما در سه سال گذشته با انجام کار‌های ترویجی که با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان انجام گرفت و با تدارک و فراهم نمودن سبد کودی کامل، انواع کود‌های پتاسه و فسفاته از طریق شبکه رسمی توزیع شرکت خدمات حمایتی کشاورزی درسطح استان (کارگزاری‌های توزیع نهاده‌های کشاورزی) توزیع و دربخش کشاورزی استان مصرف شد.

او  افزود: در نتیجه توانستیم عدد بسیار خوبی از مصرف ترکیب مناسب کود‌ها را داشته باشیم. این اقدام‌ها باعث شد که استان قم در سال‌های اخیر رتبه برتر در مصرف بهینه و متعادل و ترکیب مناسب کودی در سطح کشور را به دست آورد.

به گفته متولیان بخش کشاورزی قم طی ۲ سال گذشته (از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم) بالغ بر ۱۲۹ طرح کشاورزی با سرمایه‌گذاری ۴۵۰ میلیارد تومان و ایجاد اشتغال مستقیم برای یک‌هزار و ۲۹۱ نفر در قم به‌بهره‌برداری رسیده‌است.

این میزان سرمایه‌گذاری و افتتاح طرح‌های کشاورزی در استان قم نشان از اهتمام جدی دولت سیزدهم نسبت به موضوع امنیت غذایی و افزایش ظرفیت تولید و اشتغال در این بخش مهمی اقتصادی دارد.

گفتنی‌است ۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت می‌رود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.

به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تن‌هایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • روزانه بیش از ۲۰۰ تن پسماند در شهرستان مهاباد تولید می‌شود
  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • کسب سه مدال نقره توسط شناگر نابغه مهابادی
  • کسب سه مدال نقره شنا توسط شناگر نابغه مهابادی