Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@16:02:12 GMT

تغییر موعد اعزام به خدمت به چه صورت است؟

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۳۴۰۱۵

تغییر موعد اعزام به خدمت به چه صورت است؟

به گزارش خبرنگار حوزه نظام وظیفه گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از مشمولان خدمت وظیفه عمومی، سوالاتی در رابطه با تغییر تاریخ اعزام خود دارند.

مطابق قوانین موجود در ارتباط با سربازی و خدمت وظیفه عمومی، آن دسته از مشمولانی که برای اعزام به خدمت معاذیر دارند و امکان اعزام به خدمت در زمان مقرر را ندارند، بر حسب مواردی که به آن اشاره می‌کنیم، می‌توانند زمان اعزامشان را به تعویق اندازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نظر داشته باشید، مشمولانی که به خاطر بیماری و یا صدمات جسمانی وارده ناشی از حوادث و سوانح (خارج از موضوع ماده ۴۰ قانون خدمت وظیفه عمومی)، قادر به اعزام به خدمت در زمان مقرر نمی‌باشند و مصدومیت و بیماری آنان را پزشک معتمد سازمان وظیفه عمومی تأیید کند، موعد اعزام به خدمتشان با پیشنهاد پزشک مربوط، حداکثر تا ۲ ماه به تعویق می‌افتد؛ اما در صورتی که همسر و فرزند مشمولان فوت کند، حداکثر ۶ ماه اعزامشان به تعویق می‌افتد.

قابل ذکر است که این مقدار برای برادر و خواهر مشمولان حداکثر ۲ ماه است و اگر پدر و مادر همسر فوت کند، حداکثر ۱ ماه از زمان فوت، اعزام مشمولان خدمت وظیفه عمومی به تعویق می‌افتد.

همچنین مشمولانی که به خاطر بروز بلایای طبیعی از جمله سیل و زلزله و یا وقوع حوادثی نظیر سقوط هواپیما، آتش‌سوزی و ... (خارج از موضوع ماده ۴۰ قانون خدمت وظیفه عمومی)، خود یا یکی از اعضای درجه یک خانواده مانند پدر، مادر، همسر و فرزندبه طور جدی آسیب ببیند و یا منزل مسکونی آنها پیش از ۵۰ درصد خسارت دیده باشد، با ارائه مدارک و مستندات معتبر، زمان اعزام به خدمت آنان حسب مورد و به تناسب میزان آسیب وارده از زمان آسیب‌دیدگی، از ۱ تا ۶ ماه به تعویق می‌افتد.

قابل ذکر است برای پذیرفته‌شدگان قطعی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی داخل و خارج از کشور که زمان ثبت نام و ادامه تحصیل آنان بعد از زمان اعزام باشد، اعزام آن‌ها حسب مورد حداکثر تا ۶ ماه به تعویق می‌افتد.

همچنین دارندگان برگ اعزام به خدمت تاریخ‌های مرداد، شهریور و دی ماه هر سال که منتظر اعلام نتیجه آزمون‌مراکز سنجش آموزش عالی هستند نیز زمان اعزام به خدمتشان حسب مورد حداکثر تا ۲ ماه به تعویق می‌افتد.

البته برای ورزشکاران نیز این امکان وجود دارد و ورزشکاران تیم‌های ملی با درخواست فدارسیون مربوطه جهت اعزام به مسابقات المپیک، جهانی و آسیایی، زمان اعزامشان بنا به تشخیص رئیس سازمان وظیفه عمومی حداکثر تا ۴ ماه به تعویق می‌افتد.

اما مشمولانی که در حال طی مراحل نهایی گزینش و استخدام در نیرو‌های مسلح می‌باشند، در صورت تأیید موضوع از سوی سازمان مربوط، اعزام به خدمتشان حداکثر تا ۴ ماه به تعویق می‌افتد.

همچنین مشمولان متاهلی که شرایط خاص نظیر تولد فرزند، بیماری شدید همسر و فرزند و ... را دارا هستند، بهتر است بدانند که زمان اعزامشان حداکثر تا ۲ ماه به تعویق می‌افتد.

گفتنی است که این امکان برای مشمولانی که قصد تشرف به حج تمتّع را دارند، وجود دارد و زمان اعزام به خدمت آن‌ها نیز حداکثر تا ۲ ماه به تعویق می‌افتد

در نظر داشته باشید که تعویق موعد اعزام به خدمت شامل مشمولانی می‌شود که فاقد غیبت باشند و صرفاً با درخواست مشمول و فقط برای یک بار انجام می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سربازی ستاد کل نیروهای مسلح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۳۴۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات تازه‌ترین تغییر سن و شرط بازنشستگی

سابق بر این افراد زمانی بازنشسته می‌شدند که سال‌های خدمت آنها به ۳۰ سال می‌رسید اما درحال حاضر قانون در حوزه بازنشستگی تغییراتی داشته است. افزایش سن بازنشستگی از مصوبات مجلس در ۲۸ آبان ماه بود.

به گزارش اکونگار این مصوبه در واقع یکی از بندهای ماده ۲۹ برنامه هفتم توسعه بود. مصوبه‌ای که البته هنوز زمان اجرای آن مشخص نشده است اما با توجه به اهمیت این مصوبه، در این مطلب مهم‌ترین مواد مربوطه را بررسی می‌کنیم:

۱. بیمه پردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمی‌شود.

۲. بیمه پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه می گردد.

۳‌. بیمه پردازانی که ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه می گردد.

۴. بیمه پردازانی که مطابق قوانین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهارماه اضافه می گردد.

۵. بیمه پردازانی که مطابق قوانین تا ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه می گردد.

همچنین تبصره یک این ماده اجرای تمام یا بخشی از این مواد را مشروط بر این کرده است که سن بیمه شده در زمان بازنشستگی برای مردان از ۶۲ سال و برای زنان از ۵۵ سال بیشتر نباشد. تبصره شش این ماده هم قرر کرده است که افرادی که با تقاضای خود مایل به بازنشستگی زودتر از موعد فوق الذکر باشند، بازنشستگی آنها مطابق قوانین مربوطه و بدون رعایت بندهای(۱) تا (۵) بلامانع است و حقوق بازنشستگی آنان مطابق احکام این سند برقرار خواهد شد.

روایت رییس مجلس از میزان افزایش سن بازنشستگی

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس نیز توضیح داده است که براساس این مصوبه سقف افزایش سنوات خدمتی برای آقایان «حداکثر۳۵ سال یا ۶۲ سال سن» است و سقف سن بازنشستگی برای خانم‌ها ۵۵ سال است. همچنین گفته شده که در این مصوبه میزان افزایش سنوات خدمت پلکانی است و بیشتر افراد در حد چند ماه به سنوات خدمت‌شان اضافه می‌شود و به میزان سنوات خدمت افرادی که به‌تازگی شروع به کار کنند نیز حداکثر ۵ سال اضافه می‌شود.

نگاهی به سن بازنشستگی در قانون تامین اجتماعی

البته ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی نیز به موضوع بازنشستگی پرداخته است بر اساس این ماده، مشمولان این قانون با داشتن شرایط حداقل ۱۰ سال پرداخت حق بیمه مقرر، قبل از تاریخ تقاضای بازنشستگی و رسیدن سن مرد به ۶۰ سال و زن به ۵۵ سال تمام امکان استفاده از خدمات بازنشستگی برای این افراد فراهم است. ماده ۷۷ این قانون نیز به میزان مستمری پرداخته است. بر اساس این ماده مقدار مستمری یک‌سی و پنجم متوسط مزد یا حقوق بیمه شده ضرب در سنوات پرداخت حق بیمه است مشروط بر آنکه از صددرصد متوسط مزد یا حقوق تجاوز نکند. در تبصره قانونی آن نیز متوسط مزد یا حقوق برای محاسبه مستمری آمده که متوسط آن عبارت است از مجموع مزد یا حقوق بیمه شده که براساس آن حق بیمه پرداخت شده ظرف ۲ سال آخر پرداخت حق بیمه تقسیم بر ۲۴ خواهد بود.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903815

دیگر خبرها

  • جزییات تازه‌ترین تغییر سن و شرط بازنشستگی
  • سن بازنشستگی تغییر کرد
  • مشمولان سربازی مراقب باشند حبس نخورند!
  • واکنش سازمان نظام وظیفه درباره این نوع معافیت از سربازی
  • لزوم هوشمندسازی کارت‌های پایان خدمت قدیمی
  • مجازات معافیت غیرقانونی از سربازی اعلام شد
  • ۵ سال زندان در انتظار این مشمولان سربازی
  • مجازات معافیت غیرقانونی از سربازی چیست؟
  • برخورد قانونی با سوءاستفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی
  • برخورد قانونی با سوء استفاده کنندگان از قانون معافیت سربازی