Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مصیب نعیمی» تحلیلگر مسائل منطقه در تشریح سخنان رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر ادامه حضور نظامیان این کشور در عراق در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: اظهارات اخیر ترامپ در مورد رصد ایران از ناحیه عراق و حتی بحث حمله نظامی علیه تهران، بیش از آنکه حقیقت سیاسی و میدانی باشد یک مانور رسانه‌ای بر پایه ایجاد رعب و وحشت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او از ابتدای ورود به کاخ‌سفید به دنبال آن است تا از طریق تزریق جو رسانه‌ای نه تنها ایران بلکه حتی کشورهای اروپایی همسو با خود را زیر فشار قرار دهد تا از این طریق بتواند تضعیف روحیه سیاسی را عملیاتی کرده و همچنین وحشت راهبردی را در ذهن تمام جهان نهادینه کند. به عنوان مثال در مورد ابقاء و ادامه حضور نظامیان کشورش در عراق دقیقاً بر خلاف اظهاراتش در انتخابات سال ۲۰۱۶ اقدام کرده و این نشان از دوگانگی بسیار عمیق وی در مورد پرونده‌های مختلف در عرصه منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای دارد.

وی ادامه داد: ترامپ به هیچ وجه نمی‌داند که چرا باید نیروهایش در عراق ابقاء شود و تنها دلیلی که برای این اقدام خود بیان می‌کند وجود ایران در همسایگی عراق است، وگرنه او حتی به صورت دقیق نمی‌داند که هدفش از ادامه حضور نظامیان آمریکا در یک پایگاه نظامی آنهم در وسط صحرا چیست. به عنوان نمونه زمانی که او در سال نوی میلادی با همسرش وارد پایگاه نظامی در عراق شد، نه تنها دولت عراق بلکه در داخل ایالات متحده انتقادهای بسیار زیادی علیه وی به راه افتاد؛ این بدان معناست که او تنها به دنبال ابراز وجود در برخی پرونده‌ها است. طبیعیست که دولت و ساختار سیاسی – امنیتی عراق طی چند سال اخیر بسیار متفاوت شده و تغییرات زیادی کرده است؛ به این جهت واکنش رئیس جمهوری عراق به اظهارات ترامپ مبنی بر ادامه حضور نظامیان ایالات متحده در این کشور نشان دهنده آن است که نفوذ آمریکا در عراق همانند گذشته نیست.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به عدم پذیرش ترامپ برای تحمیل هزینه‌های مجدد در خاورمیانه، گفت: ترامپ به هیچ وجه زیر بار پرداخت هزینه مجدد در منطقه و افغانستان نمی‌رود. آشفتگی و نقش سخنان وی توسط مقامات دفاعی، امنیتی و سیاسی آمریکا در مورد خروج از سوریه و افغانستان نشان دهنده آن است که او بر اساس نگاه اقتصادیش نمی‌خواهد هزینه‌های بیشتری نسبت به اوباما یا بوش پسر پرداخت کند. تا جایی که اخیراً به عملکرد بوش پسر در حمله به عراق انتقاد کرده و حتی او را مقصر تحمیل هزینه‌های زیاد بر ایالات متحده دانسته است. این بدان معناست که بحث رصد و حتی حمله به ایران توسط آمریکا از ناحیه عراق یک گنده‌گویی و مانور مهندسی شده برای ایجتد وحشت منطقه‌ای و نقطه‌ای است. طبیعتاً مشاوران وی می‌دانند که ایران با کشورهای دیگر منطقه یکی نیست و هر کدام دارای وزن و نفوذ متفاوت است.

نعیمی افزود: ترامپ به دنبال آن است تا بر اساس مخالفت با مشاوران امنیتی و نظامی ایالات متحده، خود را یک سر و گردن از همه بالاتر نشان دهد و حتی به دنیا القاء کند که نظر جامعه اطلاعاتی و نظامی ایالات متحده در مورد ایران درست نیست. نباید شک کنیم که در پس پرده این اظهارات، اسرائیل یکی از مهره‌های نافذ و تاثیرگذار است. تل‌آویو از این طریق سعی دارد تا حلقه تهدید علیه تهران را جدی و محکم نشان دهد و حتی در این راستا از عربستان سعودی هم استفاده خواهد کرد. به گونه‌ای که نظریه مشورتی صهیونیست‌های مسیحی در آمریکا به ترامپ و آنهم علیه تهران یکی از محرک‌های اصلی اظهارات اخیر وی به حساب می‌آید. بنابراین با توجه به راهبرد و روابط دولت عراق با ایران و همچنین با عنایت به شرایط فعلی، ادامه حضور آمریکا در عراق را نمی‌توان تهدید جدی به حساب آورد.       

منبع: ایلنا

کلیدواژه: عراق اسرائیل دونالد ترامپ برهم صالح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۳۴۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد

به نقل از المعلومه، ادامه دخالت‌های «النا رومانوسکی» سفیر آمریکا در امور امنیتی و مسائل اجتماعی عراق، واکنش محافل عراقی را به همراه داشته است.

در این راستا «رفیق الصالحی» نماینده فراکسیون پارلمانی صادقون عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا از کشورش به خاطر اظهارات مداخله جویانه او شد.

وی با بیان اینکه اظهارات اخیر سفیر واشنگتن در بغداد مردود و نیازمند موضع ملی برای بیرون راندن آن از عراق است، تاکید کرد: رومانوسکی ملت و دولت عراق را بسیار خوار و خفیف کرده و تداوم تحرکات وی خطرناک است و تبعاتی برای حاکمیت کشور به همراه دارد.

به گفته الصالحی، این قبل تحرکات آمریکا، دخالت آشکار در امور داخلی عراق است.

«نیسان الزایر» عضو کمیسیون حقوق بشر پارلمان عراق نیز اظهارات رومانوسکی درباره اصلاح قانون مبارزه با فحشا و بی بندو باری جنسی در مجلس عرا، را مورد انزجار قرار داد.

«یاسر الحسینی» دیگر نماینده مجلس عراق نیز گفت: ما نمی‌پذیریم که سفیر آمریکا در بغداد خود را رئیس جمهور عراق بداند. دخالت‌های وی مخرب است، از این رو از دولت می‌خواهیم که قیمومیت آمریکا بر عراق را متوقف کند.

وی به دخالت‌های سفیر آمریکا در عراق در امور امنیتی و مسائل اجتماعی در کشورش اشاره کرد و خواستار واکنش دولت و وزارت خارجه عراق در قبال تحرکات سفیر آمریکا در بغداد شد.

پیش از این نیز «علی جابر التمیمی» کارشناس مسائل حقوقی عراق با اشاره به اینکه، رومانسکی قانون‌های بین المللی را در خصوص این کشور نقض کرده، گفته بود: رومانسکی به قانون مبارزه با فحشا در عراق اعتراض کرده که این اقدام در تضاد با مفاد یک، ۲ و سه منشور سازمان ملل و ماده ۲۷ توافقنامه راهبردی امضا شده با طرف آمریکایی در سال ۲۰۰۸ به شمار می‌رود.

وی افزود: بدین ترتیب عراق حق دارد سفیر آمریکا را بر اساس توافقنامه وین سال ۱۹۶۱ بند مربوط به تعیین روابط دیپلماتیک از این کشور اخراج کند. بر اساس ماده ۹ توافقنامه وین، هر کشوری می‌تواند هر سفیر نامطلوبی را اخراج کند.

در همین حال، «ابتسام الهلالی» رئیس فراکسیون المنتج الوطنی در پارلمان عراق نیز تاکید کرده بود: سفیر آمریکا در عراق برای گسترش انحرافات اخلاقی و همجنس گرایی در این کشور تلاش می‌کند.

وی افزود: ما شاهد اقدامات پارلمانی در عراق برای جلوگیری از تحرکات آمریکا در این کشور در راستای گسترش انحرافات اخلاقی و همجنس گرایی هستیم. اقدامات سفیر آمریکا به ویژه در خصوص حمایت از همجنس گرایی در جامعه عراق نگران کننده است.

الهلالی ادامه داد: ما باید از طریق کانال‌های قانونی و دیپلماتیک در برابر پیاده شدن این پروژه‌ها در عراق وارد عمل شویم. اقدامات سفیر آمریکا در راستای اجرای راهبرد این کشور با حمایت برخی کشور‌های غربی انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، پارلمان عراق اخیرا با وجود مخالفت‌ها از سوی آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی، قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی در این کشور را با یک اصلاحیه به تصویب رساند.

پارلمان عراق با اعمال اصلاحیه‌ای در قانون قبلی که روابط همجنس‌گرایانه و تغییر جنسیت را جرم تلقی می‌کرد، مجازات تعیین شده برای این جرائم را از اعدام به ۱۵ سال حبس تغییر داد و آن را به تصویب رساند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند