Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، رضا انصاری در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۱۶ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی در تشریح سوال خود از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سوال من از آقای غلامی در قالب دو بخش ساماندهی دانشجویان دکتری، شامل مسائل رفاهی آن‌ها و بخشی دیگر در رابطه با اشتغال دانشجویان دکتری و فارغ التحصیلان این مقطع تحصیلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: همه می‌دانیم که دانشجویان دکتری به عنوان یک سرمایه مهم انسانی در توسعه علم، اقتصاد و صنعت کشور اهمیت بسیاری دارند، هرچند کمیت و تعداد این دانشجویان چندان نیست، اما تاثیرگذاری شان در توسعه کشور بسیار است.

انصاری خاطرنشان کرد:  کشور‌های پیشرفته و تازه پیشرفته برای دانشگاه‌های خود مجموعه سیاست گذاری‌هایی در حوزه علم و فناوری دارند.

وی ادامه داد: کشوری مانند آمریکا برای دانشجویان خود برنامه ریزی کرده و توجه ویژه‌ای به ساماندهی آن‌ها دارد و حتی دانشجویان برتر و نخبه کشور‌های دیگر را جذب و برای آن‌ها هزینه می‌کنند در واقع آن‌ها برای توسعه علم و تکنولوژی در کشور خود برنامه ریزی داشته و پازل‌های مرتبط با صنعت و دانشگاه را در کنار هم چیده و تکمیل می‌کنند.

انصاری خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در صنایع نظامی آمریکا برنامه ریزان در حوزه‌های مختلف مهندسی و غیرمهندسی برای دستیابی به تکنولوژی برنامه ریزی می‌کنند، برای پیشرفت تکنولوژی‌هایی که می‌توانند تحول اساسی در علم ایجاد کرده و پایه‌های علم را قوی کنند نیز از دانشجویان نخبه استفاده می‌کنند بدین شکل که پروژه‌های تحقیقاتی و علمی را به دانشجویان داده تا بتوانند به اهداف مدنظر خود برسند.

وی معتقد است: کشور‌های پیشرفته دنیا از طریق برقراری ارتباط صنعت و دانشگاه برای دانشجویان دکتری خود و دانشگاه‌ها ایجاد اشتغال و درآمد می‌کنند، اما وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه‌ها در ایران نتوانستند ماده ۲ قانون اهداف و وظایف وزارت علوم را به خوبی اجرایی کنند.

انصاری تاکید کرد: اصلی‌ترین منبع برای ایجاد اقتصاد مبتنی بر علم و تکنولوژی، اقتصاد مقاومتی، جایگزینی نوآوری به جای مونتاژ در صنعت کشور این است که برنامه ریزی خوبی برای دانشجویان دکتری و پژوهشگران و فارغ التحصیلان این مقطع دانشگاهی داشته باشیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، اضافه کرد: انتظار است آقای غلامی توضیح دهند وزارتخانه علوم در حوزه آموزش، پژوهش و فناوری برای شکل گیری ماموریت‌های اصلی این وزارتخانه براساس ماده ۲ اهداف وزارتخانه علوم و تحقیقات و رونق اکوسیستم و نوآوری در کشور چه کرده اند.

وی در ادامه به برخی از ماموریت‌های اصلی وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری اشاره کرد و افزود: از جمله این ماموریت‌ها عبارتند از: شناسایی قابلیت‌های برتر، استعداد‌های پژوهشی و معرفی آن‌ها به بخش‌های صنعتی، برنامه ریزی برای تدارک منابع مالی و توسعه فناوری کشور، حمایت از توسعه، تحقیقات و پژوهش‌های مرتبط با فناوری نوین، اتخاذ تدابیر و تهیه پیشنهادات لازم در زمینه انتقال فناوری و توسعه دانش بومی.

انصاری با تاکید بر اینکه نباید برای ۲۰ هزار دانشجوی دکتری تا این حد و اندازه دغدغه داشته باشیم، گفت: اکنون دانشجویان دکتری دانشگاه‌ها به صورت تمام وقت و با میانگین سنی بالای ۲۵ سال فعال هستند این در حالی است که مرتب تبلیغ ازدواج و تشکیل خانواده را می‌کنیم، اما در عین حال به آن‌ها اجازه کار و اشتغال نمی‌دهیم.

نماینده مردم داراب در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه انفعال و سردرگمی و بی برنامه گی در وزارتخانه علوم موج می‌زند، توضیح داد: در میان اهداف وزارت علوم ماموریت خاصی برای اشتغال تعریف نشده در حالی که خروجی آن‌ها باید منجر به اشتغال شود لذا اگر این ماموریت اصلی وزارتخانه درست انجام شود دانشجویان دکتری بیکار نخواهند بود و برای ۲۵ میلیون ودیعه مسکن هر روز جلوی وزارتخانه نمی‌آیند.

وی از وزیر علوم خواست در این خصوص با رئیس جمهور صحبت کرده و کمک بگیرد تا در حوزه‌های علم و فناوری که در اجرای ماده ۲ قانون وزارتخانه علوم آمده تغییرات صورت بگیرد.

انصاری با بیان اینکه مکان‌های رشد علمی ایجاد شده فقط در قالب یک اسم هستند و رسم مکان‌های رشد در دنیا را دنبال نمی‌کنند، افزود: حجم درآمد شرکت‌های دانشگاهی کشور‌های پیشرفته به تریلیون می‌رسد لذا لازم است این درآمد را با درآمد دانشگاه‌های خود مقایسه کنیم. 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی اخبار مجلس وزیر علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۳۸۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی

دانشگاه جامع انقلاب اسلامی در هفت رشته در مقطع دکتری تخصصی دانشجو می پذیرد. - اخبار سیاسی -

مهدی شیری مدیر روابط عمومی دانشگاه جامع انقلاب اسلامی، در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم از پذیرش دانشجوی مقطع دکتری تخصصی (PhD) در هفت رشته برای سال تحصیلی 1403-1404 دانشگاه جامع انقلاب اسلامی خبر داد.

 به گفته وی روانشناسی تربیتی، حقوق بین الملل عمومی، مدیریت بحران،  مدیریت رسانه، مطالعات زنان و خانواده گرایش حقوق زن در اسلام، مطالعات زنان و خانواده گرایش مطالعات حقوق خانواده و مطالعات سیاسی انقلاب اسلامی گرایش آینده پژوهی انقلاب اسلامی از جمله رشته هایی است که در این دانشگاه دانشجو جذب می شود.

علاقه مندان برای شرکت در آزمون این رشته ها می‌توانند تا 20 اردیبهشت 1403 به درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه و نسبت به انتخاب رشته خود اقدام کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امسال برای اشتغال فارغ‌التحصیلان برنامه ریزی شده است
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  •  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید
  • برگزاری جشنواره‌های ویژه گردشگری در اردبیل برنامه‌ریزی می‌شود
  • ضرورت افزایش ظرفیت دکتری جمعیت شناسی در دانشگاه‌ها/ تعامل ستاد جمعیت و فضای دانشگاهی کشور+فیلم
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • ادارات لرستان سهم اعتبارات وزارتخانه‌ای را تا پایان اردیبهشت مشخص کنند
  • وضعیت اعتبارات عمرانی و هزینه‌ای لرستان هر چه سریع‌تر مشخص شود
  • پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
  • ضرورت خرید تضمینی ۲ میلیون راس دام مازاد از دامداران