Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@06:21:34 GMT

کسب و کار بافندگان فرش رونق می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۳۸۸۷۹

کسب و کار بافندگان فرش رونق می‌گیرد

معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مرکز ملی فرش ایران با هدف افزایش بهره‌وری و بهبود فضای کسب و کار صنعت فرش دستباف و واگذاری تصدی‌گری‌ها به اتحادیه فرش تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش ایسنا، در مراسم امضای این تفاهم‌نامه که در وزارت تعاون برگزار شد، محمد جعفر کبیری - معاون امور تعاونی‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی - اظهار کرد: فرش دستباف ایران از مهم‌ترین و پردرآمدترین صادرات غیر نفتی جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود که در کنار صنعت کشاورزی، نقش تأثیر گذاری در تأمین معیشت خانوار روستایی دارد؛ از این رو امیدواریم برای بهبود فضای کسب و کار اهالی صنعت فرش دستباف بتوانیم قدم‌های مثبتی برداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تعاونی‌ها نقش استراتژیکی در ساماندهی و توانمندسازی فعالان و بافندگان فرش دستباف دارند، گفت: با توانمندسازی تعاونی‌های فرش دستباف می‌توان به بهبود وضعیت کسب و کار این مشاغل کمک کرد. تعاونی‌های فرش دستباف در دو گرایش تعاونی‌های تولیدی و تأمین نیاز فعال هستند که به دنبال افزایش بهره‌وری و صرفه اقتصادی هستند.

به گفته معاون وزیر تعاون، ۱۵۰۳ تعاونی تولیدی با ۲۲ هزار و ۲۶۷ عضو توانسته‌اند ۳۱ هزار و سه فرصت شغلی ایجاد کنند و ۲۳۴ تعاونی تأمین نیاز نیز با ۴۰ هزار و ۷۸۸ عضو برای ۱۱ هزار و ۸۸۹ نفر فرصت شغلی به وجود آورده‌اند.

کبیری به پنج عامل موفقیت تعاونی‌های فرش دستباف اشاره کرد و گفت: اولین عامل این است که در تعاونی‌های فرش دستباف زمینه جذب نیروهای متخصص و آموزش دیده فراهم شده است. عامل دوم استفاده از کارشناسان فنون بازاریابی است. سوم، تقویت ابزارهای نظارتی بر فرآیند تعاونی‌ها است. عامل چهارم که می‌تواند از دلایل اصلی نیز باشد، برگزاری دوره‌های تخصصی جهت توانمندسازی تعاونی‌ها در موضوعات مدیریت، استاندارد سازی و برندسازی با هدف کمک به توسعه بازار است و در نهایت عامل پنجم، تقویت بنیه مالی تعاونی‌ها با تسهیلات جهت تقویت فرد اتکایی است.

در ادامه این نشست، فرشته دست‌پاک - رئیس مرکز ملی فرش ایران - با اشاره به اهمیت فرش ایران در جهان گفت: هیچ کالایی در کشور وجود ندارد که به اندازه فرش بتواند فرهنگ، هنر، سلیقه و هویت جمهوری اسلامی ایران را به رخ جهانیان بکشد. از طرفی هیچ کالایی به اندازه فرش تاکنون نتوانسته به توسعه اقتصاد و اشتغال منجر شود.

وی ادامه داد: ایران دارای سه کالای استراتژیک زعفران، پسته و فرش است اما در سال‌های اخیر به دلایل مختلف آن طور که باید نتوانسته از سرمایه زعفران خود استفاده کند؛ در چنین شرایطی افغانستان با استفاده از غفلت ایران، سال گذشته توانست رتبه نخست صادرات زعفران در جهان را به خود اختصاص دهد. اتفاقی مشابه این نیز برای پسته رخ داد زیرا بسیاری از باغات پسته در استان کرمان به دلایل مختلف از بین رفته است؛ بنابراین فرش، امروز استراتژیک‌ترین کالای ایرانی است که نیازمند حمایت است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به راه اندازی تعاونی‌های فرش دستباف، پیشنهاد کرد که تعاونی‌های حوزه فرش دستباف مجوز فعالیت خود را با مشورت مرکز ملی فرش ایران و ادارات استانی این مرکز دریافت کنند تا اصالت فرش دستباف ایرانی با چالش مواجه نشود.

به اعتقاد وی، این امر موجب افزایش انگیزه تعاونی‌ها و همچنین مشوق کارگروهی خواهد شد، زیرا در حوزه فرش روحیه کارگروهی آن طور که باید وجود ندارد.

البرز محمدی - مدیر کل تعاونی‌های تولیدی وزارت تعاون - نیز در ادامه یکی از دغدغه‌های اصلی معاونت تعاون را افزایش روحیه کار گروهی عنوان کرد و گفت: تعاونی‌های فرش، از نخستین تعاونی‌های گروهی بودند که فعالیت خود را آغاز کردند؛ هرچند این مهم آن طور که باید محقق نشد اما گام‌های کوچکی برای بهبود وضعیت در حال برداشته شدن است.

وی تصریح کرد: تعاونی‌های فرش دستباف دارای موقعیت ویژه‌ای هستند که از این موقعیت در صورت تفاهم میان دولت و بخش خصوصی می‌توان بهره برداری بسیاری انجام داد. در سال جاری مبلغی حدود ۴۰۰ میلیون تومان از بودجه معاونت تعاون در اختیار تعاونی‌های فرش دستباف قرار گرفت که این مبلغ در بخش‌های مختلفی مانند آموزش بافندگان هزینه شد.

به اعتقاد مدیر کل تعاونی‌های تولیدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تاکنون همکاری مناسبی میان ادارات مرکز ملی فرش ایران و مدیران تعاونی در استان‌ها صورت نگرفته که امید است امضای این تفاهم نامه فتح باب جدیدی برای گسترش همکاری میان مرکز ملی فرش ایران و معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باشد.

به گزارش ایسنا، این تفاهم‌نامه در راستای افزایش بهره‌وری و بهبود فضای کسب و کار صنعت فرش دستباف از طریق تعامل بین دستگاهی، واگذاری تصدی‌گری‌ها به اتحادیه فرش و استفاده از منابع موجود مرکز ملی فرش با هدف تقویت و توانمندسازی تعاونی‌ها میان معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مرکز ملی فرش ایران به امضا رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فرش دستباف كسب و كار مرکز ملی فرش وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۳۸۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرش دستباف هنر مادر است

مریم جلالی عصر امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نشست با اعضای کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی با اشاره به ضرورت تقویت همکاری‌ها بین بخش دولتی و خصوصی اظهار کرد: همکاری اتاق‌های بازرگانی و معاونت صنایع‌دستی در مرحله بسیار خوبی است و این همکاری‌ها بیش از پیش باید تقویت شود.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اشاره به اهمیت صادرات و ظرفیت‌های آن افزود: خوشبختانه ما از این مرحله عبور کردیم و اکنون فرصت بهره‌مندی از این ظرفیت‌ها است.

او اضافه کرد: بهتر است انسجام بین دولت و بخش خصوصی بیش از پیش تقویت شود چرا که به تعبیر مهندس ضرغامی، سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی سربازان خط مقدم هستند.

جلالی یادآور شد: اعتقاد من بر این است که صنایع‌دستی که من اسمش را اقتصاد هویت‌بنیان گذاشته‌ام، موانعی پیش رو دارد که باید آنها را برطرف کرد و به اهداف عالی پیش رو فکر کرد و به آن دست یافت.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد: معاصرسازی و تولید بر اساس سلیقه مشتری می‌تواند باعث شود تا صنایع‌دستی لوکوموتیو پیشران قطار هنر‌های مختلف مانند فرش دستباف در کشور باشد.

او سپس به اهمیت صادرات و برنامه‌ریزی در باره بازار‌های بین‌المللی اشاره کرد و افزود: ما بازار‌های کشف نشده‌ای داریم که یکی از آنها کشور قطر است و باید بر روی این بازار‌های کشف نشده برنامه‌ریزی کنیم.

جلالی به حمایت‌ها از صنایع‌دستی در اسناد بالادستی اشاره کرد و افزود: در برنامه هفتم موظف شدیم زیست‌بوم صنایع‌دستی را تدوین کنیم و ادبیات جدیدی در حکمرانی شکل بگیرد. خوشبختانه قدم‌های خوبی در حوزه صادرات صنایع‌دستی برداشته شده که می‌توان به موضوع حذف پیمان‌سپاری ارزی اشاره کرد. در همین حال خوشبختانه در حوزه نمایشگاهی نیز کار‌های خوبی انجام شده و هنرمندان ما در نمایشگاه‌های مختلف حضوری چشمگیر دارند.

معاون صنایع‌دستی کشور گفت: مشکل ما این است که در حوزه صنایع‌دستی و هنر در مرحله توصیف مانده‌ایم. در حالی که باید از توصیف عبور کنیم و به توزیع بپردازیم و صنایع‌دستی را به‌عنوان صنعتی سبز در بخش‌های مختلف تقویت و معرفی کنیم.

او به موضوع معرفی صنایع‌دستی از زاویه قصه و روایت اشاره کرد و افزود: روش‌های قدیمی دیگر برای فروش صنایع‌دستی و هنر جوابگو نیست. نسل جدید سلیقه دیگری دارد از این رو فروشندگان ما باید ادبیات جدیدی را یاد بگیرند تا شاهد نتایج بسیار خوب در این حوزه باشیم.

معاون صنایع‌دستی یادآور شد: من فرش دستباف را هنر مادر می‌دانم چرا نقوش فرش دستباف، دستمایه بسیاری دیگر از هنر‌های ما بوده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • صادرات ۸۰ میلیون دلاری محصولات تعاونی ها در مازندران
  • ۱۸۵ هزار نفر در کردستان عضو تعاونی‌ها هستند
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند
  • رشد ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • فعالیت ۱۰۴ هزار تعاونی در کشور
  • فرش دستباف هنر مادر است
  • رشد بیش از ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • مدیر حفاظت و اطلاعات بنیاد تعاون زندانیان معارفه شد