Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی گفت: از ابتدای تأسیس این مرکز تاکنون بیش از ۶۰ میلیون جلد کتاب در حوزه ترویج و نشر معارف قرآنی دینی و سنت و سیره اهل بیت(ع) تولید شده است.

به گزارش قدس آنلاین ؛ مسعود فرزانه اظهار داشت: آستان قدس رضوی یکی از مجموعه‌هایی است که در زمینه چاپ و نشر دارای سابقه طولانی، اعتبار و جایگاه رفیعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
مؤسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی از نخستین مؤسسات تأسیس شده در حوزه چاپ و نشر آستان قدس رضوی است که در اواخر سال 1362 با هدف نشر و ترویج معارف رضوی و سنت و سیره اهل بیت(ع) و همچنین چاپ کتب دینی و دانشگاهی تأسیس شده است.

فرزانه بیان کرد: انجام خدمات چاپ و نشر قرآن کریم، کتب ادعیه، متون دینی و بازنشر نفایس موجود در گنجینه‌های آستان قدس رضوی، تأمین جامع نیازهای چاپ و نشر همه مؤسسات فرهنگی آستان قدس رضوی، پذیرش و انجام سفارشات تمامی مدیریت‌ها، معاونت‌های آستان قدس رضوی و شرکت‌های تابعه اجتماعی، تولیدی، خدماتی، بهداشتی و... در حوزه چاپ و نشر و بسته بندی، انجام خدمات چاپ و نشر به سفارش‌دهندگان و مخاطبان در گستره منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی از اهداف  تأسیس این مؤسسه است.

وی گفت: همچنین رسالت اصلی این مؤسسه، وجود یک مرکز تخصصی، مجهز، روزآمد و کارآمد برای نشر و ترویج معارف دینی و قرآنی، فرهنگ زیارت و موضوعات مرتبط با انقلاب اسلامی، اندیشه‌های امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری است که عمده محصولات این مجموعه در همین راستا تولید می‌شود.

مدیرعامل موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی تصریح کرد: محصولات این مؤسسه به سه دسته چاپ و صحافی افست، چاپ دیجیتال و چاپ صنعتی تقسیم می‌شود. محصولات چاپ و صحافی افست، چاپ و صحافی انواع قرآن، مفاتیح الجنان، ادعیه در قطع‌های مختلف با کاغذهای متفاوت و با جلوه‌های ویژه منحصر بفرد، چاپ و صحافی انواع کتاب در قطع‌های متفاوت، چاپ و صحافی انواع کاتالوگ و بروشورهای تجاری و تبلیغاتی ویژه، چاپ پوستر، چاپ بر روی انواع مقوا برای مصارف بسته‌بندی، چاپ و صحافی نفایس منحصر به فرد با روش‌های تخصصی و حرفه‌ای را شامل می‌شود.

فرزانه خاطرنشان کرد: همچنین، محصولات چاپ دیجیتال نیز شامل، چاپ اوراق اداری با امکان شماره‌زنی و پرفراژ، چاپ اوراق با استفاده از فناوری چاپ اطلاعات متغیر، چاپ کتاب با تیراژ محدود می‌شود. چاپ و خدمات تکمیلی بر روی انواع پلاستیک، سلفون، Opp ، Bopp، فویل آلومنیوم، پلی آمید و پلی استر نیز از جمله محصولات چاپ صنعتی  است.

وی ادامه داد: وجود شیوه‌های متنوع تولید انواع کتاب، روش‌های مختلف فرایندهای تولید انواع قرآن، بازنشر نفایس موجود در موزه‌ها و گنجینه‌های آستان قدس رضوی، تولید انواع بسته‌بندی‌های مورد نیاز محصولات فرهنگی ویژه زائران، خدمات تکمیلی و چاپ دیجیتال در یک مجموعه به صورت متمرکز و یکپارچه با انجام عملیات پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ از عمده ترین فعالیت‌ها و اقدامات مؤسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی است که این مجموعه را در عرصه چاپ و نشر توانمند کرده است.

فرزانه خاطرنشان کرد: از ابتدای تأسیس این مرکز تاکنون بیش از 60 میلیون جلد کتاب در حوزه ترویج و نشر معارف قرآنی دینی و سنت و سیره اهل بیت(ع) تولید شده است. مؤسسه چاپ و انتشارات، سالیانه ظرفیت تولید 5 میلیون جلد انواع کتاب با جلد سخت و نرم را داراست.

وی گفت: این مؤسسه پس از تأسیس مرکز تخصصی چاپ و نشر قرآن کریم، 2 میلیون و 500 جلد کتاب قرآن و ادعیه تولید کرده و نزدیک به 850  عنوان کتاب در سال تولید می‌شود و مصرف متوسط سالیانه کاغذ بالغ بر 45 میلیون برگ است.

فرزانه عنوان کرد: از سوی دیگر مؤسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی در حوزه اقتصاد مقاومتی، دو فعالیت اصلی را در دستور کار خود قرار داده است. یکی از این فعالیت‌ها، استفاده و حمایت از کالای ایرانی با توجه به بحث معادل‌سازی کالاهای مشابه خارجی و مذاکره و رایزنی با تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان خدمات و کالاهای ایرانی با هدف کاهش میزان مصرف و وابستگی این مجموعه به خارج از کشور است.

وی افزود: دومین فعالیت این مؤسسه در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، استفاده از توانمندی، دانش‌فنی، منابع‌انسانی و مهندسین متخصص داخلی برای حفظ و نگهداری، تعمیر و تجهیزات لوازم و قطعات یدکی با کمک متخصصین داخلی و با هدف رفع نیاز از کشورهای خارجی است. این دو هدف میزان وابستگی ما را به متخصصان خارجی کاهش داده و این مهم سهم قابل توجهی را در تولید و اشتغال فراهم آورده است.

فرزانه عنوان کرد: در سه سال اخیر با توجه به رویکرد جدیدی که در آستان قدس رضوی ایجاد شد و با توجه به حکم مقام معظم رهبری به تولیت جدید آستان قدس رضوی و همچنین تشکیل سازمان فرهنگی رویکردهای مؤسسه چاپ و انتشارات در چند زمینه تعریف و گسترش یافت. یکی از طرح‌هایی که با رویکردی جدید اجرایی شد طرح «نذر بهشتی» بود.

وی تصریح کرد: در قالب این طرح که با همکاری اداره نذورات آستان قدس رضوی انجام می‌شود، قرآن‌های وقف شده و نذری در دو بخش با توجه به نیت واقفان و نذرکنندگان برای حرم رضوی و سایر بقاع متبرکه دریافت می‌شود.

فرزانه گفت: بسیاری از مؤمنان، مهر و مودت خود به امام رئوف(ع) را در عمل اظهار داشته و مالی را وقف زائران حریم رضا(ع) می‌کنند. این اقدام نیکوکارانه با نذر برآورده شدن حوائج و نیت اموات از سوی نذرکنندگان و واقفان صورت می‌گیرد و به یقین تا زمانی که زائران این حریم نورانی و مقدس از این قرآن‌ها استفاده می‌کنند، ثواب تلاوت و قرائت آن نیز نصیب خیران خواهد شد.

وی افزود: تولید 400 هزار دعوتنامه افطاری جهت میهمانسرای حرم مطهر در ماه مبارک رمضان نیز از اقداماتی است که برای نخستین بار صورت گرفته است. همچنین توسعه مرکز چاپ و نشر و ایجاد خط تولید بسته‌بندی و خدمات تکمیلی از دیگر رویکردهای این مؤسسه بوده، اجرای جلوه‌ها و پوشش‌های خاص بر روی محصولات چاپی و همچنین بسته‌بندی محصولات فرهنگی و سوغات زائر یکی از ضرورت‌های ارائه محصولات است و همواره از سوی مؤسسات فرهنگی و سایر سفارش دهندگان مورد تقاضا بوده است.

مدیرعامل موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی بیان کرد: تاکنون مجموعه‌ای که بتواند همه خدمات بسته‌بندی محصولات در ابعاد مختلف و همچنین اجرای انواع پوشش‌ها را به صورت متمرکز و یکپارچه انجام دهد در شرق کشور وجود نداشته است و اگر صنعت چاپ را نیز مدنظر قرار دهیم این مجموعه در این زمینه در کشور بی‌همتاست. مؤسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی اولین مجموعه‌ای است که در آن چاپ و صحافی قرآن و سایر کتب با جلد نرم و سخت به صورت متمرکز و کاملا مکانیزه انجام می‌شود.

منبع : تسنیم

انتهای پیام

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: معارف اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۳۹۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی

کمتر شهروند و هموطن ایرانی پیدا می‌شود که روی نام «خلیج‌فارس» حساسیت و تعصب ملی نداشته باشد. «خلیج‌فارس» یا «دریای فارس» یا «بحر فارس» و... از جمله اسامی خاص و ویژه‌ای است که در میان جغرافیدانان، سیاسیون، شرق‌شناسان و جهانگردان، نسخه‌شناسان تاریخی، اسناد موزه‌ای و آرشیوی و حتی بسیاری از مردم جهان، نام آشناست. اما آنچه سبب شده به این موضوع بپردازیم، فرارسیدن «دهم اردیبهشت» است که در تقویم تاریخ رسمی کشور به نام «روز ملی خلیج‌فارس» نام‌گذاری شده است و یادآور واقعه و حادثه مهمی از دوران مبارزه ملت ایران با دولت‌ها و قدرت‌های استکباری و استعماری است. در این روز بود که با شجاعت و دلاوری‌های مردان و زنان غیور در منطقه جنوب کشور، عوامل و عمال پرتغالی‌ از تنگه هرمز و خلیج‌فارس اخراج شدند.

 خلیج‌فارس مظهر و نماد هویت ایرانی است و پیشینه‌ای به قدمت تاریخ دارد. خلیج همیشه فارس، نه تنها یک عرصه آبی و آبراه مهم و حساس، بلکه میراثدار فرهنگ و تمدنی کهن و گنجینه کمیاب و بی‌نظیری از تنوع زیستی است که باید حفظ و احیا شود.

نام «خلیج‌فارس» در گذر تاریخ و زمان

براساس اسناد تاریخی، بررسی کتب و متون کهن و تاریخی و همچنین بررسی اقوال و نوشته‌های جغرافیدانان، شرق‌شناسان و نسخه‌شناسان اسناد تاریخی و برخی اظهارات استادان علم جغرافی، «نام خلیج‌فارس» از کهن‌ترین ادوار تاریخی تا دایره‌المعارف‌های کنونی در قرن21 میلادی با تغییر اندکی در رسم‌الخط‌های گوناگون ملل، همچنان باقی مانده است. در دوره هخامنشیان خلیج‌فارس با نام «سینوس پرسیکوس» و «ماره پرسیکوم» شهرت داشته است. دانشمندان ایرانی از روزگار هخامنشیان این دریا را «درایا پارسا» اسم برده‌اند که ترجمه امروزی آن «دریای پارس» می‌شود. بنابراین این دو نام برای خلیج‌فارس از همان دوران به همین ترتیب رواج داشته و تا قرن بیستم هم جغرافیدانان و تاریخ‌نویسان جهان اسلام همان نام درایا پارسای عصر هخامنشیان را اقتباس و به عربی به نام «البحرالفارسی» ترجمه کردند. (منبع: پیروز مجتهدزاده در گفت‌وگو با خبرآنلاین).

قرن بیستم، قرن ظهور مطالعات جدید در حوزه جغرافیاست به‌گونه‌ای که «سینوس پرسیکوس» یونان باستان، امروز به زبان انگلیسی با عنوان «پرشین گلف» (Persian Gulf) یا همان خلیج‌فارس نام‌برده می‌شود و سایر زبان‌های غربی همچون فرانسوی ترجمه خلیج‌فارس را به کار می‌برند. از طرفی در تمدن ایرانی اسلامی در قرن بیستم کلمه البحرالفارسی با هدف ایجاد وحدت و یکپارچگی میان نام‌های خلیج‌فارس همچون دیگر زبان‌ها جای خود را به خلیج‌فارس داد. (ر.ک به همان منبع).

 آنچه بر اساس اسناد و مطالعات نسخ قدیمی تاریخی و جغرافیایی جهان مشهود است، این است نام «سینوس پرسیکوس» و «ماره پرسیکوم» مربوط به خلیج‌فارس به‌تدریج به زبان‌های کهن و جدید وارد شد و ممالک و مسالک‌نویسان، مورخان و جغرافیدانان نیز از آن با نام‌های «دریای پارس»، «بحر فارس»، «بحر عجم»، «دریای عجم» و درنهایت با عنوان «خلیج‌فارس» یاد کرده‌اند.

برخی از آثار مرتبط با نام «خلیج‌فارس» در این آستان مبارک

سری به سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی می‌زنیم. مطابق آنچه در سوابق، اسناد، مدارک و آثار موزه‌ای این سازمان وجود داشته و براساس توضیحات مدیران و کارشناسان این سازمان، متوجه می‌شویم برخی از آثار، اسناد و اشیای موزه‌ای در این آستان مبارک وجود داشته که به نوعی یادگاری‌هایی هستند که نام و یاد خلیج‌فارس را در ذهنمان یادآور می‌شوند.

معاون امور موزه‌ها و گنجینه‌های فرهنگی این سازمان دراین باره به قدس می‌گوید: در سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی منابع و آثار نفیس متعددی ازجمله نسخه‌های خطی، اسناد و مطبوعات و آثار موزه‌ای مرتبط با «خلیج‌فارس» به زبان‌های مختلف وجود دارد.

مهدی قیصری نیک ادامه می‌دهد: در این منابع از «دریای فارس»، «بحر فارس»، «خلیج عجم» و «خلیج‌فارس» نام برده شده است. یکی از این آثار و منابع، ترجمه نسخه خطی «المسالک و الممالک» تألیف ابواسحاق ابراهیم‌ بن محمد اصطخری در قرن هفتم قمری یعنی حدود هفتصد و اندی سال پیش است که در گنجینه نسخه‌های خطی این سازمان نگهداری می‌شود. اصطخری در این اثر، سراسرِ خلیج‌فارس و دریای عمان و بخش بزرگی از اقیانوس هند از ساحل شرقی آفریقا، زنگبار تا حدود سراندیب (سیلان) را «دریای پارس» نامیده و گاه انتهای این دریا را به سرزمین چین رسانده است.

وی اضافه می‌کند: اسنادی از مکاتبات سیاسی دوره قاجار در مرکز اسناد آستان قدس رضوی موجود است که به وضوح از «خلیج‌فارس» در آن نام برده شده است. به عنوان مثال، قدیمی‌ترین این اسناد متعلق به سال ۱۲۳۸ قمری و دوره مظفرالدین‌شاه قاجار است که در آن‌ها نام خلیج‌فارس به روشنی ذکر شده و به زبان‌های فارسی، آلمانی و انگلیسی درج شده است. انعقاد قراردادی میان محمد زکی‌خان، سردار فارس و سرحددار انگلیس در هندوستان درزمینه همکاری‌های متقابل برای برقراری امنیت در بنادر و جزایر واقع در خلیج‌فارس و توافق بر سر حضور نیروهای انگلیسی در آن حدود که به تاریخ ۱۲۳۸ قمری منعقد شده، برگ دیگری از این اسناد است.

این مقام مسئول بیان می‌کند: همچنین از دیگر آثار راوی نام «خلیج‌فارس » در گستره تاریخ ایران می‌توان به نقشه اهدایی توماس کلستیل، رئیس‌جمهور اتریش به رهبرمعظم انقلاب به زبان آلمانی و متعلق به قرن ۱۹ میلادی اشاره کرد که در موزه هدایای رهبر معظم انقلاب در آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود. ضمن اینکه دو کره جغرافیایی ساخت انگلستان مربوط به سال ۱۸۵۰ میلادی یعنی کره جغرافیایی نیوتن و پسرش و کره دیگری مربوط به سال ۱۸۴۵ میلادی که نام خلیج‌فارس به انگلیسی روی آن درج شده نیز ازجمله آثار موجود در موزه‌های آستان قدس رضوی است که از نام خلیج‌فارس در گستره تاریخ روایت می‌کند.

از «کشتیرانی هلند» تا تلگرافِ «نظام‌السلطنه» همه با نام «خلیج‌فارس»

به غیر ازمواردی که در سخنان معاون امور موزه‌ها و گنجینه‌های فرهنگی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی بیان شد، آثار، اسناد و منابع تاریخی دیگری هم در این سازمان وجود دارد که بی‌ارتباط با نام «دریای پارس»، «بحر فارس» و«خلیج‌فارس» نیستند که به اختصار به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود.

_ نامه شرکت کشتیرانی هلند به سید جلال‌الدین تهرانی برای مراجعه و دریافت برگ حواله تحویل کالا به تاریخ ۱۳۳۷ شمسی.

 _ سواد عریضه رؤسای ایرانی ساکن کویت به شیخ محمد خالصی در خصوص تعدی عبدالعزیز بن مسعود، حاکم نجد به ایرانیان ساکن کویت و درخواست مذاکره با سردار سپه برای توجه به ایرانیان دور از وطن و تسلط اجانب بر جزایر ایرانی خلیج‌فارس به تاریخ ۱۳۴۲ قمری.

 _ دستور تلگرافی حسین‌قلی‌خان نظام‌السلطنه مافی به شوکت‌الملک برای توقیف کاروان حامل سلاح از مبدأ خلیج‌فارس به مقصد افغانستان و اعلام نتیجه آن به تاریخ ربیع‌الاول ۱۳۲۶ قمری.

 _ تصویر بریده روزنامه الوطن حاوی یک سند تاریخی از نامه شیخ مبارک الصباح، امیر کویت و تصریح به کلمه «خلیج‌فارس» به تاریخ جمادی‌الاول ۱۴۲۷ قمری.

 _ جوازنامه صادره توسط دولت انگلیس در خلیج‌فارس مربوط به حمل مال‌التجاره از بندر بوشهر به داخل ایران برای محمد شفیع تاجر کازرونی به تاریخ ۱۳۱۷ قمری.

 _ صورت قیمت اجناس و کالاهای تجاری در بازارهای انگلیس و هزینه تحویل آن در بنادر خلیج‌فارس به تاریخ ۱۳۲۴ قمری.

محمدحسین مروج کاشانی

دیگر خبرها

  • اجرای ۳۵۰ برنامه توسط آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت
  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • برگزاری کنگره جهانی حضرت رضا (ع) در دهه کرامت
  • برگزاری کنگره جهانی حضرت رضا(ع) در دهه کرامت
  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • جشن بزرگ «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام رضا علیه السلام برگزار می‌شود
  • بازدید ۷۰ هزار نفر از موزه‌ های حرم مطهر رضوی
  • ۷۰ هزار نفر از موزه‌های حرم مطهر رضوی دیدن کردند