Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-06@00:15:43 GMT

جنجال‌آفرینی درباره جمعیت هلال احمر

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۳۹۷۱۱

به گزارش پارس نیوز، 

اما در کنار  تکذیب دستور رئیس‌جمهور برای برکناری علی‌اصغر پیوندی، رئیس جمعیت هلال احمر، موضوع مهم دیگری هم درباره تخلفات مالی صورت گرفته در جمعیت هلال‌احمر روز گذشته انتشار یافت که علی نوبخت، نماینده رئیس‌جمهور در شورای‌عالی هلال‌احمر در گفت‌وگو با همشهری صحبت درباره آن را به بعد موکل کرد و گفت: فعلا در این‌باره حرف نخواهد زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما پیگیری‌های همشهری درباره وقوع تخلفات مالی در جمعیت هلال احمر بیانگر آن است که پرونده‌ای در شورای‌عالی جمعیت هلال احمر در این باره تشکیل و رسیدگی به این موضوع  شروع شده است.

تخلفات مالی در هلال‌احمر در حوزه سرمایه‌گذاری است

محمدحسین صوفی، عضو شورای‌عالی هلال احمر با تأیید احتمال وقوع تخلفات مالی و بیان اینکه تخلفات در حوزه‌های سرمایه‌گذاری رخ داده، به همشهری گفت: خوشبختانه در این میان ضرر و زیانی به جمعیت هلال‌احمر وارد نشده اما اگر این تحقیق و تفحص انجام نمی‌شد، ممکن بود این ضرر و زیان‌ها متوجه جمعیت هم شود. با دخالت و ورود بهنگام شورای‌عالی هلال‌احمر به مسائلی که در حوزه سرمایه‌گذاری و اقتصادی هلال‌احمر اتفاق افتاده، جلوی ضرر بیشتر گرفته شده و این روندهایی که در سال‌های اخیر ادامه داشته، به‌زودی اصلاح می‌شود.

او در ادامه گفت: تخلفات در مؤسسات و بخش‌های مالی و اقتصادی جمعیت هلال احمر بوده که مشکل‌ساز شده و با متخلفان برخورد می‌شود؛ به‌عنوان مثال، در بیمارستان دوبی افرادی قراردادهایی را با جمعیت هلال‌احمر منعقد کرده و تخلفات مالی ‌انجام داده‌اند که با محرزشدن این سوءاستفاده‌های مالی و تخلفات، باید ارتباط این افراد با بیمارستان هلال‌احمر در دوبی قطع و این افراد از دایره ارتباط با جمعیت هلال احمر حذف شوند.

محمدحسین صوفی ادامه داد: در زمان ریاست یکی از مدیران اسبق دهه‌۸۰ جمعیت هلال‌احمر به این مؤسسات و حوزه‌های اقتصادی وابسته به جمعیت، اختیارات زیادی داده شد؛ به‌گونه‌ای که این مؤسسات می‌توانستند درخصوص املاک میلیاردی هلال احمر در هیأت مدیره خود تصمیم بگیرند و آنها را به فروش برسانند و این روند ادامه داشته است. او می‌گوید: واگذاری املاک جمعیت هلال احمر به شرکت‌های سرمایه‌گذاری باعث شده‌ ‌تا الان تبعات این واگذاری‌ها را شاهد باشیم و هم‌اکنون با روشن‌شدن ابعاد تخلفات این شرکت‌ها تصمیم بر این شده تا مصوبه قبلی جمعیت هلال احمر در این‌باره اصلاح شود و از این پس هیچ موسسه‌ای اجازه نخواهدداشت بدون اطلاع کمیسیون تخصصی شورای‌عالی جمعیت هلال احمر املاک با ارزش این جمعیت را خریده و یا به فروش برساند.

همچنین سلمان سامانی، دیگر عضو شورای‌عالی هلال احمر هم در پاسخ به همشهری اعلام کرد: «‌من به‌عنوان عضو شورای‌عالی جمعیت هلال‌احمر در فرصتی مقتضی که الان زمان آن فرا نرسیده است، در این‌باره صحبت می‌کنم.»

موضوع تخلفات مالی و مسائل غیرشفاف مالی در جمعیت هلال‌احمر برای نخستین‌بار آذرماه امسال و بعد از برکناری محمود محمدی‌نسب و استعفای تعدادی از مدیران جمعیت هلال‌احمر مطرح شد. محمدی‌نسب چند روز بعد از برکناری در متن بلندی که روی صفحه اینستاگرام خود قرار داد، نوشت: «آنچه درخصوص عدم‌شفافیت مالی مطرح شده، ناظر به بخش‌هایی از جمعیت هلال‌احمر است که تاکنون برای کارکنان، داوطلبان، رسانه‌ها، افکار عمومی و حتی نهادهای نظارتی کمتر شناخته شده‌اند و در فعالیت‌هایشان جنبه‌های اقتصادی بارزی وجود دارد  و ریشه‌های مشکلات مزمن آنها به ادوار گذشته نیز برمی‌گردد.»

او با اشاره به اینکه عدم‌شفافیت مالی باعث شده است که در نشست مجمع‌عمومی جمعیت هم نارضایتی‌هایی شکل بگیرد و برای نخستین‌‌بار در تاریخ تشکیل جمعیت، تراز مالی سالانه جمعیت به تصویب نرسد، در بخش دیگری از نامه خود نوشت: «‌از روزهای نخستینی که بنده و برخی همکاران در مهرماه سال۱۳۹۶ افتخار حضور در جمعیت هلال‌احمر را یافتیم، برای ساماندهی به وضعیت بخش‌های اقتصادی یادشده به ریاست محترم جمعیت پیشنهاد تشکیل کمیسیون اقتصادی شرکت‌ها، مجامع و امور املاک و مستغلات جمعیت را مطرح کردیم. بررسی‌های اولیه از خطاها، تخلفات و شائبه‌ها در برخی مراکز و پروژه‌های جاری حکایت می‌کرد که در چند مورد با وجود مقاومت‌های فراوان، با نقش‌آفرینی فعال و مداخله مؤثر اینجانب، رئیس محترم کمیسیون نهادهای ناظر همچون حراست جمعیت و در برخی موارد با همکاری نهادهای نظارتی خارج جمعیت از تضییع اموال و دارایی‌های جمعیت پیشگیری شد؛ به‌عنوان نمونه می‌توان به توقف فرایند مزایده فروش یک ساختمان نیمه‌کاره در خیابان طالقانی به‌دلیل کاهش ۲۰درصدی در کارشناسی قیمت آن نسبت به سال گذشته (بدون توجه به افزایش فاحش قیمت‌ها در سال‌جاری) و توقف فرایند فراخوان مشارکت در ساخت یک پروژه ساختمانی دیگر به‌دلیل ابهام در سازوکار مشارکت اشاره کرد که مجموعا از تضییع چندین هزار میلیارد ریال اموال و دارایی‌های جمعیت پیشگیری شد.»

واکنش هلال احمر به شایعات

روز گذشته مدیرکل روابط عمومی جمعیت هلال احمر خبر احتمال برکناری رئیس جمعیت هلال احمر را «جعلی و ساخته ذهن افرادی با مقاصد سیاسی» دانست. اسماعیل رمضانی، مدیر روابط عمومی جمعیت هلال احمر گفت: «چنین خبری در فضای رسانه‌ای وجود ندارد. تنها یک سایت خبری که از مدتی قبل و با اهداف سیاسی اخبار کذب و مغرضانه علیه جمعیت هلال احمر منتشر می‌کند، این خبر را درج کرده که کذب محض است و البته ما هم در این زمینه اقدام قانونی خواهیم کرد.» او ادامه داد: «از حدود ۲‌ماه قبل و زمانی که جابه‌جایی برخی مدیران در هلال احمر اتفاق افتاد، یک جریان رسانه‌ای سعی کرد با یارگیری علیه جمعیت هلال احمر جوسازی کند که البته انتشار محدود اخبار آنها و عدم‌همراهی رسانه‌های دیگر نشان از عدم‌استقبال افکار عمومی از این بازی رسانه‌ای داشت. با این حال به کسانی که قصد انتقام‌جویی شخصی از طرف خود یا دیگران دارند یا می‌خواهند از زاویه و خاستگاه سیاسی‌شان علیه دولت اقدامی بکنند، یادآوری می‌کنم‌ هلال احمر عرصه مناسبی برای این اقدامات نیست.

مخدوش‌کردن چهره و اعتبار نهادی که بی‌هیچ مرزی به همه مردم این سرزمین و در سخت‌ترین شرایط بحرانی خدمت‌رسانی می‌کند، خیانت به مردم است و به سود هیچ‌کسی حتی همین افراد هم نیست.» او همچنین گفت: «اصولا جمعیت هلال احمر در دوره جدید قصد شکایت از رسانه و افتادن در دام پاسخگویی به شایعات بی‌اساس را ندارد. مشخصا در مورد حواشی اخیر با قصد حفظ آرامش و پرهیز از تنش‌آفرینی، برخی اطلاعات و مستندات درمورد جریان‌های مشخصی  را هم که به‌دنبال جنجال‌آفرینی سیاسی هستند منتشر نکرده و نمی‌کند، اما در مواردی خاص چاره‌ای جز پیگیری حقوقی و قضایی موضوع باقی نمی‌ماند. پاسخ نشر اکاذیب همیشه سکوت نیست و گاهی باید در این زمینه اقدام جدی‌تری انجام داد. البته تشخیص کذب‌بودن خبری که در یک سایت خبری منتشر شده کار دشواری نیست، چه اینکه خبرساز این خبر حتی نمی‌داند هلال احمر یک «جمعیت» است و نه «سازمان» (اشاره به خبر منتشر شده در سایت تابناک). رمضانی گفت: «هلال احمر یک نهاد مردمی و مبتنی بر خدمات داوطلبانه است و قطعا مثل هر نهاد و سازمان دیگری بدون عیب و نقص هم نیست. از انتقادات سازنده و پیشنهادهای رسانه‌ها استقبال می‌کنیم اما شایعه‌سازی‌ پیرامون فعالیت‌های این نهاد در نهایت ضررش به آحاد جامعه خواهد رسید.»

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: جمعیت هلال احمر بیمارستان مشکلات کمیسیون اقتصادی مزایده کارشناسی روابط عمومی ذهن مدیر روابط عمومی بازی دولت رسانه جامعه جمعیت هلال احمر رئیس جمعیت هلال احمر رئیس جمهور کمیسیون بهداشت هلال احمر پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۳۹۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امدادرسانی به بیش از ۵۰۰۰ نفر در سیل و آبگرفتگی ۲۳ استان

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از امدادرسانی به بیش از ۵۰۰۰ هزار نفر درپی وقوع سیل و آبگرفتگی در ۲۳ استان کشور خبر داد و گفت که امدادرسانی در برخی از استان‌ها همچنان ادامه دارد.

بابک محمودی در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح جزئیات این خبر گفت:‌ از تاریخ  ۱۲ تاصبح امروز مجموعا ۲۳ استان شامل آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی ، اردبیل ، البرز ، اصفهان ، ایلام ، بوشهر ، چهارمحال و بختیاری ، خراسان جنوبی ، خراسان رضوی ، خراسان شمالی ، خوزستان ، سمنان ، فارس ، کردستان ، کرمان ، کرمانشاه ، کهگیلویه و بوراحمد ، لرستان، مرکزی، هرمزگان ، همدان و یزد تحت تاثیر سامانه بارشی قرار گرفته و در مناطقی از آن‌ها شاهد وقوع سیل و آبگرفتگی بودیم.

وی اضافه کرد: در این بین نیروهای این جمعیت طی ۱۳۴ مورد عملیات امداد و نجات را اجرا کرده و در جریان آن به ۵۰۲۲ نفر متأثر از سیل و آبگرفتگی امدادرسانی کردند. همچنین ۲۲۴نفر را به مناطق امن انتقال داده و از ۱۸۶ واحد مسکونی تخلیه آب صورت گرفت.  ۱۵۳ نفر نیز اسکان اضطراری داده شدند.

رئیس سازمان امداد  و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به اقلام امدادی توزیع شده در میان سیل‌زدگان گفت: ۲ هزار و ۸۳۲ کیلوگرم برنج ، ۲ هزار و ۳۰۲ کیلوگرم نایلون، هزار و ۲۹۳ تخته پتو، ۶۲۷تخته موکت، ۴۷۱، ۴۲۰ کیلوگرم روغن ، بسته غذایی، ۶۹۹ قوطی کنسروجات، ۲۰۰ قرص نان، ۳۲۰ ست شستشو، ۷۶ ست بهداشتی،  و ۳۷ دستگاه چادر امدادی،  توسط نیروهای جمعیت هلال احمر در بین متأثرین از سیل توزیع شده است.

محمودی با بیان اینکه در مجموع این عملیات‌ها ۲۱۹تیم عملیاتی شامل ۷۷۷ امدادگر و نجاتگر مشارکت داشتند، گفت: امدادرسانی در برخی از مناطق همچنان ادامه دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تماشای رودخانه فصلی در سربیشه جان یک نفر را گرفت
  • محور انارک به زواره پس از ۲۴ ساعت بازگشایی شد
  • امدادرسانی به بیش از ۵۰۰۰ نفر در سیل و آبگرفتگی ۲۳ استان
  • امداد رسانی به ۱۲۶ فرد گرفتار در سیل کرمانشاه
  • امداد رسانی به ۱۲۶ فرد گرفتار در سیل در کرمانشاه
  • امدادرسانی هلال‌ احمر خراسان‌جنوبی به ۲۵۶ نفر گرفتار در سیل
  • امدادرسانی هلال‌احمر خراسان‌جنوبی به ۲۵۶ نفر گرفتار در سیل
  • امدادرسانی هلال احمر در خراسان‌جنوبی به سیل‌زدگان
  • امدادرسانی هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد به ۲۴۰ سیل زده
  • آبگرفتگی و سیلاب در ۸ شهر استان کرمانشاه