Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@10:10:12 GMT

بیماران SMA چند سال عمر می‌کنند؟

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۳۹۹۸۹

بیماران SMA چند سال عمر می‌کنند؟

خبرگزاری ایسنا: دکتر مهدی شادنوش با بیان اینکه بیماری SMA بعد از CF دومین بیماری کشنده اتوزومال مغلوب است که با ضعف پیش‌رونده عضلانی و به‌واسطه تخریب نورون‌های حرکتی آلفا در شاخ قدامی نخاع رخ می‌دهد، گفت: فرم‌های شایع این بیماری در ۸۰ درصد موارد ناشی از نقص ژنتیکی بوده و موارد کمتر شایع آن که شامل ۲۰ درصد موارد هستند، به نقص ژنتیکی ارتباط ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بیماری SMA چند نوع دارد؟

وی با بیان اینکه میزان شیوع این بیماری حدود ۱۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است، افزود: پیش‌بینی می‌شود که در ایران حدود ۲۰۰۰ بیمار مبتلا به SMA وجود داشته باشد. باید توجه کرد که فرم‌های شایع این بیماری شامل چهار تیپ بوده که در تیپ یک آن که ۵۸ درصد موارد مبتلا را شامل می‌شود، در این تیپ علائم بیماری از بدو تولد تا شش ماهگی آغاز شده و متأسفانه بیمار تا دو سال بیشتر عمر نمی‌کند. در تیپ دو نیز که ۲۹ درصد موراد بیماری را به خود اختصاص می‌دهد، علائم بین شش تا ۱۸ ماهگی بروز کرده و اغلب بیماران مبتلا به این تیپ عمدتاً تا ۲۵ سالگی عمر می‌کنند.

شادنوش ادامه داد: ۱۲ درصد مبتلایان به SMA در تیپ سوم این بیماری قرار می‌گیرند که علائمش بین ۱۸ ماهگی تا ۳۰ سالگی ممکن است بروز پیدا کند و اغلب آن‌ها عمر طبیعی خواهند داشت. یک درصد موارد نیز در تیپ چهار بیماری جای می‌گیرند که علائمشان بعد از ۳۰ سالگی شروع شده و غالباً عمری طبیعی دارند.
"اسپینرازا" SMA را قطعی درمان نمی‌کند

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت با بیان اینکه داروی مورد نیاز بیماران SMA، اسپینرازا نام دارد و هر چه زودتر به‌کارگیری شود، مؤثرتر خواهد بود، گفت: باید توجه کرد که مصرف این دارو بیشتر در تیپ یک و دو در صورت عدم آسیب مغزی و در تیپ سه در زیر ۳۰ سالگی مؤثرتر بوده و اولویت دارد. البته از آنجایی که داروی اسپینرازا گران است، تحت پوشش بیمه قرار نگرفته و در بسیاری از کشور‌های دیگر هم حمایت‌های مالی از این دارو انجام نمی‌شود. در عین حال هنوز اثرات این دارو به‌طور کامل مشخص نیست و اثربخشی آن هم مورد تأیید مراکز آکادمیک قرار نگرفته است.

شادنوش با تاکید بر اینکه استفاده از این دارو جنبه درمانی قطعی نداشته و تنها می‌تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کند، درباره اقدامات حمایتی وزارت بهداشت برای بیماران SMA، گفت: قبل از اینکه بخواهیم حمایت دارویی از این بیماران انجام دهیم، باید بدانیم که این بیماران بیشتر نیازمند حمایت‌های تشخیصی، درمانی، توانبخشی و غربالگری هستند.
بسته حمایتی وزارت بهداشت برای بیماران SMA

وی افزود: در این راستا بسته حمایتی از سوی وزارت بهداشت تدوین شده است که اجزا دیده شده در آن شامل ویزیت‌های دوره‌ای پزشکان متخصص، گرفتن نوار عصب و عضله، انجام آزمایش‌های ژنتیکی با روش MLPA برای غربالگری جنین و برای تشخیص قطعی بیمار مشکوک، کاردرمانی و فیزیوتراپی، بستری در صورت عفونت ریوی، ارائه مکمل‌هایی مانند روی، کلسیم و ویتامین D. به بیماران، تزریق واکسن‌هایی، چون آنفلوآنزا و پنوموکوک برای بیماران و… است. همچنین برخی از بیماران به دستگاه‌های کمک تنفسی نظیر دستگاه محرک سرفه، دستگاه اکسیژن‌ساز، دستگاه درمان اختلال خواب و… نیز در منزل نیاز دارند.

شانوش درباره اعتبار مورد نیاز برای تامن داروی این بیماران نیز گفت: باید توجه کرد که میزان مورد نیاز دارو برای هر بیمار در سال اول شش تزریق و از سال دوم تا پنجم، سالی سه تزریق است که مجموعاً برای این دوره درمانی ۱۸ آمپول شامل داروی بیماران SMA نیاز خواهد بود. حال قیمت هر آمپول ۷۰ هزار دلار برآورد شده است؛ بنابراین مجموع هزینه‌های هر یک بیمار SMA یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار خواهد بود.

وی تاکید کرد که هنوز در ایران طرح سرشماری بیماران SMA کامل نشده است و بنابراین محاسبه دقیقی از بیماران نیازمند دارو وجود ندارد. البته طبق پیش‌بینی ما ۳۰ درصد بیماران SMA در کشور به دارو نیاز دارند. در عین حال باید توجه کرد که طبق برآورد‌های ما هزینه بسته خدمتی برای کل بیماران SMA بالغ بر ۲۳۰ میلیارد ریال بوده و هزینه تجهیزات کمک تنفسی مورد نیاز در منزل نیز برای ۴۰ درصد بیماران حدود ۴۰۰ میلیارد ریال خواهد بود.

منبع: فردا

کلیدواژه: بسته حمایتی بیماران SMA وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۳۹۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو ناصر اسکندری در همایش سراسری مدیران نیروگاه‌های کشور با وزیر نیرو با اشاره به اینکه بیش از ۹۲ درصد برق کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تأمین می‌شود، افزود: ضریب آمادگی تولید برق نیروگاه‌های حرارتی در تابستان سال گذشته در حالی به ۹۸ درصد رسیده است که میانگین جهانی این رقم در حدود ۹۵ درصد است و در تلاشیم امسال نیز نیروگاه‌های حرارتی را با آمادگی بالایی در مدار تولید داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه راندمان نیروگاه‌های حرارتی در پایان سال گذشته با افزایش دو دهم درصدی به ۳۹.۳ درصد رسیده است، ادامه داد: در سال گذشته سوخت مصرفی نیروگاه‌ها در حالی ۲.۹۱ درصد افزایش یافته که میزان تولید برق این واحدها به دلیل افزایش راندمان نیروگاه‌ها بیش از این رقم بوده است.

اسکندری یادآور شد: تنها در مدت زمان فعالیت دولت سیزدهم ۱۴ واحد بخار سیکل‌ترکیبی جدید به ظرفیت دو هزار و ۱۷۱ مگاوات بدون مصرف سوخت جدید وارد مدار شده است که از محل احداث این واحدها سالانه ۳.۲ میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها صرفه‌جویی شده و شاهد رشد راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور هستیم.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی در ابتدای امسال ۲.۹ درصد افزایش یافته است، گفت: روند افزایش نیاز مصرف در ابتدای امسال رشد ۵.۵ درصدی داشته و با توجه به اینکه در سال جدید نیاز مصرف برق کشور رشد شتابانی دارد، باید آمادگی بیشتری برای تولید برق مورد نیاز مشترکان داشته باشیم.

وی با بیان اینکه امسال قابلیت تولید در نیروگاه‌های حرارتی را باید به ۵۲ هزار مگاوات برسانیم، اضافه کرد: این رقم از طریق پروژه‌های جدید نیروگاهی، طرح‌های رفع محدودیت و افزایش آمادگی در نیروگاه‌های مختلف ایجاد خواهد شد که در همین راستا از مهرماه سال گذشته حدود ۱۰۴ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی به منظور افزایش آمادگی این واحدها برای تولید برق پایدار و مطمئن در پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است.

اسکندری ادامه داد: در حال حاضر ۹۲ درصد از فعالیت‌های پیش‌بینی شده در این بخش مطابق برنامه آغاز شده و بیش از ۹۸ درصد از برنامه‌های تعمیراتی شروع شده نیز به پایان رسیده است و تا چند روز آینده با اتمام برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی سراسر کشور این واحدها آماده تولید برق مورد نیاز مشترکان در پیک تابستان امسال خواهند بود.

کد خبر 6094611 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • جذب یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • سازمان ملل: بازسازی غزه ۸۰ سال زمان نیاز دارد
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر