Web Analytics Made Easy - Statcounter

سالانه 629 هزار تن انواع محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی در گنبدکاووس تولید می شود که این رقم پیش انقلاب سالانه 125 هزار تن بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از قابوس نامه، مدیرجهاد کشاورزی گنبدکاووس در جمع خبرنگاران  ضمن اشاره به آمار مقایسه ای تولیدات و ظرفیت های بخش کشاورزی در گنبدکاووس 4 محصول گندم، جو، کلزا و پنبه را از محصولات اصلی و استراتژیک شهرستان برشمرد و گفت:  سالانه بین 270 تا 360 هزار تن گندم در گنبدکاووس تولید می شود که رتبه نخست در بین شهرهای استان را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامعلی نورا با اشاره به تولید حدود 35 هزار تن تولید جو در سال گذشته افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال نیز تولید این محصول همین میزان باشد و در مورد کلزا نیز در حال حاضر سطح سبز کلزا در گنبدکاووس 14 هزارو 550 هکتار است.

وی در ادامه اظهار کرد: حدود 70 درصد پروژه های کلنگ زنی و افتتاح دهه فجر امسال گنبدکاووس به بخش کشاورزی  اختصاص دارد و بخش خصوصی سهم بسزایی در این طرح ها را داراست.

نورا به کنگ زنی 2 پروژه عمرانی  با اعتبار 136 میلیارد تومان و افتتاح 17 پروژه با اعتبار 60 میلیارد و 900 میلیون تومان در قالب طرح های دهه فجر اشاره کرد و گفت: این پروژه ها شامل احداث و لایروبی زهکش،احداث و مرمت جاده بین مزارع،خط انتقال آب و صنایع تبدیلی است که در مجموع 75 پروژه با اعتبار 420 میلیارد تومان با بهره مندی 8 هزارو 560 خانوار و اشتغالزایی 726 نفر در این ایام افتتاح و کلنگ زنی می شود.

مدیر جهاد کشاورزی گنبدکاووس همچنین به توجه ویژه شهرستان به کشت گلخانه ای اشاره کرد و گفت: کلنگ ۵۱ و نیم هکتار گلخانه مدرن با ۱۶۰ میلیارد تومان سرمایه‌‎گذاری در گنبدکاووس با حضور استاندار گلستان در دهه فجر امسال زده شد.

وی اضافه کرد: احداث این گلخانه در 2 قطعه یکی به مساحت 20 هکتار با سرمایه گذاری میثاق امداد در روستای چپرقویمه و دیگری با وسعت 31 و نیم هکتار در روستای گوزنی‌تپه از سوی شرکت بهکاشت نهال انجام می شود.

نورا با عنوان این مطلب که برنامه ریزی این گلخانه ها برای صادرات محصولات به کشور های همجوار است گفت: پیش‌بینی می‌شود پس از بهره برداری از این گلخانه های مدرن سالانه 14 هزار تن محصولات مختلف مانند گوجه، خیار، فلفل دلمه‌ای رنگی و بخش کوچکی توت فرنگی تولیدبرداشت شود.

وی با اشاره به شرایط خاص منطقه شمالی شهرستان گنبدکاووس برای کشت گلخانه ای در شمال کشور از پیگیری و احداث 3 گلخانه ای دیگر به وسعت 83 هکتار خبر داد.

مدیر جهاد کشاورزی گنبدکاووس همچنین گفت: در خواست احداث گلخانه در 150 هکتار از راضی گنبدکاووس نیز از سوی کشاورزان مطرح شده است که برای 97 هکتار پروانه صادر شده که 27 هکتار آن به بانک معرفی شده اند و 5 هکتار آن نیز در حال احداث است.

وی یادآور شد: سال گذشته  2 میلیارد تومان از تولید 838 تن محصول از 4 هکتار گلخانه فعال در شهرستان که محصولاتی چون خیار،گوجه،آلوئه ورا و نهال گل و گیاه تولید می کند درآمد کسب شد.

نورا در پایان اذعان کرد:  در سفر اخیر رئیس جمهور نیز  احداث 500 هکتار گلخانه در استان گلستان مصوب شد که از این میزان 100 هکتار در حوزه کشاورزی گنبدکاووس خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۴۰۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 

ایسنا/خراسان رضوی مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه درصد کشت بهاره نسبت به کل سطح زیر کشت ۴۱ درصد است، گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها امسال میزان تولید محصولات بهاره خراسان رضوی سه میلیون و ۷۰۰ هزار تن است.

حمید حاجی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به تفکیک، سطح زیر کشت محصولات کشاورزی بهاره در خراسان رضوی شامل ۲۰ هزار هکتار چغندر قند، ۲۲ هزار هکتار ذرت علوفه‌ای، ۲۱ هزار هکتار پنبه، سبزی و صیفی و محصولات جالیزی ۵۰ هزار هکتار و یونجه ۳۰ هزار هکتار است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به تأثیر خشکسالی بر وضعیت زراعت استان عنوان کرد: میانگین بارندگی از ابتدای سال زراعی تاکنون ۱۱۷ میلی‌متر بوده که نسبت به سال گذشته ۲۴ درصد افزایش داشته است اما نسبت به میانگین طولانی‌مدت شاهد کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها هستیم، لذا این کاهش بارندگی ۲۵ درصد خسارت کاهش محصول در شرایط نرمال را به همراه دارد.

حاجی‌نژاد مهمترین مشکلات بخش زراعت را خاموشی چاه‌های کشاورزی، تداوم خشکسالی و اعلام دیرهنگام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی عنوان کرد و گفت: باید با توجه به وضعیت منابع آبی استان و خاموشی چاه موتورهای کشاورزی به سمت روش‌های نوین آبیاری و افزایش بهره‌وری حرکت کنیم.

وی اضافه کرد: در شرایط فعلی کشاورزان باید از سطح موجود تولید را افزایش دهند و الگوی کشت خود را محصولات کم‌آب‌طلب با درآمد اقتصادی بالا قرار دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • افزایش کشت گلخانه ای در شهریار
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • تنش آبی و نبود صنایع تبدیلی از چالش‌های مهم خدابنده است
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان