Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@23:03:05 GMT

اثر مختل کننده تیروئید زنان و مردان کشف شد

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۴۱۸۶۱

محققان موفق به کشف اثر مختل کننده تیروئید زنان و مردان شدند که این عامل می تواند ابزاری برای بررسی اثر مختل کننده های اندوکرینی روی تیروئید باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی، مختل کننده های اندوکرینی(EDs) کلاسی از مواد شیمیایی مورد استفاده برای تولید مواد پر مصرف روزمره مانند پلاستیک ها، قوطی های ساخته شده از قلع، لوازم الکتریکی و خانگی، لوازم آرایشی و بهداشتی و آفت کش ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  این مختل کننده ها بی خطر نیستند. این مولکول ها با سیستم اندوکرین تداخل ایجاد کرده و تولید فیزیولوژیک هورمون ها و اثرات هدف این هورمون ها را مختل می کنند. به طور ویژه، این مختل کننده های اندوکرینی اثراتی را نیز روی سیستم تولید مثلی می گذارند و منجر به چاقی، دیابت نوع دو و بیماری های قلبی عروقی نیز می شوند.   شواهد قوی وجود دارد که مختل کننده های اندوکرینی با عملکرد تیروئید تداخل پیدا می کنند. این مختل کننده های اندوکرینی می توانند تغییراتی در غلظت های هورمون های تیروئیدی، متابولیسم محیطی این هورمون ها و پیام رسانی گیرنده های آن ها ایجاد کنند.   مکانیسمی که به موجب آن، روی محور تیروئیدی اثر می گذارند هنوز به خوبی شناخه نشده اند که به دلیل فقدان مقادیر کافی از بافت های تیروئید انسانی و ناتوانی در پیش بینی اثرات این مختل کننده ها بعد از قرار گرفتن در معرض دوز پایین است.   اخیرا پروژه ای موسوم به SCREENED با هدف ایجاد تست های آزمایشگاهی سه بعدی برای فائق آمدن بر این محدودیت ها شروع شده است. بر مبنای سازه های سه بعدی ساخته شده از سلول های تیروئید انسانی و جوندگان، این تست ها برای اولین بار ساختار و عملکرد غدد تیروئیدی طبیعی و در نتیجه مشخصه های آناتومیک عروقی و ریختی آن ها را تقلید می کنند.   این مدل های تیرومورفیک جدید سه بعدی و آزمایشگاهی، پیش بینی صحیح تر و تخصصی تر اثرات مختل کننده های اندوکرینی روی تیروئید را مقدور می سازند.   این تست ها اجازه شناسایی گزینشی پاسخ های زنان و مردان به قرار گرفتن در معرض این مختل کننده های اندوکرینی را می دهد. در این پروژه، محققین ارگانوئیدهای تیروئیدی انسانی از سلول های بنیادی تولید خواهند کرد و شباهت آن را با اندام طبیعی مقایسه خواهند کرد. این ارگانوئیدها می توانند ابزاری برای بررسی اثر مختل کننده های اندوکرینی روی تیروئید باشند.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۴۱۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب پل سید کلاته رامیان رفت و آمد را مختل کرد

دریافت 17 MB کد خبر 6089366

دیگر خبرها

  • برتری تیم ملی شطرنج مردان مقابل نمایندگان روسیه
  • برتری تیم ملی شطرنج مردان و تساوی تیم ملی زنان مقابل نمایندگان روسیه
  • تخریب پل سید کلاته رامیان رفت و آمد را مختل کرد
  • نتایج جالب از پژوهشی درباره حس پیری/ زنان درباره سن پیری مردان چطور فکر می‌کنند؟
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • تیم‌های ریکرو مردان و زنان از صعود بازماندند
  • حذف ریکرو مردان و زنان ایران از کاپ جهانی شانگهای
  • کاپ جهانی شانگهای| حذف ریکرو مردان و زنان تیم ملی
  • حذف تیم‌های ریکرو مردان و زنان ایران در کاپ جهانی شانگهای
  • تولید فیلم‌های غیراخلاقی از دختران ۱۵ تا ۲۶ ساله ایرانی برای مردان خارجی | انهدام باند بزرگ قاچاق زنان و دختران ایرانی به ترکیه و گرجستان + جزئیات