Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ به نقل از وبدا، براساس دستورالعمل نامگذاری فرآورده‌های طب سنتی ایران، تمام شرکت‌های دارو‌های گیاهی موظف به درج عبارت «داروی سنتی ایران» در طرفی که نام دارو قرار دارد، هستند. در صورتی که دارو با نام برند ژنریک یا نام تجاری عرضه می‌شود، تفاوت اندازه حروف (Font) آن‌ها با نام داروی سنتی ایران (ژنریک) نباید بیشتر از ۵۰ درصد باشد و باید در تمام قسمت‌های بسته بندی (برچسب، جعبه، بروشور) درج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همچنین براساس این دستورالعمل، نام داروی سنتی ایران باید خوانا و ترجیحا با حروف مناسب غیر تزیینی و در یک سطر صاف درج و برای درج نام داروی سنتی ایران از حروف و رنگ‌هایی استفاده شود که مصرف کننده در اولین نگاه متوجه آن شود.

متن کامل دستورالعمل نامگذاری دارو‌های سنتی ایران به شرح زیر است:

۱. نام دارو‌های سنتی ایران (ژنریک) گرفته شده از:
یا اصل عمود فرآورده (درصدش بیشترین مقدار را در دارو داشته باشد و یا بیشترین ارتباط را با مورد مصرف دارو داشته باشد و یا قوترین جزء دارو باشد و...) یا مؤلف یا مرجع آن یا معادل فارسی متواتر در کتب مرجع و باید به تصویب کمیته طب سنتی برسد (اولویت با اسامی پارسی با نظر کمیته مشورتی است).

۲. کتب مرجع دارو‌های سنتی ایران شامل منابع زیر است:
۱. الحاوی (رازی)، ۲. قانون فی الطب (ابن سینا)، ۳. الابنیه عن حقایق الادویه (ابومنصور هروی)، ۴. ذخیره خوارزمشاهی (جرجانی)، ۵. الاغراض الطبیه (جرجانی)، ۶. اختیارات بدیعی (انصاری)، ۷. تحفه المؤمنین (حکیم مؤمن)، ۸. قرابادین کبیر (عقیلی خراسانی)، ۹. مخزن الادویه (عقیلی خراسانی)، ۱۰. کامل الصناعه (علی بن عباس اهوازی)، ۱۱. اکسیر اعظم (محمداعظم خان)، ۱۲. قرابادین صالحی (محمدصالح هروی، ۱۳. قرابادین شفائی، ۱۴. محیط اعظم (محمداعظم خان)، ۱۵. قرابادین اعظم (محمداعظم خان)،۱۶. قرابادین قادری (محمداکبرارزانی)، ۱۷. قرابادین جلالی، ۱۸. قرابادین سمرقندی (نجیب‌الدین سمرقندی، ۱۹. قرابادین ذکایی، ۲۰. قرابادین مظهری، ۲۱. مجمع الجوامع (عقیلی خراسانی)، ۲۲. طب دارا شکوهی، ۲۳. تذکره داوود انطاکی، ۲۴. شرح اسباب و علامات (کرمانی)، ۲۵. صیدنه فی الطب (ابوریحان بیرونی)، ۲۶. خلاصه التجارب (بهاء الدوله رازی)، ۲۷. الشامل فی صناعه الطبیه (ابن حزم قرشی)، ۲۸. منهاج الدکان (ابن بیطار، ۲۹. مخزن اکسیر (حکیم امام‌الدین صاحب)، ۳۰. پزشکی نامه نفیسی (ناظم‌الاطبا)، ۳۱. تکلیس کبیرالدین.
۳. استفاده از نشان تجاری (Logo) برای درج بر روی تمامی فرآورده‌های شرکت (دارای گواهی ثبت علائم تجاری) بر روی مندرجات بسته بندی بلامانع است.
۴. استفاده از نام تجاری (Branded Name) دارای گواهی ثبت علائم تجاری بلامانع است و باید به تصویب کمیته طب سنتی برسد.
۵. عبارت «داروی سنتی ایران» باید در طرفی که نام دارو قرار دارد درج شود.
۶. در صورتی که دارو با نام برند ژنریک یا نام تجاری عرضه می‌شود، تفاوت اندازه حروف (Font) آن‌ها با نام داروی سنتی ایران (ژنریک) نباید بیشتر از ۵۰ درصد باشد و می‌بایست در تمام قسمت‌های بسته بندی (برچسب، جعبه، بروشور) درج شود.
۷. دارنده پروانه/ مجوز تهیه فرآورده طب سنتی ایران در صورت انجام مطالعات بالینی تائید شده توسط سازمان غذا و دارو می‌تواند جمله اثر درمانی این فرآورده در مطالعات بالینی مورد تائید قرار گرفته است را بر روی بسته بندی درج کند.
۸. برای درج نام داروی سنتی ایران از حروف و رنگ‌هایی استفاده شود که مصرف کننده در اولین نگاه متوجه آن شود.
۹. نام داروی سنتی ایران باید خوانا و ترجیحا با حروف مناسب غیر تزیینی و در یک سطر صاف درج شود.
۱۰. نام داروی سنتی ایران تداعی کننده معانی غیرمتعارف نباشد.
۱۱. نام تجاری درخواستی نباید کاملا مشابه فرآورده‌های خارجی بوده و حداقل در سه حرف متفاوت باشد.   انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا سلامت وزارت بهداشت طب سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۴۲۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش یافت​

تین نیوز

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت گفت: میزان سرقت از خطوط لوله نفت ایران در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از آن کاهش داشته است.

 

 

به گزارش تین نیز به نقل از تسنیم، ارسلان رحیمی مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت در نشستی خبری اظهار داشت: در سال 1402 بالغ بر 41 مورد تعرض به خطوط لوله انتقال نفت ایران رخ داد که با اقدامات به موقع، از این تعداد 25 مورد به برداشت نفت یا فرآورده منجر نشد.

وی افزود: نسبت به سال 1401 که 47 مورد انشعاب غیرمجاز با 35 مورد برداشت نفت یا فرآورده داشتیم، میزان سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش داشته است.

رحیمی با بیان اینکه "روند انتقال در سال 1402 افزایشی بوده است"، گفت: در سال گذشته 137 میلیارد لیتر مواد نفتی از مبادی تولید به مقاصد مصرف ارسال شده است

وی ادامه داد: از مجموع این انتقالات 71میلیارد لیتر مربوط به نفت خام و 66میلیارد لیتر مربوط به انتقال انواع فرآورده نفتی است.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت تصریح کرد: آمار گویای این است که باتوجه به اینکه در سال 1401 ، 132 میلیارد لیتر مواد نفتی انتقال داده شده و در سال گذشته ، 137 میلیارد لیتر که نشان دهنده رشد 3.7 درصدی در فرآیند انتقال است

وی افزود: در طراحی، مهندسی و اجرای خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده خودکفایی کامل داریم و در سال گذشته بالغ بر 98 درصد تجهیزات مورد استفاده در پروژه ها از ساخت داخل بوده است.

رحیمی با بیان اینکه انتقال 137 میلیارد لیتر نفت و فرآورده با خطوط لوله معادل تردد 5.5 میلیون نفتکش 25 هزار لیتری است، گفت: در صورت تردد این تعداد نفتکش، سالانه 2.5 میلیارد لیتر گازوئیل صرف سوخت این نفتکش ها خواهد شد، که در مقایسه با مصرف 800 میلیون لیتری سوخت در جابه جایی با خطوط لوله، سالانه 1.7 میلیارد لیتر به ارزش یک میلیارد دلار صرفه جویی در مصرف گازوئیل رخ می دهد.

وی ادامه داد: خط لوله صادراتی نفت خام گوره به جاسک قرار است توسط شرکت ملی نفت ایران تکمیل شود.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت از تکمیل خط دوم 26 اینچ بندرعباس به رفسنجان تا سه ماه آینده خبر داد و گفت: با یک خطی که در این مسیر داریم، تجمع فرآورده را در بندرعباس داریم که با بهره برداری از خط دوم، این مشکل برطرف خواهد شد.

وی افزود: خط لوله تابش و خط لوله پارس هنوز وارد فاز اجرایی نشده اند، بلکه در مرحله طراحی هستند و به دلیل بزرگ بودن این پروژه ها، اینطور نیست که تا دو سال آینده انتظار بهره برداری از آنها را داشته باشیم.

رحیمی میانگین طول عمر خطوط انتقال نفت و فرآورده در جهان را 25 تا 30 سال اعلام کرد و گفت: عمر متوسط خطوط انتقال نفت خام ایران 33 سال و میانگین عمر خطوط لوله انتقال فرآورده های نفتی کشور 37 سال است اما با رسیدگی به موقع و بهره برداری درست، خطوط را در مدار بهره برداری داریم و اگر خطی با فرسودگی مواجه شود، طرح احداث خطوط لوله جایگزین تعریف و اجرایی می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است
  • دستگیری ۲ پزشک قلابی طب سنتی در رشت
  • پزشکان قلابی طب سنتی در رشت دستگیر شدند
  • کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)
  • سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش یافت​
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند