Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت الله محمد یزدی عصر سه‌شنبه در دیدار جمعی از مبلغین بسیجی منتخب تیپ امام صادق(ع) که در جامعه مدرسین قم برگزار شد گفت: زمانی که درحوزه بزرگی مانند قم، هستید، معنای ولایت فقیه و حاکمیت اسلام را، امام راحل و رهبری معظم انقلاب تبیین کردند و خود به خود بعد از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب شاهد انواع دشمنی ها هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به معنای جهاد در روایات افزود: جهاد یکی از احکام الهی است و آیات فراوانی داریم که باید فرمان و حکم خدا در زمین اجرا شود و ولیّ خدا باید بند گان خدا را برای اجرای احکام سیاسی، فرد ... اسلام به تمام معنا اجرا کند. این از احکام امر قطعی اسلام است.

استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: اگر افرادی در بحث ولایت فقیه، اطلاق را قبول ندارند، ما قبول داریم و معقتدیم ولایت فقیه اطلاق دارد و معنای آن این است آن اختیاراتی که امام معصوم(ع) دارد و می‌تواند عمل کند و باید عمل کند، فقیهی که جانشین او است، اختیار دارد همه چیزها را که می‌تواند عمل کند، باید عمل کند.

وی ادامه داد: فرض کنید اگر حاکمیت اسلام آن قدر پیشرفت کرد مثلا در کره شمالی که به دین و خدا اعتقادی نیست، بتواند مردم این کشور را دعوت به اسلام کند و بگوید یا مسلمان شوید یا جنگ کنید و مطمئن باشد که در جنگ اگر چه با تلفاتی همراه باشد، ولی پیروز می شود، این عقیده را در مورد ولی فقیه داریم، چون او را ولیّ مطلق می‌دانیم و در بازنگری قانون اساسی این کلمه مطلق اضافه شده، یعنی در واگذاری شئون امام معصوم(ع) به فقیه وقت،  هیچ گونه محدودیتی نیست.

وی عنوان کرد:  قبل از پیروزی انقلاب در همین کشور ما، همین مردم، دین و ... بودند؛ ولی بسیاری از مسائل غیر ارزشی را عمل کردند و کشور در اختیار استکبار بود و استکبار معادن، دین و آیین و همه چیز را بردند.

آیت الله یزدی گفت: خدای متعال فقیهی مانند امام راحل را مأمور کرد و ایشان به وظیفه عمل کرد و در مدت ۱۵ سال در تبعید بودند و مأمور بود شرایط را برای حکومت اسلامی آماده کند. امام راحلی که ولایت فقیه را تدریس کردند، اما چرا عراق را ترک کردند چون گفتند من با تک تک مردم صحبت کردم که در کشور زمینه برای اجرای حکومت اسلامی مساعد است، کسی بیاید حکومت اسلامی را اجرا کند، کسی جلو نیامد، خودشان برای این کار از عراق هجرت کردند و فرودگاه به فرودگاه رفتند و به وظیفه خود عمل کردند و سپس روزی رسید که استقبال بی سابقه ای در فرودگاه مهر آباد انجام شد و به کمک مردم حاکمیت اسلام را محقق کرد.

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین  افزود: ایشان فرماندهی را به عهده گرفت، ولی دشمنان معتقد بودند که می توانند اتفاقات را برگرداند.

آیت الله یزدی اظهار داشت: اخیرا کشور اسلامی مثل عربستان رسما اعلام کرده است با اسرائیل و یهود هم پیمان شده است و این دو کشور متحدا علیه ایران وارد همکاری شدند تا حاکمیت ایران را به هم بزنند، اما ایران بعد از ۴۰ سال توانست سرسخت ترین دشمن را پشت در نگه دارد و این به دلیل تلاش شما جوانان و مجاهدان است.

وی عنوان کرد: جهاد و دفاع مرز نمی‌شناسد و هر جای اسلام در خطر است، باید رفت و مبارزه کرد.  دشمن به دلیل پیشرفت کشور در این ۴۰ در مسائل دفاعی و.. گفته که از براندازی صرف نظر کردیم درحالی که قبلا گفته‌اند براندازی با منافقین انجام می‌گیرد و خیال می‌کردند و می‌توانند دوباره برگردانند ولی دیدند اسلام روز به روز پیشرفته تر شد.

آیت الله یزدی گفت: انسان متأسف می‌شود بعد از ۴۰ سال با همه  موفقیت و پیشرفت‌ها، ببیند در کشور مشکلاتی وجود دارد. این مشکلات در زمان صدر اسلام بوده است و کسانی که ایجاد می‌کردند، چهره‌شان مشخص شد و در ادامه باعث منقلب شدن حوادث تاریخ اسلام شدند و علنا در مقابل ولایت و پیامبر(ص) ایستادند و موضوع مهم غدیر را انکار کردند.

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین افزود: ما در شرایطی هستیم که از فراز و نشیب‌های مختلف دشمنان گذشته‌ایم و نام ایران سربلند شده است. کار به خوراک، زندگی مادی و دستاوردهای در مسائل مختلف در این ۴۰ سال نداریم، اما در نشریه‌ای نوشته، اگر در طول ۴۰ سال هیچ کاری نشده جز اینکه در سراسر دنیا ۵ میلیون به وسیله روحانی المصطفی، شیعه ۱۲ امامی شدند، ارزش دارد که این همه شهید و جانباز دادیم. این پیشرفت به وسیله حوزه انجام شده  است.

احدی از فقها درمسئله دفاع شک نکرده است

استاد حوزه علمیه اظهار داشت: معتقدیم اسلام جهاد دارد و  اگر چه اختلاف در جواز و یا عدم جهاد است؛ اما جهاد ابتدایی را براساس مبنای ولایت فقیه جایز می دانیم. اما احدی از فقها در مسئله دفاع شک نکرده است. مسئله دفاع و نقش مرجعیت شیعه باعث شده جبهه حشد الشعبی در عراق شکل گیرد و بتواند از دین و اسلام دفاع کند.

وی با اشاره به حضور روحانیون برای دفاع از حرم آل الله عنوان کرد: آن روحانی روزی لباس ارتشی می‌پوشد از دین دفاع می‌کند، این گونه جهاد بالاترین ارزش را دارد. این وضعیت که الان دارید و آماده برای دفاع از حرم آل الله شدید، بدانید اگر نبود وجود حضرت زینب(س) در کربلا، حتما کربلا آن نتیجه اصلی را نمی داد.

آیت الله یزدی گفت: این بانو شوهر داشت. برای حضور در کربلا از شوهرش اجازه گرفت. عبد الله بن جعفر اجازه داد. بانو همراه با امام خود درهمه جلسات بود. تا حادثه منتهی به روز عاشورا شد، همه اصحاب و یاران و حتی فرزندانش شهید شدند. آخرین لحظه وداع با بردار فرا رسید. امام وصایایی کردند و از جمله وصایا در مورد صبر در برابر اسارت، سرکردن سر ها به نی و ...بود.

رئیس شورای جامعه مدرسین حوزه علمیه افزود: حضرت زینب(س) بعد عاشورا در کاخ یزید علی وار خطبه می خواند، حقایق حادثه عاشورا را بیان می کند، یزید را رسوا می کند.

وی عنوان کرد: شما در منطقه‌ای وارد می‌شوید که قرار بود روزی تبدیل به اسرائیل دوم به وسیله جبهه استکبار شود. در این منطقه داعش بدترین جنایت ها را کرد؛ ولی سازمان به اصطلاح حقوق بشر وارد منطقه می شود که حضورتان در آن منطقه چشم دشمن را کور می کند.

رئیس سابق مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: حضور در این منطقه دفاع از اسلام و ولایت است و اگر اینجا دفاع نمی کردیم، باید در ایران دفاع می کردیم.

آیت الله یزدی گفت: باید افتخار کنید که برای دفاع از حرم زینبی می روید که روزی خود مدافع ولایت و اسلام بوده است.

کد خبر 4535128

منبع: مهر

کلیدواژه: جامعه مدرسین حوزه محمد یزدی ولایت فقیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۴۶۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه جریان مخالف استاد مطهری

مبلغ: غیر از کسانی که به لحاظ دینی با ایشان در تضاد بودند، متدینان و حتی برخی روحانیون هم در قبال او موضع‌گیری داشتند. ما چند جریان را در مقابل استاد مطهری می‌بینیم.
نخست جریان ولایتی‌ها که نسبت به مطهری بی‌مهری‌هایی داشتند و هنوز هم دارند. جریان دوم جریان‌های سنتی در معارف اسلام بودند. جریان سوم گروهی از انقلابیون که استاد مطهری را مورد اتهام قرار می‌دادند.

رفتار جریان اول: استاد مطهری نسبت به ولایت، مواضع صریح و مستدلی دارد. رساله‌ای هم در این رابطه تالیف کرده است. در آن رساله هم بر ولایت سیاسی اهل بیت علیهم‌السلام استناد کرده و هم بر ولایت معنوی و باطنی آنها. علاوه بر این‌ها، ایشان از آثار استدلالی که در این زمینه تالیف شده است، استقبال کردند مثلا در مقاله‌ای از «الغدیر» علامه امینی دفاع کردند. با همهٔ این تلاش‌ها چرا عده‌ای ولایتی با ایشان مخالف بودند؟

این انتقادات ناشی از آن است که این گروه توقع داشتند استاد مطهری در میدان لعن و سب وارد شود و در مورد تبری نسبت به برخی شخصیت‌های مورد احترام اهل سنت به صراحت موضع‌گیری کند. شهید مطهری اهل این‌گونه مقابله‌ها که امت اسلامی را با اختلاف مواجه می‌کند، نبود. این جماعت به همین علت دربارهٔ او موضع‌گیری منفی می‌کردند، ولایت او را ضعیف می‌شمردند و از این جهت او را مورد نقد و اعتراض قرار می‌دادند.

رفتار جریان دوم: این جریان که تشابه زیادی با جریان اول دارد، معتقد بودند شهید مطهری یک عالم متجدد است و برای این‌که از اسلام دفاع کند، برخی احکام اسلام را نادیده می‌گیرد. این افراد با تجددگرایی استاد مطهری مخالف بودند و معتقد بودند نظرات او با استدلال سنتی سازگار نیست. مثلا شهید مطهری از این‌که زنان با رعایت پوشش اسلامی در فعالیت‌های اجتماعی حضور داشته باشند دفاع کرده است. ولی این گروه سنتی معتقد بودند این الگو، الگوی اسلامی نیست بلکه الگوی برگرفته از غرب است.

در بین علمای ما افراد نسبتا زیادی بودند که به این دلیل با افکار شهید مطهری مخالف بودند. یکی از همین افراد که سابقهٔ تحصیل نزد استاد مطهری داشت، کتاب مسئلهٔ حجاب ایشان را مورد نقد قرار داد، حواشی برای کتاب نوشت و برای استاد مطهری فرستاد. در آن حواشی، طعنه‌های زیادی با همین جهت‌گیری علیه استاد مطهری وجود دارد. شهید مطهری از این اتهامات بسیار متاثر می‌شود و ذیل آن حواشی می‌نویسد از چیزهایی که من از آن نمی‌گذرم این افتراهاست. این گروه خیلی به استاد مطهری فشار می‌آوردند.
مطهری در میان هم‌صنفان خودش هزینه می‌داد ولی دست از روشنگری دین برنمی‌داشت. اگر ایشان می‌خواست تسلیم پسند عوام‌الناس شود آثاری مثل تحریفات عاشورا نمی‌نوشت و سکوت می‌کرد کما این‌که هم‌لباسان او سکوت می‌کردند و مورد احترام مردم قرار می‌گرفتند. حرف شهید مطهری همین است که نتیجهٔ کتمان حقیقت عذاب الیم است.

رفتار جریان سوم: شهید مطهری از همراهان امام در انقلاب بود، در جریان نهضت حضور داشت ولی بسیاری از انقلابیون با او مشکل داشتند. این مشکل از دو جهت بود یکی مشکل نظری و دوم مشکل عملی. مشکل نظری این بود که عده‌ای به نام انقلابیون می‌خواستند همهٔ اسلام را در انقلاب خلاصه کنند. انگار اسلام مساوی با انقلاب است و هیچ چیز دیگری از اسلام را به رسمیت نمی‌شناختند. این جریان همهٔ ارزش‌ها را در انقلاب می‌دید. انگار غیر از انقلاب در اسلام چیزی نیست. مطهری با چنین تفکری مشکل داشت و مقابل آن می‌ایستاد.
از نظر مطهری، اسلام مبارزه دارد ولی این یکی از ارزش‌های اسلام است. مطهری خطاب به این گروه تندرو می‌نویسد:« از نظر شما تمام مسائل قرآن بر محور انقلاب است».

استاد مطهری در برابر این سه جریان ایستاد و جان خودش را فدا کرد. بیان مطالب آسیب شناسی های فکری در زمان و شرایط انقلاب کار سختی بود و کسی دیگری جز ایشان مقابل این جریان های افراطی نایستاد.

* استاد حوزه و پژوهشگر دین / * منتشر شده در مجله خیمه اردیبهشت 1403

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902693

دیگر خبرها

  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • مرجعیت علمی امام صادق (ع) انحراف را به حداقل رساند
  • برای حفظ اسلام روحانیون در میدان باشند و با جان خود دفاع کنند
  • امام صادق (ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه بود
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود
  • روحانیت در دفاع از دین جان و مال را فدا می‌کند
  • نیازمند جهاد تعلیم و تربیت در حوزه های علمیه هستیم
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد فقه و نهضت علمی اسلامی است
  • امام صادق (ع) حافظ آثار رسول الله برای جهان اسلام بوده است
  • سه جریان مخالف استاد مطهری