Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، رحمانی فضلی در نشست بررسی تخلفات تصرف اراضی ملی که در وزارت کشور برگزار شد، ضمن تاکید بر ضرورت برخورد با انواع تصرفات اراضی ملی در کشور، یکی از موضوعات مهم این حوزه را مدیریت یکپارچه برشمرد و گفت: مدیریت باید اعم از دستگاه‌های متولی و مناسبات و ارتباطات دستگاه‌ها و قوانین و مصوبات باشد و به نوعی در برگیرنده همه این موارد باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: باید دستگاه خاصی با نقش و توانایی هماهنگ کنندگی متولی این کار شود و یا ستادی در این زمینه تشکیل شود تا بتواند توان همه دستگاه‌ها و نهاد‌های اجرایی را در یک جهت هماهنگ کرده و به کار گیرد.

وزیر کشور در ادامه به اهمیت اجرای طرح کاداستر در کشور اشاره کرد و گفت: باید ضمن شناسایی ضعف‌ها و کمبود‌های این حوزه، مشکلات اجرای طرح را نیز احصا کنیم. همچنین برای پیشبرد هرچه بهتر کار، بایستی متولیان امر، در کنار ریشه یابی و حل مشکلات و موانع کار، طرح کاداستر را با بهره گیری از فن آوری‌ها و شیوه‌های نوین، بازطراحی و اجرا کنند.

رحمانی فضلی در ادامه به نقش استانداری ها، فرمانداری ها، بخشداری‌ها و دهیاری‌های سراسر کشور در ساماندهی اراضی و جلوگیری از تصرفات غیرقانونی اشاره کرد و گفت: باید تا پایان برنامه ششم توسعه، گام بزرگی حداقل در زمینه اولویت بندی‌ها و نحوه اجرای طرح کاداستر در کشور برداریم.

وزیرکشور ضمن اشاره به طرح ارائه شده در این نشست در خصوص تعیین تکلیف تخلفات سنواتی تصرف اراضی ملی دستور داد؛ براساس این طرح که مشتمل بر نظرات کارشناسی دستگاه‌های مرتبط و مسئول بوده و همچنین پیشنهادات جدید ارائه شده در جلسه، طرح تفصیلی کاملی تهیه شود تا در خصوص وضعیت و تعیین تکلیف تصرفات پیشین و همچنین نحوه جلوگیری از هرگونه اعمال تصرفات جدید به یک برنامه جامع و تدوین قانون مشخص و واحد از میان قوانین مختلف موجود در این حوزه برسیم و همه دستگاه‌ها بر مبنای یک روند قانونی مورد اجماع؛ عمل کنند.

وی همچنین بر لزوم تدوین طرحی در جهت رصد، کنترل و نظارت بر اراضی ملی با همکاری شورا‌های تأمین استان، استانداران و فرمانداران برای ارائه در هیأت دولت تاکید کرد.

رحمانی فضلی در ادامه تعیین زمانبندی مشخص در این زمینه را یکی از نکات مهم در جهت به نتیجه رسیدن طرح‌ها و برنامه‌ها دانست و در ادامه بر لزوم مرتبط کردن سامانه‌های دستگاه‌های مسئول در جهت اجماع اطلاعات و تعیین وضعیت اراضی و مشخصات آن تاکید کرد.

وزیر کشور در پایان با یادآوری تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری و رئیس جمهور در خصوص اهمیت و لزوم توجه بیش از پیش به حفظ اراضی ملی، از متولیان این امر در کشور خواست؛ بر حفظ و صیانت از اراضی ملی و نگهداری هرچه بهتر و بیشتر اراضی کشور در مقابل تخلفات و تصرفات غیرقانونی، اهتمام ورزند. وی خاطرنشان کرد: از نظر وزارت کشور چنین اقداماتی خدشه وارد کردن بر حاکمیت بوده مطلقاً غیر قابل تحمل است و این مورد دغدغه و نگرانی همه مسئولان کشور است و بایستی به جد با این موارد برخورد کرد.

گفتنی است این نشست با حضور دین پرست معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور، جمالی نژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور، نمایندگان وزارت اطلاعات، وزارت جهادکشاورزی، وزارت راه و شهرسازی، سازمان محیط زیست و استانداران تهران، اصفهان و کرمان برگزار شد.

دین پرست معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه وزارت کشور و همچنین نماینده وزارت اطلاعات، در ابتدای این نشست، گزارشی از وضعیت اراضی ملی کشور، همچنین تخلفات وتصرفات در این حوزه و اقدامات انجام شده در جهت فراهم شدن زمینه برگزاری این جلسه ارائه کردند.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت کشور اراضی ملی طرح کاداستر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۴۶۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی در استان آذربایجان غربی

رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی از رفع تصرف از بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی استان در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، ناصر عتباتی، اظهار داشت: در سال 1402 دستگاه قضایی استان در راستای صیانت از اراضی ملی و طبیعی، با اقدامات خود از بیش از 2 هزار و 100 هکتار از اراضی ملی که مورد تعرض و تصرف عده‌ای افراد سودجو قرار گرفته بود با اقدامات قانونی خود و پای کار آوردن ادارات متولی رفع تصرف کرد.

وی افزود: اقدامات قانونی که در این رابطه انجام شد شامل رفع تصرف بیش از 349 هکتار در اجرای تبصره ماده 55 و بدون ارجاع به محاکم، قلع و قم 182 فقره در مساحتی بالغ بر 159 هکتار، اجرای احکام خلع ید در هزار و 137 فقره به مساحت بیش از هزار و 247 هکتار بود.

رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی همچنین به اقدامات صیانتی در مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغ‌ها در سال 1402 نیز پرداخت و گفت: دستگاه قضایی استان در سال گذشته به منظور مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغ‌ها با تشکیل قرارگاه پیشگیری از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی در استان و شهرستان‌ها با محوریت سازمان جهاد کشاورزی استان، 2 هزار و 686 مورد تغییر کاربری غیرمجاز در سطح استان به مساحت بیش از 82 هکتار را شناسایی و در اجرای تبصره 2 ماده 10 قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها به تعداد 802 مورد به مساحت بیش از 15 هکتار و اجرای احکام قطعی محاکم کیفری به تعداد 213 مورد به مساحت بیش از 6 هکتار با تعداد هزار و 15 مورد قلع و قمع مستحدثات از تغییر کاربری در این اراضی ممانعت به عمل آمد.

وی همچنین به رفع تصرفات غیرمجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی هم اشاره و تصریح کرد: در سال 1402 از بیش از 65 هکتار از تصرفات غیرمجاز اراضی ساحلی، بستر و حریم رودخانه‌ها و انهار طبیعی استان نیز رفع تصرف به عمل آمده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۵۰۰ مترمربع از اراضی ملی عنبرآباد رفع تصرف شد
  • تشدید برخورد محیط زیست با سودجویان اراضی ملی
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت
  • بازگشایی و رفع تصرف ۹۱ هکتار از اراضی رودخانه‌ای
  • اراضی ملی در شهرستان طرقبه و شاندیز رفع تصرف شد
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی در استان آذربایجان غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • خدشه‌دار شدن استقلال دانشگاه؛ «دخالت‌ها در دانشگاه زیاد شده است»
  • اراضی رودخانه‌های استان یزد رفع تصرف شدند