Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@03:43:13 GMT

چه کنیم تا فرزندمان قد بلند شود؟

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۴۷۹۸۲

یک متخصص اطفال گفت: مهمترین عامل در رشد قدی کودکان تغذیه است که با کمک آن‌ها می‌توان از کوتاهی قد در کودکان جلوگیری کرد. ناطقان: علی محتشمی متخصص اطفال، درباره  جلوگیری از کوتاهی قد در کودکان، اظهار کرد: مهمترین عامل در رشد قدی کودکان تغذیه است؛ درشت مغذی‌ها مانند مواد قندی، چربی‌ها و پروتئین‌ها که انرژی لازم برای سوخت و ساز بدن را تأمین می‌کنند، عوامل ساختمانی و ریزمغذی مانند انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند کلسیم، روی و منیزیم از مواردی هستند که در رشد قدی کودک بسیار تاثیر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این متخصص اطفال بیان کرد: مصرف سبزی‌ و میوه‌، انواع ویتامین‌و مواد معدنی به‌خصوص پیش ساز‌های ویتامین A در رژیم غذایی ضروری است و کمبود متوسط تا شدید ویتامین A مانع رشد مطلوب کودکان می‌شود؛ منابع سرشار از ویتامین A عبارتند از اسفناج، زردآلو، طالبی و دریافت کافی کلسیم که به ویژه در دوره رشد طولی استخوان‌ها بسیار حائز اهمیت است.

روی؛ عنصری موثر در رشد قدی کودک

محتشمی با اشاره به اینکه عنصر روی در افزایش قد کودک بسیار موثر است، گفت: عنصر روی اساساً به سوخت و ساز مرتبط است و بر اساس تحقیقات مکمل روی تأثیری مثبت بر رشد کودکان دچار کوتاه قدی داشته است، کمبود روی علاوه بر کاهش سرعت رشد در کودکان با تغییراتی در حس بویایی و چشایی همراه است و سبب بی‌اشتهایی و کاهش وزن می‌شود.

وی تشریح کرد: نان و غلات از منابع با ارزش برای تامین انرژی، در برگیرنده‌ بخشی از پروتئین مورد نیاز برخی ویتامین‌های ضروری و بعضی املاح مهم برای بدن است، سبزیجات و میوه‌جات تامین‌کننده بسیاری از املاح و ویتامین‌ها و از جمله پیش‌ساز‌های ویتامین A هستند.
لبنیات را در رشد قدی کودک فراموش نکنید

این متخصص اطفال با بیان اینکه مواد موجود در لبنیات در رشد قدی کودک بسیار موثر است، بیان کرد: شیر و لبنیات، با فراهم کردن اسید‌های چرب، پروتئین‌های مرغوب، برخی ویتامین‌های بسیار با ارزش و بسیاری از املاح به خصوص کلسیم، در تامین سلامت و رشد کودکان نقشی بسیار مهم را ایفا می‌کنند.


وی یادآوری کرد: گوشت‌ها، حبوبات و تخم‌مرغ با تامین پروتئین‌ها، املاح (به‌ویژه آهن برای جلوگیری از کم خونی)، و برخی ویتامین‌ها از جمله ویتامین B۱۲ (که برای خون‌سازی فوق‌العاده ضروری بوده و تنها در غذا‌های حیوانی یافت می‌شود)، برای بدن ضروری هستند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: قد بلندی فرزندان ، تغذیه ، ویتامین A

منبع: ناطقان

کلیدواژه: تغذیه ویتامین A

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۴۷۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟

افراد مسن، افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کنند، افرادی که درگیر بیماری کم‌خونی همولیتیک خودایمنی هستند و همچنین کسانی که مشکل سوء جذب دارند، بیشتر از دیگران در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، ویتامین B۱۲ یک ویتامین ضروری است که بدن به آن نیاز دارد، اما نمی‌تواند به تنهایی آن را تولید کند، بنابراین باید برای دریافت آن از رژیم غذایی مناسب پیروی شود؛ ویتامین B۱۲ برای تولید DNA بسیار مهم است و نقش کلیدی در تولید گلبول‌های قرمز دارد.

افراد مسن، افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کنند، افرادی که درگیر بیماری کم‌خونی همولیتیک خودایمنی هستند و همچنین کسانی که مشکل سو جذب دارند، بیشتر از دیگران در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند، در صورتی که در معرض کمبود این ویتامین قرار دارید، مکمل‌های تجویز شده توسط پزشک را مصرف کنید؛ کمبود ویتامین B۱۲ را نباید نادیده گرفت، زیرا کمبود طولانی مدت آن باعث بروز مشکلات جدی سلامتی می‎‌شود.

علائم مراحل اولیه کمبود ویتامین B۱۲ چیست؟

کمبود خفیف ویتامین B۱۲ ممکن است با علائم خاصی همراه نباشد. با این وجود، رایج‌ترین علائم اولیه آن شامل ضعف، خستگی، از دست دادن اشتها، کاهش وزن بدون دلیل، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، افسردگی و تحریک‌پذیری می‌شود.

تأثیرات طولانی‌مدت کمبود ویتامین B۱۲ چیست؟

کمبود ویتامین B۱۲ در طولانی مدت باعث بروز مشکلات سلامتی جدی می‌شود. این موارد شامل بی‌حسی و گزگز دست و پا، از دست دادن بینایی، اختلال شناختی و از دست دادن حافظه می‌‎شود؛ همچنین، ممکن است منجر به احساس گیجی، مشکلات راه رفتن و مشکلات گفتاری شود.

چه غذاهای حاوی ویتامین B۱۲ است؟

گوشت، ماهی، مرغ، تخم‌مرغ و محصولات لبنی به صورت طبیعی سرشار از ویتامین B۱۲ است. هیچ منبع گیاهی دارای ویتامین B۱۲ نیست، بنابراین افرادی که از رژیم‌های غذایی گیاهی پیروی می‎‌کنند، باید از غذاهای غنی شده با ویتامین B۱۲ استفاده کنند؛ افرادی که نمی‌توانند نیاز ویتامین B۱۲ بدن خود را از طریق رژیم غذایی تأمین کنند، لازم است با تجویز پزشک از مکمل‌های این ویتامین استفاده کنند.

کد خبر 750589

دیگر خبرها

  • مصرف روزانه پیاز چه خواصی دارد؟
  • آواتر 15 ؛ یک شاسی بلند جدید دیگر با زبان طراحی نادر فقیه زاده (+تصاویر)
  • دولت سیزدهم بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان متمرکز شده است
  • اهمیت این ویتامین برای سلامتی قلب
  • ویتامین های مهم برای گیاهان آپارتمانی
  • تمرکز دولت بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • خیز بلند ارلینگ هالند به سوی کفش طلای لیگ برتر با هت تریک یک نیمه‌ای مقابل وولورهمپتون
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • راه های افزایش گلبول های قرمز