Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@02:52:45 GMT

کلیدهای طلایی حذف شکر را بشناسیم

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۴۸۶۹۴

کلیدهای طلایی حذف شکر را بشناسیم

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، رضیه شناور مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه گفت: مصرف میوه های تازه به جای شیرینی و شکلات به عنوان میان وعده، محدود کردن مصرف نان های شیرین از قبیل نان قندی، نان شیرمال، شیرینی، کیک و دیگر موارد مشابه و انواع شکلات و آب نبات، خرید نوشیدنی های بدون شکر یا کم کالری از قبیل دوغ، آب و آب میوه های طبیعی بدون قند افزوده به جای نوشابه های گازدار، استفاده از میوه هایی مانند سیب، هلو و گلابی که قند کمتری دارند و محدود کردن مصرف میوه های شیرین مانند انگور، خربزه، خرما، انجیر و توت، از راهکارهای کاهش مصرف قند و شکر در رژیم غذایی به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: گیاه «استویا» نوعی شیرین کننده طبیعی با کالری صفر و شیرینی نزدیک به ۳۰۰ برابر نسبت به شکر است، در نتیجه جایگزین مناسبی برای قندهای تصفیه شده است و به دلیل نداشتن قابلیت جذب پس از مصرف، در افزایش قند خون نیز تاثیری ندارد.

شناور اضافه کرد: در صورت تمایل به مصرف کمپوت میوه، بهتر است آن را در منزل تهیه کنیم؛ برای این کار تکه های میوه را با مقدار کمی آب، بدون اضافه کردن شکر به مدت چند دقیقه بجوشانیم و سپس برای مصرف روزانه آن را در یخچال نگهداری کنیم یا از کمپوت های آماده با کمترین میزان قند، استفاده کنیم.

این کارشناس ارشد تغذیه توصیه کرد: مصرف قند و شکر را همراه با چای و قهوه به کمترین مقدار برسانیم و در صورت مصرف قهو ه های فوری، انواع بدون شکر آن انتخاب شود.

شناور ادامه داد: کاهش میزان شکر اضافه شده به نصف در هنگام پخت کیک و شیرینی و استفاده از کیک های تهیه شده از غلات کامل یا نان شیرینی هایی که قند بسیار کمتری در آنها به کار رفته است به جای مصرف کیک های خیلی شیرین، از دیگر راهکارهای کاهش مصرف این سم سفید است.

او بیان کرد: برای طعم دار کردن مواد غذایی از ادویه هایی مانند دارچین و زنجبیل استفاده کنیم و در مواد غذایی شیرین مانند شله زرد، حلیم، حلوا و شیربرنج که در مناسبت های مذهبی توزیع می شود، کمترین مقدار شکر را استفاده کنیم.

مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه گفت: در هنگام خرید مواد غذایی، برچسب آنها را از نظر مقدار قند افزوده شده مقایسه کنیم و محصولاتی که دارای کمترین مقدار قند افزوده است را انتخاب کنیم.

شناور تاکید کرد: خرید مواد قندی را به کمترین میزان برسانیم و تلاش کنیم انواع شیرینی، کلوچه، شکلات، کیک و مواد قندی را تنها برای مناسبت های خاص تهیه کنیم و از انبار کردن مواد قندی در کابینت آشپزخانه، خودداری کنیم.

او اضافه کرد: در بسیاری از متون علمی، از شکر و نمک به عنوان دو سم سفید نام برده شده است؛ پس دقت کنیم که این سم به ظاهر خوش طعم را بیهوده وارد بدن خود نکنیم.

مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه افزود: به اظهارنظرهای افراد غیرمتخصص توجه نکنیم، زیرا بسیاری از افراد معتقدند که مصرف شیرینی پس از ناهار به ویژه در صورت مصرف غذای پُرچرب، باعث هضم آن می شود؛ در حالی که مصرف شیرینی در اینگونه مواقع کار معده را سنگین کرده و باعث جذب کامل مواد غذایی می شود و عارضه چاقی را به دنبال دارد.

شناور گفت: از تلقین به خود بپرهیزیم؛ بسیاری از افراد اظهار می کنند تا زمانی که شیرینی و مواد قندی نخورند، انرژی انجام کاری ندارند و قند خونشان پایین می آید؛ در حالی که خود بدن قندخون را تنظیم می کند و با مصرف مواد قندی به ویژه محصولات طبیعی دارای قند، به مقدار متعادل و اندازه موردنیاز، با مشکل جدی برخورد نمی کنیم.

او بیان کرد: می توانیم شکر قهوه ای را جایگزین شکر سفید کنیم؛ هرچند شکر قهوه ای از نظر کالری در مقایسه با شکر سفید تفاوت چندانی ندارد، اما دارای عناصری مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم و آهن است.

مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه تاکید کرد: به یاد داشته باشیم که شکر قهوه ای را نیز باید به میزان محدود مصرف کنیم؛ شکر قهوه ای از مخلوط کردن کریستال‌های شکر سفید با مقادیری از ملاس، به دست می آید.

شناور به شهروندان توصیه کرد: شکرهای قهوه ای که در بسته بندی های دارای مجوز وزارت بهداشت و به رنگ قهوه ای هستند را خریداری کنند.
انتهای پیام/م

سم سفید را بشناسیم

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تغذیه علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۴۸۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند

آفتاب‌‌نیوز :

با پیروی از رژیم غذایی تقویت‌کننده استخوان‌ها می‌توانید از استخوان‌هایی قوی و سالم بهره‌مند شوید و به پوکی استخوان مبتلا نشوید. اگر هم دچار این بیماری هستید، باز هم می‌توانید با مصرف خوراکی‌های مناسب و البته در کنار ورزش، این مشکل را حل کنید.

مواد خوراکی تقویت‌کننده استخوان‌های بدن

۱. سبزیجات

سبزیجات حاوی ویتامین C هستند که با تحریک سلول‌های استخوانی، بافت‌های استخوانی تشکیل داده و استخوان‌ها را محکم می‌کنند. سبزیجات سبز و زرد می‌توانند تراکم مواد معدنی استخوان‌ها را افزایش دهند.

۲. پروتئین

مصرف پروتئین به مقدار کافی برای داشتن استخوان‌های سالم بسیار مهم است. در حقیقت ۵۰درصد استخوان‌ها از پروتئین تشکیل شده است. مصرف کم پروتئین از جذب کلسیم می‌کاهد و استخوان‌ها را ضعیف و شکننده می‌کند. البته مصرف بیش از حد پروتئین هم موجب افزایش بیش از حد کلسیم در استخوان‌ها و نشت آن به درون خون و اسیدیته شدن بدن می‌شود. هر روز باید در برابر هر کیلو وزن بدن، ۲ گرم پروتئین مصرف شود. مثلا اگر فردی ۵۵ کیلوگرم وزن دارد باید روزانه ۱۱۰ گرم پروتئین مصرف کند.

۳. کلسیم

کلسیم مهم‌ترین ماده معدنی استخوان است و بیشتر مردم باید روزانه ۱۰۰۰میلی‌گرم کلسیم مصرف کنند که البته این مقدار در زنان مسن به ۱۲۰۰ میلی‌گرم در روز می‌رسد. دانه‌ها، پنیر، ماست، ماهی‌های ساردین و سالمون، حبوبات و عدس، بادام، برخی سبزیجات برگدار مانند اسفناج و کلم‌پیچ و ریواس مملو از کلسیم هستند.

۴. مصرف مقدار کافی ویتامین‌های D و K

وجود این دو ویتامین برای داشتن استخوان‌های قوی بسیار ضروری است.

 ویتامین D به جذب کلسیم در استخوان‌ها کمک می‌کند و کمبود آن موجب کمبود کلسیم و ضعف در استخوان‌ها می‌شود. ماهی‌های پرچرب مانند سالمون، ساردین، شاه‌ماهی و خال‌مخالی، گوشت قرمز، جگر و زرده تخم‌مرغ برای تامین ویتامین D مفیدند.

ویتامین K هم با افزایش تولید پروتئین استئوکلسین، به تشکیل بافت‌های استخوانی کمک می‌کند. کلم‌پیچ، اسفناج، بروکلی، جگر گاو، مرغ، لوبیا سبز و آووکادو سرشار از ویتامین K هستند.

۵. منیزیم و روی

علاوه‌بر کلسیم، منیزیم و روی برای تقویت استخوان‌ها مهم هستند. منیزیم موجب فعال شدن ویتامین D و افزایش جذب کلسیم می‌شود. شکلات تلخ، آووکادو، آجیل، حبوبات، توفو، غلات کامل و برخی از ماهی‌های چرب مملو از منیزیم هستند.

همچنین مقدار کمی روی برای تشکیل مواد معدنی استخوان‌ها لازم است. گوشت قرمز، دانه‌ها، آجیل، شکلات تلخ، لبنیات، تخم‌مرغ، غلات کامل، برخی از سبزی‌ها مانند کلم‌پیچ و لوبیا سبز حاوی روی هستند.

با مصرف مواد غذایی اشاره شده در این مقاله می‌توانید استخوان‌هایتان را تقویت کنید. البته فراموش نکنید که برای درمان یا پیشگیری از پوکی استخوان باید از غذا‌های پرنمک پرهیز کنید. مصرف بیش از حد نمک بدن را وادار به رهاسازی کلسیم می‌کند که برای استخوان‌ها مضر است؛ بنابراین از مصرف مقدار بالای سدیم پرهیز کنید. همچنین کافئین، مصرف افراطی ویتامین A و مصرف بیش از حد حبوبات و عدس برای افراد مبتلا به پوکی استخوان مضر است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • هشدار! این دارو معتادتان می‌کند
  • مصرف «ماری‌جوانا» در آمریکا هم آزاد می‌شود!