Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان در بخش جدیدی از مصاحبه‌اش با ایندیپندنت عربی گفت که کشورش با تهدید به ارسال دو گروه از جنگنده‌های خود به منطقه در حل و فصل تنش میان ترکیه و سوریه در سال ۱۹۹۸ سهم بسزایی داشت.

به گزارش ایسنا، بندر بن سلطان، رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان در گفت‌وگو با اندیپندنت عربی مطرح کردن نام کشورش را برای تخریب سوریه و یا تلاش برای این امر را تکذیب کرد و گفت: در سال ۱۹۹۸ عبدالله بن عبدالعزیز، ولیعهد وقت و پادشاه فقید عربستان یک تور جهانی در شرق و غرب را آغاز کرد و در تابستان همین سال پس از اتمام سفرش به آمریکا توقفی را در جزیره هاوایی داشت و در این زمان درخواست کمکی را از سوی سوریه به دلیل تجمع و بسیج نیروهای نظامی ترکیه در مرزهای شمالی این کشور دریافت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بحران ترکیه و سوریه در سال ۱۹۹۸ معروف است، زمانی که درخواست کمک سوریه به دست ملک عبدالله رسید وی از من خواست تا یک پیام فوری به دولت بیل کلینتون، رئیس جمهوری وقت آمریکا مبنی بر درخواست برای مداخله فوری به منظور توقف "عربده کشی" ترکیه بر اساس توصیف شاهزاده عبدالله بفرستم.

طبق گفته بندر بن سلطان، در نامه وی به دولت وقت آمریکا چنین آمده است: "ریاض در هر تجاوزی علیه دمشق در کنار آن خواهد ایستاد". تفکر (ما) بر روی حمایت از سوریه و ارتش عربی شجاع آن متمرکز بود که در کنار عربستان ایستاده بود و حدود ۳۰ هزار سرباز را برای جنگ آزادسازی کویت ارسال کرده بود. ملک عبدالله از من پرسید که چگونه می‌شود پیام ما قوی‌تر باشد و جدی گرفته شود؟ به او گفتم راه حل این است که دو دسته از جنگنده‌های F-۱۵ را به همراه مهمات به تبوک در شمال عربستان بفرستیم.

وی ادامه داد: چرا مهمات؟ دلیل ارسال مهمات این بود که ما در نامه‌ای از آمریکا خواستیم که تجمع نیروهای ترکیه در مرزهای سوریه را متوقف کند و این مساله بیانگر این بود که ما ایستادگی می‌کنیم، به همین دلیل حرکت جنگنده‌های مذکور یک تهدید جدی بود و مجهز کردن آنها به مهمات نیز تأکیدی بر این موضوع بود. در آن زمان واشنگتن یک نماینده بلند پایه را به آنکارا فرستاد و آنگونه که به یاد دارم رئیس ستاد مشترک ارتش این کشور بود تا این مشکل را حل کند و ترکیه نیز به دنبال این اقدام مکانیزم‌های خود را از مرز سوریه دور کرد.

این مقام سعودی خاطرنشان کرد: به همین دلیل نمی‌توان اینگونه فکر کرد که عربستان به دنبال تخریب یک کشور و یا سهیم بودن در این امر بوده، بلکه عربستان به دنبال حمایت از ارتش و ملت این کشور است و درخواست برای مداخله آمریکا به منظور پایان دادن به عربده کشی ترکیه در مرزهای شمالی سوریه به همین منظور صورت گرفت.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با ایندیپندنت عربی جزئیاتی از آخرین سفر بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه به عربستان را فاش کرد.

بندر بن سلطان در این باره اظهار کرد: این سفر پس از احضار اسد توسط پادشاه پیشین عربستان در ۱۷ اکتبر ۲۰۱۰ صورت گرفت و عبدالله بن عبدالعزیز در این دیدار به دلیل تکذیب دست داشتن مقامات دمشق در ترور رفیق حریری، نخست‌وزیر سابق لبنان از سوی اسد، وی را سه بار "دروغگو" خطاب کرد.

وی افزود: در آخرین سفر بشار اسد به سوریه و دیدار وی با ملک عبدالله که مقامات عربستانی دیگر از جمله ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه کنونی و ولیعهد وقت عربستان و همچنین فاروق الشرع، (معاون بشار اسد) نیز در آن حضور داشتند، بشار اسد در این دیدار به ملک عبدالله گفت: اعلیحضرت حقیقت این امر این است که من سرزنش کننده نیستم اما لبنانی‌ها بد هستند و روزنامه‌نگاران آنها می‌گویند که شما از من ناراحت هستید و گاهی چیزی در مورد من می‌گویید که خوب نیست.

سفیر سابق عربستان در آمریکا ادامه داد: شاهزاده سلطان بن عبدالعزیز خندید اما شاهزاده نایف بن عبدالعزیز هیچ عکس‌العملی از خود نشان نداد و سپس همگی به سمت ملک عبدالله برگشتیم و منتظر پاسخ ایشان ماندیم. پادشاه خطاب به بشار اسد گفت: بشار من عمویت را پیش از پدرت می‌شناختم و پس از آن پدرت را نیز شناختم و نمی‌توانم چیزی درباره او بگویم غیر از اینکه بگویم او فرد صادقی بود و هیچگاه دروغ نمی‌گفت اما تو دروغگویی و دروغگو، به بندر دروغ گفتی و پس از آن به من نیز دروغ گفتی و من همه چیز را می‌بخشم جز کسانی که به من دروغ می‌گویند.

بندر بن سلطان تاکید کرد بشار اسد از واکنش پادشاه و پاسخ وی تعجب کرد و با دستپاچگی گفت: اما اعلیحضرت من رئیس جمهوری سوریه هستم من رئیس جمهوری سوریه هستم و ملک عبدالله در پاسخ به وی گفت؛ اگرچه رئیس جمهوری سوریه نیز باشی اما باز دروغگویی و دیگر چیزی ندارم که بگویم.

طبق گفته رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان ملک عبدالله پس اینکه آن پاسخ را به بشار اسد داد و درحالی که از وی به شدت عصبانی بود از جایش برخاست و مجلس را ترک کرد. شاهزاده سلطان نیز به سمت اسد رفت تا وی را به فرودگاه منتقل کند و ملک سلمان که در آن زمان امیر ریاض بود گفت، به خاطر احترام به شاهزاده سلطان بن عبدالعزیز او کسی است که رئیس جمهوری سوریه را به فرودگاه می‌برد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سوريه عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۵۲۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرباز ژاپنی که تا ۲۹ سال پس از پایان جنگ جهانی تسلیم نشد / شیر و یوزپلنگ‌های پسر صدام حسین / پنج فعالیت بشری که از فضا دیده می‌شود / مارچ ۸۱۱، سلطان فرمول یک

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 

 

سرباز ژاپنی که تا ۲۹  سال پس از پایان جنگ جهانی تسلیم نشد

 

ستوان هیرو اوندا از ارتش امپراتوری ژاپن یک افسر اطلاعاتی بود که تا ۲۹ سال پس از پایان جنگ جهانی دوم تسلیم نشد. در اواخر جنگ جهانی دوم نیرو‌های ژاپنی که مسئول حفاظت از جزایر پراکنده تحت تصرف ژاپن در اقیانوس آرام بودند، در اثر نرسیدن اطلاعات یا روحیه نظامی‌گری قوی که آن زمان حاکم بر جو نیرو‌های نظامی ژاپن بود تا مدت‌ها پس از تسلیم دولت ژاپن به نبرد ادامه دادند. از بین این سربازان وفادار به امپراتور، عجیب‌ترین مورد هیرو اوندا است که تا ۲۹ سال بعد از پایان جنگ به دستور فرمانده خود به نبرد ادامه داد. فرمانده اوندا به او دستور داده بود که از جنگل غذا پیدا کند، خودکشی نکند و به او اطمینان داده بود که شاید سه سال و شاید پنج سال طول بکشد، اما هر اتفاقی که بیفتد ما بازخواهیم گشت. تا آن زمان، مادامی که حتی یک سرباز داری باید به رهبری آن‌ها ادامه دهی. اوندا تا زمانی که فرمانده بازنگشت و فرمان به تسلیم شدن نداد، دست از نبرد نکشید، هنگام تسلیم شدن تفنگ، مهمات و نارنجک‌های دستی او هنوز سالم و آماده کار بود.

 

 

شیر و یوزپلنگ‌های پسر صدام حسین

 

عدی صدام حسین، پسر بزرگ صدام حسین و مدیر اصلی روزنامه بابل عراق و مدتی رئیس کمیته المپیک عراق بود و اقدامات عجیب و تنبیهات غریبش در قبال ناکامی‌های ورزشکاران عراقی زبانزد بود. او در قساوت و خشونت جنسی مشهور بود و جنایات بسیاری را مرتکب شد و به واسطه همین رفتارها، هدف ترور نیز قرار گرفت و از ناحیه پا آسیب جدی دید. در حمله آمریکا به عراق، عدی صدام در لیست افراد شدیداً مورد تعقیب دولت آمریکا بود تا اینکه در سال ۲۲ ژوئیه ۲۰۰۳ در پی حمله نیرو‌های آمریکایی به پناهگاهشان در موصل کشته شد. عدی در دوران دیکتاتوری صدام حسین، زندگی شاهانه داشت و از جمله تفریحاتش نگهداری از گروهی از شیر و یوزپلنگ در ویلاش بود. تصاویر این شیر و یوزپلنگ‌ها که پسر صدام در دوران نفت در برابر غذا و گرسنگی مردم عراق، به آن‌ها ظرف مملو از گوشت را می‌دهد، می‌بینید.

 


پنج فعالیت بشری که از فضا دیده می‌شود

 

با فرستادن ماهواره‌ها در دهه هفتاد میلادی به فضا و نظارت بر فعالیت‌های بشری، تغییر کره زمین بعد از گذشت چهل سال از آن زمان با در کنار قرار دادن این عکس‌ها حیرت آور است و می‌توان به راحتی نابودی محیط زیست به دست بشر را دید؛ این تصاویر حیرت انگیز را در ویدیو تابناک ببینید.

 

 

مارچ ۸۱۱ ، سلطان فرمول یک

 

«مارچ ۸۱۱ / March ۸۱۱» یک خودرو فرمول یک است که در سال ۱۹۸۱ تولید و با آن مسابقه داده شده است. این خودرو توسط تیم گرند پریکس مارچ و راننده ایرلندی آن، «دریک دیلی / Derek Daly» و راننده شیلیایی، «الیسِئو سالازار / Eliseo Salazar» و راننده سوئدی «استفان یوهانسون / Stefan Johansson» رانده شده است. همچنین این خودرو در ۱۵ مسابقه گرند پریکس شرکت داده شد و مقام‌های زیادی را نیز کسب کرد. در این ویدیو فرد ایرلندی که عاشق مسابقات فرمول یک است، توانسته این خودرو را به دست بیاورد. او درباره نحوه به دست آوردن آن و کار‌هایی که با این خودرو انجام می‌دهد، داستان‌هایی را روایت می‌کند.

دیگر خبرها

  • «کشتی نیکی» حامل کمک‌هایی برای غزه به العریش مصر رسید+ تصاویر
  • تبریک بشار اسد به پوتین
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • سرباز ژاپنی که تا ۲۹ سال پس از پایان جنگ جهانی تسلیم نشد / شیر و یوزپلنگ‌های پسر صدام حسین / پنج فعالیت بشری که از فضا دیده می‌شود / مارچ ۸۱۱، سلطان فرمول یک
  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • حمایت غرب از نسل‌کشی جدید اسرائیل/ حضور در انتخابات سهیم شدن در تعیین سرنوشت است
  • دیدار رئیس حشد شعبی با بشار اسد
  • پلی به گذشته؛ گل تماشایی خاویر زانتی به لاتزیو در فینال جام یوفا 1998 / فیلم
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه