Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@03:41:01 GMT

شالیزارهای اطراف کارخانه‌های مازندران آلوده‌اند؟

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۵۳۷۲۷

شالیزارهای اطراف کارخانه‌های مازندران آلوده‌اند؟

آیا وجود برخی شهرک‌های صنعتی و کارخانه‌ها در اطراف اراضی شالیزاری مازندران سبب آلودگی این زمینه و در نتیجه آسیب رساندن به تولید محصول سالم نمی‌شود؟

رضا اسماعیل زاده‌کناری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی ساری در گفت‌وگو با ایسنا توضیح داد: اگر کارخانه‌هایی که از آب چاه در فرمولاسیون‌شان خود استفاده کنند یا بخشی از ترکیباتی شوند که مورد مصرف انسانی پیدا کند قطعاً آلایندگی‌شان تأثیرگذار است اما اگر به صورت روزانه آزمایش‌هایی بر روی آب چاه انجام دهند که این امر کمتر اتفاق می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آزمایش‌ها باید روتین باشد اما نیست!

وی افزود: در دانشگاه کشاورزی ساری آزمایشگاه همکار وجود دارد که می‌تواند سلامت این آب‌ها را مورد بررسی قرار دهد اما تعداد نمونه آبی که باید روزانه به آزمایشگاه ارسال شود زیاد نیست و تنها در طول سال به ۳ نمونه می‌رسد.

رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه مازندران اظهار کرد: در نگاهی دیگر اگر کارخانه‌ها از آب شهری برای صنعت خود بهره می‌برند باید منبع این آب و ارتباط آن با اراضی کشاورزی مورد بررسی قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه مواد غذایی به دو دسته سالم و ناسالم تقسیم می‌شوند، اظهار کرد: مواد غذایی طبیعی و ایمن جز دسته‌های سالم قرار می‌گیرد به طوری که خود به چند دسته تقسیم می‌شوند. در برخی از مواد غذایی طبیعی، هورمون‌های رشد و سموم با دوزهای قابل قبول استفاده می‌شود و در برخی دیگر از هیچ سم و هورمونی بهره نمی‌گیرند که به ارگانیک نام‌گذاری شده‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی ساری با بیان اینکه مواد غذایی به صورت ناسالم به دو دسته تقسیم می‌شود، گفت: دسته اول ترکیبات سنتزی هستند که جزئی از افزودنی‌های مواد غذایی محسوب می‌شود، به عنوان مثال آنتی اکسیدان به عنوان ماده خوراکی در روغن در این دسته قرار می‌گیرد.

محصولات تولید شده با دستکاری ژنتیکی؛ سالم یا ناسالم؟

اسماعیل‌زاده خاطرنشان کرد: دسته دوم مواد غذایی ناسالم، محصولاتی هستند که دستکاری ژنتیکی شده‌اند اما جلوی این محصولات علامت سوال وجود دارد چرا که هنوز ناسالم بودن آن اثبات نشده است.

وی در ادامه با تعریف محصول ارگانیک، اظهار کرد: محصول ارگانیک در شرایط کاملاً طبیعی و کنترل شده از لحاظ شرایط دمایی، رطوبت و کنترل طبیعی مبارزه با آفات از جمله مبارزه‌های بیولوژیک، بدون استفاده از هرگونه ماده شیمیایی تعریف می‌شود.

رئیس پژوهشکده صنایع غذایی مازندران با اشاره به اینکه در این استان محصول ارگانیک، به هیچ عنوان وجود ندارد، گفت: در تعریف سلامت مواد غذایی، میزان سم صفر نیست بلکه بر اساس این تعریف اگر میزان سموم کمتر از ۲۰ "پی پی ام" باشد آن محصول سالم تلقی می‌شود.

لزوم آزمایش بر روی آب شرق مازندران

اسماعیل‌زاده در واکنش به آلوده بودن آب‌های شرق مازندران به نیترات و کشت محصولات با بهره‌گیری از آن آب آلوده نیز، تصریح کرد: نیترات در آب، اگر به اندازه استانداردها باشد، ناسالم تلقی نمی‌شود اما در مجموع باید آب شرق مازندران مورد مطالعه و آزمایش قرار بگیرد تا بتوان اظهار نظر کرد.

رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی اتاق فکر توسعه مازندران در ادامه با اشاره به دریافت گواهی سلامت محصولات و شاخصه‌های آن، گفت: برای صدور گواهی سلامت یک محصول باید دید آیا برای نخستین بار تولید می‌شود و یا اینکه در گذشته وجود داشته است.

وی افزود: اگر این محصول در گذشته تولید می‌شد، باید شاخص‌های آن بر اساس استانداردهای قبلی باشد تا گواهی تأیید سلامت بگیرد اما اگر برای نخستین بار عرضه شود، متخصصان آن را به نزدیک‌ترین محصولی که به آن شباهت دارد، شبیه‌سازی و شاخص‌هایی را برای آن تعریف و سپس ارزیابی می‌کنند و پس از آن گواهی موقت صادر می‌شود.
 

راه حلی برای موضوع زباله در مازندران وجود ندارد؟

اسماعیل‌زاده در ادامه با بیان اینکه تفکیک زباله در تمام دنیا صورت می‌گیرد اما در ایران به آن توجهی نمی‌شود، تصریح کرد: زباله اگر طبیعی و در اطراف اراضی کشاورزی باشد، موجب تقویت این زمین‌ها می‌شود اما اگر این زباله صنعتی، سمی و حاوی مواد شیمیایی باشد، آلودگی زمین کشاورزی را به همراه دارد.

وی با اشاره اینکه شیرآبه‌های حاصل از پسماندی که به اراضی کشاورزی وارد می‌شود، آلودگی محصولات را به همراه دارد، گفت: راه حلی در حال حاضر برای این موضوع در مازندران در نظر گرفته نشده است.

در مازندران محل دپوی زباله مناسب نداریم؛ فرآوری که هیچ!

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی ساری خاطرنشان کرد: متأسفانه در مازندران فرآوری زباله که هیچ، محل دپوی آن را نیز نداریم و این امر یکی از بزرگترین مشکلات موجود در سطح استان محسوب می‌شود.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شاليزار منطقه مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۵۳۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید

محققان به‌تازگی دریافته‌اند که خوردن برخی مواد غذایی خاص مانند سبزیجات فاقد نشاسته قبل از کربوهیدرات‌ها می‌تواند به کاهش قند خون و قرار گرفتن آن در محدوده مناسب کمک کند. به‌خصوص در وعده صبحانه، مصرف سبزیجات در شروع صبحانه هورمون‌هایی را که در طول روز باعث گرسنگی می‌شوند، سرکوب می‌کند.

به گزارش سلامت نیوز، کربوهیدرات‌ها ذاتا بد نیستند. آن‌ها منبع اصلی انرژی برای سیستم عصبی‌اند و فیبر بدن موردنیاز بدن را که در هضم و کاهش کلسترول موثر است، تامین می‌کنند. البته کربوهیدرات‌ها در غذا‌های ناسالم مانند سیب‌زمینی سرخ‌کرده هم یافت می‌شوند، اما در مواد غذایی سالم مانند میوه‌های فراوری‌نشده و همچنین عدس و لوبیا که به مغز و ماهیچه‌ها انرژی می‌دهند، هم به وفور وجود دارند. با وجود این، برخی مواد غذایی پرکروبوهیدرات می‌توانند یک‌تنه سطح قند خون را که به گلوکز معروف است، از حد ایده‌آل بالاتر ببرند، به‌ویژه اگر به مقدار زیاد مصرف شوند و اگر این افزایش سطح قند خون طی سال‌ها مدام تکرار شود، سلول‌ها پاسخ و واکنش به انسولین را متوقف می‌کنند. انسولین هورمونی است که به طور معمول به سلول‌ها پیام می‌فرستد برای صرف انرژی از گلوکز استفاده کنند. مشکل به‌وجودآمده که مقاومت به انسولین نام دارد، باعث تجمع قند در بدن می‌شود و یکی از مشخصه اصلی ابتلا به دیابت است.

افراد زیادی در سراسر جهان بیماری دیابت نوع ۲ مبتلا هستند. حدود یک نفر از هر سه آمریکایی هم در مرحله پیش‌دیابت قرار دارد که بیش از ۸۰ درصد آن‌ها از آن بی‌خبرند. بسیاری از این افراد به دیابت نوع ۲ مبتلا خواهند شد که عواقب احتمالی آن آسیب عصبی، از دست دادن بینایی و کوتاه شدن عمر است. در حالی که با تغییر ترتیب غذا خوردن هم می‌توان کربوهیدرات مصرف کرد و میزان قند خون مناسبی داشت. به قول باربارا، «این کار مجانی است و به اراده فوق بشری هم نیاز ندارد.»

وقتی اول سبزیجات می‌خوریم، فیبر موجود در آن‌ها در روده یک فیلتر ایجاد می‌کند. هنگامی که کربوهیدرات‌ها وارد میدان می‌شوند، این فیلتر هجوم آن‌ها را کند می‌کند؛ مثل شن و ماسه که جلو سیلاب را می‌گیرد و گلوکز به جای هجوم آوردن، قطره قطره و به‌آرامی وارد جریان خون می‌شود. در این حالت انسولین کمتری نیاز است تا سلول‌ها این ذرات را جذب کنند و به لوزالمعده فشار کمتری وارد می‌شود.

دکتر آلپانا شوکلا در این زمینه می‌گوید: «مجموع تحقیقات این ایده را که توالی و ترتیب غذا‌ها افزایش ناگهانی گلوکز پس از صرف غذا را کاهش می‌دهد، تقویت می‌کند» این روش نه‌تن‌ها برای افراد مبتلا به پیش‌دیابت و دیابت که برای افرادی که میزان قند خونشان طبیعی است هم فایده دارد.

شوکلا می‌گوید که سبزیجات را ۱۰ دقیقه قبل از خوردن کربوهیدرات مصرف کنید. حتی اگر این وقفه را هم در نظر نگیرید، در هر حال خوردن سبزیجات پیش از کربوهیدرات مزیت‌هایی دارد. از طرفی لازم نیست سبزیجات را به‌تن‌هایی مصرف کنید تا مفید واقع شوند. مصرف سبزیجات با پروتئین قبل از کربوهیدرات نقطه اوج و افزایش گلوکز را در افراد مبتلا به پیش‌دیابت ۴۶ درصد کاهش می‌دهد. به گفته شوکلا، این ترکیب حتی از مصرف سبزیجات به‌تن‌هایی هم بهتر جواب می‌دهد.

مزیت دیگر قرار دادن سبزیجات پیش از کربوهیدرات این است که تا سه ساعت پس از صرف غذا، احساس سیری می‌کنید. زیرا مصرف سبزیجات و پروتئین در ابتدا ترشح هورمونی به نام «گرلین» را که عامل گرسنگی است، سرکوب می‌کند. در نتیجه ممکن است کالری کمتری مصرف کنید. در حالی که وقتی افراد همین وعده غذایی را با ترتیب متفاوت و مصرف کربوهیدرات شروع می‌کنند، طی این سه ساعت با سطح بالاتری از گرلین مواجه می‌شوند.

یافته‌های این گزارش به معنی درمان قطعی یا جایگزین دارو برای مبتلا به بیماری‌ها از جمله دیابت نیست و بیماران باید تحت نظر پزشک برنامه دارویی و رژیم غذایی خود را تنظیم کنند.

دیگر خبرها

  • راز لگد تاریخی آقای مو طلایی بالاخره فاش شد!
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • این تخم‌مرغ‌ها را مصرف نکنید
  • دستگیری 10 خرده فروش مواد مخدر در شهرستان فردوس
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • بیش از یک تن مواد غذایی غیرقابل مصرف در چناران نابود شد
  • امحاء مزارع آلوده به فاضلاب خام در شرق شیراز