Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-30@19:47:30 GMT

ریشه جرایم مجازی ، اعتماد حقیقی است

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۵۳۸۴۷

ریشه جرایم مجازی ، اعتماد حقیقی است

حوادث رکنا: اعتماد، باوری فردی یا باوری عمومی در میان گروهی از افراد است که فرد یا گروه دیگر تلاش‌هایی را با حسن نیت برای رفتار مطابق با تعهدات آشکار و پنهان انجام می‌دهند(کامینگ؛ 1996).

به گزارش گروه حوادث رکنا، این روزها، بخشی از زندگی ما به فضای مجازی گره خورده است. تقریبا غیر ممکن است که ما برای انجام برخی امور روزانه از امکاناتی که این فضا برای ما مهیا کرده است، استفاده نکنیم؛ این امور شامل طیف گسترده‌ای از معاملات و ارتباطات است که عامل اصلی انجام این تعاملات و مراودات اعتماد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتماد در فضای مجازی، به دلیل ساختار متفاوت این فضا نسبت به دنیای واقعی بسیار دشوار است. در این فضا افراد با هویت مجازی، در موقعیتی مجازی، دارای مراودات متفاوتی هستند. این فضا، آزادی‌هایی از جمله امکان انتخاب مولفه های تاثیرگذار در هویت مجازی را برای کاربرانش فراهم می کند که در برخی موارد هویت مجازی فرد با هویت حقیقی آن دارای تفاوت‌های اساسی می‌باشد. افراد به دلایل گوناگون می‌توانند جنسیت، اسم، موقعیت و خصوصیات متفاوت دیگری برای خود انتخاب کنند و روابط خود را بر اساس این مشخصات جدید در فضای مجازی آغاز کنند. برخی از افراد با نیت شیطانی و استفاده از این ویژگی با جعل هویت اقدام به کلاهبرداری و بعضا جنایت‌های گوناگون می‌کنند.

شیادان با سوءاستفاده از ناآگاهی مردم و عدم تسلط آنها بر مهارت‌های لازم، به بهانه‌های مختلف به اطلاعات پرداخت حساب بانکی افراد دسترسی پیدا کرده و موجودی حساب قربانیان خود را به حساب دیگری منتقل می کنند، این شیادان با مهارت بالای خود می توانند علاوه بر عموم مردم، اقشار تحصیل کرده جامعه را هم فریب داده و اطلاعات حساب بانکی آنها را بدست بیاورند. این شیادان تحت عناوین و روش‌های گوناگون با استفاده از تماس تلفنی، پیامک، شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های اینترنتی اقدام به کلاهبرداری می‌کنند.

در این خصوص سرهنگ بابک نمک‌شناس رئیس مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ درباره نکاتی که شهروندان باید رعایت کنند تا طعمه کلاهبرداران در فضای مجازی واقع نشوند، یادآور شد: کلاهبرداران تلفنی با جعل عنوانی فریبنده، از طریق تماس تلفنی با مالباختگان ارتباط برقرار می‌کنند و پس از جلب اعتماد، با استفاده از شگردهای روانی خاصی با تحت‌ تاثیر قرار دادن فرد مورد نظر آنها را روانه دستگاه خودپرداز (ATM) می‌کنند و پس از اجرای عملیات به ظاهر پیچیده حساب بانکی قربانی خود را خالی می‌کنند. این در حالیست که پلیس بارها به شهروندان اعلام کرده است که بابت واریز پول به حساب افراد هیچ نیازی به مراجعه حضوری صاحب آن حساب به دستگاه خودپرداز نیست.

ایشان افزود: ترفند دیگر کلاهبرداران ارسال پیامک است که معمولا در این پیامک شماره کارت عابربانک وجود دارد و تحت عناوین مختلف درخواست انتقال پول به حسابی را دارند که امکان دارد مالباخته بدون توجه به شماره ارسال کننده پیامک، اشتباها مبلغی را برای کلاهبردار واریز کنند. اگر منتظر دریافت شماره کارت یا حساب بانکی برای انتقال پول هستید قبل از انجام عملیات انتقال حتما شماره ارسال کننده پیامک را شناسایی کنید و درخواست انتقال پول از شماره‌های ناشناس را نادیده بگیرید.

وی روش سوم کلاهبرداران در شبکه‌های اجتماعی را اینگونه تشریح کرد: کلاهبرداران با پیشنهاد قیمت ارزان‌تر برای خدمات و کالاها، سعی می کنند مالباختگان را فریب دهند و به اطلاعات حساب بانکی آنها دسترسی پیدا کنند یا در قبال دریافت پول، خدمات و کالایی ارائه نمی‌کنند. پلیس توصیه می‌کند دربرخورد با چنین تبلیغاتی در شبکه‌های اجتماعی به هیچ عنوان به افراد ناشناس اعتماد نکنید و شهروندان برای انجام معاملات از سایت‌های خدماتی و فروشگاهی معتبر دارای "نماد اعتماد الکترونیکی" استفاده کنند.

رئیس اطلاع رسانی پلیس پایتخت از سایت‌های اینترنتی انتشار آگهی به عنوان بستر دیگری برای سواستفاده مجرمان در فضای مجازی معرفی کرد و گفت: برخی مجرمان از این فضا برای فروش اموال دزدی استفاده می‌کنند که حتی خرید این اموال از نظر قانون جرم تلقی شده و مورد پیگرد قانونی قرار می‌گیرد. از سوی دیگر بعضی اجناس آگهی شده در این سایت‌ها تقلبی بوده و ممکن است تشخیص تفاوت اجناس اصلی از تقلبی نیاز به کارشناس داشته باشد. سعی کنید از تنها حاضر شدن در این معاملات بپرهیزید و همراه خود کارشناس یا همراه داشته باشید و با هوشیاری کامل محل ملاقات را انتخاب کنید.

با توجه به سخنان سرهنگ بابک نمک شناس مشخص می شود که ریشه تمام جرایم فوق اعتماد نادرست مالباخته به کلاهبردار است. با آموزش مهارت‌های لازم در سنین کودکی و مدارس کشور و رعایت نکات ساده اما مهم می‌توان از بسیاری جرایم فضای مجازی پیشگیری کرد که موجب می‌شود از جنبه‌های مثبت این فضا بهره بیشتری برد و حجم این گونه جرایم را در جامعه کاهش داد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

فرزاد شاه حیدری

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

منبع: رکنا

کلیدواژه: اخبار حوادث مجازی جرایم اعتماد رفتار گروهی عکس فیلم تهران جوان پلیس مادر پوشش زن دختر بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۵۳۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳

گروه استان‌های ایسکانیوز؛ چهارمحال و بختیاری-تامین آب در مناطق خشک و در دوره‌های خشکسالی، برای موضوعات مختلفی از جمله شرب، کشاورزی و صنعت، همواره یکی از موضوعات پر مناقشه، از سالیان گذشته تا به امروز بوده است.

مناقشاتی که عمدتاً محوریت آن، غیرمجاز بودن انتقال‌های آب، خصوصا انتقال‌های آب بین حوضه‌ای است؛ مسئله‌ای که هم قوانین بین‌المللی و هم قوانین ملی به آن اذعان دارند و بارها مسئولان مختلف، گفته‌اند که انتقال آب بین حوضه‌ای غیرقانونی است.

در این بین اگرچه برخی انتقال‌های آب بین حوضه‌ای در دهه‌های اخیر برای تامین آب شرب مناطق مختلف کشور صورت گرفته است، اما نمی‌توان از تاثیرات مخرب انتقال‌های آب، چشم پوشی کرد.

خصوصاً اینکه در برخی موارد حقوق مبدأ، حقوق محیط زیست و سایر حقوق هم رعایت نشده است؛ برای همین اعطای مجوز در زمینه انتقال‌های آب بین حوضه‌ای، اخیراً، یکی از پرچالش‌ترین مباحث حوزه آبی است.

چند روزی است، اهالی بخش پادنا شهرستان سمیرم، نسبت به احداث سد و انتقال آب رودخانه ماربر، اعتراض خود را در محافل و در کوچه‌ها و خیابان‌ها بیان می‌کنند.

انتقال آبی که قرار است آب رودخانه ماربر را از بخش پادنای شهرستان سمیرم به مرکز استان اصفهان منتقل کند، یک انتقال آب بین حوضه‌ای که از حوضه آبریز کارون به حوضه زاینده‌رود و البته بین حوضه‌های اصلی، یعنی انتقال آب از حوضه اصلی آبریز خلیج فارس به فلات مرکزی است.

به گفته اهالی این منطقه، این انتقال آب مجوز وزارت نیرو و مجوزهای زیست‌محیطی را ندارد و بدون رعایت حقوق مبدأ، در حال انجام است؛ مسئله‌ای که کشاورزی و شرب منطقه را نیز تحت تأثیر خود، قرار می‌دهد.

البته که این نکته را هم باید گفت که رودخانه ماربر، یکی از سرشاخه‌های رودخانه خرسان و نهایتاً سرشاخه رودخانه کارون است؛ یعنی در صورتی که انتقال آب رودخانه ماربر، انجام شود، شاهد کم‌آب شدن رودخانه خرسان و نهایتاً کم‌آب شدن رودخانه کارون و سد کارون۳ هستیم.

مسئله‌ای که قطعاً طبیعت و محیط زیست استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و خوزستان را تحت تأثیر خود قرار داده و اثرات مخرب و زیان‌باری دارد.

کنشگر اجتماعی*

انتهای پیام/

کد خبر: 1228772 برچسب‌ها سد آبی چهارمحال استان خوزستان اصفهان

دیگر خبرها

  • خود مراقبتی در فضای مجازی امری ضروری است
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳
  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • سقف تراکنش‌های بانکی بانک رفاه کارگران افزایش یافت
  • ۵ درصد جرایم رانندگی اشتباه ارسال می‌شود/ دو علت بروز خطا
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • تشویق ۲۱۱ سوادآموز استان سمنان
  • کارگران رزمندگان حقیقی نظام جمهوری‌ اسلامی هستند
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز