Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-08@23:32:39 GMT

ادعای مقام سعودی درباره رابطه ترکیه و سوریه

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۵۴۱۲۶

بندر بن سلطان، رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان در گفت‌وگو با اندیپندنت عربی مطرح کردن نام کشورش را برای تخریب سوریه و یا تلاش برای این امر را تکذیب کرد و گفت: در سال ۱۹۹۸ عبدالله بن عبدالعزیز، ولیعهد وقت و پادشاه فقید عربستان یک تور جهانی در شرق و غرب را آغاز کرد و در تابستان همین سال پس از اتمام سفرش به آمریکا توقفی را در جزیره هاوایی داشت و در این زمان درخواست کمکی را از سوی سوریه به دلیل تجمع و بسیج نیروهای نظامی ترکیه در مرزهای شمالی این کشور دریافت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: بحران ترکیه و سوریه در سال ۱۹۹۸ معروف است، زمانی که درخواست کمک سوریه به دست ملک عبدالله رسید وی از من خواست تا یک پیام فوری به دولت بیل کلینتون، رئیس جمهوری وقت آمریکا مبنی بر درخواست برای مداخله فوری به منظور توقف "عربده کشی" ترکیه بر اساس توصیف شاهزاده عبدالله بفرستم.

طبق گفته بندر بن سلطان، در نامه وی به دولت وقت آمریکا چنین آمده است: "ریاض در هر تجاوزی علیه دمشق در کنار آن خواهد ایستاد". تفکر (ما) بر روی حمایت از سوریه و ارتش عربی شجاع آن متمرکز بود که در کنار عربستان ایستاده بود و حدود ۳۰ هزار سرباز را برای جنگ آزادسازی کویت ارسال کرده بود. ملک عبدالله از من پرسید که چگونه می‌شود پیام ما قوی‌تر باشد و جدی گرفته شود؟ به او گفتم راه حل این است که دو دسته از جنگنده‌های F-۱۵ را به همراه مهمات به تبوک در شمال عربستان بفرستیم.

وی ادامه داد: چرا مهمات؟ دلیل ارسال مهمات این بود که ما در نامه‌ای از آمریکا خواستیم که تجمع نیروهای ترکیه در مرزهای سوریه را متوقف کند و این مساله بیانگر این بود که ما ایستادگی می‌کنیم، به همین دلیل حرکت جنگنده‌های مذکور یک تهدید جدی بود و مجهز کردن آنها به مهمات نیز تأکیدی بر این موضوع بود. در آن زمان واشنگتن یک نماینده بلند پایه را به آنکارا فرستاد و آنگونه که به یاد دارم رئیس ستاد مشترک ارتش این کشور بود تا این مشکل را حل کند و ترکیه نیز به دنبال این اقدام مکانیزم‌های خود را از مرز سوریه دور کرد.

این مقام سعودی خاطرنشان کرد: به همین دلیل نمی‌توان اینگونه فکر کرد که عربستان به دنبال تخریب یک کشور و یا سهیم بودن در این امر بوده، بلکه عربستان به دنبال حمایت از ارتش و ملت این کشور است و درخواست برای مداخله آمریکا به منظور پایان دادن به عربده کشی ترکیه در مرزهای شمالی سوریه به همین منظور صورت گرفت.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با ایندیپندنت عربی جزئیاتی از آخرین سفر بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه به عربستان را فاش کرد.

بندر بن سلطان در این باره اظهار کرد: این سفر پس از احضار اسد توسط پادشاه پیشین عربستان در ۱۷ اکتبر ۲۰۱۰ صورت گرفت و عبدالله بن عبدالعزیز در این دیدار به دلیل تکذیب دست داشتن مقامات دمشق در ترور رفیق حریری، نخست‌وزیر سابق لبنان از سوی اسد، وی را سه بار "دروغگو" خطاب کرد.

وی افزود: در آخرین سفر بشار اسد به سوریه و دیدار وی با ملک عبدالله که مقامات عربستانی دیگر از جمله ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه کنونی و ولیعهد وقت عربستان و همچنین فاروق الشرع، (معاون بشار اسد) نیز در آن حضور داشتند، بشار اسد در این دیدار به ملک عبدالله گفت: اعلیحضرت حقیقت این امر این است که من سرزنش کننده نیستم اما لبنانی‌ها بد هستند و روزنامه‌نگاران آنها می‌گویند که شما از من ناراحت هستید و گاهی چیزی در مورد من می‌گویید که خوب نیست.

سفیر سابق عربستان در آمریکا ادامه داد: شاهزاده سلطان بن عبدالعزیز خندید اما شاهزاده نایف بن عبدالعزیز هیچ عکس‌العملی از خود نشان نداد و سپس همگی به سمت ملک عبدالله برگشتیم و منتظر پاسخ ایشان ماندیم. پادشاه خطاب به بشار اسد گفت: بشار من عمویت را پیش از پدرت می‌شناختم و پس از آن پدرت را نیز شناختم و نمی‌توانم چیزی درباره او بگویم غیر از اینکه بگویم او فرد صادقی بود و هیچگاه دروغ نمی‌گفت اما تو دروغگویی و دروغگو، به بندر دروغ گفتی و پس از آن به من نیز دروغ گفتی و من همه چیز را می‌بخشم جز کسانی که به من دروغ می‌گویند.

بندر بن سلطان تاکید کرد بشار اسد از واکنش پادشاه و پاسخ وی تعجب کرد و با دستپاچگی گفت: اما اعلیحضرت من رئیس جمهوری سوریه هستم من رئیس جمهوری سوریه هستم و ملک عبدالله در پاسخ به وی گفت؛ اگرچه رئیس جمهوری سوریه نیز باشی اما باز دروغگویی و دیگر چیزی ندارم که بگویم.

طبق گفته رئیس سابق دستگاه اطلاعات عربستان ملک عبدالله پس اینکه آن پاسخ را به بشار اسد داد و درحالی که از وی به شدت عصبانی بود از جایش برخاست و مجلس را ترک کرد. شاهزاده سلطان نیز به سمت اسد رفت تا وی را به فرودگاه منتقل کند و ملک سلمان که در آن زمان امیر ریاض بود گفت، به خاطر احترام به شاهزاده سلطان بن عبدالعزیز او کسی است که رئیس جمهوری سوریه را به فرودگاه می‌برد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: عربستان سوریه بسیج ترکیه ملک عبدالله دولت جنگ کویت واشنگتن لبنان بشار اسد دروغگویی فرودگاه ترکیه سوریه عربستان مقام سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۵۴۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای ترکیه درباره شرط حماس برای کنارگذاشتن سلاح

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، «هاکان فیدان»، وزیر امور خارجه ترکیه در سخنانی به شرط گروه مقاومت اسلامی حماس برای کنار گذاشتن اقدامات مسلحانه اشاره کرد و گفت: «حماس به ما اطمینان داده است که در صورت اعلام تشکیل دولت فلسطین، سلاح‌های خود را کنار می‌گذارد.»

به گفته فیدان؛ اگر از فاجعه فعلی در غزه درس عبرت نگیریم و به راه حل تأسیس کشور فلسطینی دست نیابیم، این آخرین جنگ غزه نخواهد بود و جنگ‌ها و اشک‌های دیگری در انتظار ما خواهد بود.

وزیرخارجه ترکیه همچنین افزود: «مسئله فلسطین را تنها بر دوش کشورهای عربی نمی‌گذاریم، بلکه مسئولیت خود را در قبال آن بر عهده خواهیم داشت.»

پیش از این نیز، هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی (OIC) در گامبیا اعلام کرده بود که آنکارا پذیرش و حمایت فزاینده از فلسطین از طرف کشورهای دیگر را برای اسرائیل مضر می‌داند و آمادگی خود را برای به کارگیری تمام امکانات ممکن به منظور اعمال فشار به اسرائیل را اعلام می‌کند.

وی دراین‌باره گفت: مردم ما از این اجلاس انتظار نتایج ملموسی دارند. به رسمیت شناختن فلسطین از سوی دولت‌های بیشتری ضربه مهمی به اسرائیل وارد می‌کند. علاوه بر این، ما باید تمام تلاش خود را برای تضمین عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل انجام دهیم.

فیدان با تاکید بر تصمیم آنکارا در اول ماه مه برای حمایت از اقدام قانونی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دادگاه کیفری بین‌المللی، تاکید کرد که ترکیه از همه کانال‌های دیپلماتیک برای اطمینان از مواجهه اسرائیل با عواقب استفاده خواهد کرد.

در همین زمینه، ییلماز تونچ، وزیر دادگستری ترکیه، روز شنبه از کریم خان دادستان دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) خواست تا تحقیقات درباره جنایات «اسرائیل» در غزه را تکمیل کند.

وی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: ناکامی [کریم خان] دادستان دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) در تکمیل تحقیقات و طرح شکایت علیه جنایات علیه بشریت ارتکابی در فلسطین، باعث تشدید فاجعه غزه و تداوم کشتار کودکان می‌شود. تأخیر در این پرونده مهاجمان اسرائیلی را تشویق می‌کند، اعتبار حقوق بین‌الملل را از بین می‌برد و دیوان کیفری بین‌المللی را خنثی می‌کند.

پنج‌شنبه گذشته پس از ادعای تل‌آویو مبنی بر اینکه آنکارا نیز مانع دسترسی کشورهای ثالث به بنادر ترکیه جهت تجارت با اسرائیل شده است، ترکیه روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی به طور کامل به حالت تعلیق درآورد.

بلومبرگ به نقل از دو مقام ترکیه‌ای آگاه به امور مدعی شد که تمام صادرات و واردات ترکیه به مقصد و از مبدا اسرائیل، تعلیق شده است.

یسرائیل کاتز، وزیر خارجه صهیونیست‌ها به طور جداگانه مدعی شد که آنکارا همچنین اقدام به ممانعت از واردات و صادرات مرتبط با اسرائیل در بنادر ترکیه کرده است. وی با متهم کردن آنکارا به نقض توافقات تجاری با تل‌آویو، گفت که به «وزارت خارجه اسرائیل دستور داده است تا با تمرکز بر سایر کشورها، به‌دنبال جایگزین باشند.»

وزیر خارجه صهیونیست‌ها درباره اینکه کدام بنادر ترکیه از مراودات تجاری با تل‌آویو ممانعت به عمل آورده‌اند، شفاف‌سازی نکرد. به گفته یک منبع دیپلماتیک به المانیتور، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در حال حاضر تأثیرات تصمیم ترکیه درباره توقف صادرات را تأیید کرده است.

ترکیه در ماه آوریل اعلام کرد این کشور تا زمان اعلام آتش‌بس در نوار غزه، صادرات طیف گسترده‌ای از محصولات خود را به اسرائیل محدود خواهد کرد. براساس اعلام وزارت تجارت ترکیه، این محدودیت ۵۴ محصول مختلف شامل آهن، سنگ مرمر، فولاد، سیمان، آلومینیوم، آجر، کود شیمیایی، تجهیزات ساختمانی و همچنین سوخت موشک و هواپیما را شامل می‌شود.

کد خبر 6097740

دیگر خبرها

  • پس لرزه ادعای دریافت ۱۴۰ سکه توسط یک نماینده مجلس /شورای نگهبان واکنش نشان داد
  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ادعای ترکیه درباره شرط حماس برای کنارگذاشتن سلاح