Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی همزمان با دهه مبارک فجر، در مراسمی به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از کتابچه معرفی ۴۰ برونداد و فناوری در حال توسعه زیست فناوری کشاورزی رونمایی کرد.

دکتر پژمان آزادی، قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این مراسم که همزمان با روز درهای باز پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در محل نمایشگاه دائمی دستاوردهای این پژوهشگاه برگزارشد، اظهار داشت: رویکرد اصلی تحقیقات پژوهشگاه، عرضه دستاوردهای قابل تجاری سازی است و در این راستا به اثربخشی پژوهش ها توجه ویژه داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در سال جاری ۴ قرارداد انتقال فناوری به بخش خصوصی منعقد کردیم ولی حجم مذاکرات ما چندین برابر سال گذشته است، افزود: به طوری که مثلا در زمینه دانش فنی تولید لاین های والدینی بذور هیبرید که با یک شرکت قرارداد بسته ایم در حال حاضر با چهار شرکت متقاضی دیگر هم در حال مذاکره هستیم.

آزادی خاطرنشان کرد: اخیرا موفق شدیم مشارکت بخش خصوصی را - طی موافقت نامه ای سه جانبه با حمایت ۱.۵ میلیارد تومانی صندوق توسعه زیست فناوری - برای توسعه فناوری تولید ۷ آنزیم مورد استفاده در صنایع شوینده ها، مواد غذایی و خوراک دام جلب کنیم. در حوزه میکروجلبک ها و استخراج متابولیتهایی مثل بتاکاروتن هم در همکاری با شیلات با ۵ شرکت خصوصی برای انتقال دانش فنی تولید انبوه میکروجلبک ها در حال مذاکره هستیم که امیدواریم حداقل با دو یا سه شرکت به توافق برسیم.

وی با تاکید بر اثربخشی بالای طرح های تجاری سازی شده پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: تنها یکی از پروژه های پژوهشگاه که طرح خودکفایی در تولید غده بذری عاری از ویروس ارقام سیب زمینی به روش کشت بافت است، با عرضه به بخش خصوصی و تجاری سازی بالغ بر ۲۹ میلیون دلار صرفه جویی ارزی در پی داشته است. طرح دیگر ما که تکثیر انبوه پایه های سیب مالینگ مرتون است با صرف تنها ۸۸ میلیون تومان بودجه اجرا شده که تاکنون ۷۸ میلیارد تومان اثربخشی داشته است.

آزادی تصریح کرد: یکی دیگر از طرح های تحقیقاتی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که خواهان زیادی در بخش خصوصی دارد، طرح جامع کشاورزی هالوفیت مبنا (کشت گیاه شورپسند سالیکورنیا) است که با بهره گیری از دستاوردهای این طرح می توان اراضی نامساعد کشور را که امکان کشاورزی در آنها وجود ندارد زیرکشت گیاهان شورپسند با کاربردهای مختلف برد که تاکنون اراضی وسیعی در جنوب کشور، حاشیه دریاچه ارومیه و گرگان زیر کشت این گیاه رفته است.

وی دانش فنی تولید شیرتخمیری فراسودمند پروبیوتیک، فناوری تولید نهال های ارقام تجاری خرما با استفاده از روش جنین زدایی غیرجنسی (رقم مجول)، فناوری تولید سویه های بومی پروبیوتیک های لبنی سازگار با ذائقه ایرانی را از دیگر فناوری های عرضه شده جهت تجاری سازی عنوان کرد.

آزادی با دعوت از شرکتهای خصوصی برای تجاری سازی دانش فنی و فناوری های حاصل از تحقیقات پژوهشگاه تصریح کرد: طیف وسیعی از فناوری های زیستی قابل تجاری سازی در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، آماده عرضه به شرکت ها و سرمایه گذاران علاقمند است و البته قراردادهای انتقال دانش فنی این پژوهشگاه با شرکت های دانش بنیان به نحوی است که تا زمانی که محصول فناوری به بازار عرضه نشود رویالیتی از آنها دریافت نمی شود. براین اساس سرمایه گذاران می توانند با خیال راحت در این زمینه سرمایه گذاری کنند. ستاد توسعه زیست فناوری هم حمایتهای خوبی از شرکتهایی که وارد عرصه تجاری سازی فناوری های زیستی می شوند انجام می دهد.

توضیح درباره استفاده از ذرت دامی تراریخته در برخی خوراکی ها

قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درباره شایعات استفاده از ذرت دامی تراریخته در برخی محصولات خوراکی فرآوری شده از ذرت، گفت: تمام محصولات تراریخته از جمله ذرت تراریخته، وارداتی است و متاسفانه محصول تراریخته تولید داخل نداریم.

وی گفت: در مورد مساله استفاده از ذرت، خوراک دام در تولید محصولاتی مثل پفک هم که طبعا هیچ ارتباطی با پژوهشگاه ندارد و صرفا مطالبی را از رسانه ها شنیده ام که در صورت صحت این ادعا، مشکلی که می تواند مطرح باشد از این باب است که ذرت با گرید خوراک دام و طیور نسبت به ذرت هایی که مورد استفاده انسان قرار می گیرند، تست ها و آزمایش های میکروبی متفاوتی را می گذرانند و از این لحاظ ذرت های دامی ممکن است از لحاظ مصرف تغذیه ای برای انسان آلوده تلقی شوند. 

آزادی افزود: در واقع در ادعای استفاده از ذرت دامی در تولید پفک و دیگر فرآورده های ذرت، مساله ای که جای تامل و بررسی دارد، استفاده از گرید دامی ذرت و نگذراندن تست های میکروبی لازم در ذرت های خوراک انسانی است و بدیهی است که تراریخته یا تراریخته نبودن آن هیچ فرقی ندارد. همچنان که تقریبا تمام روغن خوراکی موجود در کشور که عمدتا منشاء وارداتی دارند تراریخته هستند و بدون هیچ گونه نگرانی و مشکلی مصرف می شوند.

کد خبر 4535873 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: بیوتکنولوژی پژمان آزادی چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی محصولات تراریخته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۵۷۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون استاندار قم بر افزایش مبادلات تجاری با روسیه تاکید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، الدر بوتائف نایب رییس اتاق بازرگانی جمهوری داغستان روسیه با حضور در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ از غرفه استان قم بازدید و با سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم دیدار کرد.

سیداکبر غلامیان سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم در این دیدار بر افزایش تعاملات تجاری ایران به ویژه استان قم با روسیه تاکید کرد.

وی در ادامه گفت: روسیه به عنوان کشور دوست و همسایه ما، مقصد خوبی برای صادرات استان قم محسوب می‌شود و می‌توانیم با افزایش تعاملات خود ظرفیت‌های صادراتی این استان را بیشتر معرفی کنیم.

نایب رییس اتاق بازرگانی جمهوری داغستان روسیه نیز در این دیدار با اشاره به استقبال شهروندان روسی از کالاهای ایرانی، عنوان کرد: کالاهای ایرانی از کیفیت خوبی برخوردار هستند و این موضوع باعث استقبال شهروندان ما در سراسر این کشور شده است.

بوتائف بیان کرد: ما به دنبال افزایش تعامل با ایران و قم هستیم و می‌توانیم ظرفیت‌های صادراتی قم در حوزه‌های مختلف را بیشتر در کشورمان معرفی کنیم.

کد خبر 6090466

دیگر خبرها

  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • معاون استاندار قم بر افزایش مبادلات تجاری با روسیه تاکید کرد
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • معاونان و مدیران فرهنگی سفیران دانشگاه در معرفی دستاورد‌ها هستند
  • عزم کشت و صنعت مغان برای تبدیل شدن به مرکز تولید بذر صیفی‌جات
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها